{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjerte medicin
  • #1   24. jan 2008 Min Asta har endnu ikke behov for medicinen, men det kommer nok inden så længe.

  • #2   24. jan 2008 Nej, det kender jeg ikke.

    Simpson får noget der hedder Vasotop vet 1,25mg.


  • #3   24. jan 2008 Fortekor en en såkald ACE-hæmmer, der forhindrer konstriktion (sammentrækning) af arterier og vener og mindsker tilbageholdelse af vand og salt i kroppen. Dette gør, at blodtrykket falder og at hjertet fyldes mindre og det bliver lderfor ettere for hjertet at arbejde.
    Fortekor plejer at hjælpe på de fleste hunde letter symptomerne på endocardiose for en tid, men kan ikke kurere sygdommen eller udskyde den på ubestemt tid.



  • #4   24. jan 2008 Nej jeg ved godt det ikke kan helbredes, det drejer sig også kun om at gører livet så let for Nikky som muligt, her og nu. Jeg kunne forstå på min dyrlæge at det også hjalp nyrene, men jeg fik ikke spurgt nærmere ind til det, desværre for på hvilken måde er det monstro?

  • #5   24. jan 2008 Anette J hvor slemt er det med simpson?
    For hvad hjælper Vasotop Vet?


  • #6   24. jan 2008 Karina K hvor slem er Astas polaps og hvorfor tror du hun snart skal på medicin?

  • #7   24. jan 2008 Asta har mislyd 2 og prolaps 3. Det havde hun allerede ved 18 mdr. hun havde samme prolaps ved 5 år, hvor hun gennemgik en grundigere skanning af hjertet pga perioder med dårlig trivsel, som ikke umiddelbart kan forklares med endocardiose. Det viste sig at hun har yderlig en eller 2 hjertefejl, det er jeg ikke sikker på. En af de store blodåre sidder et andet sted end normalt. Derud over viser skanningen og EKG'en at der kun sendes blod ud i kroppen ved præcist hvert andet hjerteslag, Det har et meget højt tryk som gør at lungepulsårens klap ikke lukker helt tæt. Hendes hjerte er endnu ikke belastet af de fejl, men det er jo meget sandsynligt at hun får massive problemer når det først begynder at gå galt. Både egen dyrlæge og ham der skannede mener ikke hun har behov for medicin endnu.Hun er stort set upåvirket hele vinteren. Hun har det hårdt om sommeren. Har haft lungebetændelse flere gange. Det er utroligt at hun kan være så aktiv med det hjerte.

  • #8   25. jan 2008 Ja, det lyder da bestemt ikke godt, stakkels lille Asta og dig. Du har ikke været over ved Lisbet Højer Olsen og få lavet en farvescanneng, går jeg ud fra da du ikke oplyser nogen % jet. Man kan jo være med i hendes forsknings projekt og derigennem få endnu bedre svar, end ved alm. scanning og lige så vigtig, bidrage med viden om cavalier hjerte problemer. Jo flere cavalier hun for lov at undersøge jo større viden får hun til alles fordel.
    Døjer hun med varmen om sommeren?


  • #9   25. jan 2008 Nej hun har ikke været ovre ved Lisbeth, men jeg tror nu det var farve skanner sidst. Skaningen var bestilt af vores dyrlæge og det er hende der har fået tilsendt svaret. Jeg fik en mundtlig forklaring af Christian Mogensen i Varde. Jeg ved ikke om han sagde noget om % Jet.
    Jeg har overvejet at få hende skannet af Lisbeth, men der er ret langt fra Mors til København. Asta bliver jo skannet på forsikringens regning. Hun kommer bestemt med, hvis vi på et tidspunkt har en bilfuld, så det kan betale sig at kører turen.
    Hun har store problemer med varmen om sommeren. Hun har ingen problemer med at sove ved siden af brændeovnen hele vinteren. Det synes jeg er lidt ulogisk.


  • #10   25. jan 2008 Hos Lisbet er det gratis, men jeg ved god det koster at kører, vi kører selv fra Ribe, men her har de ikke farve scanning, derfor tager jeg derover, også for at få så meget at vide som muligt. Hun går jo i dybten med hele hunden, ikke kun hjertet, idet hun gerne vil finde ud af om hjertet fører andet med sig eller omvendt, det er et mindre forhør man skal igennem også familien som sådan, men jeg synes hun er fantastisk behagelig og synes meget kompetent.
    Nikky, har også svært ved sommerens varme dage, men jeg har på fornemmelsen at det er fugtigheden og varmen det er galt med, feks. et varmt fugtig rum får hende til at halse med det samme og hun vil ud.
    Det er underligt at der er så stor forskel på hvordan de reagere selv om det er cirka det samme de fejler også når man hører andre.


