{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.192 visninger | Oprettet:

første gangs hunde ejer hjælp ! {{forumTopicSubject}}

Hej Alle hunde folk

måske et spørgsmål der kommer tit , men håber i vil hjælpe.
min kone og jeg vil gerne have hund, vi har snakket og overvejet meget hvad vi vil have , men også hvad vi kan tilbyde en hun.
vi har aldig selv haft hund, så vil skal have den allerførste hund.
derfor vil vi gerne høre hvad vi skal tænke over.

vi har godt med plads, der vil kunne laves et stort hunde gård til hunden, men vi har begge fuldtids jobs, men er ellers aktive når vi har fri , vi ser os selv kunne løbe og gå ture med hunden samt gå til hunde træning med hunden.

min kone er uddannet biolog Og har haft meget adfærds teori omkring hunde, derfor vil træning af adfærd få meget tid hos os.

vi ønsker en stor hund, nok mest pga. mig da jeg ikke vil have den vælter når man klapper den smiley (undskyld til jer med små hunde de er også søde)
men vi overvejer disse hunde:

Broholmer

Grandanois

Rottweiler

mastiff

håber i kan give lidt indput eller stille nogele spørgsmål vi ikke har tænkt !

på forhånd Mange tak !


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  første gangs hunde ejer hjælp !
 • #1   16. apr 2012 Den eneste jeg kan gå med til er Grandanois, de andre er IKKE begynder hunde.

 • #2   16. apr 2012 natascha ok , tror også det er grandanois og rottweiler jeg er mest forelsket i , men vil da gerne vide hvorfor det kun er granden der dur , vil så gerne blive lidt klogere smiley


 • #3   16. apr 2012 natasja det tror jeg er et spørgsmål om hvem man er, for mine forældre have rotten som det første og det klarede de godt,

 • #4   16. apr 2012 En Leonberger skulle også være en god førstegangshund, men den kræver en hel del pelspleje. Kender den ikke mere end det jeg har læst mig til smiley

 • #5   16. apr 2012 Fordi de andre er nogle hårde skarpe racer, Gandanois er mere blød. Rottweiler er især hård, og den har altså det stærkeste bid af alle hunde. Så bliver sådan en ikke opdraget, så kan du selv regne ud hvad der kan ske smiley

 • #8   16. apr 2012 @Tinna ja den leon berger er godt nok også fin, men som du selv skriver meget pelspleje smiley

  @Natascha ja kan godt se din pointe..

  @ Suzy det er da helt ufatteligt med alle de hunde regler :-D, synes lidt fokusen burde rettes til den anden ende af hunde snoren altså mennesket, men ja lad det ikke blive en DR2 tema aften om hunde lov smiley men tak for info


 • #9   16. apr 2012 Hvad med en berner senner? det da også en stor hund smiley

 • #10   16. apr 2012 @ Stefan H , ja det er også sådan jeg kender dem , nogle dejlkige store lemmedaskere. ved du hvor meget motion den kræver ?

 • #11   16. apr 2012 Åhhh
  Jeg er også selv overbevist om jeg skal have både en broholmer og en rotte når tiden engang kommer til det! smiley

  Når det så er sagt skal I være obs på at rottweileren MÅSKE bliver sat på listen over ulovlige hunde - dvs. den SKAL gå med mundkurv og må IKKE gå fri på andet end privat grund.. Det er ærgerligt, men det er ting man bliver nødt til at overveje inden man køber en race som evt. bliver ulovlig!

  Ellers synes jeg klart du skal gå ind på DKK's (Dansk Kennel Klub) hjemmeside og finde opdrættere til de racer I taler om... Her vil de fleste være mere end glade for at få jer ud til en kop kaffe og en god snak om racen - så kan I jo også se den selv! Bare husk at det er FARLIGT at besøge folk med hvalpe :o)


 • #12   16. apr 2012 @ Kim S
  ja der er en mega sød hun , men tror vikrlig vi bliver træt af pelsplejen , vi kender den ret godt da vores venner havde sådan en, men sød det er den !


 • #13   16. apr 2012 Hehe ja var lige den jeg kom til at tænke på da du sagde den ikke måtte vælte når den bliver klappet, og det gør den i hvert fald ikke smiley

 • #14   16. apr 2012 hvis i køber en udstillings rottweiler kan man sagtens have den som begynder hund. F.eks Lasse fra kennel Arzadon laver nogen FANTASTISKE udstillingshunde med knapt så meget "brug" i , skide gode dejlige hunde med masser af LOOK og knuselskdejlige.

 • #15   16. apr 2012 Mit bud at hvis I udelukkende vil have en stor race hund er en newfoundlænder, landseer, berner sennen eller en leonberger ...De har alle meget pelspleje men ikke værre en man kan gå til en god hundefrisør også er mn udeover dette hvis man har lyst til det.

  Til info, Rottweileren er på observationslisten.


 • #16   16. apr 2012 @ Maria, ja det er sku ærgeligt, med den Rottweiler , men meget glad for lige at vide det, synes sku det er synd for hunden den skal gå med mundkurv.
  ikke en dum ide at tage på besøg, må finde stenhjertet og tage på besøg og ikke blive alt for forelsket i de små vapser smiley


 • #17   16. apr 2012 @ Reiki Master .::$::.
  synes virkelig det er svært med alle de pisse dejlige hunde, hvordan pokker skal man kunne vælge én smiley

  @Sarah
  god info, har man opdrættet den mere rolig eller hvordan ?


 • #18   16. apr 2012 Kun en af de nævnte racer tager man med på løbetur og det er rotten. Det er dog ikke en typisk starthund. Hvis i ønsker et aktivt hundeliv så tror jeg i skal enten få afklaret om rotten i sind og træning er for meget for jer alternativt se på nogle mere lette racer. Rottweilerklubben kan hjælpe med afklaringen. Hvis i kan undvære den mere aktive del så er både broholmer og nogle GD gode bud.

 • #19   16. apr 2012 Hvad med at kaste et blik på en bullmastiff ? Stadig en stor dejlig vaps uden for meget pels og uden at være speciel skarp. Desværre er racen også på obs listen ligesom rottweileren.
  Og vil mene at man godt kan have både broholmer og, som nævnt, GD som førstegangsejer. Bare man er fornuftig og sætter sig ind i den valgte race og deres behov.


 • #20   16. apr 2012 Ja, som Ginne siger så er broholmer/GD'er faktisk ikke så aktive selvom de er meget store.. Det er nogle hyggehunde du tager med på ture og aktiverer/stimulerer enten udenfor/hjemme. De har et meget lille aktivitetsniveau i forhold til en rottweiler som du skal arbejde SINDSSYGT meget med for at stimulere den udover den træning den skal have....

  Jeg har selv erkendt jeg hverken har tid eller pladsen til en rottweiler selvom den er helt igennem fantastisk - men ærligt talt så vil jeg ikke kunne give hunden det aktivitetsniveau som den er "bygget" til... Det skal man også lige tænke over, selvom det er en dejlig hund!


 • #21   16. apr 2012 Mowgly B: de fleste brugshunde ligger der 2 linier i f.eks schæferen er delt op i 2." Højavl" som er udstilling og familie udgaven og "den grå" som er speedy og lider af Arbejdsraseri.
  Labradoeren den store "tunge" gamle type og den lette, mindre "formel 1" udgave som er rendyrket jagt.
  I Rotten findes også 2 udgaver , ligesom i f.eks spaniels.

  De hyper udgaver kan godt gå som familiehunde men kræver megen træning og aktivering dagligt for at kunne fungere uden at lave "bøllestreger".

  Mht Broholmeren skal i være klar på at give en fast men kærlig opdragelse. En broholmer på frihjul er ikke sjov. (har mødt et par stykker qua mit job)

  Nu skriver du mastif.Det kan være mange forskellige der findes f.eks Tibitansk mastiff med megen pels, en bullmastiff (observationslisten) Napolitano mastiff (kræver megen ansigtspleje) osv. osv. smiley • #22   16. apr 2012 Hvis du synes berner sennen er lækker men for meget pelspleje, er der jo en grosser schweizer sennen... Skøn hund!
  http://www.grosserguiden.dk/


 • #23   16. apr 2012 Det er svært, for store hunde er jo ofte ikke ret træningsvenlige. Der går to år før de er udvoksede og dermed må træne. Leddene belastes hårdt, og de vil ikke kunne/må ikke gå på trapper, springe mv., så meget som mindre racer.

  Mange racer kræver erfarne ejere, der ved hvad de går ind til.
  Jeg synes I skal revurdere jeres ønsker for at få et bredere vifte af racer at vælge mellem.
  Prøv eventuelt pedigree's raceudvælger. Den giver et fint overblik faktisk.


 • #24   16. apr 2012 HOV , glemte en meget vigtig info, vi skal have barn næste år smiley
  derfor skal racen passe eller vi skal vente


 • #25   16. apr 2012 TS jeg tænker at en Irsk ulvehund nok heller ikke vælter når du klapper den, men måske du vælter hvis den ikke går pænt i snor ;o)
  Finder dem meget smukke, men ved ikke om det er en god begynderhund, du kunne jo prøve at skrive til Tina *TullsTown * http://www.hundegalleri.dk/gal_visbil.aspx?ID=62325
  Jeg skal ikke havde stor hund, men følger lidt med i hendes hvalpe album (TullsTown B kuldet), lækkert billede fra albummet: (link fjernet)

  Pøj pøj med jeres søgen.


 • #26   16. apr 2012 @Aino K,
  vi har selv overvejet Ulvehunden , men da den er i familie med en mynde er sindet ikke til småbørn og motionsbehovet enormt, men der findes efter min mening ikke en mere Nobel og Kæmpe dejlig hund end den, hele vores hunde snak opstod ved den


 • #27   16. apr 2012 Nu du nævner I skal havde barn næste år, så vil jeg nok forslå I venter... ikke altid en fødsel og tiden derefter går som planlagt, så pludselig kan man finde sig selv i den situation man ikke føler man har overskud til hunden, eller barnet har allergi og det er jo ikke så godt :o/

  Ja de ser dejlige ud de ulvehunde :o)


 • #28   16. apr 2012 Jeg har ikke læst hele tråden..
  Men kan virkelig anbefale en Grand Danois.. De er virkelige skønne og har en personlighed som siger spar 2.. de føler de er små som chihuahuas men aner ikke de er i en så stor krop..
  Noget man skal være opmærksom med denne er at den vokse Utroligt stærkt og koster meget i foder og i det udstyr der skal skiftes imens den vokser.


 • #29   16. apr 2012 Jeg forstår ikke hvad du mener med at mynder ikke er gode med små børn? Der findes der jo flere mynderacer, hvor ulvehunden jo er en af dem. • #30   16. apr 2012 Jeg vil faktisk sige at det er bedre at få hund før barnet. Altså nogle år før. Det er nemmere at få et barn, når hunden er voksen og i god balance.

  Den anden vej er det sværere, med mindre man venter til barnet er stort.

  Vi har prøvet begge dele, og vi er godt nok glade for at Lúa var voksen da vores søn kom til verden.

  I skal bare være klar over at det er et kæmpe arbejde at have hund og spædbarn samtidigt. Hunden opfører sig ikke altid som ventet, og børn bliver heller ikke altid som bøgerne siger.


 • #31   16. apr 2012 Info om ulvehunden : (link fjernet)

 • #32   16. apr 2012 N & M, men hunden er jo ikke voksen om et år?

 • #33   16. apr 2012 DKK (Det Kloge Køb)

 • #34   16. apr 2012 Husk at overveje hvor meget hunden savler smiley

  Ja jeg ved godt det er noget underligt noget at tænke på, men havde jeg haft det med i mine overvejelser(hvilket i forvejen var få) så havde jeg ikke valgt en rottebladning smiley Er du sindssyg med væske der kommer ufrivilligt ud af ham og det er OVERALT smiley

  Nå, men har ellers ikke noget fornuftigt at sige smiley


 • #35   16. apr 2012 En Brohomer kan sagtens være en 1. gangs hund.

  Den er stor - men lige så rolig som den er stor. Den hviler i sig selv, og opholder sig helst i nærheden af sin familie - jeg vil ikke anbefale at en Broholmer skal gå i en hundegård. Det er en familiehund - og egentlig meget blød.

  Hvis I seriøst overvejer Broholmer, skal I melde jer ind i Broholmerselskabet - og blive skrevet på venteliste. Kun hvis man køber gennem selskabet kan man forvente, at få en Broholmer med det korrekte og eftertragtede sind.

  I er velkomne til at kigge på min hjemmeside: www.broholmerhumle.dk
  Og på Broholmerselskabets side: www.broholmer.dk

  En Broholmer er IKKE en aktiv hund - og lange løbeture er ikke dens kop te. Pga. den voldsomme og hurtige tilvækst skal man passe meget på dens knogle og led - og lange løbeture belaster for meget.

  Man kan sagtens gå til træning med en Broholmer - det gør vi - men den træner kun indtil den synes det er nok!

  Vi har andre hunde end vores Broholmer, og han er bestemt nemmere at have med at gøre end vores andre hunde.


 • #36   16. apr 2012 En i min familie har haft broholmere i mange år og har en hanhund nu og passer jævnligt en tæve. De to hunde har jeg selv passet en del, SKØNNE begge to smiley
  MEN: mange af hanhundene kan aftersigende være en ordentlig mundfuld inden de bliver psykisk modne i 3-årsalderen. Det skal man have med i sine overvejelser. Den de har nu overtog de eksempelvis fra en børnefamilie fordi han var alt for vild og voldsom. Og de andre hanhunde de har haft er også først faldet til ro sent. Og med en lille ny på vej (?) er det måske ikke det smarteste med en stor OG meget glad hund...
  Det er min opfattelse at tæverne er noget nemmere (og lidt mindre også jo)..


 • #37   16. apr 2012 Vores Broholmer er snart 9 måneder. Og han er STOR.

  Men på trods heraf er han meget nemmere at opdrage end vores små hunde. Alle vores hunde er intakte hanhunde fra 4½ år og ned.

  En broholmer SKAL hvile i sig selv. Den SKAL være velafbalanceret - men selvfølgelig skal man være klar over, at det er en STOR hund, der som alle andre unghunde er ivrige, glade osv.

  Og en glad logrende broholmerhale kan slå selv en voksen mand i gulvet :o))


 • #38   16. apr 2012 Så store racer er ikke voksne før de er flere år, til eksempel er grand danoisen først rigtig voksen som tre-års.
  Jeg vil ikke anbefale at man har kæmpe hund som hvalp samtidig med man har helt små børn. En grand danois hale slår hårdt som en i hulen, og min et-årige søn er godt nok blevet væltet om kulv af sådan en nogle gange, med en masse gråd til følge.Omvendt er det vigtigt at hunden er socialiseret med børn, så man ikke får problemer når familien forøges.
  Hvor vidt i har overskudet til en hvalp når i får børn, det ved jeg ikke noget om, jeg kender flere der har brugt barslen på at få en hvalp ind i familien med stor succes...

  Når det er sagt, så ville jeg nok genoverveje racevalget. De store hunde er dejlige ja, men de lidt mindre er nok bedre som førstegangs hunde, dermed ikke sagt de behøver at være helt små..Der er desuden ingen af kæmpe racerne man kan forvente har godt af løbeture, det kan deres led simpelthen ikke holde til...

  Derefter vil jeg råde jer til at se på de forskellige racer hvis i kun har kendskab til dem fra bøger, mange bliver overraskede over størrelsen når de står ved siden af dem selvom de har læst og hørt om dem.
  Kontakt evt. en hundetræner og spørg om i må komme og besøge pladsen under træning, der er tit legetime efter undervisningen, og her vil være rig mulighed for at snakke med hundene og deres ejere...

  Og så er det vigtigt at i er helt enige om at det skal være så stor en hund, og ikke kun er dit ønske.

  Til sidst vil jeg huske jer på, at alt i får af vide herinde er af hengivne hundeejere, dvs. at der er ingen af os der kan give jer det endegyldige svar, i skal selv mærke efter, for inderst inde ved i nok selv hvad svaret er...

  Held og lykke med valget og lad nu vær med at spar på hundekøbet, det får man ikke noget godt ud af smiley  . • #39   17. apr 2012 Ida, mange gode pointer!

  TS, som første gangs hundeejer vil det også være en god ide at købe en tæve, de er ofte(men ikke altid) de blødeste og nemmeste at have med at gøre opdragelsesmæssigt.

  Grosser Sweizeren er en hund med megen stor (egen)vilje og efter min mening ikke en "nem" hund.

  Jeg ville nok kigge på jeres valgte broholmer og så også tage en god gammeldags labrador/golden retriever med i overvejelserne. Super familiehund i passende størrelse og så kan den fint komme med på løbeturene, NÅR DEN ER HELT VOKSEN!

  Få hunden, når i har fået barnet, så er der overblik over om i har tiden, og hvis i så vælger at få den mens en af jer har barselsorlov, ja så kan i også få trænet alene-hjemme op helt fra bunden i det helt ritige tempo.

  Alternativ som 1.gangsejer overtag en voksen, velopdraget hund - med stor tryk på velopdraget, så kommer i ind i hundeverdenen på en lidt nemmere måde og kan lære af hunden..... • #40   17. apr 2012 TAK til jer alle sammen har virkelig fået en del at tænke over, jeg tror også vi må overveje en Voksen Hund og samtidig tidspunktet for adoptionen af hunden.


 • #41   30. maj 2012 Jeg ville vælge newfoundlænder uden tvivl den vil uden tviv være det rette valg smiley newfoundlændere elsker børn vi har selv en han er nu blevet et år: og så slem er pelsplejen heller ikke hvis man bare gør det hver anden dag så er det hurtigt overstået
  Ps han er vores første hund smiley


Kommentér på:
første gangs hunde ejer hjælp !

Annonce