{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.680 visninger | Oprettet:

Tania F
Tania F
Tilmeldt:
1. apr
Emner: 3 Svar: 40

Døv hundehvalp - en lille update og et godt råd... {{forumTopicSubject}}

Så er Maggies 9 hvalpe fyldt 7 uger; sikke tiden er gået stærkt. De trives, har det godt og har været til dyrlægen og er blevet chippet og sundhedstjekket.

Den ene lille pige (foto) er dog desværre døv, hvilket vi selv havde konstateret forinden dyrlægetjek og af dyrlægen fået bekræftet.

Min tanke var derfor, at vi selv ville beholde hende og træne/opdrage med tegnsprog, men jeg kan forstå på både dyrlæge, og det jeg har læst mig frem til på nettet og herinde, at det kan være en udfordring med mindre børn i hjemmet (under 10 år), hvilket vi har.

Jeg har derfor overvejet, om det er bedst for hende at finde en familie uden (yngre) børn. Derudover har jeg læst, at det er bedst, hvis der i hjemmet er en moden "førerhund", der kan føre an. Dertil kommer, at det også vil være bedst med en familie, som har erfaring med døve hunde og træning med tegnsprog.

Jeg er klar over, at det kan svært at finde et hjem, der lige lever op til alle krav, og inden jeg går i gang med at søge, vil jeg derfor høre jer, om der er andre forhold, der er vigtige i forhold til et kommende hjem til en lille døv skønhed.

Alle råd og tanker imødeses med glæde.


Kommentarer på:  Døv hundehvalp - en lille update og et godt råd...
 • #1   26. maj Den her gruppe på FB kan sikkert være behjælpelig - Dem der har startet den er trænere, der specialiserer i døve og blinde hunde.
  https://www.facebook.com/groups/426048914603665


 • #2   26. maj kan desværre ikke bidrage med andet end, hvor er hun dog lækker at se på ... tænk hvis man kunne .......

 • #3   26. maj Tidligere var det ikke sjældent med en døv hvalp i min ene race. Jeg ved at opdrætterne ofte gav den døve hvalp til én af de andre hvalpekøbere. På den måde kom den med en hørende søster/bror med hjem og "førerhunden" er dermed kendt.

 • #4   26. maj I min verden ville den blive stedt til hvile i det store hundeunivers.
  Døvhed kan være arveligt, og indebærer så mange dårlige options for både hund og ejer.

  Læs selv om det.


 • #5   26. maj Jeg ved faktisk ikke helt om jeg er enig i, at man bare skal aflive en døv hund.
  Der er en hel del døve hunde, der trives ganske fint med at være døve. Kender endda til en, der løber både agility og træner lydighed på konkurrence plan og trives super fint i hverdagen. Det kommer i sidste ende an på hunden.

  Jeg ville ikke smide håndklædet i ringen med det samme.


 • #6   26. maj En døv hund ville jeg heller ikke automatisk aflive, forudsat rette hjem kan findes. Har mødt nogen stykker og de har fungeret upåklageligt.

 • Ida
  Ida Tilmeldt:
  aug 2020

  Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 19
  #7   26. maj som en der har en mor og en mormor der begge er døve, syntes jeg det er en rimelig tarvelig holdning at have, at hunden skal aflives bare fordi den ikke kommer til at kunne navigere rundt i verdenen på samme måde som vi forstår det. der er sågar døvblinde hunde der lever et godt liv. Det er selvfølgelig ikke uden nogle udfordringer og lidt særlig hensyn, og man skal da sikre sig at hunden kommer ud til nogle som er ekstra forstående og villige til at træne hunden.. men ligefrem at aflive den... jeg tager den da i hvert fald gerne smiley smiley

 • #8   26. maj Ida, med dén logik, skal man jo også lade hunde, som mangler deres ben leve, for der er mennesker der sidder i kørestol, som kan have et godt liv smiley

  Hunde er hunde, mennesker er mennesker.


