580 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
8 Svar

Tilmeldt:
17. nov 2005 Følger: 62 Følgere: 80 Hunde: 2 Emner: 534 Svar: 3.707
søger en opskrift - boller i karry søger en opskrift - boller i karry
men hvor man selv laver bollerne, for de skal ikke være af svinekød..
nogen der ved hvordan jeg laver dem?
0 synes godt om
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.812
nov 2005
Følger: 62 Følgere: 80 Hunde: 2 Emner: 534 Svar: 3.707
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.812
nov 2005
Følger: 62 Følgere: 80 Hunde: 2 Emner: 534 Svar: 3.707
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.812
Kalkunboller i karry
En fedtfattig udgave af boller i karry... der smager rigtig godt!
Mængde/antal pers: 4 pers
Ingredienser:
250 g hakket kalkunkød
1 tsk salt
2 æg
50 g reven brødkrumme
(formbrød eller flutes gerne med skorpe)
1 dl mælk
1 l vand
salt
25 g smør
2 gulerødder
2 madæbler
2 grønne peberfrugter
1½ tsk karry (god)
1½ spsk mel
1 dl vand
Fremgangsmåde:
Ælt kødet med salt, æg og brødkrumme, inden mælken røres i. Rør godt. Bring vandet i kog med lidt salt. Form kødet til kødboller med en teske og kog dem for sagte blus i ca. 10 min., til de kommer op på overfladen af vandet. Tag dem over på et fad med en hulske.
De skrællede gulerødder og æbler rives groft. Smelt smørret i en gryde og vend æble-gulerodsblandingen i og lad det riste let i 2-3 min.
Fjern stilk og frøstol fra peberfrugterne og skær dem i tynde strimler. Kom dem i æbleblandingen. Drys karryen på og hæld 8 dl af vandet fra kødbollerne over og bring det i kog. Lad det koge sagte i 5 min.
Rør melet til jævning med vandet og jævn saucen. Lad den koge igennem nogle min. Smag til med salt og evt. ekstra karry, evt. 1 spsk sukker. Varm kødbollerne i saucen.
Servér med nykogte løse ris.
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.812
Tinas köttbullar med vitkål
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
400 g blandfärs
3 skiva(or) bröd, färskt
1,5 dl mjölk
1 st ägg
100 g ansjovis
0,5 st purjolök, finhackad
2 msk skånsk senap
salt och peppar
Stuvad vitkål:
0,5 st vitkålshuvud
1 msk mjöl
3 dl mjölk
2 msk messmör
1 st schalottenlökar, finhackad
1 dl persilja, grovhackad
salt och peppar
Gör så här:
Färs:
Blanda ägget och mjölken i en skål. Skär bort kanterna på brödet och lägg det i skålen så att det suger åt sig vätskan och blir mjukt. Hacka ansjovisen i små bitar. Blanda färsen med brödet, ansjovisen, purjolöken och senapen. Smaksätt med salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter. Blöt händerna och forma färsen till köttbullar. Stek köttbullarna i smör och olja i ca 10 minuter. Kontrollera att köttbullarna är färdiga genom att smaka på en.
Vitkål:
Skär kålen fint och bryn den i lite olja och smör i en kastrull. Pudra över mjölet och häll på mjölken och messmöret. Låt blandningen koka i ca 10 minuter till dess att kålen är mör. Smaksätt med salt och peppar och blanda i schalottenlöken och den grovhackade persiljan. Lägg ner köttbullarna i vitkålen före servering.
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.812
Kødboller i vinkarry
½ kg hakket oksekød
1 hakket løg
3 dl mælk
Salt, peber
2 spsk karry
½ dl olie
½ dl sennepsfrø
3 dl hvidvin
Oksekød, løg, mælk, salt og peber røres til en fars og formes til kødboller.
Karry svitses i olien, heri ristes sennepsfrø til de popper.
Kødbollerne brunes i olie og sennepsfrø, til slut hældes hvidvinen i.
Posted by Peter Petersen at 2:07 AM
Labels: Hakket kød
nov 2005
Følger: 62 Følgere: 80 Hunde: 2 Emner: 534 Svar: 3.707
søger en opskrift - boller i karry
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside