
Tilmeldt:
20. jan 2008 Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 180 Svar: 4.481
Daim istærte (halv-nem) Daim istærte (halv-nem)
Denne opskrift er taget fra en bagside af past. æg... den er bare for lækker!!
Til 8 personer.
Bund:
3 pasteuriserede æggehvider
150 g sukker
150 g mandler
Fyld:
3 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
3 dl piskefløde
4 små daim eller 2 dobbelte (jeg putter selv mere i end det.. ekstra)
Fremgangsmåde:
Bund:
Pisk æggehviderne næsten stive og vend sukkeret i lidt ad gangen under piskning, fortsæt til massen er helt stiv. Mal mandlerne med skallen på og vend dem i. Kom dejen i en smurt springform og bag den ca. 30 minutter ved 170 grader. Lad bunden blive helt kold.
Fyld:
Pisk æggeblommer og sukker hvidtskummende. Pisk fløden og vend den i æggemassen. Hak Daim groft og vend det i (gem lidt til pynt). Kom massen i formen med den afkølede bund. Dæk formen til og sæt den i fryseren mindst 4 timer.
10-15 minutter før serveringen løsnes istærten i kanten og tages ud af formen. Anrettes på fad og pyntes med knust Daim og evt. bær.
Nam nam... og den mætter... lige til sidebenene. ;0)
jan 2008
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 180 Svar: 4.481
jan 2008
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 180 Svar: 4.481
Men som jeg skriver, fordi bunden skal i ovnen dør evt. bakterier og derfor kan man bruge almindelige æggehvider.
mar 2008
Følger: 30 Følgere: 28 Hunde: 1 Emner: 26 Svar: 809
Daim istærte (halv-nem)
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside