{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.127 visninger | Oprettet:

Hvalp - de vigtige første uger {{forumTopicSubject}}

Nu håber jeg, I kan hjælpe mig med at skabe et lille overblik over, hvad I laver med hvalpen de første uger, der er vigtige.

Jeg tænker både i forhold til socialisering - specifikke situationer - men jeg vil meget gerne høre, hvilke lydighedøvelser I introducerer, når den allerede er helt lille?

Jeg har selv tænkt følgende:
Der er selvfølgelig renlighedstræningen.
Transport - tog, bil, bus

Hvad med socialisering på andre hunde og mennesker - jeg vil gerne have en hund, der ignorerer både hunde og mennekser når vi går tur og træner, men hvornår begynder man på det? Målet er at den som 2-årig kan gå forbi hunde og mennesker, uden at skulle hen og snuse/hilse, medmindre den får lov.

Den skal jo samtidig møde forskellige typer hunde og mennesker, så den ved at det er helt normalt. Det er en balancegang jeg lidt har svært ved at tyde?

Så er der selvfølgelig alene hjemme - den del har jeg styr på smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalp - de vigtige første uger
  • #1   5. maj 2017 Min Clinton har jeg jo i frisk errindring - og hvis jeg selv skal sige det så er han blevet rimelig vellykket smiley Han er 1 år gammel og en teen-age hormonbombe lige pt. MEN han kommer når man kalder, er tillidsfuld i alle situationer, vil gerne hilse på alle både mennesker og hunde - men kan sagtens acceptere at det skal han ikke - og så er han ikke bange for noget.
    Jeg opsatte ikke noget fint program med punkter over hvad han skulle nå at blive udsat for inden et eller andet tidspunkt.
    Jeg hentede ham hjem og brugte de første par dage på at vi lige lærte hinanden at kende - og introducere ham til spor. Miljøtræning har vi taget lidt lemfældigt på: det er ikke så nødvendigt at gøre det store nummer ud af med den race. Han er bare kommet med os rundt - også i byen lørdag formiddag - og det har han taget i stiv pote. Det med at møde andre hunde er heller ikke noget vi har trænet meget målrettet. På gåturene har vi trænet kontakt, når der kom andre hunde og så får man jo massere af den slags træning med 'gratis' når man deltager på et hvalpehold smiley Nogen gang har belønningen for kontakten været at han får lov at lege med dem (sådan er det stadig - han har nogle buddies som han leger rigtig godt med endnu). Træning i lydighedsøvelser har jeg ikke rigtigt haft fokus på før nu. Jeg har arbejdet med nogle grundelementer (fx følge i fri ved fod, indkald, opstart på fremadsendelse, selve positionerne i sit, dæk og stå). Apport er kommet helt af sig selv (jeg tænkte nu ser jeg hvad der sker og kastede en lille hvalpeapporte - den blev promte hentet og afleveret). Så har jeg trænet diverse tricks, der giver kropskontrol og som iøvrigt er geniale til at få et rigtig godt samarbejde med sin hund. Spor er det eneste, hvor jeg har været meget målrettet og det har i den grad givet pote. Han er lidt en haj til spor. Mit fokus har hele tiden været at træning er noget, der er sjovt og en fest og skal foregår i forholdsvist højt tempo med en høj frekvens af belønning i form af leg. Han kan rent øvelsesmæssigt meget mindre end et par hvalpe han startede sammen med og som der er blevet 'terpet' lydighedsøvelser med. Til gengæld så arbejder han med meget større iver og intensitet smiley Han har slet og ret en fest når vi træner.


  • #2   5. maj 2017 Hejsa.

    Jeg har linket til din tråd i tråden schæfer berner hvalpene.

    Tænker at det kommer til at flyde med guldkorn her, som ts vil kunne bruge..


  • #3   5. maj 2017 Hvad er jeres erfaring med hvad der er den bedste alene hjemme træning og at lære at gå løs?

