Selvstændige, kapitalfonde og koncern ejet dyreklinikker {{forumTopicSubject}}
Forskellen på disse er:
De selvstændige dyreklinikker er som regel ejet af 1-5 personer, der er dyrlæger, der også arbejder i klinikken. Klinikken kan være personlig ejet eller i selskabsform.
De skal kun brødføde dem selv og ansatte, samt sørge for, at der er penge nok til at investere i nyt materiel.
De alene er beslutningsansvarlige for behandling af dyrene og priserne.
Fondskapital ejet dyreklinikker er f.eks.:
Evidensia og Vetgruppen
Evidensia er globalt kapitalfondsejet og Vetgruppen er delvis nordisk kapitalfondsejet
Kapitalfondsejet dyreklinikker har ejere uden fagkendskab, der er med til at bestemme hvordan klinikken skal køres. En kapitalfond arbejder ud fra at de vil tjene penge, sætte virksomheden i vækst og efterfølgende sælgde den med fortjeneste.
Det vil sige at dyrlægerne er underlagt af ufaglærte pengemænd om hvor meget der skal være i omsætning og det har/kan have indflydelse på behandling af de enkelte kæledyr, men også forhøjelse af priserne.
Vetgruppen var i starten danskejet, men nu har den nordiske kapitalfond Axcel købt sig ind i gruppen.
Anicura er ejet af koncernen Mars Petcare.
Før opkøbet af Mars Petcare var AniCura ejet af den svenske kapitalfond Fidelio Capital.
P.g.a. konkurrencen med kapitalfonde og koncerner, er det blevet rigtig svært for nye dyrlæger, at købe egen praksis Jeg kan se på CVR.registeret, at flere har en enkel investor med, når de skal overtage en eksisterende dyreklinik og den tendens vil kun blive værre, hvis ikke der sker en ændring af markedet.
Så vil man have uafhængig dyrlæge klinikker i fremtiden, skal man støtte op omkring dem allerede nu!
Flere og flere kæledyr bliver overbehandlet, det er en holdning flere dyrlæger har og det er også dyrlæger i "kæderne" Men ingen tør sige det højt.
okt 2023
Følgere: 104 Emner: 29 Svar: 3.377
Det samme er i øvrigt ved at ske med privatpraktiserende læger. Her kalder koncernen klinikkerne "Alles lægehus".
jun 2011
Følger: 14 Følgere: 17 Hunde: 2 Emner: 75 Svar: 4.953
sep 2020
Følgere: 29 Emner: 46 Svar: 935
Det er en frygtelig tendens, at der kan tjenes "store" penge på helbred om det er mennesker eller kæledyr
Desværre er forskellen på mennesker og kæledyrene, at vi mennesker ikke har et valg, da der er lægemangel, det er simpelhent groteskt den udvikling det har taget
Vi kan stadig vælge for vores kæledyr, men det er måske et spørgsmål om tid, før de selvstændige er udkonkurreret, så vi også mister valget her.
Jeg har kun taget de mest kendte dyreklinikker for små kæledyr med i sammenligningen, der er flere
sep 2020
Følgere: 29 Emner: 46 Svar: 935
De skal ikke sælge til nogen, de skal have dem i deres "sortiment" og tjene penge.
Det er kapitalfondene, der sælger
okt 2023
Følgere: 104 Emner: 29 Svar: 3.377
Ja. Klinikken var fornylig blevet overtaget af Evidensia
Jeg købte gaze og plastre på apoteket formedelst cirka 25 kr.
sep 2020
Følgere: 29 Emner: 46 Svar: 935
AS: Umiddelbart er min erfaring at fordi der er kapital bag så har de udstyret og dermed mulighederne for speciel behandling. Jeg har oplevet ved private små dyrlægeklinikker at viden er begrænset, mulighederne for behandling få og at man alligevel ender med at blive henvist til de store steder.
Min erfaring er, at man måske skal lede lidt længere for at finde de rigtige alternativer, så man ikke går på kompromis med behandlingen, men de er der stadig (endnu). Selv om de store steder, har alt hvad der findes af nyt materiel, er det ikke altid, at de har de faglige kompetencer til at gøre "Rigtig" brug af det. (Har fået overleveret flere hændelsforløb).
Jeg gør brug af en selvstændig dyreklinik, der kan meget men ikke alt, de henviser til f.eks. Orthovet og som bruger af klinikken, sætter jeg pris på at de henviser videre !
Jeg ved ikke hvornår det ændrede sig til, at en dyreklinik skal kunne alt ? Flere af dem er specialister eller dyrlæge med 1-2 speciale og man kan ikke være specialist i særlig mange ting, hvis man skal være rigtig dygtig til det.
