{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.042 visninger | Oprettet:

Undren- når folk henter deres hvalpe.. {{forumTopicSubject}}

Arbejder i en dyrehandel, og begynder at se flere og flere der ikke har købt noget som helst hjem til hvalpen inden de henter den.
Og så tager de så hvalpen med ud i dyrehandlen med det samme efter køb...

Tænker bare at det må være vildt stressende for sådan en lille størrelse, så mange nye dufte osv. I stedet for at de bare var kørt hjem i stedet.

Er jeg den eneste der synes at man skal have nogenlunde styr på sættet inden hvalpen bliver hentet?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Undren- når folk henter deres hvalpe..
  • #1   16. dec 2012 Jeg fik alt med fra opdrætter smiley

    Floyd ville nok have synes det have været en fest med et besøg i en dyrehandel


  • #2   16. dec 2012 Har også været i dyrehandel og har tit tænkt det samme

  • #3   16. dec 2012 Det er da helt hul i hovedet. De første 1-2 døgn ville jeg personligt ikke engang lade veninder eller familie komme på visit. Hvalpen skal da lige falde til.

  • #4   16. dec 2012 Da vi skulle hente have Kayser, købte vi alt til ham den samme dag vi så ham, så det hele var klart 2 uger efter da han skulle hentes hjem.

    Kunne ikke drømme om ikke at være forberedt inden vapsen kom hjem!


  • #5   16. dec 2012 jeg er opdrætter og oplever faktisk det modsatte, hold da ferie hvor folk køber ting hjem til deres lille hvalp smiley

    men nej det andet kan jeg ikke rigtig se fidusen i. som i også skriver er det ikke hvalpens tarv der varetages der


  • #6   16. dec 2012 Jeg er så en af dem, vi manglede dog kunne hundekurven - hvor vi havde set flere forskellige modeller men kunne ikke beslutte os. Vi tog selvfølgelig Malik med da han ikke kan være alene, tilgengæld mødte han et par andre små hunde i butikken. Det tror jeg nu ikke han har taget skade af.

    Men vil også give jer ret i det er bedst at have købt alle tingene på forhånd.


  • #7   16. dec 2012 Man kan også pylre for meget om sin nye hvalp. Hvorfor ikke bare kaste den ud i livet, så den lærer det fra starten. Mine har ikke taget skade af det.

  • #9   16. dec 2012 Jeg har købt alt til min kommende hvalp, og alt bliver gjort klar. Jeg synes bestemt ikke man skal tage sin hvalp med til en butik de første dage, hvor den formentlig ikke engang har vænnet sig til det nye hjem. En ting ad gangen.

  • #10   16. dec 2012 Jeg må også sige, at mine hvalpekøbere typisk har været på storkøb adskillige gange inden hvalpen bliver hentet:-)
    Synes ikke at man skal overbeskytte hvalpen, men lidt ro på de første dage skader nu ingen steder:-)


  • #11   16. dec 2012 Nadia - det er jeg glad for at høre:-) Dyyyygtig hvalpekøber.

  • #12   16. dec 2012 Ved du de kommer direkte fra opdrætter?

    Jeg kan da godt sige "Jeg har lige købt hunden" selvom det måske er nogel dage siden


  • #13   16. dec 2012 På 2. dagen havde vi Tucker med inde og købe en enkelt ting.
    Vi kiggede på ham inden og mente han godt kunne klare det. Han virkede allerede meget tryg omkring os og ville super gerne hilse på alt og alle.
    Han tog ingen skade og fandt ekspedienten med guffere meget interessant smiley

    På 4. dagen skulle han have 2. vaccine - og dyrlægen er jo også et nyt sted med masser af nye ting. Jeg tror bare slet ikke folk ser på det på samme måde smiley


  • #15   16. dec 2012 De siger som regel at vi lige har hentet den, som i lige fra opdrætter.

    Et par i dag havde lige hentet en lab blanding, de havde intet til den. Ikke engang et halsbånd.


  • #16   16. dec 2012 Lise-Lotte - Hehe smiley Jeg er enig med dig, man skal ikke overbeskytte, men stadig ro på de første dage. Der er jo rigelig tid til at lade hvalpen se verden, men med en stille start smiley

  • #17   16. dec 2012 Tja vi havde købt til Max, og vi måtte ud og købe en gang til, da det vi havde købt ikke passede.

  • #18   16. dec 2012 jeg er så en af dem der har købt alt (for meget???) i gooood tid inden jeg henter min nye hund
    har godt nok hvad der skal bruge herhjemme i forvejen, men en lille ny skal da ha noget nyt så alt ikke bare er noget den har overtaget
    har endda mange forskellige størrelser halsbånd så jeg er sikker på jeg har mindst et der passer - også selvom jeg vidste jeg ville få et med fra opdrætter smiley

    tror at dem der har overvejet deres køb af den enkelte hund som regl er ret godt forberedt, og det mere måske er dem der nu lige skal ud og ha deres første hund - måske jeg tager fejl, men bare lige en tanke


  • #19   16. dec 2012 Da jeg købte min MOPS.... kørte vi også direkte ned og købte en masse ting hos dyrehandleren......( havde da godt nok noget i forvejen ).....Og Mopse- Carlo morede sig med , at rende rundt og hive ting ned fra de nederste hylder...

    Jeg tror ikke hvalpe får livsvarige traumer af at komme med hos en dyrehandler på vejen hjem...... smiley


  • #20   16. dec 2012 NITTIB: Det er bare desværre ikke alle hvalpe der reagere sådan, de fleste af de hvalpe der bliver hevet med ind i butikken er faktisk meget trykkede. Den i dag peb og hylede.

  • #21   16. dec 2012 Jeg havde da også alt til mine hunde inden jeg fik dem - og de var heller ikke med i dyrehandleren de første dage, men det var mere at jeg synes folk er for pylret når det kommer til en ny hvalp og jeg tror det bider en i røven, den dag hunden så endelig skal ud og opleve det.

    Lilly var da med i hundeskoven en time efter hun kom hjem og dagen efter var hun alene 8 timer sammen med min gamle hund, mens jeg var i skole. Og hun var ude og møde venner og familie inden for den første uge også. Alle skulle se hende. Hun er intet nervevrag i dag og har aldrig haft alene problemer smiley

    Silas fik smækket et halsbånd og en snor på og fik selv lov at gå hen til toget efter vi havde forladt opdrætter, selvom han aldrig havde set hverken halsbånd eller toge før. Ind og sætte os og folk flokkedes omkring ham og skulle kæle og nusse. Hjem og møde Lilly, fik lidt bank af hende og så kom min veninde og sagde hej.
    2 dage efter var han alene 5 timer sammen med Lilly og hendes hvalpe. Han er en fimsehund, ja. Men det er racen og er sikker på det havde været meget værre hvis jeg havde bekræftet hans frygt i stedet for at vise ham at verden ikke er farlig, men noget man skal kaste sig ud i smiley


  • #22   16. dec 2012 Ville aldrig udsætte min hvalp for det...

  • #24   16. dec 2012 Jeg havde været på storkøb inden jeg fik min, men et par dage efter hjemkomst tog vi ind og købte en sele til ham, da han var helt panisk for biler og jeg var bange for at han skulle komme ud af sit halsbånd smiley gåture skulle vi jo på, så ind efter en sele! smiley og hundetegn smiley

  • #25   16. dec 2012 Vi havde faktisk Gia med inde hos dyrehandleren samme dag som vi hentede hende. Vi bor på Fyn og hentede hende i Esbjerg - og den sele vi havde købt til hende passede ikke. Hun havde virkelig en fest og jo flere der ville snakke med hende jo hyggeligere var det. Tror bestemt heller ikke de tager skade af det - tværtimod.

  • #26   16. dec 2012 Som opdrætter oplever jeg mest, at køber har shoppet inden. Jeg ville blive skuffet hvis de tog hvalpene med på shoppetur den første dag - ikke fordi jeg ikke tror at hvalpen nok skal overleve, men mere fordi at jeg mener at tiden er bedre brugt hjemme og at det viser at de har lidt en manglende forståelse for hvalpe. Og hvor meget er det liiiige man absolut skal have? et halsbånd og en snor, så er man da langt. Hunden er jo ligeglad med alt det fancy vi ellers finder på, så det kan jo shoppes senere.

  • #27   16. dec 2012 Enig med Ginger.
    Jeg er sikker på Gia er blevet så selvsikker som hun er idag netop pga. hun ikke er blevet pakket ind i vat, hverken af opdrætter eller af mig. Har der været noget hun har været bange for har vi gået hen til det, snust, hoppet op, osv. for netop at opdage at der ingen grund var til at være bange.


  • #28   16. dec 2012 Det er vel ikke værre at købe udstyr til hvalpen, når den er kommet hjem, end det er at hvalpen skifter hjem, skal vænne sig til halsbånd, snor, skal vænne sig til at gå tur, nye omgivelser, ny kurv, ingen mor og ingen søskende og alt på én dag.

  • #30   16. dec 2012 Altså vi havde købt alt inden vi fik vores hjem. Vi fik selvfølgelig også nogle ting med fra opdrætteren. smiley

  • #31   16. dec 2012 Ja det kunne ikke siges bedre Finkaninus smiley

  • #32   17. dec 2012 Vi havde Sølve med rundt fra dag et..
    Jeg havde købt det meste, men havde holdt mig tilbage med et halsbånd, jeg ville være sikker på at få et der passede ordenligt (bortset fra det DAP hun også havde de første 3 uger for at gøre overgangen lidt nemmere)..

    Hun klarede det sådan set rigtigt fint..
    Det var først et par uger senere hun begyndte at blive mere sky over for mennesker (især mænd - men jeg har senere fundet ud af at opdrætter slet ikke var så god som alle troede på det tidspunkt)


  • #33   17. dec 2012 Jeg troede at jeg fik snor/halsbånd af opdrætter da jeg hentede, så lige der var jeg uforberedt - det fik jeg så også da jeg stod der med røde kinder og var pinligt berørt over fejlen. Alt andet havde jeg til gengæld købt.

  • #34   17. dec 2012 Trist og på mig virker det som impulskøb. Dem der var ventet på en hvalp længe, har da købt udstyr til en hel kennel;-)
    Vi giver petbed, halsbånd/line, kam, karte, legetøj og evt boget Terrierhvalpen med. Jeg ville ikke bryde mig om at mine hvalpe skulle den tur igennem efter afhentning og må indrømme at jeg tror heller aldrig at det er sket.


  • #37   17. dec 2012 Selvom Max ikke var vant til noget som helst, gik det helt fint nede i Avifauna, da vi havde ham med for at købe et nyt halsbånd til ham. Det vi havde købt var jo alt for stort. Og det eneste vi havde fået med, var lidt foder, alle hans papirer og en line af dem, hvor man stopper hundens hovede ind i en løkke, og som virker lidt som et kvælerhalsbånd. Og det brød han sig helt bestemt ikke om.

  • #38   17. dec 2012 Jeg havde sådan set købt alt til Franco inden jeg hentede ham (igår), men må bide i det sure æble og tage ham med forbi maxizoo idag, for hans halsbånd er sgu for stort LOL! Og det han havde på fra opdrætter, var altså for lille smiley

  • #39   17. dec 2012 Mine hvalpe var som 6 ugers med ovre på min søns skole og hilse på hele hans klasse. De var med på tur og hilste på naboerne. Som 8 ugers var den ene lille endda med til Agillity, hvor en fremmed mand med et meget stort hvalpe hjerte faktisk næsten i en time rendte rundt med hende på armen og nussede, snakkede og varmede hende, mens hans viste hende forskellige ting. Så tror nu ikke det betyder så meget for hvalpen, at komme med i en dyrehandler, hvor alt jo er en leg. Tværtimod tror jeg, de fleste hvalpe ville hygge sig.
    Og må som andre sige, jeg har også kun oplevet alle mine hvalpekøbere har haft alt indkøbt, selvom de også fik hvalpepakke med herfra.


  • #40   17. dec 2012 Mens vi gik og ventede på, at Dina blev gammel nok til at blive hentet, købte vi alt det ind, som hun skulle bruge. Halsbånd, line, kurv, skåle, foder (det samme som opdrætteren brugte).

    Fra avleren fik vi de ting med, som vi havde afleveret en uge før, så det kunne dufte af mor og søskende (tæppe og bamse).

    Jeg vil helst selv købe de ting jeg skal bruge til hvalpen.

    Den første dag fik vi en del gæster, som ville hilse på hvalpen, både børn og voksne. Dina synes det var alletiders, og blev nusset og leget med og fik gaver.
    Hun elsker alle mennesker, og har bestemt ikke taget skade af, at der kom gæster den første dag. Hun blev ret træt, og vi hørte ikke et ord fra hende den første nat. Hun snorksov.

    Jeg tror nu ikke jeg ville tage hvalpen med ud og handle den første dag.
    Det ville jeg nok kun gøre, hvis jeg havde fået en hund ret akut.
    Jeg synes det er rarest, at man har forberedt sig på, at få et dyr i huset.
    Hvis udstyret ikke passede, ville jeg nok vælge (hvis det var muligt), at måle hvalpen, og så sende et familiemedlem ud at handle, eller selv gøre det, mens den lille blev derhjemme.
    Selvfølgelig kan man blive nødt til at tage hvalpen med, hvis man er enlig, og den ikke har lært at være alene hjemme endnu.

    Min første hund, blev købt på en gård, kom ind under vinterfrakken, og så gik vi op til landevejen og tog bussen hjem. Det var midt i en snestorm, kan jeg huske, og det tog flere timer at komme hjem. Han tog ikke skade af det, men han sad jo også inde på min mave under frakken.


  • #41   17. dec 2012 Vi havde købt en hel masse til Ollie, og var helt klar smiley Mor have kurv og pude + sele med til Sverige for at hente hende, da vi skulle overnatte på et vandrerhjem inden hjemturen.. Selen var dog for stor, så Ollie fik lov at beholde det halsbånd hun allerede havde på fra opdrætter smiley

    MHT. ikke at tage hvalpen med den første dag:
    Efter de tre første timer i bil, kom hun med ind vores svenske familie, hvor vi andre (Min bror og jeg + familien - min far var dog i frankrig) sad og grillede til noget der hedder Power Meet.. Ollie tog det hele i stiv arm og vimsede glad rundt og var bare tilpas med alt opmærksomheden.. Fuldstændig ligeglad med mange larmende mennesker og ikke mindst larmende Amerikaner Biler, faldt hun i søvn i min brors arme da vi gik derfra igen smiley

    Hun har bestemt ikke nogen mén fra det, tværtimod tror vi hun er så udadvendt og upåvirket af fremmede, på grund af at vi havde hende med der smiley
    Set i bakspejlet var det nok ikke alligevel smart sådan at introducere hende for SÅ mange nye ting i det første 24 timer.. Men vapsen er sund og rask, og fejler bestemt ikke noget i hovedet smiley

    Qira var også med rundt til alt muligt, og det samme med Mystikken! Det er vigtigt med socialisering og hvalpen skal da lære at begå sig i verden.. Selvfølgelig alt med måde, men jeg tror i forstår hvad jeg mener.

    Vi lægger stor vægt på socialisering af hvalpekuld også; har dem med til en masse ting, igen selvfølgelig med måde, men har dem med i bilen op til ismejeriet fx, og lader dem hilse på nogle mennesker, i stede for at de "bare skal sidde" hjemme i hvalpegården..

    Jaja, okay, måske et sidespring fra oprindeligt topic..


  • #42   17. dec 2012 At de kommer i dyrehandlen med hunden betyder jo ikke nødvendigvis at de ikke har gjort klar smiley Hvis de køber en hundekurv kan det jo godt bare være for at have 2, det kan også være at der er gået noget tid inden de gør det? Jeg ville vente i hvert fald nogle dage, så måske tage ham/hende med smiley kan ikke rigtigt se noget forkert i det hvis man venter nogle døgn smiley

  • #44   17. dec 2012 True angels, jeg ejer heldigvis ikke det shoppegen. Og det er jeg rigtig glad for. Max har kun lige det mest nødvendige. 1 line, 1 halsbånd, 1 kurv, 1 pose godbidder, 2 skåle, dentasticks og mad. Alt andet er dybt unødvendigt her. smiley

  • #45   17. dec 2012 Jeg har aldrig været på indkøb med en hvalp samme dag, men på den anden side har jeg heller aldrig købt stort ind fordi, der kommer en hvalp i huset.
    Nu har jeg haft hunde altid, så der er efterhånden et pænt lager af diverse seler, halsbånd og snore.

    Kurv er aldrig indkøbt for hvalpen er blevet større, en papkasse med et tæppe i fungerer fint for en lille hvalp, den kan skiftes, hvis den bliver ulækker og udskiftes med en større efterhånden som hvalpen vokser.

    Legetøj er hvad huset byder på af hundeegnede ting, en gammel sok, evt med bold i, tomme papruller osv.

    Det eneste jeg ha sørget for, er at have foder af rigtig type, hvis opdrætter kun har medsendt til de første par dage.

    Hvad der ellers har været brug for er indkøbt løbende.

