{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.889 visninger | Oprettet:

Halsbånd VS sele {{forumTopicSubject}}

Hej alle

Vi har jo gerne vores egne meninger, derfor spørger jeg her.
Halsbånd eller sele til gå turen?
For / imod argumenter modtages.

Selv er jeg ret glad for sele, dog bruger jeg begge dele, men pt mest halsbånd.

Selen er god, efter min mening, hvis den velogmærket passer til hunden og kropsbygning på denne.
Der er jo dog risko for skader ved begge deler (med dette mener jeg låsninger, skævheder m.v.)
Dog har jeg det svært med trækkende hunde i halsbånd... Ved dog ikke hvorfor, andet end jeg mener, det må være særdeles ubehageligt og ubekvemt, at kvæle sig selv.
Derfor bruger jeg ikke halsbånd, til en hund der trækker i al fald....

Kom med jeres meninger.
Hold emnet i en konstruktiv tone tak smiley


Kommentarer på:  Halsbånd VS sele
 • #1   16. dec 2016 Jeg bruger helst halsbånd (halvkvæl). Det giver hundens bevægelser mere frihed og han trækker mindre end i sele. + jeg har en hund der bestemt ikke er glad for at få sele på.

  Sele kan jeg bruge hvis vi skal et sted hen hvor jeg ved at han måske vil hive lidt mere, så han ikke får al presset i nakken, men det er yderst sjældent den er i brug.


 • #2   16. dec 2016 Thor bruger halsbånd fordi han har et inderligt had til ALLE seler. Hera bruger sele, men jeg tror hun ender med at bruge halsbånd når hun er stor nok. smiley

 • #3   16. dec 2016 Maggie bruger vi sjældent sele på, da hun kryber afsted, ligeså snart hun ser den...

 • #4   16. dec 2016 selen er lavet til at hunden kan trække, som de fleste også gør når de går med sele, halsbåndet er lavet til når hun kan gå pænt eller er løs.

  de fleste bruger flexline, hvilken kan være meget godt, vis man har en hun som har dårligt selvtillid, eller søger når de er på tur.

  hvor imod hunde som trækker, er flexlinen ikke særlig god.

  jeg vil hellere anbefale at hunden enten lære at gå pænt uden er trække, eller kan bruge en hovedsele, så gør at når hun trækker, så dreje hovedet på hunden når man stopper og derved lære den hurtigt at den ikke for noget ud af at trække, og selv skal man rose den og havde en lomme fuld af godbidder med, så hunden forbinder at når den ikke trækker, så kommer der en god bid


 • #5   16. dec 2016 Jeg bruger kun halsbånd, selvom jeg da har seler liggende. Syntes at halsbånd er rarest at træne i, og vi træner altid på tur. Uden undtagelse smiley

 • #6   16. dec 2016 Et rigtig ubehageligt menneske mødte jeg for ikke så længe siden. Jeg gik med Maggie, og hen kom kvinden som Maggie godt kunne lide, og hyggede lidt med. Mens vi snakkede går en anden hund forbi, og Maggie trak lidt for at komme hen og hilse på, men fik dog ikke lov. Kvinden vi snakkede med sagde så at jeg skulle prøve med et pig halsbånd. Jeg stod måbende, Maggie er 4 kg og trækker meget sjældent, stilte mig uforstående overfor det, og kvinden blev virkelig fornærmet, da jeg sagde at jeg aldrig i mit liv, ville bruge den slags..

 • #7   16. dec 2016 De der haltier er noget fanden har skabt i vrede. De kan lave grimme skader på hunden....

 • #8   16. dec 2016 #4
  Der er jeg af lidt en anden mening. Men tak for din kommentar anyway, minder dig lige om at dette debat emne handler om sele og halsbånd, ikke line og halti'er smiley


 • #9   16. dec 2016 Jeg bruger halsbånd til hverdag, da min hund har dårlig ryg og derfor hader sele.
  Når vi går spor har hun dog en sele på, her bruger vi en ruffwear front range, som virkelig sidder godt. Vi bruger den også når vi laver parkour.