 • Ida
  Ida Tilmeldt:
  aug 2020

  Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 19
  #9   26. maj det var da et dårligt argument. For det første er der faktisk hunde der lever fint med 3 ben, og endda nogle som er lammet i bagbene som får en slags kørestol som kan hjælpe dem. Jeg syntes desuden ikke de to ting kan sammenlignes. døvhed ikke et decideret fysisk handicap - på den måde ment, at der ikke noget 'galt' med hunden, andet end at den ikke opfatter verdenen på samme måde som os. Er hunden alene fejler den jo faktisk ikke noget, og hundesprog er jo også næsten udelukkende kropsprog til at begynde med.
  de eneste ummedbare hensyn jeg lige pt kan se man skal tage, er at hunden nok ikke kan være uden snor på tur, og at man skal have dens opmærksomhed før man beder den om en komando (trampe i gulvet, prikke til den, vifte med hånden, gå foran den så den kan se dig ect)
  vi taler jo ikke om et dyr der er fuldstændig håbløs fortabt bare fordi den ikke er som vi syntes den burde være. Mennesker er jo sku også dyr, så så specielle er vi altså heller ikke. Der findes dyr, som overhovedet ikke har udviklet en høresans.

  jeg ville mene at mennesker lider mere som døv end en hund ville


 • #10   26. maj De hunde der lever med en kørestol som bagben vil jeg nok være ret tilbageholdende med at beskrive som et "fint liv" - jeg tror faktisk jeg har svært ved at beskrive de ejere, der tager det valg for deres hund, med særligt positive ord...

  Når det så er sagt, ja - det er svært at sammenligne tilstande. Og lige præcis derfor er det altså tæskedumt at påstå, at "min mormor er døv så derfor skal man da ikke aflive døve hvalpe" smiley
  Det er helt fair at mene, at døve hvalpe ikke pr. automatik skal aflives. Det synes jeg da også selv er fornuftigt at overveje. Men det skal baseres på en reel vurdering af situationen og lignende tilfælde, IKKE af din mormors livskvalitet og etik som menneske.....

  Sorry, Ida, men jeg tror du tager den meget personligt. Der er altså ingen her der påstår at din mor og mormor skal aflives. Ingen grund til sammenligning smiley


 • Ida
  Ida Tilmeldt:
  aug 2020

  Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 19
  #11   26. maj Jeg siger ikke at det sammenlignes på den måde, men kan da godt forstå jeg for det til at lyde sådan.jeg ved da godt at der er ingen der siger at mine familliemedlemmer skal aflives fordi de er døve, og det var heller ikke det jeg prøvede at sige. Jeg mener bare jeg har en bedre forståelse for hvad det faktisk vil sige at være døv, hvordan man som døv opfatter verdenen, og hvilke hensyn man skal ive til døve fordi jeg har famillie medlemmer der er døve, og er derfor mere inde i den døve verden, end hvad det lyder til i andre er. Jeg ser personligt ikke døvhed i sig selv som et særlig stort problem og DERFOR syntes jeg det er tarveligt at påstå at en hund ikke kan leve et godt liv, fordi den er døv. Det er svært for os at forstå fordi at vi mennesker bruger vores hørelse og vores talesprog ufatteligt meget, hvilket gør livet før en døv person svært. dette mener jeg ikke gælder for hunde. Jo det er da meget handy når man skal træne dem, og der er da også noget med en nedsat opfattelse af omgivelser osv, men det ser jeg som være en meget minimal udfordring.

 • #12   26. maj Nu tænker jeg der er ret stor forskel på en døv hund og et døv menneske.... alene det at man næppe risikerer at det at forskrække et døv menneske resulterer i alvorlige bidskader...

  Med det sagt - døves giver sa udfordringer his hunde. Jeg opfatter dog døves som et væsentligt mindre problem end f.eks. at hunden er blind... og kørestole, døvblinde hunde mm med "gode liv" vil jeg tillade mig at tvivle på... det afhænger vist noget af hvor meget man gradbøje hvad et godt hundeliv indeholder.

