Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Maling af 2-3 meter skur 1.300 kr.
  • Problemer med vaskemaskinen 500 kr.
  • Fjernelse af gammel oliefyr/kedel 500 kr.
  • Flytte vandhane og tilrette afløbsrør 1.200 kr.
  • Græsslåning (højt græs) og fjerne ukrudt imellem fliser 1.200 kr.
  • Lugning af ukrudt i hæk 1.130 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Fravænning, hvornår?
  • Lars N
    Lars N Tilmeldt:
    nov 2008

    Følgere: 7 Hunde: 2 Svar: 435
    #1   9. aug 2015 Fravænnes hvad?

  • #2   9. aug 2015 synes 8 uger er ganske passende tidspunkt at rejse hjemmefra for de fleste hunde -har hvalpen haft problemer (en meget forsigtig hvalp, sygdom e.l.) kan det self give god mening at beholde hvalpen længere, men sådan helt generelt, synes jeg 8 uger er fint.
    På det tidspunkt vil moren i reglen selv være godt igang med "fravænning", hvalpene skal til at lære de færdigheder de skal bruge ude i verden osv.

    Og som hvalpekøber vil jeg gerne selv stå for at få hvalpen godt miljøtrænet og socialiseret -dels fordi jeg jo selv ved hvad lige netop min hund får brug for at kunne, og dels fordi, særligt ved store kuld, kan det være svært for opdrætter at give den enkelte hvalp det samme som den kan få hos ejer der jo kun skal fokusere på den ene og ikke 10 stk e.l.



  • #3   9. aug 2015 Jeg læste spørgsmålet som om det var hvornår hvalpe skal begynde at spise selv?
    Hvis der er flere forskellige svar kan det være fordi man forstår spørgsmålet anderledes.
    Hvalpe bør begynde at spise fast føde, og der langsomt fravænnes mælk fra moren (det plejer hun at klare) i 3-4 ugers alderen.
    De bør flytte i nyt hjem fra 8 uger og opefter . Ideel inden socialiseringsperioden slutter.


  • #4   9. aug 2015 Altså, fravænnes fra moderen, så hvornår de skal i nyt hjem smiley

  • #5   9. aug 2015 8 uger ligsom alle andre racer.

  • #6   9. aug 2015 Personligt mener jeg også 8 uger. Men der er mange derinde der skrive 10-12 uger fordi det er en lille race..
    En skrev at det var ønske tænkning at der var ved lov at de først skulle fravænnes ved 10 uger.. Jeg forstår det simpelthen ikke


  • #7   9. aug 2015 Nej det er noget pjat. Der er jo en grund til at man har lavet en lov der siger 8 uger. Det betyder jo at det er der de er klar til nye hjem.

  • #8   9. aug 2015 Loven siger 8 uger.
    Ideelt bør hvalpen flytte når den er mentalt klar til det. Men inden prægningsvinduet lukker som ca. 12-16 ugers. Så hvalpen kan præges på det liv den vil få ved ny ejer.
    Flytter hvalpen senere er det opdrætters ansvar at socialisere den bedst muligt til sit kommende hjem og fremtidige liv.


  • #9   9. aug 2015 Vær obs på der kan være race og individuelle forskel på hvor parat en hvalp er..
    En god opdrætter kender sine hvalpe og hvalpekøbere og sørger for tidspunktet er rigtig for hund og ejer.


  • #10   9. aug 2015 Det er lige præcis det jeg også siger. Men det som om folk tror at fordi det er en lille race, så er de mega skrøbelige..
    Og selvfølgelig kommer det an på hvalpen


  • #11   9. aug 2015 Jeg er helt enig i 8 uger. 9-10 uger hvis der er en speciel grund til det.
    Rosa kunne godt have brugt en uge eller to mere hos opdrætter, men det var ikke fordi hun ikke var klar til at flytte, men fordi hun var så lille og ikke havde fået den råmælk hun skulle, derfor var vacc meget vigtige. Men jeg fortryder ikke et sekund at vi fik hende som 8 ugers, på trods af at der var nogle ekstra hensyn, og at hun f.eks. skulle have modermælkserstatning. Hun blev også holdt inde, under jakken eller i en taske pakket godt ind, så hun ikke blev syg, og var ikke sammen med andre hunde end Lucky. Det er en længere historie smiley

    Men alt i alt, var det vigtigt at hun kom hjem til os som 8 ugers, selvom det da nok var nemmere at vente for os altså. Men Livet hos opdrætter, var så meget anderledes end det hun skulle have her hos os, at vi havde brug for al den tid vi kunne få, (af den vigtige prægnings periode) så hun kunne vænne sig til alt det nye.

    Men ja det kommer an på hvalpen, men en normal velfungerende hvalp, vil jeg sige 8 uger. Nogle er klar senere og det skal man selvfølgelig tage hensyn til, men det er ikke fordi det er en lille race smiley


  • #12   10. aug 2015 Min opfattelse er at mange opdrættere af de helt små racer, mener de har bedst af at blive til de er 10-12 uger. Og det er da ganske muligt at de har ret -jeg kender ikke det store til ret mange af de racer, så måske de har behov for ekstra tid, jeg ved det ikke.

    Men jeg synes så de bør afholde sig fra at føre det over på alle andre racer -det er langt fra alle hunde der har det behov, og for nogen racer/kuld vil det jo nærmest gøre mere skade end gavn at beholde hele kuldet i op til 4 uger ekstra.
    -jeg tvivler på en schæfertæve vil sætte pris på at beholde hele sit kuld til de er 12 uger... og opdrætter skal da godt nok på mere end hårdt arbejde, hvis alle hvalpe (det kan jo sagtens være 8-10stk) udover den almindelige socialisering og miljøtræning som jo i sig selv kan være krævende, osse skal have dem startet op med træning mm...

    Med de racer jeg kunne have en eller anden interesse i, vil jeg helt klart foretrække at få den som 8 ugers og så selv stå for prægningen -dermed ikke sagt at jeg pr definition ville afvise en hvalp der var 10 uger og bare ikke var blevet solgt endnu... men var det opdrætters krav at beholde HELE kuldet til de var 10-12 uger, er det ikke utænkeligt at jeg fandt en anden opdrætter...


  • #13   10. aug 2015 Fravænning fra fuldtidsmælk ved ca 3 uger, med blid overgang til opblødt foder.
    Fravænning fra mælk ved ca 6-7 uger, så den ikke længere søger patterne når den kan flytte hjemmefra med otte uger.
    For de fleste racer er otte uger den optimale alder at flytte i. De er klar til at møde verden. For nogle racer kan det betale sig at vente en uge eller to.
    Man skal have hvalpen hjem så snart den mentalt er parat. Det giver længst mulig tid at præge den på den verden, den skal fungere i som voksen.


  • #15   10. aug 2015 Kan ikke se hvorfor hundens størrelse skal afgøre hvornår den er rejseklar, - hvor mange som beholder dem til 10-12 ugers alderen, formår at socialisere, præge osv?

    Jeg beholder mine hvalpe til de er 9 uger, den ekstra uge har jeg god erfaring med for mine, det er ligesom om selvstændigheden lige falder lidt i hak - den træder ind ved 8 ugers alderen men de er ligesom 'trygge i den' efter den uge ekstra, - ikke at man kan sætte det så firkantet op men forhåbentligt giver det en idé om hvad jeg mener.
    - Men det er også en uges hårdt arbejde mere, og dem som er her i længere tid, endnu mere.

    Sjovt så mange tæver der gerne vil blive ved med mælken længe - her er det omkring 5 ugers alderen, så skal de bare gå VÆK fra mælkebaren, med de syle de holder sig i munden smiley


  • #16   10. aug 2015 Krumme, jeg syntes det er HELT i orden at der engang mellem kan være en enkelt hvalp i et kuld hvor man tænker at hvalpen ville have godt af en enkelt uge mere hos opdrætter. Det er fair. Det beviser for mig at det er en opdrætter der kender sine hvalpe.

    Men at melde ud at et helt kuld ikke er klar før de er 12 uger, nej det siger mig bare at det er en opdrætter der ikke ser på sine hvalpe og ikke kan finde ud af at give slip.
    Som du selv skriver, så ER 9 ud af 10 hvalpe klar til nye hjem når de er 8 uger og så er det bare ud af klappen. Især for hvalpens egen skyld.


  • #17   10. aug 2015 Rollo -jeg tænker at det måske osse har en lille smule at gøre med at små racer ofte får små kuld... det er unægteligt nemmere at insistere på at hvalpe skal blive ved tæven til de er 12 uger, hvis man kun har 3-4 stk.
    Mon de ville sige det samme, hvis de normalt fik 10?

    Og så er der jo osse forskel på hvad der er normen at hvalpene har set/oplevet når de flytter hjemmefra altefter om det er en selskabshund, en jagthund eller hvad det nu er.
    Skal man f.eks. osse have leget lidt med vildt, apport (eller opstarten til det er det jo), skud osv ind i 8-10 retrieverhvalpe, foruden helt alm socialisering og miljøtræning, så er det altså en noget mere omfattende opgave, end selskabsracen der jo "bare" skal socialiseres og miljøtrænes (som jo er krævende nok i forvejen) og hvor der typisk er noget færre hvalpe.


  • #19   10. aug 2015 Pia -hvorfor tror du jeg skrev bare i "" ?

    Det var jo netop fordi jeg ikke mener at selv den helt basale prægning er et nemt job eller hurtigt overstået.

    I øvrigt vokser langt de fleste større hunde osse op inde i huset -det gælder osse for "arbejdshundene" (jo jeg kender osse opdrættere med stald- eller bryggershunde... men de fleste har dem altså inde i huset)

    Jeg forklejner ikke det arbejde du eller andre opdrættere af små racer laver, og jeg troede egentligt at lige netop folk som dig, der trods alt "kender" mig en smule herinde fra, var klar over at jeg ved at hvalpe er et stort arbejde, uanset om det er en chihuahua eller en malinois.

    Min pointe var blot, at en kommende jagthund, IPO-hund e.l. jo ikke "kun" skal miljøtrænes og socialiseres, men normalt osse i uge 8-12 er startet godt op på træningen i dens kommende "job"... dette kommer altså udover det arbejde som alle opdrættere self (forhåbentligt) lægger i deres hvalpe, og det er trods alt de færreste selskabsracer der begynder at lege seriøst med træning... Alle de jagthunde jeg har kendt, er blevet vænnet til vildt hos opdrætter (inden 8 uger) og er ved 10 uger i fuld gang med at indlære de første spæde skridt til apportering og andre jagt-relevante ting.

    Så igen: jeg forklejner ikke DIT arbejde, men konstaterer blot at ved brugshunde kommer der altså mere til, udover de ting jeg går stærkt udfra du osse laver med dine.

    Derudover: du avler en lille race der næppe får et kuld på 10 hvalpe, og som desuden næppe agerer som f.eks. et kuld maller eller schæfere... jeg er ganske overbevist om at den enkelte ejer kan give hvalpen noget mere, end en opdrætter til 8-10 hvalpe af den kaliber kan, når de har passeret de 8 uger (hvorfor gå ud fra at alle køberne er førstegangskøbere? Man må da formode at i hvert fald nogen af dem er erfarne hundefolk)

    ANg prægning, nej, hvalpen behøver ikke præges på ALT jeg måske en dag kunne finde på at udsætte den for.

    Men der er ting jeg ville ønske mine hunde havde lært da de var små. Det er for islænderne f.eks. alfa og omega at de lærer ikke at gø af andre hunde på turene. Jeg har kendt ret mange islændere og næsten alle (inkl min egen) har haft ret seriøse problemer med at kunne passere andre hunde, kunne være på en træningsplads mm uden at gø helt balstyrisk. Det er en "gø-race" og der skal sættes tidligt ind hvis de skal lære ikke at gøre det. Det var en lang kamp at lære Reiki det da jeg fik ham.
    Jeg ville ligeledes ønske at han havde lært at omgås hestene i en tidlig alder -det er osse noget der har krævet blod, sved og tårer at lære ham (ikke at hyrde dem mm.)
    Jeg ville ønske at han havde været bedre introduceret til at køre bil, så han ikke gøede som en gal hvis han kan se ud. Han elsker at køre, men han er ikke til at holde ud, hvis han ikke sidder i et bur der er HELT lukket for udsyn.

    Jeg holder enormt meget af mine hunde, så opfat det ikke som en klage over dem -men der er ting som for MIG ewr super vigtigt min næste hund kan... og som ikke er noget man kan forvente at enhver opdrætter prioriterer lige så højt som jeg, og som jeg ikke kan forvente opdrætters almindelige socialisering forbereder dem på


  • #20   10. aug 2015 Pia, hvorfor mener du at det er bedre at de er hos opdrætter til de er 12 uger? smiley det er ren nysgerrighed. Og hvorfor mener du at opdrætter kan gøre et bedre job end den ejer der skal leve med hvalpen resten af hundens liv??
    Man vælger vel købere man stoler på og som man tror kan give hvalpen det liv og træning den har brug for?

    Det må da også være utrolig tidskrævende. F.eks. ville det for min opdrætter kræve flere timers kørsel i bil, for at hente og bringe de forskellige hvalpe, hvis de skulle ud på egen pote i en lidt større by, med tog/bus osv.

    jeg forstår heller ikke helt hvorfor en lille hunderace hvalp skulle have brug for 4 uger mere end en stor.
    Selv Rosa som havde lidt specielle hensyn, tog flytningen så fint så fint, og fortryder da bestemt ikke at jeg fik hende på 8 ugers dagen. Hun er oveni det en lidt forsigtig lille en, men hun fandt lynhurtig hendes tryghedsbase.


  • #22   10. aug 2015 Jeg må også indrømme, at jeg har undret mig over at specielt opdrættere med små racer insisterer på at hvalpen først må flytte når de er 10-12 uger ? Specielt når man tænker på at små racer bliver voksne langt hurtigere end store racer. Så burde det jo faktsik være lige omvendt, at de store racer var længere om at være modne til at flytte.

    Men når det så er sagt, så må det være helt op til den enkelte opdrætter at vurdere, hvornår hvalpene er modne til en flytning. Hvis ikke hvalpekøbere har lyst til at vente 2 - 4 uger ekstra, så kan de jo vælge at købe hund et andet sted smiley

    Personligt vil jeg foretrække at få hvalpen som 8 ugers, uanset race. Da jeg elsker den første sjove hvalpetid, og synes at det er enormt hyggeligt at socialisere sådan en lille bandit. Men hvis ellers en opdrætter kan argumentere godt for at hvalpen skal være ældre end 8 uger ved flytning, og vedkommende er villig til at bruge meget tid på at socialisere hvalpen grundigt, så kunne jeg godt overleve at gå glip af de 2 - 4 uger (vil selvfølgelig insistere på retten til at komme forbi og dikke hvalpe smiley )


  • #23   10. aug 2015 Pia - det vil sige, at du kun sælger hvalpe til helt nye blanke ejere ?
    Jeg er ret sikker på, at du er en virkelig seriøs opdrætter, men jeg ville aldrig nogensinde købe hvalp hos dig.

    Jeg vil selv socialisere mine hunde, de skal ikke socialiseres til en anden families liv, men til mit liv.
    Min hvalp skal allerede starte til træning når den er 8 uger, træningen skal være startet INDEN prægningsfasen er forbi.

    Det må være træls at opdrætte og ikke stole på at ens hvalpe bliver præget ordentligt.


  • #24   10. aug 2015 Anni har skrevet det jeg ville skrive i #23 smiley

    Jeg kan godt se, i nogle tilfælde, at det vil gavne en enkelt hvalp i ny og næ at blive lidt længere ved opdrætter, men hele 4 uger længere smiley Det forstår jeg ikke - heller ikke med hele hele kuld.

    Personligt ønsker jeg mine hvalpe i 8-9 ugers alderen, da det er mit og min families liv og miljø hunden skal være i resten af livet smiley Så længe loven siger 8 uger holder jeg på dette smiley Jeg vil selv præge og socialisere min hvalp smiley


  • #25   10. aug 2015 Men Pia, det må da være lettere for den nye ejer at lave alle de ting (der passer til dennes liv) med EN hvalp, end som opdrætter der måske har 4-6 hvalpe. For selvfølgelig kan man som opdrætter gøre det, men det er da nemmere med kun en enkelt hvalp.

    Chihuahuaen er ligesom papillionen en race som rigtig mange siger er SÅ svær at gøre renlige. Jeg fik Lucky som 4 mdrs, der var han allerede renlig (han blev dog lidt urenlig, da han gik fra hus med have til lejlighed, og vi lige skulle finde ud af at læse ham, fordi han gik til vinduet i stedet for døren, hvilket vi ikke vidste hvad betød)
    Rosa kom som 8 ugers, i starten kunne vi ikke træne renlighed ordentligt, fordi det simpelthen var for koldt for hende at være ude i længere tid ad gangen, men ligeså snart vejret blev en smule bedre, blev hun lynhurtig renlig.

    Og hvordan skal folk få den erfaring som du snakker så meget om, når de ikke får lov til at have deres hvalp? Du startede vel også uden erfaring på et tidspunkt. Og hvis personen er i tvivl, kan man jo enten tilbyde dem at beholde hvalpen længere, eller være klar med gode råd osv.

    Og ja hvalpe kopirer adfærd, men det gør de jo uanset om det er deres mor eller en anden hund. Rosa kopirede Lucky rigtig meget i starten, selvom Lucky på ingen måder ville have noget at gøre med hende. Havde hun været alene hund, havde hun også klaret sig glimrende.

    Det er selvfølgelig op til den enkelte opdrætter hvornår man sender sine hvalpe ud i verden. Men jeg må indrømme at selvom jeg også nyder at få en "færdig" hvalp ind ad døren, som Lucky var. Så vil jeg altså gerne knytte bånd med min hvalp fra starten, træne og opleve den store verden sammen med den. jeg vil gerne selv lave arbejdet med den.
    Der ER forskel på hvalpe, men nej jeg ville ikke købe en hvalp (chihuahua) fra et sted hvor de alle sammen kom ud 12 uger gamle. 8-9 uger medmindre det er en hvalp der af en eller anden grund har brug for mere tid. (eller hvis den ikke er solgt selvfølgelig.)

    P.S. Jeg var sammen med Rosa 24/7 i rigtig lang tid. Jeg gik INGEN steder uden hun var med, uanset hvad jeg skulle. Rosa tror så stadig 7½ mdr gammel at vi skal være sammen 24/7, så det er vi. Jeg er jo så så heldig at jeg går i skole hjemme, så jeg er altid hjemme. det ved jeg godt alle ikke kan være, men jeg tror da de færreste bare forlader deres hvalp før den er klar til det.
    Så jeg ville nok være lidt ked af, at min hvalp skulle blive ved opdrætter 4 uger ekstra, fordi denne vurderede at den kunne gøre jobbet bedre end mig, når jeg kunne have 100% fokus på den ene hvalp i de 4 uger, hvor opdrætter skulle have fokus på alle hvalpene, moderen, og hvad der ellers var i opdrætters liv. smiley Derudover vil jeg gerne have hvalp fra et sted der tror på at jeg godt kan passe på min hvalp og klare opgaven, for ellers giver det ikke mening at sælge hvalpen til mig, hvis de ikke mener jeg er egnet til hvalpen.


  • #26   10. aug 2015 Pia, er overbevist om du er en dygtig og seriøs opdrætter, men har du noget evidens på, at DINE hvalpe klare sig bedre end andres ved at blive til de er 12 uger?

  • #27   10. aug 2015 Ann-Marie - de små racer vokser hurtigere til deres voksen størrelse, og ja de kønsmodnes hurtigere osv. Men deres modningsmønster kan ikke sammenlignes direkte.
    Mine små var F.eks. Et par dage ekstra om at åbne øjnene i forhold til venners større hunde kuld, de rejste sig nogle dage senere, og udforsker verden langsommere. De var også længere om at venne sig til fast mad.
    Så fordi nogle dele af en modningsprocess går hurtig ( over gangen fra hvalp til unghund) behøver andre dele i processen ikke gøre det.
    Jeg kan ikke sige om mine iagttagelser er generelle.


  • #28   10. aug 2015 Pia -og lige netop kørsel er noget mange opdrættere prøver med deres hvalpe. Rende rundt ved heste er knapt så selvfølgeligt.

    Jeg er ikke blank, ny ejer, så jeg mener mig nu nok i stand til at sammensætte en fornuftig prægning af hvalpen fra den er 8 uger, og det er uger jeg ikke har lyst til at miste, af samme årsag som du ikke har lyst til at afgive dem til hvalpekøber -jeg synes de uger er super vigtige og vil derfor gerne selv stå for dem...

    Ang renlighed, så er "mine" racer typisk godt på vej til renlige ved 8-ugers alderen -de kan self ikke forventes bare at kunne efterlades en hel arbejdsdag og så ovenikøbet holde sig i de timer, men sørger man for ikke at efterlade dem for længe (ikke kun pga renlighed i øvrigt) så vil de typisk være mere eller mindre renlige i den alder, hvis opdrætter har startet det fornuftigt op.

    Jeg har som sagt ikke den store erfaring med de små selskabsracer, så om de har BEHOV for mere tid ved jeg ikke.
    Men er det kun et spørgsmål om at man ikke mener hvalpekøber i stand til at præge dem godt nok, så ville jeg som køber finde en anden opdrætter, osse selvom mit indtryk af dig, er at du er en dygtig og seriøs opdrætter


  • #32   10. aug 2015 Pia -jeg vælger self en opdrætter som jeg mener laver sit arbejde godt, for ja, prægningen starter hos opdrætter, uanset om man får hvalpen når den er 8 eller 12 uger.
    Men jeg fravælger dælme ikke drømmekuldet fordi opdrætteren ikke har adgang til heste e.l. smiley

    Og så tror jeg du misforstod længere oppe -der blev ikke udtrykt undren over at du solgte til 1-gangskøbere, der blev spurgt om du KUN sælger til forstegangskøbere... for dit udgangspunkt lader til at være at køberne ikke har erfaring og at du derfor bedre kan præge hvalpen.

    Ville du stille dig ligesådan hvis der kom en køber med 30 års erfaring? Og ville det gøre en forskel om det er netop DIN race (eller en lignende race) den erfaring var gjort med?


  • #34   10. aug 2015 Pia, en hvalp på 8-9 uger kan da også falde perfekt ind i en familie smiley Det vil jeg bestemt mene Pepsi gjorde.... han var renlig ved 10 uger med kun meget få uheld, når jeg ikke var hurtig nok smiley

    Jeg må nok indrømme, jeg ville gå langt uden om opdrættere som vil holde hvalpen til <12 uger, da jeg selv vil være en del af prægningen, så den passer præcist ind i vores familie.
    Synes det er fint opdrættere står med på sidelinien ved behov, men ligefrem
    Faktisk mandsopdækker jeg dem nærmest det første 1/2 år, hvorefter de får lidt friere tøjler
    I mine øjne lyder det som om du nærmest overvåger dem, det ville jeg aldrig finde mig i som køber, når jeg har betalt for en "vare" og den er kommet i min varetægt! Men sådan er vi jo forskellige smiley


  • #38   10. aug 2015 Jeg ville vælge en opdrætter fra der nægtede at sælge mig hvalpen som 8 ugers.

    Og nej det er ikke ment mod dig Pia smiley


  • #39   10. aug 2015 Hvis det er henvendt til mig Pia, så mener jeg bestemt ikke at jeg kan gøre det bedre. Jeg mener bare at jeg kan gøre det ligeså godt. Ikke på erfaring, men fordi jeg vil og selvfølgelig går op i det på samme niveau som opdrætter forhåbentligt ønsker. Derudover forventer jeg at have en opdrætter i ryggen til at hjælpe, og jeg kan spørge herinde når der er noget jeg ikke har erfaring med.

    For jeg kan da gøre alle de ting som du nævner der, og jeg kunne gøre det hver eneste dag, hvis det var det det krævede, for jeg ville kun have EN hvalp, at skulle lærer alle disse ting, hvor du har et helt kuld smiley

    Jeg siger bestemt ikke at du ikke kan gøre det, eller gøre det ligeså godt som en ny ejer, men jeg foretrækker bare selv at gøre det, og dermed få hvalpen socialiseret med lige præcis de ting der er vigtige for mig.

    Lucky kom f.eks. fra et hus med have, hvilket havde resulteret i at døren stort set altid var åben så han bare selv kunne rende ud når han skulle tisse. Dette var jo rigtig godt, og han var renlig. Da han så kom hjem til mig, hvor han altså skulle bo i en lejlighed på 1 sal, blev han urenlig igen, for Lucky var ikke vant til at bo i en lejlighed på 1 sal, men at kunne gå ud som det passede ham. Jeg kiggede efter små tegn, men han viste ikke nogen af dem der er "normale" jeg fandt dog ud af til sidst, at han gik hen til vinduet når han ville ud, hvilket jeg havde fejltolket som at han bare kunne høre folk nede på gaden og derfor reagerede på det. (det vindue var altid åbent) Havde jeg nu haft ham som 8 ugers, havde det nok været lidt lettere, da jeg så ikke skulle rette i noget han allerede havde lært, men blot kunne fortsætte arbejdet fra opdrætter. (nu var han jo så 4 mdr, og var hos en ny familie, ikke opdrætter)


Kommentér på:
Fravænning, hvornår?

Annonce