    Jeg tror nu heller ikke en velsocialiseret hvalp tager skade af at komme et smut forbi en dyrehandel på vejen hjem, det er vel ikke meget anderledes, end at da jeg hentede Ghini havde 6 timers kørsel med stop på div.rastepladser + en sejltur på en overfyldt færge.


  • #48   17. dec 2012 Nu er de hunde jeg køber heldigvis socialiseret godt og har været ude og opleve en masse som f.eks. at komme med i maxi zoo, kræmmermarked, ned og stå ved brugsen(ALDRIG alene med med opdrætter i den anden ende af snoren) så de lærte en masse nye lyde og klap og kæl fra folk. Jeg har ikke fået traumatiserede hunde fordi at de var med inde og få nyt halsbånd og sele samme dag som jeg hentede dem, de synes det var vildt spændende og skulle undersøge ALT smiley

  • #50   17. dec 2012 True: Enig. Selv den dag i dag har jeg svært ved at styre det. Er vi i centret ved folk altid hvor de kan finde mig og der kan nemt gå minimum en time før jeg kommer ud igen og er ALTID en del fattigere ;o)

    Men vi var altså en af dem som havde hende med i dyrehandleren samme dag, ikke fordi vi manglede de forskellige ting - vi havde det hele og lidt til ;o) Men halsbåndet vi havde købt passede ikke. Vi skulle køre et stykke vej for at komme hjem og lavede nogen stop på turen hvor hun kunne komme ud og tisse så derfor skulle hun selvfølgelig have et halsbånd der passede. Jeg har ikke dårlig samvittighed over hun kom med ind til dyrehandleren samme dag, overhovedet ikke! Hun fik da nok den fedeste start på et nyt liv uden mor og søskende. Kærlighed kan man aldrig få nok af og i kan tro hun fik en masse af det ved dyrehandleren, det var da det rene paradis for sådan en lille fræksak! Og ja, lidt ekstra legetøj faldt der jo så også af ;o) Hehe


  • #51   17. dec 2012 Nåh ja Max har selvfølgelig også en 6-8 stykker legetøj.

  • #52   17. dec 2012 Jeg kunne sagtens finde på at tage min nye hvalp med hen og købe det jeg evt manglede. Jeg kan ikke se noget problem i at den går lidt rundt i en butik og hilser på lidt hundetosser.
    Det biver nok aldrig aktuelt da jeg efterhånden har snor + halsbånd til næsten alle størrelser.

    Da jeg hentede Frida i Sverige var det også en lang tur hjem.
    Jeg ved ikke om hun havde været i transportkasse før, men der blev hun lagt på forsædet. hun krævede dog at lågen skulle være åben og lagde sig så til at sove.
    Hun blev luftet et par gange i snor på vej hjem. Den første gang vigeplads på stor vej med lastbiler der drønede forbi.
    Da jeg skulle hente mine andre 3 hunde, blev hun lukket sammen med dem + passernes 4 hunde.
    Derfra kørte jeg videre til ringtræning med hele flokken. Folk var jo nysgerrige efter at se hende. Troede egentlig det skulle være fremvisning på armen, men hun ville ned og gå selv. Så det fik hun da lov til.

    4 dage efter havde vi træf. Så der mødte hun yderligere 20-30 hunde i en stor flok.

    Om mine hvalpekøbere vælger at købe stort ind inden de får hvalpen eller gøre det på hjemvejen, ser jeg intet problem i. For hvalpene har sandsynligvis allerede været med i byen flere gange inden det bliver aktuelt.


  • #53   17. dec 2012 Vi havde også købt stort set alt til King før vi hentede ham. Dog var hans halsbånd for stort, så vi kørte forbi en tank, og der lånte manden en hammer og en skruetrækker, og BANG så var der lige et ekstra hul i halsbåndet smiley

    profilbillede
  • #54   17. dec 2012 Kingbøf, det kan man ikke gøre med alle typer halsbånd.

  • #55   17. dec 2012 Maj-Britt - Thor kunne godt se fornuften i at overtage alt mit gamle gravhundeudstyr, det er begrænset hvad brug jeg har for potesaks og stålkamme til whipperne smiley

    Til gengæld er der siden blevet suppleret med utallige halsbånd og snore, alle røde i forskellige afskygninger.
    Det er nemlig komplet umuligt at gå tur med en hund, hvor halsbånd og snor ikke matcher og til dagligt brug skal halsbåndet ikke være med swarovski krystaller smiley


Kommentér på:
Undren- når folk henter deres hvalpe..

Annonce