  • #4   5. maj 2017 Jeg bruger rigtig meget tid sammen med hvalpen, går små ture i omgivelserne uden snor så hvalpen lærer at følge med, jeg leger meget med hvalpen så vi får knyttet bånd, sørger for at hvalpen får hilst på så mange forskellige mennesker som muligt, arrangerer møder med meget venlige hunde og starter alenehjemnetræning ved at gå få minutter, lukke døren når jeg går på toilet m.m, desuden burtrænes der så hvalpen lærer at forholde sig i ro i sit bur,( smart når vi kører bil, når hvalpen/hunden skal med på besøg fremmede steder m.m
    Vi træner kort sagt de forskellige ting vi senere vil få brug for, jeg træner ikke bus og tog fx, det har jeg aldrig haft brug for, der i mod trænes der ophold på bord til senere dyrlægebesøg, alm håndtering af fx ører, hale, poter og negle.
    At blive børstet og evnt vasket også vigtig at få trænet;)



  • #8   5. maj 2017 Jeg gik til hvalpe motivation med Luka. Vi kørte med bus, tog, på rulletrapper, var på plejehjemsbesøg, der var lydtræning, underlige hatte og paraply- træning. Der kom børn i forskellige aldre på besøg.
    Jeg selv tog ham med alle vegne (vi bor i kbh, så der er mylder og larm overalt), lærte ham at sidde i cykelkurven, tog ham til skov og strand. Jeg lærte ham at løbe løs, og komme når jeg kaldte. I starten havde han en lang line i selen, mest for min skyld, for han løb aldrig langt væk...


  • #9   5. maj 2017 Her er hvad vi gjorde de første mange uger:
    - Besøgte diverse dyrehandlere i omegnen, gerne minimum én butik pr uge
    - Besøgte dyrlægen et par gange udover 12 ugers vaccinen, bl.a. for at blive vejet.
    - Fik gæster og besøgte familiemedlemmer.
    - Havde dem med på værksted (lyde, lugte, underlag mm.)
    - Trænet "nej", "værsgo'" og diverse kommandoer/tricks som sit, dæk, bliv, snurre rundt, på plads osv. så snart hvalpen er faldet til.
    - Gået ture med forskellige mennesker og hunde, med og uden snor.
    - Hilst på mennesker i alle aldre.
    - Kørt i bil (gerne minimum 1 gang om dagen) de første 2-4 uger. Herefter ved behov.
    - Burtrænet, fordi vi bruger det til træning (når hunden venter), i bilen, til udstilling mm.
    - Lineføring / ikke trække.
    - Indkald / navn.
    - Alene hjemme.
    - Balance / motorik træning.
    - Klipper negle hver anden uge, og tjekker tænder hver dag. (gør jeg automatisk ved alle hundene)

    Og ja, alt dette har vi gjort allerede i den første uge, dog ikke så meget kommandotræning udover sit, dæk og snurre rundt. (når der serveres middagsmad)

    Derudover har de alle selvfølgelig gået til træning, og gør det stadigvæk.

    Impulskontrol og at ignorer andre hunde/mennesker sker til hvalpetræning og på gåturene.


  • #10   5. maj 2017 Jeg tænker helt sikkert også at legetøjsbelønning skal introduceres. Dét er jeg spændt på, om jeg kan gøre ordentligt - men uanset hvad skal vi jo gå på hvalpehold, så der kan vi nok få noget hjælp smiley

    #6 Jeg tænkte faktisk lige præcis på at jeg skulle introducere dead or alive, mens den er hvalp... Jeg har mine udfordringer med den leg med Nicki, fordi jeg kan jo satme ikke holde fast med en hånd, når hun trækker til smiley

    #7 Ah hvor smart, det kan være vi er heldige også at få sådan et!

    Det jeg også tænker vi skal træne meget er selvfølgelig gå pænt i snor (den bliver svær for mig, det har jeg endnu ikke formået at lære en hund smiley ) og så at være i ro på tæppe, som vi nok vil tage med rundt til træning, i busser/toge osv, så hvalpen lærer at det er et sted, hvor man er i ro.

    Mange tak for al input, det er dejligt at høre, hvad folk har gjort smiley

    Til jer der dyrker LP / andet hvor der er lidt apportering: Hvornår introducerer man apporten? Jeg er også lidt nervøs for denne, idet det også er en kæmpe udfordring vi har med Nicki, fordi den først blev introduceret da hun var 1 år, og hun vil ikke rigtig bære den i ro. Hun vil gerne hente den, men jeg har ikke kunne baglænskæde det, fordi hun bærer den ikke, når jeg giver den til hende.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #11   5. maj 2017 Jeg mener man skal bruge sin sunde fornuft og kigge på hunden. Jeg finder det vanvittig at man prøver at skulle nå så meget som muligt på kort tid.

    Det at hunden finder sig til rette og får set det miljø den fremover skal være i er det vigtigste. Et tæt bånd imellem hund og ejer,alt det andet skal man nok nå. Det er tros alt mange ting at forholde sig til som lille hvalp.


