985 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 14 Svar

EmilyJ
EmilyJ
Tilmeldt:
18. feb 2012
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6

Hvor meget kan man præge en hund på et år? Hvor meget kan man præge en hund på et år?

Vil høre om i ved noget om hvor meget man kan præge en hund FRA den er 1 år gammel, til og f.eks. leve med andre dyr, socialisering opdragelse, være alene hjemme, alt! hvor meget betyder det egentlig i opdragelsen og selve hundens personlighed at man får en hund der ikke er hvalp mere?

Håber ikke det lød alt for dumt smiley


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Maling af 2-3 meter skur 1.300 kr.
  • Problemer med vaskemaskinen 500 kr.
  • Fjernelse af gammel oliefyr/kedel 500 kr.
  • Flytte vandhane og tilrette afløbsrør 1.200 kr.
  • Græsslåning (højt græs) og fjerne ukrudt imellem fliser 1.200 kr.
  • Lugning af ukrudt i hæk 1.130 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Hvor meget kan man præge en hund på et år?
  • #1   24. mar 2013 rigtig spændende emne. lytter lige meget smiley

  • #2   24. mar 2013 Altså da vi fik vores første hund var hun næsten 1½ år og kunne ikke være alene hjemme og havde aldrig levet med andre dyr.

    I dag kan hun sagtens være alene og bor sammen med en kat og har boet sammen med en ilder.

    Lidt det samme gælder for hund nr. 2, hun var 2½ da vi fik hende og der kan vi rigtig mærke hvordan hun lærer alle de ting på ny og det lykkedes indtil videre ret godt.

    Så jeg vil mene hvis man er indstillet på at der kan være nogle andre problemstillinger end med hvalpe så kan de lærer det op til en meget sen alder.


  • #3   24. mar 2013 Rigtig meget!
    Min hund er en græsk gadehund og havde derfor ingen opdragelse fået, da jeg fik ham. På det tidspunkt var han cirka 1,5 - 2 år gammel. Alt skulle læres fra bunden.
    Det har krævet masser af tålmodighed, omsorg og tryghed. Til gengæld har jeg idag en hund, der er renlig, kan være alene hjemme, kommer når jeg kalder, forstår ordren "Sit" og "plads". Og han er rimelig socialiseret - men mangler dog stadig lidt på det punkt.
    Tror nu også Louis er gjort af et helt specielt stof smiley Er slet ikke i tvivl om, at jeg har fået en meget klog og god hund .-)


  • EmilyJ
    EmilyJ Tilmeldt:
    feb 2012

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
    #4   24. mar 2013 Ja det var egentlig og så noget ala det jeg tænkte.. de er vil klar på og lærer hele livet.

  • EmilyJ
    EmilyJ Tilmeldt:
    feb 2012

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
    #5   24. mar 2013 til Tanja L ^^

  • EmilyJ
    EmilyJ Tilmeldt:
    feb 2012

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
    #6   24. mar 2013 Det lyder som om du har fået en ven for livet:-)

  • EmilyJ
    EmilyJ Tilmeldt:
    feb 2012

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
    #7   24. mar 2013 Rotterne
    Okay; det lyder godt nok som en trist skæbne, men som nu er hjulpet videre, dejligt og høre sådanne historier.



  • #8   24. mar 2013 Min Walle var lidt over 2 år da jeg hentede hende. Hun havde aldrig mødt katte eller andre dyr. Hun havde dog set andre hunde, men var ikke vant til at omgåes dem.
    hun har været plejemor for kattekillinger og elsker alle dyr idag. hun var rædselslagen for misserne og marsvinene i starten, men nu er der ingen problemer.


    profilbillede
  • #11   24. mar 2013 Jeg tror det kommer rigtig meget an på hvad hundens "grundsubstans" består af. Hvis hunden grundliggende er nervøs, aggressiv eller andet så tror jeg ikke der er meget at gøre ved det.
    Men hvis den grundliggende er sund i hovedet, så tror jeg der skal meget til for at lave permanent skade.