  En døv veltrænet hund er sjældent begrænset i sine udfoldelser, derfor mener jeg heller ikke aflivning er nødvendigt... men menneskesammenligninger er bare langt ude


 • Tania F
  Tania F Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 3 Svar: 40
  #13   26. maj #Alexandoria; tak for tippet om Facebook gruppen. Har søgt om medlemskab.
  # Louise; tak for tippet om at give døv hvalp med til en søskende. Jeg havde selv samme ide, altså at beholde den døve og en hørende hvalp, men er blevet frarådet det. Det skulle efter sigende være sværere at træne en døv hvalp sammen med en kuldsøskende da det hele let kan gå hen og blive en fest. Førerhunden skal efter sigende helst være en moden hund gerne 3 år ældre.

  # Vedr aflivning så er det absolut ikke på tale. Missionen er at finde en egnet familie der kan træne og opdrage en døv hundehvalp. Jeg beholder hende selv indtil den rette familie er fundet.

  # Michelle; præcis pga risiko for agressivitet og deraf følgende bid mod særligt børn som kan have svært ved at håndtere en døv hund uden at forskrække den er grunden til at jeg skal finde en anden familie end min egen.

  Jeg håber at nogen der har erfaring med døve hunde også kommer forbi tråden og kan give deres besyv med i forhold til hvad der er vigtigt for et godt hundeliv uden hørelse.


 • #14   26. maj Ida, prøv at spring dét med døvhed over, og så se på hele konceptet i din sammenligning. At sammenligne mennesker og hunde, er totalt sort smiley Er det så også synd for en tæve, at den ikke får lov at være mor, for det er bare det største i (nogens) verden? Skal den være vegetar, fordi dens menneske er?

  Hvis man ikke kan se ud over sine egne følelser, når man skal vurdere dyrs liv, skal man slet ikke kaste sig ud i den vurdering. Og nej, det er ikke konkret om døvhed, men om det tåbelige i at mase sine egne værdier ned over et rovdyr, og tro at det er det samme.


 • Ida
  Ida Tilmeldt:
  aug 2020

  Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 19
  #15   26. maj et godt hundeliv syntes jeg er noget man skal lade hunden afgøre. Er den glad, og ikke lider smerte, syntes jeg ikke man kan påstå at den lever et dårligt liv. Man skal selvfølgelig ikke holde et dyr i live, der lider, bare fordi vi kan. Vi har en meget "ableism" (ved ikke hvordan man ville formulere det på dansk) tankegang i danmark, men er da glad for at trådstarter har et mindre negativt syn på døvhed. også selvom mine erfaringer åbenbart ikke tæller smiley
  jo, har også hørt om aggresivitet hos døve hunde, men det er jo nok netop fordi ejeren/personen ikke har forståelse for hvordan det er at være døv, og hvordan man agere om døve (hund eller ej)


 • #16   26. maj "alene det at man næppe risikerer at det at forskrække et døv menneske resulterer i alvorlige bidskader..."

  Omg et billede det gav smiley


 • #17   27. maj Ida du er ude på et helt helt andet spor end vi andre er. Viden om døvhed hos mennesker, funktionsnedsættelser, ableism osv. har INTET at gøre med en døv hund.

  Jeg kan da heller ikke påstå at jeg pludselig ved en masse om hvordan det er at leve som en blind hund bare fordi jeg er blind på det ene øje smiley smiley

  Nej, her jeg tror jeg simpelthen sammenligningerne skal stoppe. Der er ingen, der angriber døve mennesker her, eller udøver nogen form for "ableism" - det er dig, der pludselig trækker den over på mennesker og etik og deres liv.

  Hunde og mennesker kan altså ikke sammenlignes her... og du bedes også venligst stoppe med at pådutte andre hvordan deres holdninger til døvhed og respekt for mennesker med funktionsnedsættelser åbenbart er...


