{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
510 visninger | Oprettet:

Hvordan lære man hvalpen.... {{forumTopicSubject}}

Hvordan lære man hvalpen fra start ikke at hoppe op?
Vi får først vores hvalp om en lille måneds tid, men desværre er alle hvalpehold i januar-marts allerede fuldt booket i vores område. Så vi kommer til at stå på egne ben, uden en træner i baghånden, i starten.
Sidst vi fik en hvalp er 10 år siden, dengang var vi kun min mand (dengang kæreste) og jeg, og det var ikke helt så vanvittigt vigtigt at vores lille cavalier ikke hoppede op af gæster. Men nu er situationen en anden - vi har tre børn (8 år, 6 år og 3 år) og vi skal have en Golden retriver hvalp. Den vokser jo ret hurtigt, og den vil hurtigt blive så stor, at det vil være overvældende for børnene og deres venner, hvis den springer op i ansigtet på dem så snart de kommer ind af døren. Så det er vigtigt at vi kommer godt fra start, med at lære vores hvalp ikke at hoppe op af folk.
Vi fik aldrig lært vores cavalier det, hun stoppede først da hun var omkring 4-5 år gammel og blev for doven til at hun gad det pjat.
Så hvordan får vi lært vores kommende hvalp det? Er det sådan noget med at øve at man kommer ind af døren, og ignorer hvalpen indtil den er rolig? Eller er det konsekvent at sige nej når den hopper op?


Kommentarer på:  Hvordan lære man hvalpen....
 • #1   5. okt Kom ind af døren og sæt dig på hug og nus hvalpen straks, altid masser af ros når alle 4 ben er på jorden, man skal ikke vente på at hvalpen hopper op for så at sige nej eller ignorere, man skal komme det hele i forkøbet og sørge for at hilse på hvalpen før den hopper op.
  Skulle den alligevel hoppe op så vender man sig med siden til til den igen har 4 ben på jorden og nusser og roser straks.


 • #2   5. okt Du må simpelthen på den igen med hensyn til at finde træning.
  Det er hamrende vigtigt at få hunden trænet, socialiseret og præget ordentligt på verden.
  Hvis den flytter ind start november, skal du bruge et hold fra medio november, ikke først fra januar.
  Der er masser af hundeskoler derude. Kig efter nogen med løbende optag, drop-in osv.

  Sådan noget som ikke at hoppe op, indlæres som sådan ikke. Det er en bivirkning ved at have en trænet hund, som er afbalanceret, vant til at arbejde tæt på andre mennesker og hunde, og vant til at blive belønnet med alle fire poter på jorden.
  En Golden er en arbejdende race, så den får behov for flere udfordringer end bare hjemmetræning.


 • #3   5. okt #2
  Nu er hvalpehold heldigvis ikke den eneste måde, man kan socialisere/miljøtræne en hvalp smiley Hellere selvtræne til det rette hold dukker op end at smide en masse penge efter et hold, der slet ikke kan leve op til ens krav og ønsker.


 • #4   5. okt En hund gør, hvad der kan betale sig. Sørg for, at det kan betale sig at benene er på jorden.
  OG at der ikke kan betale sig at hoppe op.

  Det er en model på det, Bodil beskriver. Hav det i mente altid uanset hvad hunden skal lære.


 • Anni
  Anni Online Tilmeldt:
  maj 2009

  Følger: 4 Følgere: 17 Emner: 145 Svar: 6.847
  #5   5. okt Hvor i Sønderjylland bor du ?
  Hvis du vil oplyse om det, så er der måske nogen der kan henvise ril et hold, hvor man løbende tager hunde ind til træning


 • #6   5. okt Jeg synes nu også det er vigtigt i prøver at finde nogle trænings hold i kan starte til i november (der findes heldigvis mange der laver drop in hold) , når det 10 år siden i har haft hvalp, er det rigtig dejligt at kunne have en god træner ved hånden og hjælpe fra start af, det er i min verden ikke optimalt at hvalpen først kan komme på hold efter marts/april, specielt ikke hvis man er ny i det smiley

Kommentér på:
Hvordan lære man hvalpen....

x