3.195 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 50 Svar

Hjælp til kipører.. Hjælp til kipører..

Det er sådan at Homer har haft limet sine ører.. Det gjorde vores opdrætter for os ved at lime dem fast i nærheden af øjenbrynet.. Det er nu tid til at få gjot noget ved dem igen, men både mig og min kæreste er mere til at sætte nogle mønter fast i øret på ham eller lign..
Han synes det andet var så ubehageligt, så jeg næsten har ondt af at skulle gøre det igen..

Men hvordan sætter man sådan nogle mønter fast? man kan vel ikke gøre det med tekstillim? Er det så med tape, eller hvad?
Hvordan har i fået jeres hundes (dem med kipører/ører med knæk) ører til at sidde som de skulle?

Har hørt at mange sheltie ejere har brugt lærertyggegummi til hundenes ører.. Men tvivler på at de er tunge nok til at få Homers ned på plads..?

Håber på at kunne få lidt hjælp.. *s*

/ Dina


Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Reperation af vaskemaskine 1.500 kr.
  • Sæt TV op med stativ og 3 rammer på væggen 500 kr.
  • Lægge sten i indkørsel 4 kvm 800 kr.
  • Diverse ophængninger 4.500 kr.
  • hæk klipning 1.950 kr.
  • Stoppet håndvask i badeværelset 1.400 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Hjælp til kipører..
  • #1   9. okt 2007 Hej Dina
    Jeg er desværre af den opfattelse, at uanset hvad du gør ved hans ører så vil det være ubehageligt for ham. Tænk på hvis du selv har sovet forkert på dit øre, hvor ondt det gør....

    Ingen anklage, men blot en for at fortælle dig, at hvis du ønsker at rette hans ører så tror jeg du lige så godt kan gøre det som din opdrætter har gjort da jeg er af den overbevisning, at lige meget hvilken metode du vælger, så er det ubehageligt for hunden.

    Held og lykke

    / Trine


  • #2   9. okt 2007 Jeg har ikke nogen løsning. Min jack russell har også haft ørerne klæbet ned, men det hjalp ikke noget. Jeg brugte en form for plaster, der ikke klistrer så voldsomt, kan købes på apoteket. Men som du kan se så stritter hans ører og nu er det for sent

  • #3   9. okt 2007 Kom nu, sig det bare, er meget nysgerrig

  • #5   9. okt 2007 Vil nu også give Trine ret.

    Altså har du tænkt på hvor ondt det gør. Hvorfor ikke bare have hans ører til at sidde som de nu kommer til gøre uden der er limet og klistret med alt muligt.


  • #6   9. okt 2007 Hej Dina

    Jeg desværre ikke hjælpe dig da kipører ikke lige er mit speciale.
    - kan din opdrætter ikke hjælpe dig igen?

    Men jeg forstår så udemærket godt at du vil have ørene til at sidde som de skal.
    - vel ingen grund til at have en ægte hund man gerne vil udstille hvis man alligevel bare ser igennem fingrer med det man kan hjælpe på vej.
    Og om det er ubehageligt at have på - det tror jeg ikke det er .
    - men at få det af derimod kan være ubehageligt, så der skal det opløses godt, så hunden ingen smerter får ved det smiley


  • #7   9. okt 2007 Mette Chellie: Eftersom han skal bruges til udstilling er det vigtigt at hans ører ikke stritter.. Så derfor vil vi gerne have rettet dem mens der stadig er tid..

    Trine: Min opdrætter har både brugt dem med at lime dem fast til hovedet og at bruge mønter i ørerne. De sagde at hundene så ud til at være langt mindre irriteret ved at have mønter i ørerne fremfor at få limet ørerne sammen til pelsen.. Det var faktisk en foredel for hunden at have mønterne i da de oftere kunne "mule" andre hunde ved at klaske med ørerne (sagt i sjov).. Derfor har jeg mere lyst til at putte en mønt i hvert øre fremfor at lime dem fast til hovedet.. For det første river det jo i pelsen når de sidder fast til hovedet og for det andet får han 2 skaldede pletter bagefter som tager noget tid at vokse ud igen.
    Til gengæld, hvis jeg nøjes med at putte en 2 krone i hvert øre, så er de ikke så tunge at det burde være ubehageligt for hunden og på den måde undgår vi også at det "niver" i pelsen.. *s*


  • #8   9. okt 2007 ville osse smide mønter i de ører

    som Jeniki siger, han skal bruges til udstilling

    ikke noget mere belastende, end købe hund med henblik på udstilling, og så falder det hele til jorden

    og man elsker ikke sin hund mindre af den grund, men bare surt når det man gerne vil, kan man ikke


  • #9   9. okt 2007 Undercover: Nemlig.. Vi har fået den hund der ville egne sig bedst til udstilling fordi dette netop var noget vi var interesserede i.. Så vil jeg ikke bare lade hans ører rejse sig..
    Ja, det er netop det der med at det er ubehageligt når de skal af.. men de får jo selv kløet det op på et tidspunkt.. Og der tror jeg det vil være lettere at styre med mønterne.. Eller hvad..?
    Lige nu kipper begge hans ører let, men stadig ikke nok.. Derfor vil mønterne være mere end rigeligt til at tynge dem det sidste stykke ned.. I starten var det bare nødvendigt at lime dem til ansigtet da det ene stod så meget op som det gjorde..

    Jo, vi kan sagtens snakke med opdrætter, men det var mere fordi min kæreste skal købe enten lim eller en form for tape med hjem alt afhængig af hvad vi skal gøre med ørerne.. Derfor ville jeg lige høre om der var nogle der havde nogle gode fif.. smiley


  • #10   9. okt 2007 Janne: Ja, du så dem jo også i går.. smiley Hvis du altså kunen se noget i det mørke.. hehe.. Spørgsmålet er bare om man skal bruge tape til at holde mønterne fast med eller lim? Men tekstil lim kan vidst ikke klistre fast til metal, så vidt jeg ved..?

  • #11   9. okt 2007 Jamen jeg vill nok prøve mønterne, og så sætte dem fast med Leukotape(matas).
    Og når den tape skal af igen, så er det bare at fedte øret godt ind i creme eller Olie, så glider det selv af uden gener.


  • #12   9. okt 2007 Har da aldrig hørt magen, ja de kære hunde skal sørme da stå model til meget.
    Hvad med bare at lade de ører være ører.


  • #13   9. okt 2007 dina
    Prøv at se i min hund Eskilds foto album. Han har limet ørerne, og det jeg har brugt, hænger ikke fast i pelsen. Han var på ingen måde generet af det, men det hjalp ikke.Skulle også have været på udstilling, men nu må jeg være tilfreds hvis han får en 2.præmie


  • #14   9. okt 2007 Tænk at sidde og hidse sig op over at der er nogen der faktisk gerne vil udstille deres hund fra dens bedste side, og derved bruger tape.
    - når man tænker på al den elendighed der ellers huserer i verden, og alle de dyr der virkelig lider nød rundt omkring.
    Så er det da saglig debat at blive fornærmet over at en hund skal have tapet sine ører :o)


  • #15   9. okt 2007 den tape Jeniki snakker om, er den brune plaster tape

    den er ret god

    var dog ikke helt nok til Tabus ører, men ved ikke hvad løsningen skulle havde været der *GGG*

    jeg indrømmer at jeg ikke lige lagde mærke til hans ører, men guuuuuuuud hvor er han skøn, og håber ikke han blev alt for omtumlet af lykkelige Tabu

    han nød at kunne være sammen med andre hunde, og ikke mindst være løs *G*

    sådan er det når mor er syg, det beviste jeg vist osse i går med mine forsøg på at hoste lungerne op


  • #16   9. okt 2007 Maj-Britt: Det er da mærkeligt at det ikke har hjulpet på din hund? Kender massere af aussie ejere der har brugt både lim og mønter til hundens ører og de har sat sig perfekt derefter..?
    Men det kan jo være at der er forskel på brusken i de forskellige racers ører..?

    Kirsten: Når det nu ikke er generende for hunden, hvorfor er det så så stort et problem for dig? Som en del allerede har skrevet, så er det jo ikke ubehageligt for hunden før når det er ved at ryge af og man ikke får dem blødt op inden da..


  • #17   9. okt 2007 janne: Nåå, den jeg købte til dig?
    Må lige ringe til Casper og sige at han skal købe sådan noget med hjem.. smiley

    Jeniki: Tusinde tak for hjælpen.. Så vil jeg prøve det.. *s* Og skal nok fedte hans ører rigtig godt ind.. smiley


  • #18   9. okt 2007 janne. takker for den søde ros.. smiley

  • #19   9. okt 2007 ja netop

    den du købte til mig

    havde jeg da helt glemt at du engang havde, men rigtig, du købte tit ind for mig jo hihi


  • #20   9. okt 2007 Vil lige til en start skrive hvad jeg skrev i mit oprindelige indlæg DET ER INGEN ANKLAGE.....

    Jeg kan godt forstå, at i vil forsøge at rette hans ører, og mens tid er - han er købt som udstillingshund og er spået en lovende fremtid af jeres opdrætter.
    Og jeg synes også, at hvis man vælger at rette ørerne så skal det jo være nu hvor brusken er ved at dannes, og jeg tror bestemt ikke at hunden får hverken traumer eller andre grimme oplevelser med i bagagen, MEN når det er sagt så siger jeg blot at hvis man vælger at rette ører på en hund tror jeg det er ligegyldigt, hvilken metode man benytter da ubehaget for mig at se vil være lige stort. Det strider imod hundens anatomi, at klæbe ører, eller sætte mønter fast i dem, og det er muligt at det største ubehag fås ved både at tape hundens ører som de skal være, og dernæst skal have tapen af....

    Skal selv have rettet nogle ting på min hvalp - måske - men det er nu mere ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv, men det skal en ortopæd tage stilling til, og ikke min opdrætter.

    Men jeg ønsker jer al mulig held og lykke med Homer er sikker på han skal komme langt med eller uden kipører for han er sgu smuk!

    / Trine


  • #21   9. okt 2007 Dina
    Jeg har talt med en udstiller der ved rigtig meget om jack russell. Hans ører sidder "forkert" på hovedet til at de kommer ned som de skal.
    Jeg har også prøvet med rigtig ørelim, i guder noget fedtet stads. Eskild mente ikke vi skulle bruge det, så han åd flasken det var i,og så var det slut.
    Du skal huske ,at det er mens hunden skifter tænder, ørerne kan formes.


  • #22   9. okt 2007 Trine: Jeg tror stadig at der er stor forskel på hvordan det føles for ham at have limet ørerne fast til hovedet og at have mønter i ørerne.. Som sagt, min opdrætter kunne ikke se at de hunde der har haft mønter i ørerne skulle føle nogen form for ubehag.. Så tror helt bestemt at der er forskel på de 2 måder og hvor man kan skåne, der skåner jeg.. *s*

    I udstillingsverdenen er det jo absolut ikke ønsket at en aussies ører står eller at bare det ene gør.. Gør de det vil han helt sikkert ikke kunne bruges til noget i udstilling (han vil i hvert fald ikke få noget godt resultat) og så kan jeg lige så godt lade være med at tage afsted.. Har aldrig før set nogle dukke op med en aussie med stritører..

    Da han havde limet ørerne viste han faktisk ikke rigtig ubehag ved det.. Han kløede i det engang imellem og se nev det da lidt i hans hår, kunne man se.. Men derudover var der intet.. Han rendte glad rundt som altid.. Så jeg tror det er meget begrænset hvor meget de generelt lægger mærke til det.. smiley

    Og mange tak for de søde ord om Homer..


  • #23   9. okt 2007 Maj-Britt: Okay.. Ja, hvis ørerne er placeret forkert, så er der jo ikke så meget at gøre, som f.eks. i dit tilfælde.. men jeg ved så at Homers ører er placeret som de skal, men bare står for meget ifølge standarden.. Og ja jeg ved at det er når de skifter tænder at brusken er "medgørlig" og det passer sådan set meget godt med at det skal til at være nu.. Der går nok ikke længe før han begynder at skifte tænder og jeg vil helst heller ikke komme til at gøre som Janne.. Hun var som sagt for sent ude fordi hun ikke vidste så meget omkring ørerne i starten.. Så hellere gøre det allerede nu, også især når opdrætter siger at det er det bedste tidspunkt nu.. *s*

    Og sikke en charmetrold Eskild er.. smiley


  • #24   9. okt 2007 Jeg tror ikke det er værre for den end at have halsbånd på, det kan jo også klø engang imellem

  • #25   9. okt 2007 Dina
    Beklager, at mit indlæg fik din tråd til, at tage en drejning som det ikke var tiltænkt... du søgte gode råd, og ikke en debat om at tape ører eller ej.... Sorry

    Vi har ikke samme opfattelse af emnet mht ubehaget, og det gør ikke noget for mig for jeg respekterer dig utrolig meget alligevel, og jeg ved, at du aldrig ville gøre noget, der skader dine hunde!

    / Trine


  • #26   9. okt 2007 Trine: Det er helt ok.. Ved godt at du ikke er en af dem der anklager mig for at være dyreplager bare pga. at jeg vil have hans ører til at sidde rigtigt.. smiley

    Maj-Britt: Helt enig.. hunde bliver udsat for meget som ikke er naturligt for dem..


  • #27   9. okt 2007 Nej dyreplager kan man vist langt fra kalde dig.... tværtimod!

    / Trine


  • #28   9. okt 2007 Trine. Takker.. smiley

  • #29   9. okt 2007 Watsin får tyggegummi eller lærertyggegummi (plakatklister) i spidserne. Det er ikke noget han reagerer på overhovedet, så jeg er overbevist om at det hverken gør ondt eller generer ret meget. Plus, det er nemt og hurtigt at tage ud.

    Jeg ved ikke om det er en løsning for Homer da han jo er større, men som de andre siger er det nok din opdrætter der kan hjælpe dig bedst.


  • #30   9. okt 2007 + Har i tænkt over at det ikke gør ondt når hunden vokser, da det jo er brusk der endnu ikke er hærdet?

    Det er jo ikke en voksen hund der er tale om


  • #31   9. okt 2007 Jeg synes ikke det er "synd for" hundene at I klistrer og friserer så de kommer til at se ud på den "rigtige" måde. Men jeg kan bare ikke lade være med at tænke på, om man ved netop at modelere hunden som den skal se ud ikke snyder sig selv lidt rent avlsmæssigt.
    Ville det ikke være bedre at sige, at de hunde der nu engang får fejl på ørerne bare ikke dur til udstilling og avl - og så udelukkende avle på de individer, der er rigtige fra starten ??



  • #33   9. okt 2007 Retfærdighedsvis skal jeg lige sige, at jeg køber hund med henblik på trænig - intet andet - og der har jeg da været ude for en enkelt der simpelthen ikke havde det i sig der skulle til ... og han blev da "skrottet" og kom ud og bo hos en go familie der ikke havde så høje ambitioner .. så det kunne man vel også gøre med dem med øre-fejl ??
    hvis man altså ikke kan acceptere at man bare ikke kan gå på udstilling med dem, og så beholder dem alligevel som familiehund.



  • #34   9. okt 2007 Martine

    det er et ganske fair spørgsmål du stiller, men faktum er desværre at standarderne er en smule strengere end hvad størstedelen af virkelighedens hunde lever op til helt uden menneskelig indblanding. Derfor kan det være nødvendigt med hjælp fra start. Det ville dog være skidt at avle hvis ørene ikke satte sig som voksen.


  • #35   9. okt 2007 Martine. Er meget enig, min sheltie´s ører har jeg aldrig gjort noget ved, da de rejste sig var det bare det, og ved evt. avl ville han sikkert give "de dårlige" ører videre til en hvalp, derfor: lad de sheltier med natur kip avle, så vi på naturlig måde opnår den racestandart der nu engang er. En god avlshund er det fra naturens side. Men nu er det jo ikke alle der udstiller for at få sin hund ind i avlen.. Er blevet spurgt 2 gange om folk måtte låne ham til avl, men det har jeg afvist da jeg ikke ønsker at lave sheltier uden stamtavle.

  • #36   9. okt 2007 Martine: Nu er det sådan, at min opdrætter egentlig ikke er sikker på om ørerne ville sætte sig selv hos aussien hvis man ikke gjorde noget.. De har bare limet for at være på den sikre side.. Og det samme gør vi..

    Har aldrig set en aussie med strit ører, så om alle folk med aussier der som hvalpe er begyndt at stritte lidt med ørerne limer deres hunde, eller om de blot sætter sig selv med tiden ved jeg ikke.. Det er bestemt en mulighed..

    Og som Søster target siger, så er standarden utrolig høj i forhold til hvad der "er realistisk" for alle hunde inden for en bestemt race..

    Hvis man udelukkende skulle gå til udstilling med de hunde som var helt perfekte ifølge racestandarden, så ville det blive ren indavl..


  • #37   9. okt 2007 Søster Target: Nej, jeg tror heller ikke at plakatklister er tungt nok til Homers ører.. Så det bliver bare 2 2kroner.. Så tager vi lige et billede og sender til opdrætter (før og efter det er sat) og spørger hvad de synes.. Er det sat forkert må vi smøre ørerne ind i en masse olie og fed creme og sætte det på en anden måde.. smiley

  • #38   9. okt 2007 Søster -

    Jeg tror at tingene bider sig selv i halen på den måde. Dommerne sætter strengere og strengere krav, og udstillerne/avlerne leverer varen, og så kan det jo bare blive ved på den måde. Måske skulle man stoppe op og se, om der hvor man er ved at bevæge sig hen er realistisk, og om det er på bekostning af hundene ?
    Ved det ikke, jeg har ikke svarene, men synes bare det lyder mærkeligt at man vælger at klistre ører op/ned istedet for at udelukke hunden fra avl.

    Mette - Vi kan ikke blive uenige her.

    Dina -

    Jamen på den måde - altså ved at lime - bliver I jo heller aldrig sikre på om ørene havde sat sig rigtigt ad naturens vej, vel ? Og derved kommer der jo unægteligt nogle individer i avl, som har ørefejl, men blot ikke er blevet opdaget, fordi folk er blevet bedre og bedre til at klistre ører. Se bare i denne her tråd hvor mange der alligevel ved noget om hvordan det skal foregå, ikke ?

    Mht det du skriver tilsidst med at gå på udstilling med perfekte individer kontra indavl .. jeg går ud fra du mener udelukkende AVL på perfekte individer ?? For udstilling kan man jo sagtens gå på med en aussie med stritører, den bliver så nok bare ikke præmieret særligt højt.

    Jeg ved ikke om du har ret i dit udsagn om at der ville komme for meget indavl på den måde - men tolker det på den måde, at du så åbenbart mener, at de fleste hunde har fejl i aussie-racen ?? Eller er det mig der misforstår dig ?



  • #39   9. okt 2007 Martine
    Jeg tror ikke det har den store betydning avlsmæssigt. Min gamle hanhund blev far til et kuld hvalpe, og han havde de mest perfekte ører. Men hvalpene, ih guder, de fik stritører, de står lige op i luften hvilket ikke er ønskeligt


  • #40   9. okt 2007 Maj-Britt -

    Man kan jo måske forestille sig at der ude i din hanhunds linier lå hunde, der havde fået klistret ørerne op/ned og at generne bare sprang et par generationer over ??

    bortset fra det .. en Jack med stritører ??? Jeg køber !!!!!!! :o)


  • #41   9. okt 2007 Martine, min Sheltie hedder Jack har strit ører og er ikke til salg... ha ha (-;

  • #42   9. okt 2007 Martine: Jo, det var ment som at hvis man udelukkende skulle udstille hunde der var fuldstændig perfekte, at så ville der pludselig ikke være mange der stillede op.. Hunden kan nemt have lidt for meget hvidt på kroppen, pletter der ikke helt lever op til forventningerne hvad angår farven, osv.. Der ville godt nok være mange der ikke ville få særlig høje præmieringer hvis ikke der blev brugt lidt farve til pelsen og lign. Ikke at jeg nogensinde kommer til at farve min hund for udstillings skyld.

    Ja, der er mange aussier der ikke følger standarden 100 % og her er det især blue merles og red merles.. Og grunden er at der er ekstrem høje krav til farven på dem.. Pletterne kan nemt være lidt forkerte i farven, de kan have for meget hvidt på kroppen, øjenfarven er ikke helt som ønsket osv.. Derudover er det mest ønsket at hunden er haleløs eller stumphalet frem for at have fuld længde osv osv. Der er utrolig mange "krav" og kun mindste delen lever på til alle disse mange krav...