  • #11   25. jan 2008 Hanne - jamen Simpson's er egentlig ikke så slemt igen på papiret, at han skulle være nødsaget til at få medicin. Han har en jet size på 50%, så blodet løber tilbage igen og mislyden er stadig 3. Har ikke fået at vide hvad prolapsen er.

    Men Lisbeth foreslog at prøve at sætte ham på det, fordi jeg fortalte, at han blev hurtigt forpustet især når det er varmt osv. Hun ville først have, at han skulle undersøges for hjerteorm og om han havde noget på lungerne, evt. vand, så alt dette er tjekket inden vi satte ham på hjertemedicin. Der var så ikke noget at se...grunden til hun også var lidt bekymret, var fordi hans tal for hvide blodlegemer var ret højt.
    Min egen dyrlæge mente ikke der var noget at være bekymret over, og da jeg fik taget en blodprøve på ham en måned efter, så var tallet også faldet igen - i mellemtiden havde han fået taget røntgen af lungerne osv.

    Hans hjerte var iøvrigt også forstørret, og efter vi havde givet ham medicinen i en 3 uger, tog vi røntgen igen, og der var hans hjerte blevet lidt mindre.

    Jeg synes han er blevet mere frisk og sover mindre, men den store test kommer til sommer, for det er der problemet har været størst. Jeg synes det er svært at sige 100% om medicinen har virket, da han generelt får det bedre når det er køligt udenfor.

    Men mine forældre og min veninde har sagt, at de synes de kan se en betydelig forbedring, og at han er mere vågen og frisk.

    Men vasotop skulle være godt for det Cavalierne døjer med...det var ihvertfald det Lisbeth foreslog. Det er også det man kalder en ACE hæmmer. Simpson får så den laveste dosis, og håber ikke han skal sættes op foreløbig.

    Men jeg har tænkt mig at få ham scannet igen her til foråret, og så må jeg se om der er nogle betydelige ændringer og om medicinen har haft nogen effekt som sådan.





  • #12   25. jan 2008 Tror det du har fået af din dyrlæge, er lidt det samme som jeg har fået, det hedder bare noget andet. Men jeg skal selvfølgelig ikke kunne sige det 100%.

  • #13   26. jan 2008 Jeg krydser fingre for en go test til sommer Anette, og selvfølgelig at hans symtomer er forbedret, tit kan man ikke så let selv er forskel, når man ser hunden hver dag så det skal nok passe, når du får at hvide at den ser bedre du. Selv om det ikke huer mig, så lad os håbe at det bliver en behagelig, sommer for vores små vapser, det lader til at det er hård, at være hjertesyg en varm sommer :o)) På det stykke papir som Lisbet udfylder står der hvor stor polapsen er. Polaps er beskrivelsen for hvor deform hjerteklapper er: 1er en lille deformitet 2 mere deform og 3 meget deform. Så noget burde det stå. Mislyd er hvor meget det høres, uden på hunden, med stetuskop (staves?) og jet er jeg ikke helt sikker på. Spørger lige neden under

  • #14   26. jan 2008 Hvad er jet?
    jeg kunne se, på scanningen ovre ved Lisbet, at det er (på billedet) et rødt springvand, der går tilbage i forkammeret, når hjertet pumper blodet ud i kroppen.
    Men er det betegnelsen for hvor meget forkammeret bliver fyldt op eller er det hvor stor tryk det fyldes med?
    Når jeg sidder og tænker over det, kommer det vel ud på et, for det er vel igrunden betegnelsen for, hvor let det er for hjertet at pumpe blodet tilbage i forkammeret, i forhold til, at pumpe det ud i kroppen, og der kommer problemet for alvor, når det bliver lettere at pumpe blodet, tilbage i forkammeret og kroppen dermed ikke bliver forsynet ordentligt. Kan i forstå hvad jeg mener?


  • #15   26. jan 2008 hanne N:

    Jet er et mål for, hvor meget af det blod, der er i ventriklen, der løber tilbage til forkammeret i stedet for ud i aorta. Når en hund derfor har en jet på 50%, vil det sige, at halvdelen af blodet fra ventriklen løber den forkerte vej, fordi mitralklapperne ikke kan holde tæt.


  • #16   26. jan 2008 Mai-Britt H:
    Tak for dit svar men, du bruger 2 for mig svære ord, vil du prøve at oversætte for mig.
    Ventriklen?
    Aorta?


  • #17   26. jan 2008 hanne N:

    Sorry... :o)

    Ventriklen er hjertekammeret. (Hjertet består af højre og venstre hjertekammer og højre og venstre forkammer)

    Aorta er hovedpulsåren, der er den stor blodåre, der fører blodet fra hjertet og ud i de mindre kar i kroppen.


  • #18   26. jan 2008 Maj-Britt H:
    Det er helt ok, man kan jo som bekendt ikke tage skade af, at lære:O))
    Ved du hvor mange % jet, en hund kan have, inden det bliver livstruende?
    Jeg må jo få ud fra at Nikkys jet er blevet større, da dyrlægen kunne hører den tydligere, denne gang.
    Jeg tage først over til Lisbet igen til efteråret, hvis der ikke sker noget drastisk, selvfølgelig.
    Er bare nysgerig


  • #19   26. jan 2008 hanne N:

    Nej, det ved jeg faktisk ikke... min logik siger mig, at det er forskellingt fra hund til hund, da der er forskel på, hvor meget ilt blodet kan indeholde, hvor god form hunden er i og hvor godt hjertet pumper.
    Det hele er jo et spørgsmål om at få ilt nok rundt og det kan hjertet i nogen grad kompensere for, men det slider selvfølgelig meget på hjertet, når det skal yde mere. Hvis det f.eks. skal slå oftere eller fyldes mere før hvert slag, bliver det selvfølgelig mere "slidt", end ved normalt arbejde. Så jeg tror ikke, at man kan sige at ved den og den jet, er det livstruende. Jeg tror det er forskelligt fra hund til hund.

    Håber Nikky får det bedre på Fortekor! :o)


  • #20   27. jan 2008 Maj-britt H:
    Med din beskrivelse højre oppe, af Fortekor som giver lavere blodtryk og derfor gør det lettere for hjertet at arbejde, og din beskrivelse af hvordan hjertet kompencere for jet, så spekulere jeg på, om det ikke kan have negativ virkning at give Fortekor, som jo forhindre hjertet i at kompencere?
    Jeg tænker også: Vi går til agilliti, som jo kræver noget af hjertet, er det at modarbejde Fortekorèn eller er det med til at holde hende i form og dermed styrke hende/hjertet?
    Jeg presser hende ikke fysisk, når hun siger fra, kommer hun op og bares (gåture, hun hopper selv op) eller vi tager et hvil på bænken, (agilliti, trækker selv derhen) der går ca. 5-8 min. så er hun klar igen, og vil ned og i gang igen.
    Jeg ved jeg presser/udnytter dig/din kompetance undskyld, men det er så sjældent man har tid til at tænke, inden næste spørsmål, og det er vigtig for mig når jeg er ude på tynd is, som her. Alm. vis er det hos dyrlægen, dette emne er oppe og der er det bare med at spørge, tiden er jo knap, derfor kommer man også tit hjem og mangler svar.
    Håber du har toldmodighed med mig lidt endnu, på forhånd tak.


  • #21   27. jan 2008 hanne N:

    Jeg kan godt følge din tankegang... Og jo... man er jo inde i en lidt ond cirkel med sygdommen og må kigge på plusser og minusser. Et højt blodtryk er ikke sundt (hjetre og lungeproblemer) og skal forhindres - derfor Fortekor. Så må man satse på, at jet'en ikke er så stor, at den giver hunden problemer.
    Det er ikke sundt for hunden i længden at kompensere for jet'en, da hjertet bliver større, blodtrykket stiger og lungekapaciteten bliver nedsat --> træt og hostende hund med dårlig livskvalitet.

    Håbe det er nogenlunde til at forstå... lidt svært at forklare, fandt jeg ud af :o)

    Hvad angår agility, er det min mening, at det er bedre med et kort, fedt liv, end et langt kedeligt et - det skylder vi vores hunde! Jeg tror ikke, at agility hjælper på sygdommen, men hvis man er lidt forsigtig, bliver det nok heller ikke værre.
    Jeg synes altså, at man skal gøre det, hunden synes er sjovt. Så kan man jo lade være med at gå så hårdt til den (undgå A'et og andre krævende forhindriger), lave korte baner og sætte tempoet ned. Og prøv med en masse næse-aktivering. Det synes de fleste hunde er sjovt og det trætter hunden mentalt og ikke fysisk.

