{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Finsk lapphund <3 himmelhund Lapinlempi Aurinkolaulu <3 [ Himmelhund] 2005

16.345 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

Heidi
Kvinde | 50 år | Oprettet: 8. okt 2006


Finsk lapphund <3 himmelhund Lapinlempi Aurinkolaulu <3

Fødselsår:
2005
Størrelse:
Maxi

Ca. 52 cm i stang og 20 kg
Temperament
Som familie hund er han super god, rolig, glad for børn og et super godt sind. Han er en meget tæveglad hund og det er ikke alle hanhunde han gider.
Tricks
Sit, dæk, stå, gi 5, pote, rulle rundt, kravle under mit ben, zig – zag, danse (på bagbenene), komme når der bliver kaldt på han (hvis han altså lige har tid) komme på plads (men kun hvis en godbid viser vej). Han forstå bedst håndtegn.
Stævner
11. Brøndby 16. september 2007 - Åben klasse hanner - Dommer Camila Ricart Max, Spanien

Good head - good bite - could have more angul angulations - good movement - good coat - the hind movement could be better

1. pr. - 2. vinder :0)

10. Fuglebjerg 27. maj 2007 - Åben klasse hanner -
Dommer Jukka Kuusisto, Finland

Bra benstamme, vakkert hoved, store ører, bra ryg, en aning lang i lænden, sluttende kors, gode bagvinkler, bra pelskvalitet, rørelserne behøver mere drive.

2. pr

9. Hårlev den 3. marts 2007 - Åben klasse hanner -
Dommer Leif-Herman Wilberg, Norge

Stor middelkraftig, ganske kort, bra hoved, lidt langt snudeparti, skulle have ædlere hals og dybere vinkler, stærkt faldende kryds, bra benstamme skulle hvae friere bevægelsesmønster, god pels

2. pr

8. Mørkøv den 28. oktober 2006 - Åben klasse hanner - Dommer Saija Juutilainen

20 måneder, maskulin ung hanhund med udemærket kropsporpotioner. flot hoved og udtryk, korrekt bid og muskellængde, store ører, stærk hals og krop, mangler mere vinkel i begge ender, flot holdt hale men den er lidt lavt sat. God pelskvalitet men mangler i dag underpels, bevæger sig med temperament, flot handling/fremvisning.
1. pr - 3. vinder:0)


7. Ballerup den 16. september 2006 – Åben klasse hanner – dommer Guido Schäfer

19 måneder gammel hanhund af tiltalende type. korrekte proportioner og knoglestærk maskulint hoved med korrekte øjne og ører. Middellang hals, lige ryg, korrekt kryds. Korrekt ansat og båret hale, meget godt vinklet for og bag. Typisk pels og venligt væsen
1. pr – 4. vinder – CK


6. Brøndby den 27. juli 2006 – unghundeklassen hanner – dommer Kari Granaas Hansen

Han med vackert hoved og uttryk. Korekte proportioner, velutveklet kropp. God benstamme kunne haft någet better vinkler bag til. Ganske gode bevægelser god pels. (denne var lidt svær at tyde, det er håndskrevet og det er ikke alt der er med – sorry)
1. pr – 2. vinder – SL


5. Fuglebjerg den 25. juni 2006 – unghundeklassen hanner – dommer Henrik Søeborg

16 måneder. Middelstor. Gode proportioner. Maskulint hoved og udtryk. Sakse og korrekt pigment. Udmærket øjenform og farve. Velplacerede ører. Lidt for kort hals. God overlinie. Lidt for lavt ansat hale. Udmærkede vinkler for og bag. God kropsvolume for alder. Bevæger sig let, parallelt og jordv ndende, med hurtige skridt. God solid benstamme. God pels for årstiden. Acceptabelt temperament.
1. pr – 1. vinder – SL


4. Ringe den 20. maj 2006 – unghundeklasse hanner – dommer Mogens Slot Hansen

Harmonisk ung han af korrekt størrelse, godt hoved med korrekt skalle og næseparti, ganske god hals, gode benstammer og vinkler, gode poter, normal vinklet, ganske gode bevægelser når han finder det rette tempo.
1. pr - 3. vinder – SL


3. Odense den 19. februar 2006 – unghundeklassen hanner – dommer Lisbeth Mach, Schweiz

1 year, typical good developed young dog but he needs more selfconfidece, correct coat and colour, typical loutline with beautiful head, ears could be placed better, correct bite, good neck, movement he is very young in front an tail not always up.
2. pr.


2. Mørkøv den 29. oktober 2005 – hvalpeklasse hanner – dommer Zidy Munsterhielm-Ehnberg

Bra type og storlek. Veldig utrænet. Vil ikke vise biddet. Eller lade sig berøre. Bra hoved Velansatte ører. Bra benstamme. Noget rake bagbensvinkler. Bra svans og pels. Rør sig vel
K.I.P


1. Brøndby den 18. september 2005 – hvalpeklassen hanner – dommer Helge Lie, Norge

Meget lovende 7 mdr. gammel, velformet vackert hoved, pæne mørke øjne, bra ørere, fint udtryk, bra kønspræg, bra hals, fine kropsproportioner, veludviklet krop, ytmærket benstamme, meget bra pels, bevæger sig fint.
SL
Stamtavle
Mor Lapinlumon Hilla

Far Kello Ilmo
Køn
Hanhund
Beskrivelse
Maxi er født den 18. februar 2005, vi har købt ham hos Kennel Lapinlempi i Bækmarksbro. Hans stambog navn er Lapinlempi Aurinkolaulu på dansk er det oversat til Laplands kærlighedssolsang. Han er vildtfarvet.

Maxi er en rigtig god familie hund, utrolig mildt væsen, han elsker vores børn og Milo. Han er en meget selvstændig hund og kan sagtens underholde sig selv, når han har fået sine daglige gåture. Som hvalp var han egentlig meget lærenem, han lærte hurtig sit, dæk, gi 5, går zig zag mellem mine ben, gå pænt i snor mv. Men da han blev omkring 6 -7 mdr. begyndt han at lette ben og samtidig fik han pludselig propper i ørene og kunne hverken det ene eller andet.
Han har svært ved at holde alle 4 poter på jorden, når vi møder andre hund, det foregår helst på bagbenene og gerne med lyd. Så hvis der er en, som lige sidder inde med et rigtig godt råd til, hvordan vi evt. kunne prøve at træne ham, vil vi blive meget glade. Jeg har prøvet med at aflede med godbidder og legetøj i rigtig god tid, inden han har set hunden, men det hjælper ikke, han ser ikke andet end den anden hund.

Racebeskrivelse:
Den finske lapphund har været samernes hyrdehund gennem mange hundrede år. Det er en kompakt og robust middelstor hund hvis imponerende pels i alskens farver får mange til at få øje på racen.
Af udseende er racen kraftig i forhold til sin størrelse, det skal være en robust hund at se på og den kraftige pels er med til at få hunden til at se endnu stærkere ud. Hovedet er bredt og kort og skal helst have et smilende og blødt udtryk. Lapphundens oprindelige arbejdsområde har været i et barskt klima og med sne meget af året, det er derfor vigtigt at racen er stærkt og naturligt bygget samt at den har den korrekte stride pels, også på sine ben. Uden dette ville den ikke have været i stand til at arbejde i sit oprindelige klima.
Af temperament er lapphunden meget venlig. Den elsker mennesker, både børn og voksne, og det er en hund, som holder af alle i familien, den knytter sig ikke kun til en. Lapphunden er normalt også glad for andre dyr.
Lapphunden er nysgerrig og kan godt til en vis grad lide at lære nye ting. Mange har trænet med held i både lydighed, agility, spor mm. Det skal dog her understreges at lapphunden er en spidshund med en dertil hørende egen vilje. Det bliver aldrig en slavisk lydig hund, de vil altid gerne tro, at det i sidste ende er dem selv, der bestemmer. Der er da også stor forskel på, hvorvidt lapphundene finder ovennævnte træning sjov eller ej.
Da racen blev reddet i 1960erne fra at uddø tog man lapphunde fra flere forskellige steder i Lappland og blandede dem sammen. Hundene varierede meget alt efter hvilket område de kom fra og kunne måske egentlig have været delt op i flere racer, nogen havde knækører, andre ørerne op, de havde mange forskellige farver osv. Men da alle blev blandet blev racen meget mangfoldig og er det den dag i dag. Der findes mange farver, typer og udseender og ligeledes mange forskellige typer temperament. Det er derfor svært at give nogen garanti på forhånd for, at en lapphund vil blive dygtig til og glad for lydighedstræning, agility eller lignende. Ved man inden man køber hvalp, at man ønsker at træne på eliteniveau skal man nok ikke vælge en lapphund. Men synes man bare det kunne være hyggeligt, hvis hunden ellers gider og man selv er indstillet på, den måske ikke gør, så er der en god chance for, at det kan gå helt fint. Fælles for dem er en stor modvilje mod at apportere, hvilket gør det svært nogensinde at nå til tops indenfor lydighedsprøver. Nogen lapphunde er rigtig dygtige og nyder træningen, mens andre syntes det er forfærdeligt kedeligt. Agility er også meget forskelligt fra hund til hund og de hører ikke til blandt de hurtigste.
Udover lapphundens lidt katteagtige egne temperament må man være opmærksom på, at ikke alle hanner af racen elsker fremmede hanner ligesom ikke alle tæver gider være i selskab med fremmede tæver. Det er på ingen måde en aggressiv race og det skal det ikke være, men det er heller ikke en race, der betingelsesløst elsker alle andre fremmede hunde. Racen har et vist temperament og kan have lyst til at hævde sig selv i mødet med andre hunde.
Kommentér på:
Finsk lapphund <3 himmelhund Lapinlempi Aurinkolaulu <3
Annonce