{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
825 visninger | Oprettet:

Slidgigt - et godt liv? {{forumTopicSubject}}

Vores ene chihuahua blev igår opereret for løs knæskal. Jeg bad dyrlægen om at tjekke hendes albuer og skuldre, nu hvor hun alligevel skulle i narkose, og da jeg havde mistanke om smerte i det ene forben.
Rigtigt nok, så viste hun smerte i venstre forben, når det blev strakt ud, og på røntgen kunne man se en lille smule "ekstra knogledannelse" (tror jeg dyrlægen kaldte det?).
Dyrlægen sagde, at når hunden kun er 1½ år gammel og ellers ikke har problemer med forbenene ville det undre hende, hvis det var en mild slidgigt, men risikoen er der desværre. Det kunne også "bare" være en forstuvning, da hun er en meget vild hund.
Da hunden alligevel skal holdes i ro og være på smertestillende de næste 6 uger, så gør vi ikke mere ved det lige nu. Men om ca. 4-4½ uge skal hun til kontrol, for at se, om hun stadigvæk har ondt.

Jeg er virkelig bange for at det er gigt! Med vores held, så er der stor risiko for, at det er det.

HVIS nu det er slidgigt, hvad gør jeg så....? Hvad ville I gøre?

Info om hunden:
Race: Chihuahua uden stamtavle
Alder: 1½ år
Køn: Neutraliseret tæve
Er slemt ramt af arvelige sygdomme/skader. Har underbid. Er opereret for cherry eye (3 mdr. gammel), opereret for løse knæskaller i begge knæ.
Går til rally, rundering/miljøtræning og træner tricks der hjemme.
Kommentarer på:  Slidgigt - et godt liv?
 • #1   16. apr 2016 Der findes en mængde præparater og andre midler som hjælper på de gener der er forbundet med slidgigt. Så fortvivl ej .

 • #2   16. apr 2016 Du bliver nød til at vente og se og så koldt vand i blodet. Men du kan godt allerede nu begynde at give canosan eller andet tilskud som styrker knoglerne. Det er selvfølgelig i en tidlig alder at hun har gigt forandringer, men der er flere smertestillende præparater på markedet, som kan hjælpe på det.

  En forstuvning giver ikke ekstra knogledannelse, bare lige til info.


 • #3   16. apr 2016 Hun har siden midt januar fået Multiflex fra Stensby. http://stensby.dk/multiflexpulver
  Dog kun et par gange i ugen. Må i gang med at give hver dag. Canosan er også i overvejelserne.

  Tak for jeres svar. Det lyder bestemt ikke godt, for det udelukker jo (måske) en forstuvning!


 • #4   16. apr 2016 Ingen grund til at male fanden på væggen. DOG vil jeg sige at jeg synes der er forskel på min gamle tæve på 11 år og en på 1 år. Der ville jeg nok lige tænke lidt over.

 • #5   16. apr 2016 Nu ved jeg jo ikke hvem din dyrlæge er, men hvis det fortsætter ville jeg straks søge en specialist. Det kan spare jer mange lidelser og penge at få den rigtige diagnose med det samme. Jeg ville personligt vælge Ken Lindeblad på Faxe

  God bedring


 • #6   16. apr 2016 Vi bruger Virklund Dyreklinik da det er dem, der har opereret vores hunde for løse knæskaller.
  De er meget kompetente på dét område, ved ikke mht. gigt.

  Findes der ikke nogen i Jylland, som kan anbefales?


 • #7   16. apr 2016 Jeg har set brugere herinde der har anbefalet specialister indenfor led i Jylland, kan bare ikke huske hvem - desværre

 • #8   16. apr 2016 Virklund er også rigtig dygtige hvad angår gigt.

 • Hunden
  Hunden Tilmeldt:
  jan 2013

  Følger: 1 Emner: 8 Svar: 560
  #9   16. apr 2016 Aarhus dyrehospital er også super dygtige til led.

 • #10   16. apr 2016 hvis hunden ikke har smerter og muligt kan leve uden smertestillind så, syndes jeg det i orden men hunden er jo ikke så gammel i nu det kan være en dyrlæge som har lidt mere forstand på det kan hjælpe til din hund for det bedre

 • #11   16. apr 2016 Jeg tænker, at dyrlægen burde have forstand på det, eftersom hun er ekstra uddannet i bevægeapparatet, og ofte er på kurser inden for det område.

  Hun mente dog at det lige så godt kunne være en forstuvning som det kunne være mild gigt, når hunden er så ung, og at det ikke er til at svare på, med mindre smerten og ændringerne på røntgenbillederne fortsætter.

  Ih hvor jeg håber, at det ikke er gigt!!


 • #12   17. apr 2016 Min pomeranian har slidgigt i ryg efter skade og i knæ, hvor han har pl 1+2. Det ene knæ er mere stift end det andet, men han har ingen smerter takket være hills j/d. Han fik det konstateret for 5 år siden, vil jeg tro, og han har været smertefri siden. Han går ikke på trapper, men lever et godt og aktivt liv, og han går stadig gerne 10 km i en alder af knap 10 år. Han fik pl konstateret da han var 2

 • #13   17. apr 2016 Får den anden end j/d?

  Vores gik også med helt stive ben, og havde dog tydeligt ondt da dyrlægen (og andre) mærkede på dem. De går ikke længere stivbenet efter operationerne, hvilket heldigvis har redet dem for slidgigt i knæ og ryg.


 • #14   17. apr 2016 Nej, han får kun j/d.
  Han går ikke stivbenet og halter heller aldrig, men jeg kan tydeligt se forskel på, hvor nemt benet kommer op, når der skal tørres eller klippes poter.


 • #15   17. apr 2016 Ledspecialisten i Jylland må næsten være Michael Butler fra Aalborg Dyrehospital.

  Begge mine får også Hills J/D, som jeg køber hjem fra England. Lotus er opereret for ledmus for mange mange år siden og for 2 år siden opereret for korsbåndet. Hun er 11 år og har, uden tvivl, noget slidgigt hist og pist. Men bestemt ikke noget man kan se. Og JEG tror at det skyldes J/D.


Kommentér på:
Slidgigt - et godt liv?