  Selv hvis jeg engang får en hund til og den jo så ikke har dårlig ryg, så ville jeg foretrække halsbånd. Det er 1000 gange nemmere i hverdagen. Som hvalp ville jeg bruge sele indtil hunden er omtrent udvokset, aht. pludselige ryk og den slags, som nemt kommer fra en hvalp, men med tiden skal den gå med halsbånd.

  Ofte føler jeg lidt folk siger deres skal gå med sele aft. ryk og den slags, men hvis det er en voksen hund, som har lært at gå i snor, kan jeg ikke forstå at det skulle være så stort et problem at man ligefrem er nød til at bruge sele...


 • Rikke aka rapanden
  Rikke aka rapanden Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 12 Følgere: 34 Hunde: 2 Emner: 256 Svar: 8.626
  #10   16. dec 2016 Vi bruger sele på vores hunde, Ozzt har altid HADET halsbånd, sætter man snoren i det nægter han simpelten at gå, vi trænede og prøvede en del, men jeg gav altså op, for det fungere ganske godt med sele, så gider ikke gøre et større problem ud af det . Han kan også finde på pludselig at fare frem hvis der kommer en hare , fugle eller noget, og derfor er jeg også mest tryg med selen.

  Mailo trækker meget mere når han har halsbånd på, og jo mere det strammer jo mere trække han. Han kan også finde på at trække sig ud, så det dur ikke med andet end kvæl, og ja som sagt så trækker han mere med halsbånd, så vi holder os til selerne , der har vi langt bedre styr over begge hunde.

  Om jeg i fremtiden til andre hunde vil bruge halsbånd eller sele aner jeg ikke, er ikke fordi jeg sværger til enten det ene eller andet, det kommer helt an på hunden smiley


 • #11   16. dec 2016 Bruger seler til både min lille terrier og min store Grand Danois.
  På den lille sidder karabinhagen på ryggen af selen, og på den store, sætter jeg linen fast på brystkassen, så jeg har mere styr over hans krop, og kan vende ham, hvis han trækker fremad. Kan ikke holde ham, hvis jeg sætter linen fast på ryggen af selen smiley Når han står bundet på på ture, sættes linen dog på ryggen af selen, og så med støddæmpere på linen.

  For mig er halsbånd kun til pynt og hundetegn smiley
  Bryder mig ikke om de skader de kan give på nakke og skoldbruskkirtel, hvis de trækker i halsbånd.

  Selen kan godt nok også give nogle låsninger o.l. i skulder/hals, men det er som regel noget der kan løses/behandles ved kiropraktor o.l. modsat nogle af halsbåndsskaderne.


  profilbillede
 • #12   16. dec 2016 Halsbånd... Det er nemt og hurtigt at smide på, slider ikke så meget på pelsen hvis man bruger det rigtige, meget større kontrol over hunden og så bruger jeg udelukkende halsbånd under træning, og jeg træner, ja, meget ofte.
  Mht. trækskader i sele vs. halsbånd... Ja, min hund skal ganske enkelt ikke trække, jeg orker det ikke. Undtagelsen er selvfølgelig når hun har træksele på smiley

  Derudover har jeg ikke kunne finde en sele der passer Jenni særlig godt, og så bryder hun sig generelt ikke om at have sele på.


 • #13   16. dec 2016 Jeg bruger halsbånd til mine, fordi de er lette at give på, ikke generer og stort set ikke ses smiley Da de sjældent går i snor - og ingen af dem trækker, når de gør, fungerer det fint. MEN - da halsbåndene ikke er 100% sikre (i forhold til at smyge sig ud af dem), bruger jeg seler indimellem, når vi er på steder, hvor jeg har brug for at være 100% sikker på, at hundene bliver, hvor jeg vil have dem - hvor hundene kunne finde på at smyge sig ud af halsbånd. Dette kan fx være i forbindelse med dyrlægebesøg, en Kela ikke gider - eller på en larmende færge, som hundene ikke er så vældig vant til, og hvor der er mylder og bunker af rumlende larm.
  Lina måtte også iføres sele i løbetid, før hun blev steriliseret smiley

  På bornholmerfærgen i sommer havde hundene fx seler på - just in case smiley


  profilbillede
 • #14   17. dec 2016 Jeg ville helst bruge sele, men hunden går tit væk når jeg finder den frem. Så indtil videre bruger vi halsbånd. Men jeg skal have fundet en sele hun synes er okay at få på

 • #15   17. dec 2016 Jeg bruger begge dele. Kommer lidt an på hvor vi går - og hvad vi laver smiley

  Ellie trækker ikke.


 • #16   17. dec 2016 Halsbånd, brede med halvkvæl til både store og små, som de ikke kan trække sig ud af.
  Sele bruger jeg kun til spor.

  Whipperne har en bygning, hvor risikoen for skulderskader ved brug af sele er stor, både ved hurtige ryk og vedvarende træk.
  Det er lidt et valg mellem pest eller kolera, hvis uheldet er ude.

  Jeg har haft en whippet med en skulderskade efter et kraftigt fremadspring i en sele (syet efter mål, så den passede præcist), men heldigvis ingen nakkeskader.


  profilbillede
 • #17   17. dec 2016 jeg bruger mest sele, dog forskellige typer til hver hund, (mine egne) men de går også meget pænt i snor . dog bruger jeg halsbånd når der bliver gået tur med hunde som trækker / ikke går pænt, da jeg helt 100% føler jeg har mere kontrol!
  dog går jeg også kun med flex line med mine egne, og fast snor med hunde der ikke er mine, igen fordi jeg vil have mere kontrol, fordi de hunde jeg går med, ud over mine egne, ikke er vildt meget vandt til at komme ud og gå/ gå i snor.
  dog mener jeg det er op til individet at vurdere hvad hunden går bedst i, snor eller sele, for ved selv nogle hunde bare ikke fungere i sele og vice versa! smiley


 • #18   17. dec 2016 Flexline og dårlig selvtillid !? Hvordan hænger det lige sammen ??

  Lucky har nok et sæt af sele og halsbånd til hverdag i ugen , vi bruger dog yderst sjældent hans seler , kun hvis vi skal på længere ture smiley ellers sidder det gode gamle hurrta halvkvæl i hans flexline til morgenturen - et andet halsbånd til skov og svømning smiley ..


 • #19   17. dec 2016 Halsbånd, altid, jeg føler slet ikke jeg har styr på en hund i sele og de aller fleste hunde trækker betydeligt mere i sele end i halsbånd;)

 • #20   17. dec 2016 Halsbånd til de slå og både og til de store.

 • #22   17. dec 2016 Byture er de små i sele, de store i halvkvæl.

  I skoven har jeg lange liner på, og der foretrækker jeg sele, da det for mig fungerer bedst og se ikke så nemt får viklet sig ind i linerne


  profilbillede
 • #28   17. dec 2016 Lucky går pænt i både sele og halsbånd , hvis han bliver bedt om det .. men ja , jeg ville nok måske ikke indlære gå pænt , i en sele .

 • #29   17. dec 2016 Vi bruger altid sele - og nej vores hunde trækker ikke, de går pænt. Det eneste tidspunkt de trækker på, det er når de får færten af noget vildt i skoven - fx når der lige er løbet en flok rådyr over stien foran os. Men det er ganske kortvarigt. Men når de så "endelig" trækker, fx ved færten af vildt, så er jeg glad for at have dem i sele - jeg bryder mig ikke om hunde der trækker i halsbånd. Selvfølgelig kan både sele og halsbånd lave skader, men jeg forstiller mig det må være voldsomt ubehageligt at få sådan et træk lige ind på halsen/luftvejene. Og vores har aldrig haft skader efter sele - nu går de så også jævnlig til massør og her vil sådanne ting jo netop blive opdaget og så kan det blive løsnet op. Men det mener jeg så også at alle hunde bør - jævnlig blive tjekket for låsninger/skævheder mv.