Vi mennesker går jo heller ikke kun til en læge men bliver også henvist
okt 2023
Følgere: 104 Emner: 29 Svar: 3.377
Nogle af de dyre klinikker i kæderne har da sikkert bedre udstyr, men det er bestemt ikke alle.
sep 2020
Følgere: 29 Emner: 46 Svar: 935
Flere klinikker lukker og deres materiel af ny dato, bliver overført til andre klinikker.
jun 2007
Følger: 11 Følgere: 25 Hunde: 5 Emner: 107 Svar: 6.323
sep 2020
Følgere: 29 Emner: 46 Svar: 935
Man må gerne lave penge (Overskud) på dyrlægebehandling, men det må IKKE være en finansmand, der har indflydelse på behandlingen, det SKAL altid være en dyrlæge.
Kapitalfondene er stadig lovlige i Frankrig, HVIS de på skrift skriver deres retningslinjer om praksis for hvem, der har indflydelse på behandling og hvem der ikke har. Så det er tydeligt, at det er dyrlægen, der suverænt bestemmer behandling og finansmanden er udenfor indflydelse på behandling og drift af klinikken =
Finansmanden må håbe at der kommer overskud, men kan ikke påvirke det.
Denne retspraksis er ikke attraktiv for en finansmand, der skal tjene penge, så tænker at kapitalfondsejet klinikker, er på vej ud af Frankrig
Jeg håber inderligt, at der kommer en lignende retssag i DK, så man ad denne vej, får udelukket kapitalfondsejet dyreklinikker i DK.
Facebook gruppen Fair dyrlægeregninger har haft emnet omkring kæder/selvstændige oppe at vende.
I Sverige er der stor bevågenhed på udviklingen og selv om vi mener at dyrlægerne er dyre i DK, så er det intet imod, hvad det koster i Sverige.
jun 2009
Følger: 50 Følgere: 253 Hunde: 3 Emner: 425 Svar: 10.635
Bruger Vetgruppen klinikken i Herning til Vaks når han skal bedøves, men det er kun fordi jeg også brugte dem før de blev til en vetgruppen klinik, og de er altså sindssygt dygtige og kender Vaks. han er snart 18, jeg tør ikke at skifte.
Jeg skal have fundet en selvstændig herude til de mindre ting. Den i byen er også blevet Vetgruppen klinik.
De er absurd dyre.
Jeg giver 5200 for Vaks' tandrensning... det er med blodprøve og røntgen, men synes stadig det er helt vildt. Det er steget over 1500 kr de sidste to år.
sep 2020
Følgere: 29 Emner: 46 Svar: 935
sep 2020
Følgere: 29 Emner: 46 Svar: 935
Det er simpelhent mere held end forstand, at jeg i dag har en selvstændig dyrlæge klinik (For jeg anede ikke, hvad der var under opsejling).
Jeg gjorde brug af Skelby Dyreklinik og Dyrlægerne på Kvægtorvet (Samme ejerkreds) De første par år efter vi var flyttet herned til Vestsjælland til nogen af vores kæledyr og til nogen behandlinger af vores heste. Det var denne ejerkreds, der solgte til Evidensia i Næstved.
Jeg har aldrig nået at sætte mine ben på Evidensia, men det er rent held. Jeg fik anbefalet 2 andre dyrlæge klinikker og vi skal jo en del år tilbage og der valgte jeg den ene klinik, hvor det så har vist sig at den ene dyrlæge har været på Skelby
Så det ER nemt for mig at have den holdning at man skal benytte de selvstændige
jun 2009
Følger: 50 Følgere: 253 Hunde: 3 Emner: 425 Svar: 10.635
Men jeg kører gerne hvis jeg kan finde en nogenlunde i nærheden, for det kan dælme ikke passe, at alting skal være så voldsomt dyrt.
Vetgruppen har også besluttet, at de ikke kan trække tænder ud under tandrensningen mere. Det skal være et separat indgreb.
Det kan du ikke fortælle mig at en dyrlæge har besluttet. To gange narkose uden grund? Især på en gammel hund? Arh, vel?
jun 2011
Følger: 14 Følgere: 17 Hunde: 2 Emner: 75 Svar: 4.953
Ift flg: "Jeg ved ikke hvornår det ændrede sig til, at en dyreklinik skal kunne alt ? Flere af dem er specialister eller dyrlæge med 1-2 speciale og man kan ikke være specialist i særlig mange ting, hvis man skal være rigtig dygtig til det. "
Jeg mener ikke at én dyrlæge skal være specialist i alt. Min pointe var netop at fordi de store steder har mange forskellige ansatte dyrlæger, så dækker de en bred række specialiserede felter.
Jeg skal dog også tilføje, at jeg ikke har været på "shoppetur" imellem dyrlæger, og ikke har bred erfaring. Jeg har erfaring med Bygholm i Horsens og Varde dyrehospital, af store steder som er opkøbt. Og har været meget tilfreds med service.