    Håber du kan bruge det til noget og spørg endelig. Vil gerne hjælpe, hvor jeg kan :o)


  • #22   27. jan 2008 Maj-Britt H:
    Først tak, det er dejligt at have en at spørge til råds, specielt i denne situation er det vigtigt, at de råd man får også er, kompetente.
    Jo. jeg forstår det nu, tak.
    Nikky er meget dygtig, til næse arbejde, så vi laver søg dagligt, indenfor hvor jeg gemmer guffer overalt, det glæder hende, men også spor udenfor er hun go til. Hun er meget begejstret for at lære nye ting/triks, og så er det jo oplagt med agillit, også selvom det er i vores tempo. Hun er også glad for at møde andre hunde, ikke at hun vil lege, men hilse og så snuden i jorden og læse hundeavis det er skønt, så noget er vi nødt til at gå til, så hun for den del af at være hund, med.
    Hvis det er ok, vil jeg gerne føje dig til min venne liste, så jeg kan finde dig, hvis jeg får brug for hjælp.



  • #23   27. jan 2008 hanne N:

    Det var så lidt... der er jo en grund til, at jeg tager den uddannelse, jeg gør :o)

    Du føjer bare til!

    Held og lykke med fremtiden!


  • #24   29. jan 2008 Maj-britt H:
    Må jeg have lov at spørge dig om noget ,mht det med hjerte klap fejlen, hvis nu en hund har polaps 3, har jeg fået at vide, at hunden ikke er hjertesyg, hvis den ikke har mislyd og utætte klapper, men bliver den så hjerte syg, når mislyden kommer eller hvad ???


  • #25   30. jan 2008 En hund med en 3'er prolaps er, som du siger, ikke syg, men der må ikke avles på den i DKK (kun cavaliere), fordi man regner med at risikoen for, at den udvikler sygdom er stor.
    En mislyd gør ikke nødvendigvis hunden syg heller. Mislyd er blodet strømning, man kan høre, og ved mitralklapsygdom, er det blodet, der løber tilbage gennem de syge klapper, man kan høre. En lille smule blod, der løber tilbage, kan nogle gange høres tydeligere, end en masse blod, der løber. Hunde med en kraftig mislyd er altså ikke nødvendigvis plagede af det.
    En hund bliver syg i det øjeblik, hvor der er ikke kommer nok blod ud i kroppen og der altså er for meget, der løber retur til kroppen. Sygdomstegnene kommer af, at hjertet skal arbejde for hård og dermed bliver for stort og virker for dårligt. Når blodet ikke pumpes ud af hjertet, vil en del af det ophobes i lungerne, der så heller ikke virker optimalt.

    Jeg håber det var svar på dit spørgsmål :o)


  • #26   30. jan 2008 Jeg blev ihvertfald lidt klogere. Jeg synes jo altid jeg forstår min dyrlæges forklaringer når vi er hos hende, men når jeg så kommer hjem er der alligevel altid noget der ikke var forstået. Og jeg glemmer altid at spørge igen, for så er der jo noget nyt....
    Jeg har flere gange fået at vide at Astas hjerte ikke var belastet endnu, jeg har aldrig fået spurgt om, hvordan hun kan sige det så sikkert. Men det er måske fesset ind nu. Jeg ahr nu stadig ikke helt forstået, hvorfor hjertet ikke er belastet i de perioder, hvor hun har dårligt. Det er altid om sommeren når det er varmt. Kan du give et bud på det?


  • #27   30. jan 2008 Majbritt H : Tak for dit svar, men forstår så ikke lige, hvad tallene skal lyde før, at man har en syg hund, men det er måske ikke noget med tallene at gøre??







  • #28   31. jan 2008 Karina K: Jeg kan ikke forklare dig, hvorfor hjertet ikke skulle være belastet, når hun har det dårligt... det kan jeg ikke sådan lige umiddelbart få til at hænge sammen. Når det så er sagt, skal det lige siges, at min cavalier har et fint hjerte, og han kan altså heller ikke lide varmen, så måske det ikke har noget med hjertet at gøre? Ved det altså ikke helt :o)

    Gitte P: Egentlig sygdom har ikke direkte noget med tallene at gøre og så alligevel... det er sjældent, at man f.eks. har en hund med en prolaps 3, mislyd 5 og jet 60 uden symptomer. Men man kan altså ikke sige, at når tallene er sådan og sådan, er hunden syg og skal behandles. Man må kigge mere på hunden end tallene i den situation.


Kommentér på:
Hjerte medicin

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce