{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.319 visninger | Oprettet:

AT
AT
Tilmeldt:
2. apr 2017
Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010

aflive raske dyr... {{forumTopicSubject}}

Har i nogensinde aflivet et dyr, som ikke var syg eller havde adfærdsproblemer, altså dyr som havde andre problematikker, som ikke havde en konsekvens for dyret, men kun for ejerens skyld?
Hvilke overvejelser gjorde i jer, og hvad var problemet?

Jeg står med en 9 år gammel kat, som aldrig har været renlig. vi overtog den som 1 års, og har lige siden været igennem et utal af behandlinger, undersøgelser, træningsforsøg, kattebakker, kattegrus, og jeg kunne blive ved.

Egentligt er jeg rigtigt træt af katten - men den har en enorm betydning for mig, og min samvittighed er simpelthen ikke til en aflivning, for den er jo ikke syg, eller dårlig. Katten skal ingen steder, og hvis den skal aflives, så skal jeg afsted med den - for det er min kat, ergo mit ansvar. Det skal ikke smides over på andres skuldre.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  aflive raske dyr...
  • #1   15. sep 2018 Jeg har fået en kat aflivet, fordi den ikke var korrekt socialiseret fra killing. Min mand kunne komme til ham, men han kunne ikke løftes, han kunne ikke tages til dyrlægen, han kunne ikke fås ind i transportkassen, og han kunne ikke holdes længe nok til at fjerne filter. Prøvede man alligevel - bed han. Han havde ikke ondt, klarede sig fint så længe vi kunne have ham osv, men jeg kunne ikke leve med, at han ikke kunne håndteres.

  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #2   15. sep 2018 Susanne: Hvordan havde du det med beslutningen om at den skulle aflives?

  • #3   15. sep 2018 Rent ud sagt af h...... til. smiley

    Men jeg kunne ikke have, at han skulle gå rundt og være så filtret, ikke tilses af dyrlægen, ikke vaccineres osv. Det duede bare ikke. smiley


  • #4   16. sep 2018 Ikke bortset fra et par grise en kvie og en del kyllinger smiley

  • #5   16. sep 2018 Jeg har fået det gjort 2 gange. Eller den ene gang var det min mor, men det var min kat. Det var bestemt ikke noget vi havde det fedt med.
    Første gang var en voksen hankat. Jeg voksede op på landet, og vi havde derfor en del vildkatte, som vi tog os af så godt vi nu kunne. Nogle af killingerne fik vi gjort tamme og specielt Pil som han hed blev en rigtig kælen og tam kat. Da mine forældre blev skilt og vi skulle flytte til byen, blev huset selvfølgelig solgt. Vi havde stort set ingen katte tilbage på det tidspunkt, og vi kom af med de fleste, men ikke Pil. De nye ejere var ikke interesseret i at overtage ham og han skulle ikke pludselig klare sig selv, så vi fik ham aflevet. Han ville ikke have haft det godt som lejlighedskat. Han var en fantastisk kat og ung, og det var så synd at han ikke fik lov til at blive gammel, men det var værre hvis han pludselig stod på egen pote.

    Anden gang var kun halvt. Jeg havde 3 marsvin, 2 genbrugs og en fra en dyrhandel, først blev den yngste pludselig meget syg og måtte aflives. Så blev den ældste også syg og der var intet at gøre. Den sidste som jeg havde haft længst tid, begyndte at vise tegn på skab, så selvom hun ikke var helt rask, kunne jeg godt have behandlet hende, jeg valgte dog at give hende fred sammen med den anden, hun havde allerede været igennem at miste den der skabte mest liv i flokken og jeg magtede for at være helt ærlig ikke at skulle igennem mere efter den omgang. de var 1 år, 3 år og den sidste skudt til at være omkring 4 år, hende fik jeg kun et par måneder med smiley

    Det var nogle hårde måneder og lige oveni at Lucky skulle opereres for PL, så alt sejlede bare for mig. Jeg har det stadig så dårligt over det, men dyrlægen sagde det var den rigtige beslutning og jeg nåede at give dem alle en god tid, så de kom herfra på den bedst mulige måde.


  • #6   16. sep 2018 Mit marsvin på ca 5 år. Jeg havde mistet interessen, så min far, der arbejdede på Landbohøjskolen, tog hende med på arbejde, hvor dyrelægestuderende kunne aflive og obducere hende, så jeg så det som noget positivt at de trods alt kunne lære lidt af hende, hun havde også en knude ved maven, men var ikke påvirket af det. Men jeg 'tror' ikke på omplacering af voksne gnavere, så aflivning var den eneste udvej.

  • #7   16. sep 2018 Ja det har jeg specielt mine tidligere katte. Da jeg ikke kunne have dem længere så blev de aflivet. Du kan få katte smidt i nakken så mine katte skulle ikke ud til fremmede mennesker som måske ikke ville passe så godt på dem som jeg selv.

    Nu er jeg vokset op med at vi har taget herreløse katte ind som ingen andre ville have og hvis vi ikke kunne finde et hjem til dem efter nogle måneder så blev de aflivet.


  • #8   16. sep 2018 nej aldrig

    men urenlighed er da i høj grad et adfærdsproblem?

    Jeg har arbejdet med katte i snart 12 år og der er altid en årsag men det kan ikke altid løses plus det smerter mig at læse at du skriver du er træt af katten? Jeg synes du skal få den aflivet hvis et nyt hjem hvor problemet kan håndteres ikke kan findes. ni år er ingen alder for en kat.

    nu har jeg ikke set jeres men min erfaring er at urenlighed i ni ud af ti tilfælde skyldes sygdom. resten har andre årsager.

    jeg lægger mærke til at du skriver det startede ved et års alderen. det ser man tit ved katte der er taget for tidligt fra deres mor eller neutraliseret for sent.
    det kan også skyldes andre katte uden for som gør jeres kat usikker

    jeg går ud fra katten er neutraliseret naturligvis?

    hvis du ønsker det vil jeg gerne forsøge at finde et sted til katten men ellers synes jeg som sagt ikke dyr skal være irriterende for det kan de mærke og det forværre problemet og så bør katten aflives nu.

    hvis jeg skal finde et sted så send mig en e-mail på nemokat@email.dk jeg kan ikke love noget men jeg kender folk der før har rettet sådan en kat op.

    jeg kan også sende jer en ebog om urenlighed hvis du vil have den og hvis du ønsker en rådgiver ud kan jeg henvise. jeg har svært ved at løse det fra afstand men vil også gerne forsøge men så kræver det at vi snakker sammen. det vil jeg gerne tilbyde gratis men jeg har først en tid i oktober igen.

    tænk over det.
    Jeg kan sandelig godt forstå du er træt. desværre er udbudet af hjælp til katteejere lille i dk. og mange dyrlæger mm aner ikke hvad de taler om når de snakker adfærd men gør det rask væk alligevel med det resultat at der er katte der får lov at gå årevis uden en varig løsning og det slider ejeren op

    du er velkommen til at kontakte mig hvis du vil.


  • #9   16. sep 2018 Nej det har jeg ikke.

    Men en kat der ikke er renlig er i mine øjne ikke rask, da det ligger så dybt i en kats psyke at være renlig at de er det allerede før de forlader deres mor


  • #10   16. sep 2018 Sys faktisk det er flot at I/du har holdt ud i 8år med en urenlig kat.. Jeg er ikk stolt af det, men jeg er langt fra sikker på jeg havde kunnet klare det så længe.. Eller i det hele taget ville ha taget imod en urenlig kat..

    Kan virkelig godt sætte mig ind i at det kan blive/er et stort irritationsmoment og man må blive sindsygt frustreret!

    Har aldrig selv måttet aflive et rask dyr, men min mor måtte da jeg var 15år aflive vores raske hund da hun på ingen måde kunne finde en lejlighed hun havde råd til og måtte ha hund i da jeg flyttede ud til min far.. - Jeg ved det stadig er noget hun har det dårligt med idag 16år senere.. Men om en urenlig kat er rask fysisk/mentalt kan der måske også sættes spørgsmålstegn ved..

    Men altså hvis irritationsmomentet er højt så er det måske bedre for katten at blive aflivet end at gå og mærke din irritation/frustration eller ende som kastebold - er nok de færreste der gider en urenlig kat hvis der vitterligt ikke kan rettes op på det og selvom folk måske går ind med de bedste intentioner, så kan de jo desværre sagtens fortryde når de står i det og der intet kan gøres.. Også ender katten måske som kastebold.. Ellers skal man ihvertfald være damn sure på de mennesker man sender katten hen til!

    Er godt nok et svært dilemma, fordi jeg forstår virkelig din frustration og samtidig at du jo elsker katten og er knyttet.. Plus at det måske kan være svært at forsvare aflivning for dig selv når nu ikke katten lider under det som sådan..


  • #12   16. sep 2018 Altså - katten vil jo bare sove stille ind og ikke lide ved en aflivning. Jeg har lidt den holdning, at vi har dyrene for vores egen skyld, og hvis ikke de giver os mere glæde end 'sorg', så ser jeg ikke noget som helst galt i aflivning i et tilfælde som dit.

  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #15   16. sep 2018 Frk: hvad noget er i dine øjne, er fuldstændig underordnet. smiley

    Katten er sund og rask, men ikke renlig. og vi gør ikke mere ved det nu. så vi må leve med det, indtil at min samvittighed forhåbentligt acceptere en aflivning.


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #16   16. sep 2018 Lens: Jeg er ikke interesseret i din hjælp.

    min kat skal ingen steder hen, og slet ikke formidles via en vildt fremmed. eller tak.

    og din bog er ikke brugbar. har læst den.


  • #17   16. sep 2018 ts hvis du skifter mening må du altid kontakte mig. jeg kan sagtens lade fortid online være fortid for et dyrs skyld og jeg er altid klar til at hjælpe dig naturligvis

  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #19   16. sep 2018 Lens: Jeg er ikke interesseret i din hjælp. elles tak.

  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #20   16. sep 2018 Minion: Katten betyder bare rogtig meget for mig - Så meget at dens tisseri ikke engang irritere mig længere.

    Men har jo en kæreste at tage hensyn til smiley


  • #21   16. sep 2018 minion jeg tror det er svært men jeg ville heller ikke aflive min hund pga det. der er jo ikke forskel. katten har stor betydning skriver ts

  • #22   16. sep 2018 Min veninde havde en blanding mellem labrador og schæferhund. Han var rask frisk og kvik men han var sær hvis ikke min veninde var der. Han var meget vogtende og var nervøs for om han kunne finde på at bide. Efter samtale med diverse om at omplacere og han kom faktisk ud i et forfærdeligt forsøg hvor han blev stresset så han blev aflivet fordi de ventede barn og turde simpelthen ikke stole på ham med en baby i huset. Han var ellers en dejlig dreng

  • #25   16. sep 2018 min dyrlæge har før taget sådan en kat via mig og gør det gerne igen. jeg har altid fire fem hunde og eller kattehjem som jeg kender indgående og kan omplacere til for naturligvis sker det at en ejer må sige stop. tidligere havde jeg ikke opbygget det netværk men det har jeg lært at have klar altid efter en årrække i faget. det giver alle ro når den mulighed er der ved rådgivning for naturligvis kan det være nødvendigt. så de hjem findes men jeg kan sagtens forstå dig minion. jeg kunne heller ikke leve med det. ikke en gang en uge og kattetis lugter slemt

  • #26   16. sep 2018 Jeg synes at det er rigtig flot at du har levet med en urenlig kat i 8 år.