  • #43   9. okt 2007 Et spændende enme, hvad er grooming og hvad er "fusk", jeg ville virkelig føle mig snydt hvis jeg købte en hund efter den "perfekte" avlshan/tæve, og efterfølgende høre at den er farvet, kuperet eller var tilrettet på anden måde.. Og jeg synes mildest talt det er forkasteligt at nogen farver deres hunde for at de ser mere harmoniske ud, eller ligefrem retter en avlsmæssig fejl..

  • #44   9. okt 2007 Min hund er ikke i udstillingsøjenmed perfekt, da hun har for lyse øjne, hvilket ofte bliver noteret i kritikken, og jeg benytter det trick at stille hende imod lyset, hvis vi er udenfor.
    Havde det været muligt, ville jeg have benyttet hende i avl selvom hun ikke er 100% perfekt i flg racestndarden. Men min udvalgte hanhund skulle så have mørke øjne, og være ud fra linjer, der havde dette træk som et dominernede træk.

    Synes altså der er en kæmpe forskel på at tape sin hunds ører og på at farve / afblege etc - for at få en perfekt udstillingshund.
    Men man kan frygte, at vi ved at levere varen også er med til at stramme de krav, der er til hundene, og gøre dem endnu mere urimelige.


    / Trine


  • #45   9. okt 2007 Trine - du har helt ret, sammenligner ikke Dina med folk der farver deres hunde, og det tror jeg bestemt også Dina ved, undskyld Dina jeg har vidst fået drejet emnet en anelse.. (-;

  • #46   9. okt 2007 Jeg er godt nok hellere ikke med på farvning og kupering... Men det med ørene er man nu nødt til at forholde sig til når det er så udbredt et problem for vores racer. Kan man få dem ned med lidt vægt mens hunden vokser får det ikke mig op ad stolen, men jeg ville aldrig avle på en hund med stritører som voksen.

    Jeg trækker alligevel grænsen ved ører der ikke engang kunne hjælpes ned


  • #47   9. okt 2007 hvad er forskellen på at tape øre og farve/afblege pelsen?

  • #48   9. okt 2007 Det ene gør man mens hunden vokser op så ørene kipper af sig selv på den voksne hund. Det andet gør man op til udstillinger og er ikke noget som pelsen holder af sig selv.

  • #49   9. okt 2007 jeg taper også mine boxer - men jeg vil nu ikke bruge mønter, da det må gøre ondt når hunden ryster på hovedet. De boxer jeg har tapet, har ikke vist tegn på at det generede dem.

  • #50   9. okt 2007 Mette S: hvis man ser isoleret på det, så lyder det jo umidelbart fornuftigt kun at avle på den med perfekte øre - men i virkelighedens verden dur det bare ikke. Ved min race ville man skulle udelukke alt for mange hunde og så er det altså mere vigtigt at udeluke den hvor sundheden ikke er i orden og der er efter hånden mange ting man ønsker at teste for - ved min næste avlstæve, tester ejg for HD, AD, spondylose og hjert - så der kommer ørerne langt nede. Og jeg vil også heller hjælpe øre på vej, end at bruge en hund med dårlige vinkler.

    Ørerne genere jo ikke hunde - ligesom lyse øjne ikke gør - men begynder vi at udelukke på små detaljer, så ender vi op med så lille en genpulje at der med sikkerhed vil dukke mere alvorlige problemer op - plus der bliver problemer med indavl


  • #51   9. okt 2007 synes også der er stor forskel på at man taper sin hunds ører for en kort periode i den liv, også selvom jeg ikke mener det er smertefrit, og så på at farve / afblege pels hver gang man skal til en udstilling.

    Og for mig er det også en forholdsvis ubetydelig lille fejl i forhold til temperamentet og sundhed.
    Og når man avler er det jo oftest et valg mellem "pest eller kolera" da det ikke er 100% perfekte hunde der er overvægt af, nærmest tværtimod.
    For min races vedkommende er man oftes nødsaget til at gå på kompromis med sine holdninger da racen er forholds lille.

    / Trine


  • #52   9. okt 2007 ved mine hunde har det været totalt smerte og genefrit - de har ikke kløet mere i det, end andre steder på kroppen - og det tåler slet ingen sammenligning med at sætte halsbånd på ens hund - når jeg har gjort det, har jeg set reaktion og det ser folk da sjældent som et problem, at hunden skal bruge halsbånd

Kommentér på:
Hjælp til kipører..

Annonce