 • Dyreelskeren
  Dyreelskeren Tilmeldt:
  sep 2019

  Følger: 4 Emner: 1 Svar: 83
  #18   27. maj Der bor nogle tæt på os der har en total døv hund og den trives og hvis man ikke vidste det ville man ikke have nogen ide om det. Den leger fint med de andre hunde og har et fint hundesprog. Det eneste er , siger ejeren at man ikke bare pludselig skal komme bagfra, da han jo ikke kan høre det og jo så bliver forskrækket. Men det er faktisk også det eneste problem, men det er jo vigtigt mht til småbørn, da de jo hurtigt kan forskrække hunden og nogle hunde kan jo reagerer lidt voldsomt hvis de bliver forskrækkede. Jeg synes ikke en døv hvalp skal ud i hjem med mindre børn.

 • Tania F
  Tania F Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 3 Svar: 40
  #19   27. maj # Dyreelskeren; Godt at høre. Ved du om den var medfødt døv ? Kan næsten forstå at der ikke også er en anden hund... tænker bare at hvis den er medfødt døv så kan det være en fordel med en ældre førerhund i hjemmet. Hvorimod hvis den er blevet døv fx pga alderdom, sygdom etc så er det nok ikke tilsvarende nødvendigt.

 • #20   27. maj "et godt hundeliv syntes jeg er noget man skal lade hunden afgøre. Er den glad, og ikke lider smerte, syntes jeg ikke man kan påstå at den lever et dårligt liv."

  En hund kan ikke "afgøre", om den lever et godt liv eller ikke.
  En hund kan VIRKE glad og smertefri og have et l...liv. Hunde er fx pr natur ekstremt gode til at skjule smerte og ubehag.


 • #21   27. maj Tania, Nicole herinde har en (næsten) døv hund. Den er omplaceret fra tidligere ejer (eller udlånt på ubestemt tid smiley ), og nåede at være en særdeles dygtig konkurrencehund, inden tidligere ejer fandt ud af, at den var døv. Det har ikke påvirket hunden, at den er døv.

  Den har altid boet med andre hunde, men jeg har ikke indtryk af, at det er en nødvendighed - omend jeg godt kan se det praktiske i det.

  Vi boede i nærheden af nogle, der havde en blind hund, og den var som sådan ikke mærket af det. Den var blevet blind grundet sygdom, men havde i starten en anden hund at læne sig op ad, og siden hen havde den bare lært at bruge lugtesansen og hørelsen i stedet.

  Jeg tænker at du skal finde nogle ejere, som enten har en sød voksen hund, eller som har erfaring med at have en døv hund. Og jeg tror egentlig ikke at det bliver så svært for dig, hvis du bare ikke har travlt.


 • #22   27. maj At formidle fejlbehæftede hunde kan vel kun tiltale folk der er ligeglade med racerene tavlehunde.
  Kender ingen seriøse hundemennesker der bifalder noget sådant.
  Vi er nok i 2 forskellige verdener. smiley


 • Tania F
  Tania F Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 3 Svar: 40
  #23   27. maj # A med B; tak for positivt og konstruktivt input. Det er godt at høre.

  # John; ja det er vi.


 • #24   27. maj #22 ..... Og en raceren tavlehund kan ikke være døv ???? ...eller ?

  PS: ... Jeg har haft en døv hund .. *Lasse* var døv de sidste 5-6 år af sit liv ...... Jeg kaldte på ham ved at trampe i gulvet ... ellers kunne han de nødvendige håndtegn for .... nej ... mad ... stop ... kom ... osv.... osv...
  Han havde et ganske normalt liv lige som alle andre hunde


 • #25   27. maj Hvis man mener døvhed er fatalt, så bør man holde op med at avle racer som dogo argentino, dalmatinere og bullterriere - De har alle en tendens til døvhed direkte relateret til mængden af hvid, de har, men man avler stadig løs på det og for meget farve er ikke velset.

