Frysning af brød Frysning af brød
Hej alle sammen.
Jeg har lige et spørgsmål som jeg tænkte, at I måtte være de bedste til at svare på.
Det er sådan at når jeg f.eks. har bagt grovbrød, hvedeboller etc. og lægger det i fryseren, så synes jeg at brødet er møghamrende kedeligt, når det bliver taget op af fryseren - småtørt og mange krummer. Jeg anvende almindelige fryseposer og en lukkeklips til at lukke posen med.
Jeg står og skal holde rund fødselsdag til december og kan ikke så meget ad gangen på grund af psykisk sygdom og så har jeg bestemt mig for at prøve at få lavet så meget brød som muligt på forhånd, men hvis det bliver trist af det, så er der jo ikke noget sparet, hvis jeg alligevel til den tid (december) vælger at gå ud og købe i stedet.
Så hvor lang tid kan det holde sig i fryseren - det gælder gærbrød og kage???
Så kom frisk frem dine erfaringer, ,for jeg er seriøst lidt på bar bund og det være en kæmpe hjælp til mig selv, hvis jeg kan få ordnet noget af dette arbejde inden dagen :o)
nov 2007
Følger: 26 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 542 Svar: 10.732
Mit brød er langtidshævet med meget lidt gær, jeg bager på bagesten og pensler ikke skorpen.
Kager har jeg ingen erfaring med....
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.244
Kager har jeg ikke så megen erfaring med.
nov 2007
Følger: 26 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 542 Svar: 10.732
feb 2008
Følger: 14 Følgere: 13 Hunde: 3 Emner: 91 Svar: 851
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
Malene - jeg kigger lige dit link.
nov 2007
Følger: 26 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 542 Svar: 10.732
http://www.clausmeyer.dk/da/opskrifter_/broed/glutenproeven.html?recipeid=138
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
Jeg har ellers en opskrift på nogle boller som biver lette og luftige og der bliver altid spist op og de skal nærmest røres og bestemt ikke æltes.
Hvordan mon det hænger sammen ?
Og så går jeg ige ind og kigger til Calus Meyer :o)
nov 2007
Følger: 26 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 542 Svar: 10.732
Vi må købe os den lækre Artisan Mixer... den ka ælte....
Hvordan har de boller det med fryseren?
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.483
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
Du kan da lige få de luftige bollers opskrift her:
Kirsten’s boller
½ liter mælk
175 gr. margarine eller 4-5 spsk. olie
50 gr. gær
½ kop sukker (mindre kan gøre det, men jeg kan godt lide den lidt søde smag – eller 1-2 skefuld honning)
½ tsk. salt
1 æg
600-800 gr. mel
Gæren smuldres i en skål. Hæld sukker og salt over og lad det stå til gæren er opløst. Smelt margarinen og lun mælken heri .Eller hæld olien i gærblandingen og herefter lunet mælk. Tilsæt æg samt 600 gr. mel. Dejen om¬røres og tilsæt evt. yderligere mel efter behov. Dejen skal ”slippe” siderne i skålen, men skal ikke æltes.
Hæver i ½ time på et lunt sted.
Læg bollerne på bagepladen – evt. med to ske¬er.
Kan gå direkte i ovnen herfra, men bollerne bliver større og luftigere, såfremt de igen hæver ½ time.
Bages i forvarmet ovn i ca. 12-15 min. ved 2000.
Fryseegnede.
Såfremt du ønsker lidt mere ”smag” tilsat evt. kardemomme, rosiner eller hvad der passer dig bedst.
Oftest erstatter jeg noget af melet med grahamsmel eller andet grovmel for at få lidt mere struktur i brødet og mæthedsfornemmelse i maven.
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
Du skal bare være obs på at i gærdeje skal der en dobbelt mængde gær i.
Gærdej:
Du rører dejen sammen og lader den hæve, slår den ned og former den. Så smider du den i fryseren.
Nå du skal bruge brødene, tages de op og skal derefter tø op. Bages herefter normalt.
Dette kan også bruges til hjemmelavet rugbrød
apr 2009
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 37 Svar: 806
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.483
Nemlig.......... Det tager lang tid, men der er jo intet arbejde i det:-)
apr 2009
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 37 Svar: 806
nov 2007
Følger: 26 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 542 Svar: 10.732
apr 2009
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 37 Svar: 806
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.483
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.483
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.244
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.483
Hvad emd en Römertopf ?
Heldigvis havde min mor en i kælderen og en glasskål med låg og min bror havde en støbejernsgryde.....*G*
Men prøv at læse hans blog. Der er rigtig mange råd til hvordan man kan bage det:-) Man kan også bruge et ovnfast fad og putte staniol over:-)
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.483
Frysning af brød
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside