{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.347 visninger | Oprettet:

Byld på øjet {{forumTopicSubject}}

Jeg skal simpelthen bare have det ud et sted. For jeg er så nervøs smiley

Det hele startede fredag formiddag, hvor jeg lige havde siddet og morgenhygget i sofaen, med min 15 ugers hvalp, Luna. Jeg rejste mig, for at gå hen og hente noget morgenmad, og da jeg vendte mig om, sad hun pludselig og klemte øjet sammen. Jeg satte mig ned, og fik lov til at kigge, og minsandten om ikke det var helt rødt.
Jeg ringede straks til dyrlægen, og fik en tid indenfor en halv time. Så det var hurtigt i tøjet, og ud af døren.

Hos dyrlægen blev der lagt en bedøvelse, og der blev lyst ind i øjet. Han kunne ikke umiddelbart se noget - heller ikke, selvom han vendte og drejede det hele. Så både mistanken om fremmedlegeme, og rifter blev udelukket. Det var højest sandsynligt et hårdt slag, der havde forårsaget det, og vi skulle komme igen, hvis øjet begyndte at blive mælkehvidt.
Vi fik Spersadex comp dråber med hjem, som hun skulle dryppes med 3 gange dagligt.

Søndag blev øjet mælkehvidt, og hun ville næsten ikke åbne det mere. Så klokken 11.15 sad vi igen hos dyrlægen med Luna. Han lyste og lyste, men der var stadig ikke noget at se derinde. Vi fik nogle Prednisolon DAK piller med hjem, hvor hun skulle have én om dagen, supplerende med de øjendråber vi allerede havde. Vi fik en tid igen dagen efter, til et opfølgende tjek.
- og det var nok også meget godt.
Mandag begyndte hornhinden af hænge, og hendes pupil nærmest lyste op. Så hurtigt afsted igen, og få det kigget. Nu viste det sig, at hele pupillen var ét stort sår, med hul direkte ind i øjet. Det største han i sin tid havde set.
Straks skulle vi stoppe brugen af Spersadex comp øjendråberne, og skifte til Acetylcystein dråber, 5-6 gange dagligt og fortsætte med Prednisol pillerne.
Vi fik en tid igen tirsdag - i dag - klokken 15.

I dag da jeg stod op, opdagede jeg hurtigt at Luna på ingen måde var sig selv. Hun lå på gulvet og prustede og var varm. Hun ville ikke åbne øjet, var ikke glad, hang med hovedet, og trak det væk og pev, hvis man rørte ved det.
Jeg ringede til dyrlægen, og fortalte den var gal. Fik besked på at komme med hende straks istedet.
Jeg måtte bære hende ud i bilen, og ind til dyrlægen, for hun ville ikke gå selv.

Hos dyrlægen var det samme rutine, med at lyse ind i øjet. Og her kunne man hurtigt se den var gal!
Pupillen lyste nu hvidt og rødt, af pus og blod. Såret var blevet til en kæmpe stor byld, der sad og væskede og trykkede! Hun var i store smerter.
Dyrlægen sagde hun højest sandsynligt har haft fået en rift, som har været helet op, så vi ikke har kunne se den. Under denne er der så kommet betændelse, som har været sprunget, og blevet til det her store hul, og hullet er så blevet til en byld.
Det blev bedøvet, og dyrlægen ville gerne have lov at beholde hende, så øjet kunne blive renset op.

Så nu har jeg efterladt min lille Luna i dyrlægens varetægt, og venter på det bliver eftermiddag, så jeg kan høre hvordan det er gået.
Hvis betændelsen har ædt såret dybere, skal øjets slimhinde syes over hullet, for at kunne redde øjet, og hun vil efterfølgende få nedsat syn på det øje. I bedste tilfælde skal det kun renses, og vil blive normalt - og i væreste tilfælde skal hele øjet væk.

Puha hvor tiden den går langsomt


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Byld på øjet
  • #2   23. jul 2014 Stakkel hund, håber hun snart får det bedre!!
    Er det en øjenspecialist I er hos?

    Rigtig god bedring med hende og mange positive tanker her fra!


  • #4   23. jul 2014 Ja, det er ikke helt godt smiley Heldigvis er hun så ung, at lige meget hvad sker der, vil hun kunne lære at leve med det. Men nej hvor jeg håber det hele kan redes.

