Knurre omkring mad... Knurre omkring mad...
Jeg ved emnet har været oppe før, men jeg syntes ikke der har været noget entydigt svar.. Ikke et jeg kan bruge i hvertfald..
Vi har en(golden retriever) hvalp på 14 uger og hun knurre når hun står ved maden, eller ligger med et ben..
Det råd der er kommet i de andre tråde er at lade hende være når hun spiser, det er så også muligt når det kun er os der er til stede, men hvad så hvis det er et barn?
Vi har fx et par niecer i trodsalderen der absolut ikke vil acceptere at de ikke må gå hen til hunden hvis de får besked på det,(blandt andet har jeg været meget efter dem omkring at gå hen til dyrene når de er i deres kurve, men ligeså snart man vender ryggen til...) og bliver hun først bidt siger alle jo aflivning, hunde må jo ikke bide børn... Selvom et er deres egen(eller forældrenes) skyld i de fleste tilfælde..
Omfanget er sådan at hvis kattene vil hen og drikke men hun spiser, knurre og gøer hun af dem, ligger hun med et ben kan de ikke komme inden for en radius af 1-1½ meter af hende før hun går amok på dem, den ene blev jagtet ned fra en stol lidt over en meter fra hende den anden dag..
Og når hun ligger midt i det hele er det ret svært at komme forbi hende for at komme ud i køkkenet eller gangen hvor kradsetræet også er..
Hvorfor har hun så også det ben? Jo hun har en eller anden bide-trang for tiden, formentligt tænder.. Og der er kun tre ting man kan bide i, dørkarme, guldvtæppet og hudben.. Alle de fine bide-legetøjs-ting vi har købt til hende er uinteressante.. uanset hvor meget vi (mennesker) interessere os for det, leger med hende med det..
Vi foretrækker lidt hudbenene, men syntes nu ikke det ville være så fedt hvis det blev til et "menneske-ben" hun begyndte at bide i...
Og kattene skal jo også have lov at være her..
Og hvad nu hvis hun udvilker det til legetøj? -Eller andre ting?
aug 2008
Følger: 65 Følgere: 60 Hunde: 2 Emner: 1.030 Svar: 3.774
aug 2008
Følger: 65 Følgere: 60 Hunde: 2 Emner: 1.030 Svar: 3.774
nov 2006
Følgere: 49 Hunde: 8 Emner: 131 Svar: 7.566
Lidt tips til at ændre din hunds madforsvar
nov 2006
Følgere: 49 Hunde: 8 Emner: 131 Svar: 7.566
Hold hele tiden øje med din hunds reaktion. Hvis den begynder at blive stiv i kroppen, eller begynder at se stift på dig, er du kommet for tæt på eller er gået for hurtigt frem i træningen. Hvis din hund allerede har fået et problem, skal du være mere omhyggelig i træningen og opdele træningen i mange flere trin end det, der er beskrevet her.
aug 2008
Følger: 65 Følgere: 60 Hunde: 2 Emner: 1.030 Svar: 3.774
okt 2008
Følger: 10 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 118 Svar: 8.166
jan 2009
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 3 Emner: 88 Svar: 493
Så det jeg søger er lit råd til HVORDAN jeg skal træne det ikke AT jeg skal træne det, for det have jeg jo ligesom regnet med..
Miriams råd er så lidt mosat alt hvad jeg ellers har hørt men vil prøve med at give hende godbidder ned i skålen.. problemet tænker jeg så lidt, hvis hun når at knurre inden jeg giver hende godbidden eller mens, "belønner" jeg jo hende for at knurre ad mig?
jan 2009
Følger: 3 Følgere: 4 Hunde: 2 Emner: 6 Svar: 115
aug 2006
Følger: 29 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 899 Svar: 11.834
aug 2006
Følger: 29 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 899 Svar: 11.834
jan 2009
Følger: 3 Følgere: 4 Hunde: 2 Emner: 6 Svar: 115
jan 2009
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 3 Emner: 88 Svar: 493
Men hvis jeg benytter rådet om at side og smidde godbidder ned i skålen vil jeg så ikke komme til at belønne hende for at knurre?
feb 2009
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 1 Svar: 33
maj 2008
Følger: 1 Emner: 7 Svar: 456
Og nej hun skal ikke have noget hvis hun knurrer, du må sørge for at det du har i hånden er bedre end det der er i skålen. Når det går godt ved madskålen, kan du prøve at bytte et ben for et ben.
Vold har aldrig udløst noget godt.
Her er et lille ordsprog til dig.
98 % positiv træning og 2 % ret till at sige "sku"
jul 2006
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 3 Emner: 16 Svar: 350
okt 2006
Følger: 6 Følgere: 4 Hunde: 3 Emner: 9 Svar: 69
Da vi fik Mulle vores labrador ville hun jo gerne gå i madskåle, og senere hend bestemme da hun blev ældre!
Men vores Dansk/Svenske Gårdhund fik hende hurtigt lært hendes madskål er HENDES og ikke Labsens.
Med hendes egen mad og ben gjore vi fra starten sådan at vi måtte rode rundt i maden mens hun spiste, og tage hendes ben fra det NEJ det er ikke for sent hun er jo stadig en lille hvalp, der skal finde sig til rette.
Børn vil den opfatte som konkurrenter til hendes mad, lad børnene gå der hend knurre hund vend hende rundt så hun ligger på ryggen og tag fat i det øverste af brystkassen giver som regel hurtig overgivelse, dette lære hende folk gerne må røre hendes mad, eller ben for den sags skyld, at det er hende der er den nederste i herakiet, det samme gælder med hensyn til kattene, da hun tror hun er "mere end dem" her gælder det igen om at vise nu da i har katte at hun ikke er mere end dem men måske faktisk er mere på ligefod med dem, end overmand.
dec 2007
Følger: 13 Følgere: 11 Hunde: 4 Emner: 140 Svar: 729
Jeg forstår ærlig talt ikk, hvordan at hundes knurren ved maden kan betragtes som usikkerhed? Det må en eller anden meget gerne forklare mig, så jeg bedre kan sætte mig ind tingene.