  • #13   5. maj 2017 #12 Yes, den ting er jeg opmærksom på, eftersom at Nicki er overbevist om at børsten skal spises smiley Heldigvis skal hun jo ikke børstes meget - men det skal en collie, så den del er bestemt vigtig! smiley

  • #14   5. maj 2017 De første uger bruger jeg på at lære hinanden at kende, gå rundt i kvarteret, være på små køre ture. Mine hvalpe har næsten aldrig snor på de første uge uden for grunden det øver vi i haven.

  • #15   5. maj 2017 Har selv en lille hvalp som nu er 22 uger..fik hende først da hun var 12 uger..
    Sørger også for at tage hende med alle steder jeg kan, og får hende lært at gå lidt længere ture dag for dag..hun er stadig lidt usikker og vil ikke gå nye steder..
    Er så begyndt til træning i håb om at hun får lidt mere selvtillid ..
    Ang alene hjemme træning har vi tiden til det, så vi "skynder" os langsomt, da vi begge arbejder hjemme ..så hun har ikke været meget alene endnu..tænker det er bedst med et lille areal, så hun får gangen at være i..vi går 5-10 min af gangen
    Flere gange dagligt..meeeen syntes det er det sværeste ved at have hvalp.. smiley
    Alene hjemme ..det er sgu svært at efterlade dem når man ved de piver..men de skal jo lære det.. smiley


  • #16   5. maj 2017 Vi tog det stille og roligt med vores første hvalp.

    Almindelig gåture og så bare vores liv generelt. Det morderne liv giver jo automatisk alt den stimulation der skal til. En ting trænede vi dog meget bevidst. Hver gang hunden blev forskrækket, så ignorerede vi det bare.

    Over tid, så lærte han at glo på os, hver gang han blev i tvivl om noget, og når vi ikke reagerede, ja, så var der ikke noget at frygte. Den læring fik vi stor glæde af, gennem mange situationer.

    Det var egentligt nok det smarteste vi lærte ham. Vores nye omplaceringshund som er 3 år, der er vi begyndt på det samme, og allerrede et par måneder senere så har han fanget det. Reagerer jeg ikke, så gider han heller ikke.

    Kan næsten ikke vente til nytårsaften og se om den også holder der. smiley


  • #18   6. maj 2017 Jeg træner som sådan ikke øvelser de første par uger. Jeg bruger en masse krudt på at få skabt et bånd til min hund. Giver mig selv en masse værdi i form af kærlighed, tryghed og samhørighed.
    Derudover bruger jeg en del tid på at betinge klikkeren ( jeg træner efter hund og trænings klikkoncept )
    Jeg bruger oceaner af tid på at træne kontakt og belønner massivt for dette og så starter jeg så småt indkald op.

    Jeg dyrker LP og mht apporten har jeg præsenteret denne meget hurtigt i min træning. Ikke som et decideret træningsmoment, mere som noget spændende og sjovt og når hunden så er lidt ældre har jeg startet indlæring via baglænskædning. Jeg bruger ikke byttedrift i min indlæring af apport.


  • #19   6. maj 2017 Åh ja, klikkeren skal selvfølgelig også introduceres - sådan en skal jeg helt bestemt bruge i min træning, jeg er super glad for den med Nicki.

    En ting: Ville I bruge to forskellige klikkere, til de to hunde? Kan de høre forskel? Jeg tænker blot, at Nicki ville blive lidt forvirret, hvis hun hører "sin" klikker, men det slet ikke er hende, der bliver trænet med? smiley

    Hvordan introducerer du apporten for hvalpen?


  • #20   6. maj 2017 Jeg har altid bare brugt den samme klikker. Da jeg havde to hunde, blev den hund der ikke blev træner dækket af og var ude af træningsmode.

    Jeg starter med bare at lægge apporten ned i græsset og lade min hund snuse og undersøge. Tager hunden den selv i munden roser jeg og bevæger mig så hunden helt af sig selv går nogle skridt med apporten. Tager den ikke selv apporten gør jeg den spændende, tager apporten op i hænderne, gør hunden interesseret lader den falde til jorden, måske fjerner jeg den igen med det samme måske lader jeg hunden tage den.
    Men jeg gør kun overstående ganske få gange i et træningspas, for at holde spændingen på apporten og i starten går jeg ikke helt vildt op i om hunden tager den i munden. Det er selvfølgelig fedt hvis den gør, men det træner jeg med baglænskædning senere, så det overordnede mål med overstående er at gøre apporten spændende og til noget rart.


Kommentér på:
Hvalp - de vigtige første uger

Annonce