    Angående øjenspecialist, så nej. Dog ikke. Det er hos Himmelev Dyreklinik. De er vidst ikke øjenspecialister, men de er dygtige, og er heller ikke blege for at søge hjælp hos specialister, hvis de er i tvivl om noget. Jeg har endnu ingen dårlige oplevelser med dem, og de klarede det flot med min kats øje, i sin tid.

    Jeg har dog et nummer, på en øjenspecialist, noteret. Men indtil videre har jeg stor tiltro til min dyrlæge. smiley


  • #6   23. jul 2014 Vi har lige fået et opkaldt fra dyrlægen
    Dommen er, at hele øjet skal fjernes smiley


  • #7   23. jul 2014 Det lød godt nok også voldsomt, så det kommer ikke bag på mig at det øje må fjernes. Det er rigtig synd for ikke mindst din hund, men også for dig.

    Rigtig god bedring med din hund, den kan sagtens lære at leve med synes på kun det ene øje.


  • #8   23. jul 2014 Åh nej, hvor frygteligt. De bedste tanker herfra.

  • #9   23. jul 2014 Jeg havde egentlig også mere eller mindre forberedt mig på det.
    Men puuh hvor rammer det stadig hårdt smiley


  • #11   23. jul 2014 Avs... smiley
    Men på den positive side, så er hun ung, og kan sagtens leve med et øje.
    God bedring med hende!


  • #13   23. jul 2014 Tak for alle de mange tanker. Det varmer i denne ærgerlige situation.
    Jeg har lige hentet Luna igen, efter en hel dag hos dyrlægen.
    Udfaldet blev desværre, som nævnt, at hele øjet skulle fjernes. Der var et kæmpe hul i hornhinden, som desværre var begyndt at smelte. Regnbuehinden havde derudover forskubbet sig, så hvis man forsøgte at reparere øjet, ville pupillen slet ikke fungere, og det ville højest sandsynligt skulle fjernes alligevel.
    Så nu er hun kommet hjem, enøjet.

    Det har været en hård dag for os allesammen, og den kommende tid bliver også en udfordring. Men det hele skal nok blive godt. Hun er heldigvis så ung, at det bliver lettere for hende, at omstille sig. Jeg tror det er sværere for mig, end for hende smiley
    Hun er ved godt mod, og ligger nu i haven og spiser ben. Endelig er hun glad igen. Aktiv, logrende og myssende - så ingen tvivl om at det var det rigtige at gøre!

    - Det er forøvrigt ikke helt let at spise ben, med skærm på, skal jeg hilse og sige, fra Luna


    profilbillede
  • #15   23. jul 2014 God bedring

  • #16   23. jul 2014 Kram til dig, og god bedring med hende . Sikke en omgang . Synd for jer begge.

  • #17   23. jul 2014 Super at hun er glad og har det bedre. Det må da også have været smertefuldt smiley

  • #19   23. jul 2014 MLA - Det var utroligt smertefuldt. Hun havde så ondt, at hun end ikke magtede at bevæge sig smiley Hun røg også i bedøvelse, og derefter narkose, rimeligt hurtigt efter.
    Dyrlægen sagde, her da vi hentede hende, at der var en lille chance for at vi kunne have reddet øjet, men det ville have været en længere proces, været smertefuldt, og der ville ingen garanti være. Han mente ikke det var værdigt, eller værd at gøre.
    Det er også det helt rigtige det her smiley Hun er glad, og er slet ikke generet af at øjet ikke er der. Tværtimod er hun gladere end hun har været de sidste mange dage. Det er dejligt at have sin hund igen!

    Sidsel - Jeg er også sikker på det skal blive fint. Tror såment jeg er den der er mest ked af det, af hunden og jeg. Hun både spiser og leger, og øjet har kun været væk i nogle timer.
    Er glad for at din fars schæfer klarede sig problemfrit, med nedsat syn! Man er jo lidt nervøs for fremtiden, når man aldrig har prøvet den slags før. Men lyder til der ikke er noget at bekymre sig for smiley


  • Niels M
    Niels M Tilmeldt:
    aug 2013

    Følger: 1 Svar: 4
    #21   1. aug 2014 @Camilla A, hvordan har din hund det nu? Vi står i samme situation nu http://www.hundegalleri.dk/forum/Off-Topic/565634-hund_med_1_oeje_#8710833

  • birgit n
    birgit n Online Tilmeldt:
    feb 2011

    Følger: 34 Følgere: 8 Emner: 39 Svar: 1.483
    #22   1. aug 2014 Kram til Luna. smiley :

  • #23   1. aug 2014 Hej Niels.

    Luna har det rigtig fint smiley Der er faktisk ikke det store at mærke på hende. Jeg tror den som tog det hele hårdest, var mig.
    Hun har slet ikke virket plaget af det, på noget tidspunkt, men har dog været træt pga det smertestillende. På 3 dagen var hævelsen aftaget, og øjet så meget flottere, og mindre farligt ud. Det lettede rigtig meget at se.
    Nu er der gået omkring en uge, og det er mere eller mindre helet op. Her i næste uge skal vi ned og have fjernet stingende, og jeg er rigtig spændt på hvordan det ser ud.

    Hun løber rundt og leger, som hun plejede før øjet blev skadet. Tempoet er ikke sat ned, og det er humøret heller ikke. Der bliver ikke bonket ind i tingene, løbet skævt, eller noget. Hvis man ikke lige ved det, så skulle man slet ikke tro der var noget galt.
    Jeg har holdt hende nogenlunde i ro, indtil nu, for at undgå stingene skulle springe op. Men hun er jo hvalp smiley Der har været en lille blødning én gang, og det var dagen efter operationen, da hun valgte at lege trækleg. Men det var så minimalt, at det ingenting var.
    Skærmen kom af for et par dage siden, da hun ikke længere kløede sig, og såret er nogenlunde stabilt - så nu er hun igang med leg og tossestreger igen, som hun nu har lyst til.

    Jeg er ked af at høre at Douglas er kommet galt afsted - men han skal nok komme godt videre fra det. Hvor gammel er han, og hvordan skete det?
    Som sagt; giv det nogle dage - og så er han ovenpå igen.


    profilbillede
  • #24   1. aug 2014 Har netop taget dette billede, så du kan se hvordan det ser ud på nuværende tidspunkt. Hun har krudt i måsen, den lille.
    Nu ved jeg ikke om du har fået protese indopereret, eller om de bare har tømt øjenhulen? Luna har ingen protese, så på hende er det faldet en lille smule ind. Jeg frygtede især dette, men vil sige de slet ikke er så slemt som forventet.

    God bedring med Douglas smiley


    profilbillede
  • Niels M
    Niels M Tilmeldt:
    aug 2013

    Følger: 1 Svar: 4
    #25   2. aug 2014 Hej Camilla,
    Det går meget bedre med Doglas og jeg - Ligesom du, har jeg fundet ud af at det er jo mest Jeg, der skal "RYSTES OP". Doglas begyndte allerede i går, at være mere frisk og i mine øjne, forundrene glad, frisk og parat til leg og oplevelser. Hans glæde smitter... Det er pudsigt nok ham, der har fået mig til at blive glad igen. Tror faktisk, at han med sit ene store øje, har undret sig over mit triste humør smiley I morges var vi rundt på vores vanlige morgentur. Han ville absolut ikke hjem. satte sig ved afslutningen af strandområdet, da han jo vidste at nu havde jeg tænkt mig at gå hjem.. Vi bor i en lille by i det sydlige Sverige, og alle kender alle. Så der var mange vi skulle hilse på, og forklare hvad der er sket. Det bliver selvfølgeligt lidt trivielt, men også dejligt at mærke hvorledes jeg blev træt af at stå dér bedrøvet og forklare, mens Doglas hoppede rundt og bare ville lege med hver af hundene vi mødte... efterhånden på turen, fik jeg indset at det jo er mig, og ikke Doglas der anser det skete for et problem. Doglas ER en hund, og han vil leve for at nyde nuet. Jeg er forundret hvordan han har vist mig vejen. Jeg er lige kommet hjem fra aften tur rundt i byen og nede ved havn og strand med ham og min kæreste, og han har lavet meget sjov. - Jeg føler mig næsten flov ved mine bekymringer, og alt den hængen med snuden. Han er jo fuld af glæde og.... tja.. måske jeg dog skal være opmærksom på ét dårligt tegn - Jeg har altid været meget bestemt med blot at give ham belønning for hver gang han lyder os (sit, dæk etc.) Men til min kærestes - og selvfølgelig Doglas's - glæde, har jeg haft slækket på dét, og jeg tror faktisk ikke at det er ham der skal lære mig noget dér smiley


Kommentér på:
Byld på øjet

Annonce