  • #13   25. mar 2013 Jeg fik Kaoz som 11 måneders, utrænet og stresset. Alene hjemme resulterede i ødelagt gulvtæppe, sofa, hoveddør, paneler, væg, sko, kurv, film, reklamer (ligemeget, men de fylder som konfetti)..

    Idag er han veltrænet og stabil som bare pokker i kunsten at være alene..

    Har trænet en 7-årig hund til at gå i line, ikke jagte biler, være renlig og ikke stikke af når dør/vindue blev åbnet.. Han var noget forsømt og aldrig trænet, det lærte han ret hurtigt.

    Tror det handler om tiden og evnerne man invisterer i træningen, alle hunde kan trænes - man skal bare kunne finde ud af det smiley


  • #14   25. mar 2013 Jeg mener ikke der er ret mange grænser for hvad man kan lære hunden sådan rent opdragelsesmæssigt og træningsmæssigt (altså lære indkald, sit, dæk og what ever) selvom den er voksen når man får den.
    Min oplevelse er at det ikke engang er voldsomt meget sværere "at lære en gammel hund nye tricks"... i hvert fald når vi snakker på hobby-niveau.

    Straks sværere synes jeg det er at lave om på problemer som f.eks. angst/usikkerhed.

    Min første hund var en tæve på 4 år med voldsom angst der resulterede i en hund der sad og rystede i brusekabinen når det tordnede, når militæret havde øvelse, når skraldebilen kom, ja alle situationer med høje lyde.
    Hun reagerede med agressive udfald i situationer hvor hun ikke umiddelbart kunne undvige hvad hun så som en fare (f.eks. en hund eller et vildt barn der skulle passeres på fortorvet) og i visse situationer opsøgte hun sågar selv konfrontationerne.

    Det BLEV markant bedre med træning -MEGET træning. Men helt godt blev det altså ikke og det endte med en aflivning. Jeg lærte at man kan rykke grænserne for hvad en meget angst hund kan håndtere, men fjerne angsten helt var i hvert fald udenfor min rækkeevne.
    -jeg har så senere fundet ud af at hun havde 2 kuldsøskende med samme problemer (og fornuftig opvækst, det havde min tæve ikke). Og det er jo så det næste med en genbrugshund. Man ved jo ofte ikke om de problemer man har, skyldes arv, miljø eller en kombination af begge.

    De to jeg har nu, er begge omplaceringshunde.For Gaias vedkommende har det største problem været stress, og det er der rykket en hel del ved i de snart 4 år jeg har haft hende-
    For Reikis vedkommende handlede det vidst mest om forkælelse og hormoner (han var 10 dr da jeg fik ham) Og de småting jeg rendte i med ham handlede mest om basis opdragelse og træning, og var sådan rimeligt ligetil at gå til.

    Er i øvrigt meget enig med Anne Julie.


  • #15   25. mar 2013 Hov og ang katte og andre dyr, tror jeg det afhænger meget af hvilken hund/race man har valgt... Reiki hader katte, men lærte dog at omgås den ene mine forældre havde. Han er ikke vokset op med hverken katte eller andre mindre dyr.

    Vi havde en terrier da jeg var barn, heller ikke opvokset med katte, og for den var der heller ikke håb om at lære at omgås dem. Den slog dem ihjel ved først givne lejlighed


  • #16   25. mar 2013 Hvis hvalpen er nedbrudt i de tidlige udviklingsstadier, så er det meget svært at rette hunden op. Den vil altid have ar på sjælen.
    Hvis en hvalp at bestemte racer ikke præges korrekt i de første 12 uger, kan det blive næsten umuligt at rette noget der. Jeg kan fx nævne egen race versus katte. Det skal præges meget tidligt, for at husets kat ikke er jagtmateriale og mad. Fremmede katte vil altid være jagtmateriale.


  • EmilyJ
    EmilyJ Tilmeldt:
    feb 2012

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
    #17   25. mar 2013 Tak for mange gode svar.





Kommentér på:
Hvor meget kan man præge en hund på et år?

Annonce