 • #30   17. dec 2016 Whippen har altid halsbånd på på ture, terrieren altid sele og blandingsklumpen skifter lidt.
  Halsbånd er nemt, men den lille lavbenede terrier får altid benene viklet ind i snoren, hvis den sidder i halsbåndet. Når snoren siddet i en sele går det meget bedre. Derudover har hun en kort hals, så hvis hun skal have et halsbånd på med en anstændig bredde, ser det lidt dumt ud.
  Hun hadede også seler, indtil jeg lærte hende selv at tage den på, når jeg holder selen op.
  Simba lab-blanding trækker stadig som en husky i nogle tilfælde og det kan jeg bedst lide at arbejde med i en sele. Men til daglig bruger han halsbånd.


  profilbillede
 • #31   17. dec 2016 Svar til Anine:
  Jeg synes, det er LANGT nemmere at lære hunden at gå pænt i halsbånd, da man har mulighed for at give meget finere signaler til hunden i et sådan - netop fordi, som Grisen siger, at det er et langt mere følsom område omkring halsen. Dvs. at jeg oplever, at jeg i højere grad kan være på forkant og korrigere hunden, inden den begynder at trække voldsomt, når den har halsbånd på, end når den har sele på.
  Her for et par uger siden lærte jeg fx. en 4 år gammel hund, som aldrig har lært ikke trække (den kravler hen over jorden når den har sele på - nogle gange) ikke at trække i halsbånd. I samme periode gik hunden også med sele (med dens ejere), den kunne sagtens skelne. Men efter jeg skiftede tilbage til sele, trak den igen efter 2 ture......


 • #32   17. dec 2016 A-S: Hvilke signaler giver du hunden gennem linen?

 • #33   17. dec 2016 Jeg vipper sådan en lille bitte smule i hånden så linen giver små bitte kontinuerlige ryk (nej, ikke voldsomme ryk...), som fordi de kommer hele tiden til sidst (eller som regel meget hurtigt), får hunden til at kigge op på mig, eller i tilfældet med den hund, jeg skrev om før, som ikke har lært at øjenkontakt er positivt, at hunden tager hovedet op fra jorden og kigge imod mig, men lidt til siden. Resultatet er at hundens trækken brydes, den sænker farten og linen slækkes, og så falder rosen selvfølgelig prompte smiley
  Jeg plejer at kalde det halve-parader, da jeg har redet meget som yngre, og også har metoden dels fra det og dels fra en bruger herinde. Det virker enormt godt.


 • #34   17. dec 2016 Jeg bruger sele til begge mine.
  Baby kan også godt gå i halsbånd, men jeg foretrækker selen.
  Baby kan godt trække lidt, men ikke noget der giver skader. Hans massør finder aldrig nogle overspændte eller ømme steder smiley

  Melanie er helt ny, så hun har sele på. Jeg har ikke forsøgt mig med snoren i halsbåndet endnu, da hun stadig er meget vims på gåture, så hun til tider flyver fra højre til venstre smiley det vil jeg ikke byde hende i halsbånd.


 • #35   17. dec 2016 A-S Ok, så er det nok derfor jeg ikke forstår pointen i hvorfor man synes det er nemmere at lære hunden at gå pænt i halsbånd fremfor sele, da det ikke er en metode jeg vil benytte mig af. Jeg er ikke fan af at lære en hund at gå pænt via ryk/nyk i linen, heller ikke selvom det ikke er voldsomme ryk. Men tak for svar, så giver det mening hvorfor nogen mener det er nemmere at lære hunden at gå pænt i halsbånd fremfor sele smiley

 • #36   17. dec 2016 Nicole: Nu taler jeg jo altså kun for mig selv, skal du lige huske. Det er ikke sikkert at andre, som foretrækker halsbånd, gør som jeg, så pas på med at generalisere - især når du antyder, som her, at det er synd for hunden, at den korrigeres. smiley

 • #37   17. dec 2016 Bare fordi jeg ikke er enig med dig, så behøver jeg da ikke ligefrem at synes det er synd.. men jeg tror nu der er en del der bruger den metode, nogen voldsommere end andre, i hvert fald når man kigger i gadebilledet - og så giver det mening hvorfor man føler man har bedre "styr" over hunden i halsbånd fremfor sele.

 • #38   17. dec 2016 Sjovt, at du på samme tid som du skal spille hellig i første linje, så alligevel ikke kan nære dig og derfor skriver "styr" på den måde der i sidste linje.. smiley

  Men jeg tror bare, vi lader den stå der, aht. TS' emne - som netop ikke var det, du lige nu er igang med at skabe, en ukonstruktiv debat om for og imod sele/halsbånd.


 • #39   17. dec 2016 Jeg spurgte faktisk for at vide hvilke signaler der gik bedre igennem halsbånd fremfor sele. Jeg er sådan set ikke ude på at skabe en ukonstruktiv debat. Og "styr" på var møntet på dem som netop bruger metoden voldsomt.

 • #41   17. dec 2016 Min hiver og flår helt vildt uanset om det er snor eller sele - så ham slipper jeg bare løs ... det dur jo ikke med alle de skader sådan en gang trækkeri kan afstedkomme smiley

 • #43   17. dec 2016 En hund i sele har hele forpartiet fri, til fx at lave udfald mod andre, at gå med snuden i jorden og så videre, man har ikke en kinamands chance for at korrigere og undgå uheld hvis man møder en løs hund eller en kat;)i halsbånd kan du holde hundens hoved væk fra andre hunde, katte eller væk fra ting på jorden hunden ikke skal have snuden i;) fx kattelort;)

 • #44   17. dec 2016 Jeg vil så langt hellere stå med en hund der laver udfald i sele fremfor halsbånd. Jeg føler jeg har mere kontrol over hunden i en sele. Men ja, det er jo en smagssag.

 • #45   17. dec 2016 Lulu har halsbånd og Myrna har sele. Går ærligt talt ikke så højt op i det, bare det fungerer for hunden.

 • #48   17. dec 2016 Ang at man skulle have mindre kontrol over hunden i sele, så spiller det jo altså en væsentlig rolle hvilken slags sele man bruger.
  Der er jo heldigvis komnet flere gode seler på markedet, hvor man kan sætte linen fast på brystet istedet for på ryggen, hvilket giver meget mere kontrol.


 • #49   17. dec 2016 Halsbånd!
  Man har ikke en skid kontrol over en hund i en sele.
  En sele er fin, hvis hunden er under fuld kontrol. Fakta er bare at det stort set altid er dem der ingen kontrol har over deres hund, der sætter en sele på dem. smiley


 • #50   17. dec 2016 Nicole du har absolut intet kontrol over din hund i en sele, når den laver udfald. Den har fri mulighed for at vælte rundt i fuld line og den gør det, fordi det er muligt.

 • #51   17. dec 2016 CF: det ved du da overhovedet ikke hvad jeg har. Jeg har haft en hund der lavede udfald og hun gik altid i sele og nej hun væltede ikke rundt i fuld line. I selen havde jeg meget bedre mulighed for at holde hende end jeg havde i et halsbånd. Som sagt er det jo en smagssag, men du kan altså på ingen måde bedømme hvorvidt jeg har kontrol over en hund i sele. Som sagt HAR jeg erfaring med hund der laver udfald og hun var altid i sele. Brød mig slet ikke om at have hende i halsbånd!

 • #52   17. dec 2016 Da lucky blev overfaldet for godt 4 måneder siden , havde jeg af en eller anden grund den morgen taget en sele på ham , og jeg priser mig lykkelig for at jeg havde den på ! Det ville ha haft fatale konsekvenser for hans krop , og for min også med et halsbånd ! Jeg havde meget nemmere ved at holde hele hunden ved mig , fremfor med halsbånd hvor han ville have drejet til højre og venstre .

 • #53   17. dec 2016 L.P det er lige præcis også dén oplevelse jeg har - jeg føler jeg har langt bedre styr på hunden i en sele fordi man bedre kan holde hele kroppen, hvorimod jeg føler hunden kan danse langt mere rundt i et halsbånd.

 • #54   17. dec 2016 Jeg ville i hvert falde ikke ønske at jeg har et halsbånd på hvis vi mod alt forventning skulle stå i den situation igen ! ..

 • Rikke aka rapanden
  Rikke aka rapanden Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 12 Følgere: 34 Hunde: 2 Emner: 256 Svar: 8.626
  #55   17. dec 2016 Jeg føler også jeg har bedre kontrol med selerne må jeg erkende, jeg tænker det nok er en smagssag, og der ikke findes noget endegyldigt svar. • #56   17. dec 2016 Jeg bruger begge dele smiley Foretrækker halvkvæler halsbånd, da ingen hunde kan trække sig ud af dem. Men bruger sele til et par af mine hunde, da det mindsker risikoen for at de bliver viklet ind i snoren, når vi går.
  Da jeg går med 6 hunde på én gang, er det irreterende at skulle standse op hvert andet sekund, fordi et par af hundene er eksperter i at blive hvilket ind i snoren, hvis de får halsbånd på. De 2 hunde har sele på. Resten bruger halsbånd.


 • #57   17. dec 2016 Er det til gåtur bruger jeg sele på begge.
  Er det bare en hurtig tissetur ifm træning bruger jeg halsbånd..
  Men trods bare to hunde er forben osv viklet ind hvis jeg går tur med hundene i halsbånd..

  Den ældste kan sno sig ud af alle halsbånd og jeg nægtede helkvæl med kæde grundet pelsen (collie) Sele har hun til dato aldrig kunne slippe ud af hvilket giver mig lidt tryghed..

  Synes bedst om selen og har ikke hunde der trækker vildt, trods sele og flexline..


 • #58   17. dec 2016 Ann-Marie

  SEKS hunde ?????
  Hvad er det for en race(r) du har ?

  (Vil elske hvis svaret er Mastiff´er smiley )


 • #59   17. dec 2016 Mine to får bare deres kæder på. Men 9 ud af 10 gange render de løs.

 • #60   17. dec 2016 Vores schæfer Manto, trækker ufatteligt meget, forbi min mor/mors mand aldrig har lært ham at gå pænt.. De bruger hel kvæler halsbånd på ham, og det bryder jeg mig bestemt ikke om, han kan sagtens have alverdens skader i nakken! For han trækker altså rigtig meget! Føj det må være ubehageligt.

  Han laver også udfald mod andre hunde og katte (aldrig socialiseret og miljø trænet), og er meget nemmere at holde styr på via en sele, da vi lettere han holde ham ind på plads. Min søster og jeg har både selen og halsbånd på ham, dog uden kvæl funktion, når vi er nede og besøge ham.
  Hans sele er dog ikke særlig optimal heller, da han ingen skuldrefrihed har...
  Jeg tænker at en y sele med ring foran ville være smart til ham.
  Hold op hvor ville det være rart for ham, hvis de gad ligge lidt tid og energi i ham, det hundeliv han har, vil jeg aldrig byde nogen hund... smiley


 • #61   17. dec 2016 "Vores" elskede Manto smiley

  profilbillede
 • #62   17. dec 2016 Tak for alle jeres konstruktive meninger!
  Det er altid godt med andres syn på sagen smiley


 • #63   17. dec 2016 Martine: Jep, 6 hunde smiley Eller rettere sagt, 5 rotter, og en halv hund. Når nu man tidligere har haft mastiff, er alt andet jo noget småkravl smiley
  Jeg har en mellemstor hyrdehundeblanding, en pekingeser, en chihuahua, og 3 chihuahuablandinger.


 • #64   17. dec 2016 Okay - synes min version var sjovere smiley

 • #65   17. dec 2016 Hvis jeg havde haft 6 mastiffer, havde jeg næppe haft nogen humor tilbage smiley Damn hvor kan de savle smiley
  Men ja, i teorien, er tanken sjov, men kun i teorien smiley


 • #66   17. dec 2016 Hæhæ

 • #68   18. dec 2016 Godt nok ikke 6 hunde, men jeg går da tur med mine 4 heste på én gang smiley

  profilbillede
 • #69   18. dec 2016 OMG!! Hvorfor har du ikke sele på?? Tænk på de nakkeskader, der kunne opstå, hvis de lige blev overraskede og hoppede frem smiley

  (Ironi kan forekomme......)


 • #70   18. dec 2016 #68

  Nøj,hvor er de kære smiley smiley smiley


 • #71   18. dec 2016 Ha ha ha A-S smiley
  De går iøvrigt pænere end mine hunde , ups , ha ha smiley


 • #73   18. dec 2016 Jeg har 4 seler til Balder (en H, en Y, en anden slags H og en ny sele vi vandt i en fotokonkurrence sidste år som vist er en form for Y også), og forskellige halsbånd (kvælerkæder i diverse længde, halvkvæl, retrieverline, fasthalsbånd, bredt halsbånd, rundsyet og hans yndlingshalvkvæl i læder). Jeg er god til at samle sammen, og dårlig til at smide ud smiley
  Vi havde en halti engang i 20 minutter, så smed vi den i skraldespanden.

  Balder vælger selv, forstået på den måde, at han i sele trækker som var han en weightpull-champion og jeg hans modvægt. Fuldstændigt uden for pædagogisk rækkevidde, der skal bare trækkes igennem. Han reagerer rigtigt godt på kvæler (mine kæder er længere end man normalt har dem, fordi Balder har brug for lidt ekstra kæde til at opfatte, at der bliver "talt" til ham, inden halsbåndet er stramt), og har pt. halvkvæl på, fordi jeg godt kan lide sikkerheden i at han ikke kan sno sig ud af den, samtidigt med at der er begrænsning på hvor eget han kan trække/kvæle, men det er fordi vi er ude og gå i en masse nye områder pt med nye dufte og indtryk, så han er lidt mere fokuseret på sin næse og lidt mindre sin lærte snordisciplin. • #74   19. dec 2016 Jeg bruger mest halsbånd. Nome (brede forede halvkvæl). Det gør jeg fordi jeg synes det er det letteste at bruge og hunden kan ikke komme til at bakke ud af halsbåndet. Noget der var meget vigtigt for mig med Stormy, der var mega skudræd og gik i total panik og ville bare væk hvis der var noget, der lød som skud. Skal vi til vandet - eller går vi tur i pjaskøsende regnvejr - er det med kædehalsbånd; det er simpelthen mest praktisk da det ikke bliver gennemblødt og fyldt med sand smiley
  Perle bruger sele når vi går i flexiline i skoven, da hun er lidt impulsiv og lynhurtigt, når enden af de 10 m flexiline, hvis hun får fært af vild. Og det gevaldige ryk vil jeg gerne forskåne hendes lange slanke hals for smiley
  Clinton er ved at 'dø i 17 afdelinger' smiley hvis han skal have sele på, så det er slipper han selvfølgelig for. Bortset fra når vi går spor; ved udsigten til sportræning så har han intet imod at få sele på smiley
  ... det rigtig sjove med Clinton er at, hvis han får et kædehalsbånd på, så 'prinser' han rundt og ser nærmest stolt ud. Lidt somom at 'Se mig - jeg en af de store hunde' (Clinton er 8 mdr) smiley


 • #75   19. dec 2016 Mette Marie A: sjovt, Coco er på samme måde - skal vi gå spor er det ok med den der dødssele smiley

 • #76   19. dec 2016 Saga kan ikke fordrage at have snoren i halsbåndet, hun tager hovedet i vejret og nægter at gå, lige meget hvor forsigtigt jeg prøver at holde den snor.
  I byen er hun derfor i sele, og på landet er hun oftest fri, da hun alligevel altid render i ens fodspor lige bagved en. Hun trækker aldrig.

  Det er 50/50 om Dumle har halsbånd eller sele på i byen, jeg synes ikke rigtig at der er nogen forskel.
  På landet har hun dog betydelig mere fart på, og går 90% af tiden med snuden i jorden. Hun får derfor automatisk nogle ryk i sig, når hun bliver opslugt af et spor, og prøver at følge det.
  Der får hun støddæmpende snor og sele på, for at gøre rykket så mildt så muligt.
  Så snart hun har rykket i selen, ved hun til gengæld også godt, at der ikke er mere snor tilbage, og så vender hun om, og kommer tilbage til mig. Så vil ikke sige at hun trækker på tur - men hun kan godt rykke.
  Hun går kun fri til træning, da vi har masser af vildt heroppe, og hun har kraftig jagt instinkt.

  Glemte lige at tilføje, at Dumle udelukkende er trænet med stemme og godbidder, hvilket nok er derfor, at hun opfører sig ens i både halsbånd og sele.
  Så om hunden reagerer anderledes på "ryk" og "rettelser" i hhv. sele og snor, kan jeg ikke udtale mig om.
  Men jeg synes nu at jeg har helt fint styr på mine hunde i sele, og de kan sagtens gå pænt i dem smiley


 • #77   20. dec 2016 Halsbåndet er jo ikke ubehageligt for hunden, hvis man lærer den at gå pænt fra starten af. Hvis hunden trækker og man prøver at løse problemet med en sele, vil den uden tvivl begynde at trække med den på, når nyheden har lagt sig.

  Det vil enda være rare for den at trække, da presset på dens hals er væk.

  Har man en hund der kan gå pænt, er valg af seler og halsbånd en smagssag


 • #79   20. dec 2016 Jeg håber ikke, at alle de her kommentarer om at rykke i hunden er afstedkommet af min forklaring længere oppe?
  Hvis, vil jeg sige, at det er jeg ærlig talt ret ked af at få skudt i skoene, for det er jo ikke tilfældet.


 • #80   20. dec 2016 Det, A-S sagde. Det er imho synd, hvis der skal lægges op til at den eneste grund til at ens hund ikke kan gå i sele er, at man har lært den at gå med halsbånd ved ryk og misbrug, fynd og klem. Men hvis det er den sandhed, folk har sat op for sig selv, så må det være op til dem selv. Jeg ser ingen grund til at tabe søvn over det.

 • #81   20. dec 2016 Det betaler sig simpelthen ikke at skrive i den slags tråde, vil du ikke bruge sele og kun sele, så er du simpelthen dyremishandlere og opdrager din hund med voldsomme ryg i snoren og din hund har alvorlige skader på hals og nakke;) sådan er det bare;)

 • #83   20. dec 2016 Grisen, det er mere, at der lidt selvtilfreds snakkes om, at sele og halsbånd kan bruges interchangeably, hvis det blot er indlært korrekt, aka hvis hunden trækker i sele, så har du mishandlet den. Det er et ekstremt tillukket synspunkt som er forbeholdt folk som er så heldige at have hunde der har reageret rigtigt godt på en godbidsbaseret indlæring og som derfor aldrig er blevet udfordrede på det temmeligt ensidige "hvis ikke du kun bruger positiv forstærkning baeret på kiks, så er du skabsdyremishandler"-synspunkt.

  Som Bodil skrev, der er ingen grund til at gå mere ind i det, så jeg vil forsøge at undgå det, selvom det virkeligt slider på tålmodigheden at skulle sidestilles med hestefolk som bruger sporer, pisk og bid og som, hvad, tror den hellige gral er velforvaret fordi man stikker kræet en gulerod?

  Fred være med dig, Grisen, det er ikke mit job at skulle forsøge at udvide din horisont. Og godt det samme. Jeg hopper ud igen. Glædelig jul til alle.


 • #84   21. dec 2016 Grisen #78. Hvad er da det for noget vrøvl!

  Det er da ganske almindelig indlæring fra dag 1 af, at lære hvalpen/hunden at gå pænt. Det gøres netop tidligt for at hunden ikke rykker rundt med sit menneske. Hvis det læres fra start af, kan man jo fint fortsætte med halsbånd.

  Hvis man hellere vil lære hvalpen at gå pænt ved at have sele på, så er det det man gør.

  Hvor du lige fandt ud af at det så skulle indlæres ved hiv og ryk, står lige for egen regning.


Kommentér på:
Halsbånd VS sele

x