{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
830 visninger | Oprettet:

Tyggeruller under skånekost {{forumTopicSubject}}

Hej.

Vores hund har været på skånekost i tre uger og skal fortsætte til giardia er væk. Han mangler virkelig noget at tygge på og holde sig beskæftiget med, han fik altid tyggeruller - de hvide af 100% oksehud. Må han få dem under skånekost eller har I andre gode ideer?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Tyggeruller under skånekost
  • #1   20. nov 2019 Fyldt kong ville være mit bud.
    Den nemme løsning ville være at fylde den med dåsemad af en mavevenlig slags (er ret sikker på RC laver specialkost i dåsevariant også).

    Og ellers kan udkogt ris, fisk mm evt blandet med lidt A38 (eller hvad han nu får som skånekost - ville holde mig indenfor hvad han fungerer på nu) sikkert fyldes i og så i fryseren.

    Jeg tror ikke jeg ville turde give div tyggeting, hvis der er beordret streng diæt.


  • #2   20. nov 2019 Rauh ben har været vores redning under giardia og efterfølgende tarmlidelse.

  • #3   20. nov 2019 Ville holde mig til skånekost! Tarmen skal ha ro! Ellers risikere du at hunden (som flere herinde desværre har været ude for) kan få permante mave/tarm problemer efter giardia og skader deraf smiley - Har selv en.. Ville passe rigtigt meget på under og i en god lang periode efter så tarmen får ro og kan hele.. kan være en fordel at støtte med fibre da det gør at giardia cysterne ikk så nemt sidder fast på tarm slimhinden (har læst det i et forsøg med giardia fra udlandet).. Derudover kan mælkesyrebakterier hjælpe gevaldigt som hjælp til bagefter..

  • #4   20. nov 2019 Tak for svar alle. Han er på medicin og skal i 6 uger have en sprøjte med B12 hver uge. Han har fået medicin i 8 dage nu og i morgen skal en ny test køres på hans afføring, men tror desværre han stadig har det, da det stadig lugter slemt og er ikke helt fast ??

  • #5   20. nov 2019 Hvor gammel er han?

  • #6   20. nov 2019 Kan godt ta længe om at blive helt fast - og kan desværre også godt ske det aldrig bliver fuldstændig fast igen.. Det døjer Mille som flere andre med..

    Husk at teste LÆNGE efter i har testet negativ.. Gensmitte risikoen er i høj grad tilstede ved giardia.. Test jævnligt, længe og med afføringen fra 3 dage i træk fra Ca samme tidspunkt på dagen/aftenen for det mest sikre resultat (de kan teste falsk negativ desværre) dvs en lort fra feks hver morgen i 3 dage opbevares i køleskabet og tages til dyrlægen som så blander disse tre prøver og tester..


  • #7   20. nov 2019 Lorten må iøvrigt ikk ha rart ved jord..

  • #8   21. nov 2019 Han er 10 mdr ca.
    der er desværre meget giardia i vores område (Frederiksberg) og ikke alle er lige gode til at samle op efter sig ??

    Dyrlægen er på sagen og hun kender heldigvis til problematikken i området. Men det er sgu irriterende med den virus og at folk ikke tager den helt så alvorligt.


  • #9   21. nov 2019 Det er ikk virus men en parasit - og en virkelig nasty en af slagsen smiley

    Når han ikk er ældre og hans immunforsvar ikk er færdigudviklet risikere du at han først kan komme af med giardia når han er 1år smiley (Fordi immunforsvaret så er stærkere (det fik min dyrlæge at vide af en mave tarm specialist der har oplevet det før med giardia og unge hunde) Det var lige præcis hvad der skete for os smiley Vi måtte igennem 6! omgange før hun blev fri for giardia! Det var bestemt ikk en positiv oplevelse!! Men håber da bestemt du slipper billigere!!

    Er desværre bare de færreste dyrlæger der reelt har styr på giardia sådan rigtigt.. Det oplevede jeg selv.. Vi måtte til 4 forskellige dyrlæger med Mille for at få den bedste og mest konkrete hjælp plus jeg stadig selv måtte online og læse studier, forsikringen resultater og andet stof om emnet.. Mange dyrlæger ved heller ikk at man skal teste afføring fra 3 dage.. og en af de dyrlæger vi var ved (den første) nævnte ikk en dyt om rengøring!! Det samme skete da min gamle hund Emma havde giardia (en anden dyrlæge), vi fik bare stukket medicin i hånden og ikk et ord om rengøring, gensmitte mv.. så jeg troede jo bare hun skulle ha medicinen også var det ovre, men jeg skulle blive Meget klogere!

    Men håber da virkelig at din dyrlæge er en af de Meget få der rent faktisk har styr på tingene vdr giardia sådan rigtigt smiley Fordi det er virkelig hårdt at stå alene med!


  • #10   21. nov 2019 Ps men det kommer selvfølgelig også an på hvilken type giardia hunden er smittet med, hvor slemt den der "angrebet" og hvor stærkt et immunforsvar hunden har og sikkert også hvor stærkt immunforsvaret var da den blev smittet da det kan være med til at holde det lidt nede.. Mille var Meget hårdt ramt og havde haft det længe desværre.. Og ja, der findes flere forskellige typer giardia smitter under det vi samlet kalder giardia (bla kan en af typerne smitte mennesker hvor feks en anden ikke kan.. blot et eksempel)

  • #11   21. nov 2019 Det er hun heldigvis. Hun har stor erfaring, da hun rejser meget til andre lande og underviser og behandler i netop giardia og andre meget smitsomme sygdomme. Det betyder også, at hun bruger lidt en anden slags behandling end normalt, da hun har større succes med denne.

    Jeg er bare så træt af at andre folk ikke forstår det, for så er det nærmest umuligt at komme af med. Jeg kan simpelthen lugte giardia på lang afstand, det har en virkelig grim og karistisk lugt!


  • #12   21. nov 2019 Maj, det kunne da være interessant for os andre at høre, hvad det er for en behandling, hun bruger. Det lyder da i hvert fald noget anderledes, end det jeg prøvede med Ouna og giardia.
    Ouna fik 2 gange 5 dage med panacur plus vask og rengøring af omgivelser, og det tog problemet. Men det er da altid interessant at høre, hvad en dyrlæge med stor erfaring bruger.


  • #13   21. nov 2019 Okay det er da virkelig dejligt smiley I udlandet tager de også giardia meget mere seriøst end herhjemme - vi burde vågne lidt op fordi det er seriøst en parasit fra helvede!!

    Af ren nysgerrighed, hvilken behandling gir hun? smiley

    Ja andre folk forstår ikk at man er så "hysterisk" (med god grund!) omkring det og de forstår heller ikk hvor voldsom en omgang det er og hvor HÅRDT det er!!! De tror oftest "åh så slemt kan det da ikk være" og at man overdriver.. Det oplevede jeg ihvertfald selv fra folk der aldrig før har oplevet giardia.. De forstår ikk hvor lorte en parasit det er og hvor hårdt men skal kæmpe for at komme af med det lort!! Det er mega hårdt og jeg var seriøst grædefærdig og tæt på at gå ned med flaget efter knap et år og 6! forsøg på at komme af med det lort smiley Men ja, jeg blev seriøst PANISK omkring det at andre ikk samlede op i området og dermed efterlod smitte samt gensmitte - Det er jo en ond ring! Men folk tager det desværre bare ikk seriøst smiley Jeg ville seriøst blive VANVITTIG af angst hvis jeg så samtidigt boede i et område med meget smitte!!! Jeg døjer i forvejen med at slippe min angst vdr giardia og smitte selvom der heldigvis ikk er særlig smitte i mit område.. Har det virkelig stramt med feks at røre ting i mine skabe/skuffer der ikk har været tørret af med virkon s, selv her knap 2år efter (man kan jo ikk tørre 100% af ALLE ens ting af) og Mille får ikke lov til at snuse til pøller eller hunde i numsen hvis jeg er klar over at hunden har døjet med dårlig mave i noget tid eller on/off!.. Det har virkelig påvirket mig.. og hvis Mille bliver smittet igen, så tror jeg seriøst jeg går ned med flaget.. Så jeg forstår 110%!!

    Er det første forsøg på at blive giardia fri I er i gang med nu?


  • #14   21. nov 2019 Jeg havde behandlet med Panacur 5 dage x 2 og igen en måned efter med samme behandling. Uden effekt.

    Vores dyrlæge bruger metrodinazol i 10 dage (han er på 9. dag i dag) og skal testes igen i dag. Hun siger det kan kræve op til 3 omgange alt efter hvor lang tid, det sidder. Men han var kun let positiv på testen. Men har til gengæld haft dårlig mave gennem flere måneder on and off ??

    Hun siger hun klart har bedst erfaring med metrodinazol-behandling, når det kommer til Giardia.
    Derudover får han en B12 vitamin sprøjte hver uge i 6 uger, da det giver god støtte til at bekæmpe det og styrker immunforsvaret godt.

    Vi har heldigvis forsikring - for det er godt nok en dyr omgang!


  • #15   21. nov 2019 Det er nu ikke sådan ukendt behandling smiley - var også det Mille fik smiley Husker dog ikke hvor længe men hun fik også længere kure end de fleste dyrlæger gir fordi det havde jeg selv fundet frem til skulle virke bedst og dyrlægen læste så det info fra en pålidelig kilde jeg havde fundet og sagde ja til at gøre det smiley Det tager nemlig inflammationen/betændelsen i tarmen smiley Vi var også ude i at prøve noget til resistens, kan dog ikk lige huske på stående fod hvad det var smiley Og husker desværre heller ikk hvad der til sidst endte med at virke.. Men ihvertfald tak for at dele smiley - Mht b12, det er dog noget de færreste gir som støtte hvilket de faktisk burde! Jeg fandt selv frem til at giardia kan give mangel tilstande og oftest af b12 og andre b vitaminer, så Mille kom på b combi og b12 smiley Hun blev også målt at hun manglede b vitamin (mener det var folinsyre og b12).. Men ja, det lyder da til at din dyrlæge har styr på det smiley Husk at få taget en blodprøve for mangel tilstande efter i er kommet af med giardia!

  • #16   21. nov 2019 Nej, tror heller ikke, jeg nævnte, det var en ukendt behandling.
    Dog er mange dyrlæger i Danmark ikke glade for at bruge det, fordi de siger, det ikke har så god en effekt. Men der siger hun det modsatte og i udlandet bruger man nærmest kun det. Sammen med vitaminbehandlinger smiley

    Mht. tyggeben, så gav jeg ham i morges en Kong med vådfoder (skånekosten) - det var et kæmpe hit og han lå med den i over 1 time og fik stimuleret sin tyggelyst. Så kan klart anbefales videre.


  • #17   21. nov 2019 Nej det har du ikk sagt - var mere bare for at sige at det alligevel ofte bruges herhjemme især hvis man har prøvet panacur uden effekt - jeg fik det ihvertfald hos flere dyrlæger på deres opfordring smiley Det er nærmere længden på behandlingen der er anderledes også b12 smiley

    Dejligt at det lykkedes at gi noget lækkert som han kunne nyde længe smiley


  • #19   22. nov 2019 Tak for det råd. Det vil jeg tage med næste gang. Vi får svar senere i dag, om det stadig er der eller ej. Så gerne kryds fingre smiley

  • #20   22. nov 2019 Det er væk!!!! Nøj hvor er jeg glad. Dyrlægen var også meget meget glad. Hun havde haft en inde i dag, som har kæmpet i 2 mdr med det og så lykkes det for os efter 10 dages behandling.

    Han skal stadig have B12 indsprøjtning de næste 4 uger og skånekost til maven er ok igen. Metrodinazol har givet ham mere dårlig mave, så dejligt at være fri fra det nu.


  • #21   23. nov 2019 Krydser fingre for at I ikk skal bøvle med gensmitte!! smiley - Desværre kan man ikk være Helt 110% sikker på en negativ test forstået på den måde at Mille og Emma begge testede negativt efter endt kur men kort tid efter testede de igen positiv - dyrlægen var næsten sikker på at det var fordi alle ikk var blevet slået 110% ihjel og det derfor blomstrede op igen efter lidt tid.. Det gir jo desværre mening hvis der er få nok cyster/whatever i afføringen så rammer man dem ikk altid i den lille del de tester.. Håber selvfølgelig det ikk er tilfældet hos jer men det er blot for at sige det kan være noget pokkers lumsk l*rt!! Men krydser alt der krydses kan smiley Tillykke med det dejlige resultat! Håber det forsætter med at blive væk!! smiley

Kommentér på:
Tyggeruller under skånekost

Annonce