{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.508 visninger | Oprettet:

Behandling med Prednisolon {{forumTopicSubject}}

Vil høre om nogle har erfagning med behandling af prednisolon over lang tid.
Ozzy har i dag fået fjernet noget af sin ganne for anden gang, de siger han hæver meget hurtig op i halsen og han er temlig deform inden i næse/svælg der er meget lukket, og derfor er han nu på prednisolon, og de mener han skal være det resten af sin tid da det nok vil forhinder ham i at hæve op igen, og hans hjerte er forstørret pga af det besvær han har af med at trække vejret så det skal jo helst heller ikke blive værre, men kunne godt tænke mig at høre fra nogle der har brugt det over lang tid og evt bivirkninger i har haft.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Behandling med Prednisolon
  • #1   1. aug 2006 Jeg har prøvet det på mig selv i en længere periode - men har ingen anelse om hvordan det virker på dyr desværre...

  • #2   1. aug 2006 jeg ved alt om prednisolon og hund. hvad vil du vide helt bestemt??

  • #3   1. aug 2006 Kira: kunne du fortale mig hvilken bivirkninger du kender til.

  • #4   1. aug 2006 linda! hvor mange mg får han?

  • #5   1. aug 2006 Louis : Jeg har hørt flere steder at det gør de ikke bliver så gamle, og dyrelægen sagde nogle hunde tisser mere, skal på wc rigtig mange gange, om det gør noget ved hans humør og spisevaner, og jeg er normal modstander af de skal havde stærk medicin hele livet så er lidt fortvivlet med det , for vi jo heller ikke miste ham.

  • #6   1. aug 2006 Han starter meget langsomt op siger de , vi starter med 5 mg om dagen, og ser først om det virker

  • #7   1. aug 2006 Kira -

    Enig. Havde en hund der kom på prednisolon, og efter at have set ham, lovede jeg mig selv at det vil jeg ALDRIG gøre mere ...



  • #8   1. aug 2006 Jeg ville være rigtig glad for at høre hvad det gjorder ved de hunde i snakker om det ville være stor hjælp for mig ;-)))

  • #9   1. aug 2006 Jeg havde en lille Coton, som havde forstørret hjerte - hun fik hjertemedicin, om det var prednisolon, ved jeg desværre ikke, men hun mistede evnen til at være renlig, hun tissede flere gange om natten, kunne ikke holde sig. Til sidst, i en alder af knap 3 gav hendes lever op, pga bivirkningerne ved medicinen. Det var utrolig smertefyldt for hende, og for mig, for hvornår siger man stop ?

  • #10   1. aug 2006 På mennesker: Humørsvingninger, overvægt på den kiksede måde som følge af enorm appetit, svedeture, søvnbesvær, rastløshed, kvalme, væskeansamlinger osv osv.

    Linda det er noget i skal overveje meget nøje, selvfølgelig i samråd med jeres dyrlæge. Hvis det er permanent synes jeg faktisk det er synd for hunden. Ked af at sige det søde... smiley


  • #11   1. aug 2006 Ulla : Tak det er også det jeg slås lidt med mig selv om, hvornår er det nok.

  • #12   1. aug 2006 Linda -

    Min hund drak vand og vand og vand, tissede i en uendelighed .. udviklede betændelses-tilstande i forskellige dele af kroppen.
    En morgen var hans ene forben dobbelt så stort som det andet, og fyldt af betændelse.
    Han blev opereret i benet, men det blev aldrig rigtigt godt igen ..
    Han blev også træt og virkede ked af det .. Ikke den glade hund han altid havde været.

    Så jeg stoppede behandlingen og lovede mig selv at jeg aldrig ville bruge prednisolon i en længere periode på nogen hund ..

    Det er så bare min erfaring med det ..


  • #13   1. aug 2006 ja en af dem er at han vil føle mere tørst,han vil være mere sulten og han vil være på "speed" ,der findes utallige andre bivirkninger,hvor at diverse organer kan blive beskadiget,han kan få trommemave,tynde ben og hans pels kan blive grim,og huden tynd. minuset er også det kan holde andre symptomer nede så man ikke opdager andre sygdomme,men men men tag det nu med ro! hvor mange mg skal han ha om dagen??? Ugly er også på prednisolon han får 10 mg om dagen og han har ingen bivirkninger,han er også kronisk syg,men lever fint med det. min dyrelæge(flemming kristensen) kender flere af hans patienter der lever og har levet fint uden komplikationer i flere år på højdosis.

  • #14   1. aug 2006 Frøken D * Åkirkeby : ja det lyder da bestemt ikke som et godt liv, ikke et Ozzy skulle have ;-(((( hold op det er svært.

  • #15   1. aug 2006 Frøken D * Åkirkeby : ja det lyder da bestemt ikke som et godt liv, ikke et Ozzy skulle have ;-(((( hold op det er svært.

  • #16   1. aug 2006 Det skal siges at Prednisolen i de rigtige mængder kan være et mirakelmiddel - men igen.. Hav jeres dyrlæge med og gerne andre dyrlægers mening også...

  • #17   1. aug 2006 ugly får så lille en dosis at det næsten er til grin,han har været på det i snart et år UDEN BIVIRKNINGER!

  • #18   1. aug 2006 Retfærdighedsvis skal lige nævnes at min venindes hund er på prednisolon, og indtil videre er der ingen bivirkninger at se på hendes ...

  • #19   1. aug 2006 Af de bivirkninger som Frøken D opremser, kan jeg genkende nogen af dem på Maui.
    Hun havde søvnbesvær, rastløshed, enorm appetit, væskeansamlinger, som hun fik vanddrivende til (Om hun havde kvalme, kan jeg jo ikke sige) - For mig betød det, at i de 3 år jeg havde hende, havde vi ikke en nats søvn, uden at være oppe 3-4 gange - det var utrolig hårdt, og er flov over at tilstå, det næsten var en lettelse, da hun endelig var aflivet og sorgen kom lidt på afstand..


  • #20   1. aug 2006 Det kan jeg levende forestille mig Ulla - men jeg ved også at det på mennesker varierer utrolig meget - så mon ikke det er det samme for hunde???

  • #21   1. aug 2006 Tak alle sammen for jeres svar, jeg var på Karlslunde med ham i dag, men tror jeg ringer og får en snak med vores "rigtig" dyrelæge og lige høre hende, for meningen er jo bestemt ikke at han skal får det værre for at jeg ikke kan klare at miste ham.

  • Karina .
    Karina . Tilmeldt:
    feb 2006

    Følger: 5 Følgere: 4 Svar: 12
    #22   1. aug 2006 Vi har en Bulldog som har allergi, han får prednisolon i perioder (mest om sommeren) da hans vacciner ikke tager det hele og min erfarring med det er ikke slem, hans humør er det samme som det altid har været, vi skal nok regne med at han skal ha det hver sommer, da det er der hans allergi er værst, han bliver nogen gange mere sulten, udover det mærker vi intet forandret ved ham, vi har været hos hudspecialister med ham og har i samråd med vores dyrlæge og hudspecialisten taget beslutningen om at så længe han trives og er helt normal så skal han behandles på den måde, vores dyrlæge siger at hun har mange hunde der er på prednisolon og har været det hele livet uden problemer, selvfølgelig skal man holde sig til den lavest mulige dosis! men igen, min mening er at man skal se hvordan ens hund reagere på det og så tage en dag af gangen, man må hjælpe dem så meget og så længe man kan uden de lider selvfølgelig.

    Karina


  • #23   1. aug 2006 Håber det bedste for jer Linda...

  • #24   1. aug 2006 Frøken D: Det håber jeg virkelig, for det vil jeg aldrig byde en hund igen.

  • #25   1. aug 2006 Mange tak

  • #26   1. aug 2006 Linda: Jeg syntes, som du selv skriver, du skal snakke med din egen dyrelæge, og så prøve og se hvordan han klare sig på den dosis -måske der ingen bivirkninger er for ham....

  • #27   1. aug 2006 Ulla : jeg tag en snak med hende i morgen , og lader det også nok komme an på en prøve for han kunne jo ligeså godt være en af dem der ikke har problemer med det.

  • #28   1. aug 2006 Hej Linda
    Du skal altså ikke være så nervøs, fordi din hund skal have prednison. Nogle af de skræksenarier nogle har nævnt er vildt overdrevet.
    Jeg havde en allergihund for år tilbage. Hun fik 5 mg dgl, og hun havde absolut ingen bivirkninger. For knap 2 år siden blev min Dafne sat i beh. med prednison også 5 mg dgl. Hun har også allergi. Eneste bivirkning, som vi har observeret er, at hun måske er lidt mere madglad en inden hun kom i behandling. Til gengæld har vi fået en glad hund, som er helt uden symptomer på kløe, hvilket hun var frygtelig plaget af før.
    5 mg dagligt er en lille dosis, og de fleste er uden bivirkninger(ifølge vores dyrlæge)
    Nogle gange må man sige af 2 onder vælger man det mindste. Min søsters hund fik også prednison 5 mg dgl igennem mange år, og han blev 14 år.

    Mange hilsner Hanne


  • #29   2. aug 2006 Tak for svarene i dag også, glad for så mange svarede.
    Jeg har besluttet at lade det komme an på en prøve og se hvordan der virker på ham.


Kommentér på:
Behandling med Prednisolon

Annonce