Førstegangskøbere - råd? Førstegangskøbere - råd?
Hej HG.
Min kæreste og jeg har længe drømt om at få vores første hund, men grundet uddannelser osv. har vi holdt det til drømmen.
Da jeg er færdiguddannet til sommer, og allerede har fået fast job, er vi endelig ved at være der, hvor vi kan stå inde for, at anskaffe os en hund både økonomisk og tidsmæssigt (vi kan overlappe hinanden tidsmæssigt, så hunden skal være alene hjemme i ca. 5-6 timer dagligt.)
Da vi bor i lejlighed, søger vi en lidt mindre hund, som kan bæres (ift. trapper - trods vi har elevator). Desuden søger vi en lærenem og kærlig selskabshund, som kan være en del af vores relativt aktive familie – derfor er vi landet på racen Cavalier King Charles Spaniel i farven Tricolor eller Ruby – hvad synes I om den ift. vores krav?
Og hvad ift. køn? Tæve eller han? Hvad er fordele og ulemperne?
Vi påtænker først at anskaffe os hund til foråret/sommeren 2019, derfor har vi masser af tid, til at finde den rigtige opdrætter, men gud, hvor er der mange og hvor er det svært! Jeg aner ikke, hvor jeg skal starte på listen, eller hvad jeg skal være opmærksom på at spørge opdrætter om?
Jeg søger en masse brugebare råd + anbefalinger i min søgen af den perfekte opdrætter samt hund.
På forhånd tak og god lørdag!
okt 2006
Følger: 59 Følgere: 48 Hunde: 7 Emner: 335 Svar: 13.902
Ckcs er en skøn race hvis i er kræsne med sundheden. Det er bestemt muligt at finde gode og sunde hunde i racen, når man netop giver sig tid og læser om det og ikke tar den første den bedste i dba.
Jeg ville som skrevet starte ud med at kigge på opdrættere i specialklubben der kinkes til. Og tage på besøg og få snakket om racen og møde forældrehundene og høre til hvalpeplaner i 19.
Personligt ville jeg skrive og spørge hos canidan.dk om de selv har kuld der omkring eller hvem de vil anbefale.
Men andre gør udentvivl også et fint stykke arbejde.
okt 2006
Følger: 59 Følgere: 48 Hunde: 7 Emner: 335 Svar: 13.902
Men selvfølgelig en tæve kommer i løb hver halve år og kan påvirkes mentalt af det. En han kan påvirkes af tæver i løb
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.128
Som tommelfingerregel vil jeg nok kigge efter en race der ikke har været på mode inden for de sidste 10 år. Men det er bare mig.
maj 2018
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 3
Tak for svar og tak for tippet. Det er vigtigt for mig, at købet netop ikke er forhastet.
Jeg har allerede læst en hel del på klubbens side – jeg tror også, at det rigtige for os, er at komme ud på besøg og møde nogle forskellige opdrættere.
maj 2018
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 3
Tak for spørgsmålene, det er fedt, lige at blive sat på prøve af andre, end os selv ift. forventninger/drømme.
Vi er begge fascineret og afklaret med at vores fokus bliver lydighed. Jeg er ikke interesseret i, at have en hund, der hverken kan holde kontakt eller komme når jeg beder om det – jeg ved godt, at det bliver mit ansvar at træne det.
Mht til pelspleje, vil jeg følge de anbefalinger der er til en cavalier samt tage en snak med opdrætter om det, og så følge de råd.
Helt enkelt forventer vi en hund der kan komme med os rundt. Den skal kunne gå pænt og acceptere fremmede. Den skal kunne være på, når vi leger, men også slappe af, når vi slapper af. Desuden skal den kunne være fokuseret og interesseret når vi træner.
mar 2007
Følger: 69 Følgere: 288 Hunde: 5 Emner: 135 Svar: 4.299
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.128
maj 2018
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 3
Tak for tippet!
Spændende med dine erfaringer ift. intelligens og om de er lærenemme eller ej, det synes jeg jo også, at alle skriver om dem
Jeg kender desværre også nogle eksempler på hunde som bliver ekstremt understimuleret/aktiveret, og det gør ondt helt ind i sjælen på mig, når de beskriver deres hunde som overlykkelige ...?
Jeg er selv opvokset med hunde, så jeg ved godt, hvad stimulering/aktivering indebærer.
Vi herhjemme er ret aktive, vi befinder os bedst udenfor – så selvom vi ønsker en selskabshund, ønsker vi en, der også kan være aktiv med os.
apr 2018
Følgere: 667 Svar: 5.765
Og fint med forberedelse Men husk også at slappe af og nyde det når i får hvalpen.
mar 2007
Følger: 69 Følgere: 288 Hunde: 5 Emner: 135 Svar: 4.299
mar 2011
Følger: 7 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 25 Svar: 1.968
apr 2018
Følgere: 667 Svar: 5.765
jan 2013
Følger: 5 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 81 Svar: 485
Mht. temperament er de meget forskellige. Jeg ser flest afbalancerede cavalier og så nogle sky af og til. Min erfaring som instruktør på hvalpe- og unghundehold er at de fleste cavalier er lidt tilbageholdende i starten, men får man dem socialiseret godt bliver de socialt sunde hunde. Har kun 2 gange mødt cavalier der decideret laver udfald (og jeg har mødt rigtig mange cavalier i de 13 år jeg selv har haft cavalier).
Min egen cavalier er lige som jeg ønsker en cavalier skal være. Hun har krudt i røven når der er noget hun synes er sjovt. Vi løber agility, og hun er meget hurtigere til at forstå nye ting end jeg er. Når vi er ude at gå tur dyrker vi hundeparkour hvor hun hopper op på ting og balancere på andre. Jeg kan få hende helt op at køre med legetøj når vi er ude, og når vi er hjemme er hun helt rolig og et rigtigt puttehoved. Når det ringer på døren har jeg lært hende at hun godt må gø ca 3 gange og så beder jeg hende bare om at stoppe.
Hun elsker ikke at få redt øre, men hun finder sig i det.
Opdrætteren betyder meget for hvordan cavalieren bliver, da cavalieren er en race der er meget følsom og tilpasser sig let dens omgivelser. Min Choko kommer fra et stueopdræt hvor sundheden og temperamentet var prioriteret højt. Min gamle cavalier kom fra en stor kennel hvor det var tydeligt at hun ikke havde fået nok opmærksomhed. Hun var sky i starten og bange for store hunde. Hun var også meget syg
Førstegangskøbere - råd?