    Hvis jeg var dig, ville jeg aflive den, sådan en kat skal ikke omplaceres, for hvad hvis den også gør det i det nye hjem, hvilket den med stor sandsynlighed vil gøre.
    Bliver den så bare "dumpet" et eller andet sted, bliver den slået, eller bliver den kastebold ?

    Hvis du beslutter dig for at aflive, så skal du overhovedet ikke have dårlig samvittighed, du har trods alt givet katten et godt liv i de 9 år den har levet, og du har taget ansvar for at den ikke bliver udsat for nogen arter af "vanrøgt" resten af dens liv.
    Med sådan en kat er det i mine øjne den rigtige beslutning.


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #27   16. sep 2018 Anni: katten bliver aldrig omplaceret. jeg ser ofte hvor uansvarlige, og uforberedte folk er når de siger ja til en kat.

    og den skal ikke udsættes for noget som helst ubehag smiley


  • #28   16. sep 2018 ……. og her er jeg total uenig med Lens, en 9 år gammel kat med sådan et problem skal ikke ud til fremmede mennesker og være "forsøgsdyr"

    Og hvorfor blive ved med at køre på, at det vil være godt med at nyt hjem frem for aflivning, og at problemet sagtens kan løses når AT har sagt, at det ikke bliver aktuel - er det for at give hende dårlig samvittighed ?

    Lens, men når nu du har dit store netværk, og bliver ved med at det ikke er grund til aflivning, så kan du vel også give en garanti for at katten holder op med at være urenlig lige så snart den får et nyt hjem ?


  • #29   16. sep 2018 anni naturligvis er de hjem udvalgt nøje. det er steder jeg selv stoler på. jeg elsker dyr og kunne aldrig drømme om at skade dem.

    det er ikke fremmede men folk jeg har kendt i rigtig mange år og som har hjulpet før. de beholder et givent dyr til det dør også hvis det ikke kan rettes op. det er derfor jeg har valgt dem ud.


  • #30   16. sep 2018 Lens, hvor er det utrolig flot, at du på andre menneskers vegne kan give 100% garanti.
    Det er du vist det eneste menneske på jorden der kan...…..


  • #31   16. sep 2018 anni stop nu dig selv... der er naturligvis et forløb hvor de to hjem mødes mm. og kan de ikke løfte en opgave siger de nej. på samme måde kan ejeren sige nej naturligvis

    Det springende punkt er ofte hvad ejeren har det bedst med og er det at sige farvel skal man vælge det. man skal ikke omplacere et dyr og gå hele livet og være ked af det. så er en aflivning også en måde at vise ansvar

    man kan overraskes over hvad der findes af 'tossede' dyrehjem der kan leve med ting man ikke selv Kan men de findes. om det er løsningen er altid op til parterne i hver enkel sag


  • #32   16. sep 2018 Katten betyder rigtig meget for dig, og du ikke er træt af dens tisseri længere, men du skriver også, at du egentlig er rigtig træt af katten? smiley

    Nå, jeg tror jeg ville have overordentligt svært ved at leve med en urenlig kat. Det må være jeres/din beslutning, og hvis det er udelukket at den skal være hos andre end jer, hvis ingen anden hjælp har været gavnlig, og I ikke kan leve med det, så er der jo altså også kun én vej ud.


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #33   16. sep 2018 Funke: Man lærer at leve med det, når alternativet er aflivning smiley

    jeg beder ikke andre tage en beslutning for mig, det er ene og alene mit ansvar, fordi at katten er min.

    men det kan sltod hjælpe at hører andres historier


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #35   16. sep 2018 Lens: Det står i startindlægget at kstten ikke skal nogenbstedet, så forstår ikke hvorfor at du bliver ved med at tale om omplacering..

  • #36   16. sep 2018 AT vi snakker generelt, ikke om din kat.

    de to små det tror jeg gerne lool smiley


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #38   16. sep 2018 de to: hvorfor er en aflovning bedst? smiley

  • #39   16. sep 2018 Vi har stået i lidt af det samme - dog ikke nær så længe. For 3 år siden fik vi en efterladt killing ind. Min holdning dengang var at den skulle aflives men han bor her altså endnu. Han bor inde sammen med vores anden kat og Sif, og har i øvrigt været intakt indtil for et halvt års tid siden.
    De første år var det ingen problemer med tisseri, men efter for mange besøg hos dyrlægen grundet noget med øjnene, knækkede filmen ligesom for ham og han blev urenlig. Han blev behandlet mod struvitter og krystaller, og det hjalp da også lidt, men han var stresset. Nu er han kastreret, bliver ikke taget med når vi tager på weekend-tur til familien som førhen, har fået en alletiders legekammerat i hunden og er endelig ved at have den vægt han skal have. Han er ikke urenlig længere, men har dog lidt adfærdsproblemer efter han er taget fra alt for tidligt. Min/vores holdning var nu også klar, at hvis ikke en kastration og ændrede forhold herhjemme hjalp i høj grad, så skulle han aflives - for jeg vil ikke sende sådan en kat videre. Og samtidig vil jeg ikke have mit hjem ødelagt.

    Så - var det mig der havde haft problemet i 9 år uden nogen fysisk forklaring, så havde jeg aflivet.


  • #42   16. sep 2018 Jeg har kun haft ialt 4 hunde selv, og har kun aflivet en af dem pga sygdom. Når det så er sagt, så ville jeg ikke selv eje en kat (eller hund) der var urenlig, det kunne jeg ikke leve med, så I dit tilfælde ville jeg få katten aflivet.


  • #43   16. sep 2018 Jeg har haft en urenlig hankat. Jeg valgte at se, om jeg kunne finde ham et andet hjem efter råd fra diverse opdrættere. Han flyttede hjem til en mand, hvor han havde en stor indhegnet have at gå i. Han stoppede med at tisse fra dag et. Herhjemme var det blevet en dårlig vane. Så jeg må inddrømme, jeg er lidt ambivalent, for nogle gange kan en omplacering hjælpe, men omvendt forstår jeg godt, hvorfor man vælger en aflivning. Det er aldrig en let beslutning. Kram.

  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #44   16. sep 2018 Susanne: Jeg er ikke i tvivl om at en omplacering i NOGLE tilfælde kan fungere. Men jeg vil aldrig tage den risiko.
    Havde jeg vidst for 5 år siden at en omplacering kunne hjælpe 110%, så havde jeg gjort det. Men vil aldrig gøre det ved en "så gammel" kat. smiley


  • #45   16. sep 2018 Min var også kun et par år gammel. smiley

  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #46   16. sep 2018 Susanne: Så giver det bedre mening. smiley

  • #47   17. sep 2018 Jeg har stået i en tilsvarende situation, og kunne ikke aflive, før der stødte sygdom til smiley
    Jeg havde adopteret 3 perserkatte fra et dyreinternat, hvoraf den ene desværre viste sig at være urenlig smiley
    Jeg forsøgte alt, men intet virkede. Forsøgte at omplacere hende, da jeg tænkte, at det måske kunne fungere, hvis hun blev udendørskat, med adgang til en varm stald eller lign. ? Men fik kun useriøse henvendelser fra folk der bare gerne ville have en gratis perserkat smiley Så jeg endte med at beholde hende selv.
    Hun fik lov til at gå sammen med mine marsvin, som jeg havde i et stort værelse, med linoleum på gulvet, så det var let at tørre op efter hende. Overvejede ofte, at aflive hende, for jeg havde det rigtigt skidt med, at hun skulle være adskilt fra resten af huset smiley Men hun var verdens sødeste, blideste og kæreste kælemis, så jeg kunne bare ikke få mig selv til at aflive hende.
    Hun fik en alvorlig øjenskade, og så blev hun aflivet. Og hold da op, hvor var det en lettelse !!

    Det er dig der skal leve med beslutningen, så det er kun dig der kan beslutte, om du kan leve med at aflive hende.
    Det er dælme en hård beslutning smiley


Kommentér på:
aflive raske dyr...

Annonce