Hvor jeg bor nu ville jeg bruge den lokale (som dog har tre dyrlæger, så ikke noget meget småt sted) og ved behov KU's dyrehospital som har mange specialer også.
sep 2020
Følgere: 29 Emner: 46 Svar: 935
NEJ, det giver ingen mening, desværre blevet normal praksis flere steder og der er flere behandlinger hvor praksis er ændret uden at det er til kæledyrenes fordel/bedste
Mandens hanhund bliver 10 år til august og havde i sidste uge sin 3.forstoppelse
Enden blev at han blev bedøvet (ikke fuld narkose) og skyllet ud. Da han var blevet bedøvet, løftet dyrlægen læben på hunden og konstaterede at det var tid til tandrens.
Så da han var færdig med at skylle ham ud, blev dyrlæge, jeg og hund lige vasket
Jeg får altid lov til at være med inde også til operationer og det er normalt at de lige gennemgår deres patienter for, at se om de skal have negleklip, klippet pels omkring poterne o.s.v. og de nøjes ikke med at konstatere det
jun 2009
Følger: 50 Følgere: 253 Hunde: 3 Emner: 425 Svar: 10.635
De skriver også virkelig grundige journaler, hvilket jeg sætter stor pris på. Jeg får løbende opdateringer og de ringer altid dagen efter og tjekker op på, hvordan han har det.
Men var deres praksis ikke fyldt med fantastiske mennesker hele vejen igennem, så havde jeg skiftet for længe siden.
Han skal have renset tænder hver 6. måned. 5200 er virkelig meget to gange om året. Det plejede at koste 3500. Også i starten efter vetgruppen overtog, men det stiger sindssygt hele tiden, og nu hvor alle de store corps bruger inflationen som undskyldning, så er det bare stukket helt af.
okt 2023
Følgere: 104 Emner: 29 Svar: 3.377
Så kørte jeg til Jens Ruhnau, tanddyrlæge anbefalet her på HG, som klarede de knækkede tænder og en tandrensning på én gang - naturligvis - for omkring 6000 kr.
feb 2025
Følgere: 1 Emner: 1 Svar: 21
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 53 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 31.058
Til større ting bruger vi den, der er bedst egner, uanset tilhørsforhold - med en enkelt undtagelse, sætter ikke mine ben på varde dyrehospital, hvis jeg på nogen måde kan undgå der. Jeg har oplevet høje priser ved flere kæder, men Varde er det eneste sted, jeg har oplevet insisteren på unødvendige procedurer og behandlinger, fordi det var hvad de ny retningslinjer sagde efter de blev overtaget af en kæde. Penge er vigtigere end hvad der er bedst for dyret.
Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, jeg aldrig ville bruge en kæde, for synes virkeligt ikke den forretningsmodel er en fordel for andre end dem selv. Men der et efterhånden ikke mange private at vælge imellem
okt 2023
Følgere: 104 Emner: 29 Svar: 3.377
jun 2011
Følger: 14 Følgere: 17 Hunde: 2 Emner: 75 Svar: 4.953
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 53 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 31.058
Ved overtagelsen stoppede en dyrlæge bl.a. med baggrund i, at der kom retningslinjer ift. undersøgelser, der ikke handler om "best practice" set med dyrlægefaglige briller på, men mere handler om at få mange undersøgelser udført. En anden dyrlæge med ansættelse mens de har været i kæden siger det samme. Så selvom ekstra undersøgelser selvfølgelig ikke skader, så er de ikke altid nødvendige, men bare en del af en tjekliste, som man så kan få lov at betale for.
jun 2011
Følger: 14 Følgere: 17 Hunde: 2 Emner: 75 Svar: 4.953
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 53 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 31.058
Min mors er senere.
Jeg er ikke i tvivl om at der er flere rigtigt dygtige dyrlæger hos dem, og jeg er ikke som sådan blevet dårligt behandlet (altså som i ikke at have fået nødvendig behandling e.l.) - eller, jeg har fået decideret dårlig behandling, men det ligger mange år tilbage, inden Helle dyrlægerne og Vardedyrlægerne blev lagt sammen (det var ved varde dengang), sådet har jo intet at gøre med at være i en kæde.
Jeg brugte Helle dengang og flere af de dyrlæger rykkede jo med og var der også, da de blev anicura. Så det er ikke dyrlægernes evner jeg har et problem med.
Mit problem er med en forretningsmodel, hvor der er mere fokus på at presse flere undersøgelser og mere behandling igennem, end på hvad der reelt er nødvendigt og i hundens interesse.
Med min mors hund var der tale om et forløb, hvor det på et tidspunkt uværgerligt ville blive nødvendigt at aflive, og følelsen var hele vejen igennem, atman ikke, direkte adspurgt, kunne stole på at få et ærligt svar på, om det var nu, detvar ved at være tid. Der blev kontinuerligt presset på for mere og invasiv behandling af en ældre hund med ret ringe udsigter til længerevarende effekt af behandlingen. Hun valgte at gå til en anden dyrlæge, hvor hundenblev behandlet så meget og så længe det var muligt at give et godt og vældigt liv, og hvor hun kunne få en god og ligefrem snak om, hvornår nok var nok.
Selvstændige, kapitalfonde og koncern ejet dyreklinikker