  Så hvis vi skal gå den vej, så er der dælme mange useriøse hundefolk.


 • #26   27. maj Jeg har haft en helt døv hund og har nu en halvt døv hund og begge fungere rigtig fint og helt normalt. Er sikker på at med de rette ejere vil din hvalp få et godt liv smiley

 • #27   27. maj John - selv den bedste opdrætter kan få en døv hvalp. Det har da intet med tavle eller ikke tavle at gøre. Der er masser af handicaps, jeg mener bør få en til at aflive, men døves forhindrer ikke et aktivt og godt hundeliv, så det synes jeg ikke behøver betyde aflivning. Men køber skal selvfølgelig være fuldt ud informeret om fejlen - helt som hvis der var tale om haleknæk, overbid og alverdens andre fejl.

  Hvad det har med tavler at gøre forstår jeg ikke


 • #28   27. maj Jeg har svært ved at se hvorfor en døv hvalp ikke skulle kunne få et godt hundeliv såfremt den komme ud til en ejer, der er kompetent. Jeg har kendt 1 døv-født hund, der fungerede helt fint som konkurrencehund i lydighed. Jeg har selv haft en hund, der var stok-døv de sidste 1½ år af sit liv. Her gik jeg også til konkurrencer med ham. Det eneste, der voldte problemer var fx at få ham dækket af i fremadsendelsen smiley I dagligdagen med ham skulle man selvfølgelig vise ham lidt hensyn og fx passe lidt på ikke at forskrække ham. Men altså den slags blive en rutine, der sidder på rygraden. Min hund var en gammel og meget lydig dreng da han blev døv. Og han elskede at træne og havde meget fokus på mig i al almindelighed. Så for mig var det sådan set ikke så svært at få kørt ham over på mimik og tegnsprog istedet for verbale signaler. Små børn og min døve hund var ikke nogen god kombi, men det var så heller ikke nogen god kombi inden han blev døv smiley
  Så længe man ikke avler videre på en døv-født hund. Og måske heller ikke ligefrem gentager en parring, der har resulteret i en døv hvalp, så er det da ikke til nogen fare for populationens sundhed - stamtavler eller ej. Man skal selvfølgelig være meget omhyggelig med at få snakket det igennem med en evt ny ejer og denne skal være en der passer til at have en hund, der skal vises særlige hensyn. Og man skal nok også være villig til at tage hvalpen retur hvis den nye ejer ikke kan have den mere - uanset hvor gammel den så er blevet smiley
  En ting skal man dog også lige huske at tage i ed: Hvad er det for en type hund og hvilket sindelag har den? Min hund var en 'enspænder' med en virkelig stærk psyke. Der skulle fx. temmelig meget til at forskrække ham. Han fløj ikke 1 meter op i luften fordi der fx drønede en cykel forbi ham han ikke havde fornemmet. Det vil nok være noget sværere at få det til at fungere med en nervøst anlagt eller usikker hund.


 • #29   27. maj Hvis man mener døvhed er fatalt, så bør man holde op med at avle racer som dogo argentino, dalmatinere og bullterriere - De har alle en tendens til døvhed direkte relateret til mængden af hvid, de har, men man avler stadig løs på det og for meget farve er ikke velset.

  Så hvis vi skal gå den vej, så er der dælme mange useriøse hundefolk.


  Jeg er jo en af dem, der synes det er virkelig tåbeligt, at avle BEVIDST på hunde, der giver døvhed. Og det er noget helt andet (i min bog), at der tilfældigvis kommer en døv hvalp i et kuld. Men at avle døve hunde, mere eller mindre bevidst, fatter jeg ikke en hat af.


 • #30   27. maj Jeg er såmænd blot modstander af at formidle syge og handikappede hunde.
  Vi taler om hvalp på.7 uger.

  Er der en i kuldet som ikke er rask ville jeg aflive eller beholde selv.
  Tror at seriøse opdrættere har det lige så og det er nok forskellen på tavleopdrættere og hundehandlere.

  Alt andet bliver vi ikke enige om.


 • #31   27. maj A ja så er man da useriøs. De Bull Terrier-opdrættere jeg kender, de Bear-tester inden avl, men tester også hvalpene, inden de flytter. Jeg husker i hvornår der sidst var en døv hvalp. Så de seriøse opdrættere gør absolut noget for ikke bevist at opdrætte døve hunde.

 • #32   27. maj Louise - men boxeropdrættere laver jo bevidst parringer dermed stor sandsynlighed giver hvide hvalpeog dermed øger risiko for en- eller dobbeltsidig døvhed. Og det er ikke kun hvaloefabrikkerne, det er skam også de anerkendte opdrættere. Det giver åbenbart pænere aftegn.

 • #33   27. maj Hvor er det dog en kær hvalp. smiley

  Jeg mødte engang sådan en lille hvid langhårs hund af en art der var døv, den var født døv og var kommet hen til denne ejer der havde et par hørende hunde. Magen til blid og sød lille hund skal man lede længe efter, jeg var så forelsket. Den fulgte meget de andre og havde også lært forskellige tegn.

  Hvis jeg skulle have en hvalp, og den ikke skulle bruges i avl osv. Så ville jeg ikke være bekymret for at få en døv hvalp hjem, det ville klart kræve noget andet af mig som ejer, men den kan sagtens få et godt og aktivt liv bare fordi den er døv. smiley • #34   27. maj Jeg kender intet til Boxeropdrættere. Jeg taler kun udfra Bull Terriers.
  At opdrætte bevidst på den måde, er helt hen i vejret. Selvom døvhed ikke gør ondt, så skal det da for alt i verden undgås.


 • #35   27. maj Ja, men bull terrier standarden siger, at hvis hunden er overvejende hvid, så skal den helst være helt hvid - Pletter i hovedet er okay, men de er langt fra altid til stede.

  Du kan BAER teste, og enkelte af dem vil så være døve, men det er en risiko, når du avler så meget hvidt. Det er simpelthen en risiko du må acceptere det øjeblik, du gør det.
  At BAER teste betyder kun, at du sikrer, at den specifikke hund ikke er døv. Det har i farverelaterede tilfælde af døvhed meget lidt at sige.


 • Tania F
  Tania F Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 3 Svar: 40
  #36   27. maj # Solvej, Nittib og Tinna; tak for at dele jeres gode erfaringer.

  # Mette; tak for din gode bemærkninger i forhold til hvad man også skal være obs på. Det er selvfølgelig svært helt at kende hendes sind nu men har da klart en fornemmelse. Og jeg er helt klar til at tage hende tilbage hvis ikke det skulle fungere. Det gør jeg nu med dem alle. Hvis hun viser sig at blive agressiv så er der jo nok kun en vej, men jeg synes bestemt at hun har fortjent en chance. Den døvfødte hund du kendte, havde den en førerhund eller var den alene?


 • #37   27. maj Alexandoria jeg ved det, da udfordringen også ligger i min ene race.

 • #38   28. maj @36: Den døv-fødte jeg kendte var enehund. Det var forøvrigt en golden. Glad og nem hund, der jo altså aldrig havde prøvet andet end ikke at kunne høre. Så den vidste jo ikke at den 'manglede' noget. Ejer var blot meget bevidst om at hunden havde et handicap og tog de hensyn der skulle til.

 • #39   31. maj Hejsa.
  Her har vi større børn. Som er vokset op med hunde smiley
  Og den dejligste og blideste bichon frise (hun) hund. På snart 5 år. Og vi ville være parate til at give hende et trygt hodt og blivende hundehjem smiley hvis jeg evt fanger din interesse. Så må du meget gerne kontakte mig på 24401832.
  Og nej aflivning af en hund der er døv, vil da være helt grotesk.


Kommentér på:
Døv hundehvalp - en lille update og et godt råd...

x