Jeg ser knurren ved maden, som et tegn: "Det er MIN mad, så du skal ikke komme og spise den". Da Freyja knurrede af mig imens jeg klappede hende under hende måltid, var jeg konsekvent. Jeg tog hende i skinnet, tryggede hende ned imod gulvet, plus jeg stirrede hende meget dybt i øjnene. Hun hylede ikke, da det ikke gjorde spor ondt, men accepterede fuldt ud at jeg som førerhund gav hende en reprémande. Ligesiden har der ikke været noget. Hun er ikke spor utryg ved siden mad, men lader mig gøre præcis hvad jeg vil. Jeg kan sagtens stikke en hånd ned i maden, uden at hun tager halen imellem benene eller turbo spiser.
Når jeg opdrager, gør jeg det med tankerne omkring hundes flok instink. Jeg er Freyjas alfahund, og når jeg skælder hende ud, gør jeg præcis som en anden hund vil have gjort i mit sted. Jeg "napper". En hund har det bedst, når den er sikker på sin plads i hiarkiet. Så er den ikke usikker, og føler sig bedre tilpas.
Så mit bedste foreslag er, simpelthen at give hende en bestemt, men blid irettesættelse.
okt 2007
Følger: 41 Følgere: 40 Hunde: 3 Emner: 6 Svar: 45
du skal ikke taget en konflikt op med hende også bare tage benet, det helt forkert.
du skal bytte købmand med hende. dvs giv hende noget der er lidt bedre også tage benet, gerne hvor er lidt væk fra det. det er rigtig god træning ogå vil i få bygget et godt forhold op uden at bare "tag benet for det mig der bestemmer" du kan indtil hun har lært at hun får det igen og ikke skal vogte over det, så tag det væk når der er børn i huset, for så længe i er der vil hun ikke ødelægge ting, og hvis hun mangler noget at tygge på å giv hende et stykke legetøj evt. :0)
det kan være at hun i sin hvalpe perioede har skulle passe på sin mad af hensyn til de andre hvalpe eller at der er blevet taget noget fra hende. og derfor vogter hun det idag.
men brug den træning med bytte. og så ikke giv hende mad når i har besøg.
håber det hjalp lidt. du må meget gerne skrive privat hvis det ikke hlet virker eller vil vide mere.
kan fortælle jeg e igang med en uddannelse som afærdinstruktør og adfærdsspecialist og vi har haft om disse oplevelser.
mvh sandie
jan 2006
Følger: 17 Følgere: 17 Hunde: 1 Emner: 606 Svar: 6.689
Hvalpen kæmper om at få så meget mad som muligt, så der bliver snerret og knurret, og så bliver maden hugget i sig.
Når så hvalpen kommer hjem til den nye familie, så vil den stadig hugge maden i sig, da den har fået den indstiling, at der er andre der tager dens mad.
Men nu er det op til ejeren at gøre hunden fortrolig med, at der er ingen der tager dens mad, Det kan gøres på denne måde, at man gir en lille smule ad gangen, så hvalpen bliver fortroligt med at der er der tager dens mad, og at man godt kan tage skåle, for så kommer der mere mad i den.
Når man har gjordt det i et stykke tid, falder den til ro og så vil den spise nornal, og ikke bare sluge maden.
Men nu kommer så det, at hunden skal lære at den ikke skal beskytte sin mad, så nu går man hen og forstyrre hunden, når den er i fær med at spise, stikker fingen ned i skålen og roser hunden, da den bare spiser videre, uden nogen for for knurren eller andre lyde.
På denne måde kan man så lære hunden, at man godt ken tage ben og andet den den spiser ud af munden på den.
Så undgår man at hunden bliver foderbeskytter, men det er kun ejeren der kan gøre dette, ingen andre skal gøre det.
aug 2006
Følger: 29 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 899 Svar: 11.834
Jeg er virkeig chokeret over nogle af de metoder folk anvender.
jan 2009
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 3 Emner: 88 Svar: 493
Jeg kan se jeg selv er skyld i problemet.. Jeg har forsøgt at træne med hende at hun skal sætte sig og vente til jeg siger "værsgo" med at tage det.. (både fordi hun nærmest overfaldt mig når jeg stod med madskålen, men også for at hun generelt skulle have lov til at tage ting før hun gør det, hun tager nemlig fra tallerken hvis vi sidder i sofaen og spiser..)
Men jeg tror problemet er opstået i den måde jeg har trænet det på, og det må jeg jo så arbejde mig ud af igen..
Det er heldigvis ikke svært at finde noget der er mere spændende end hendes tørkost..
Jeg vil ikke bruge de "magt obverbevisende" metoder, jeg vil gerne være leder, ikke diktator..
Men tak for de mange gode svar
jul 2004
Følger: 28 Følgere: 28 Hunde: 1 Emner: 48 Svar: 216
Til den sætning vil jeg sige det IKKE passer... Min bette vaps knurre os når han får noget godt og viser tænder og det er skam ikke fordi han er utryg men simpelthen fordi han ikke vil have kattene tager hans mad.
Hverken mit barn eller jeg har problemer med og tage ting fra ham og han knurre heller ikke af os, men kattene skal dælme ikke prøve på noget...
Nogen gange kan han godt lige glemme at det er os og ikke kattene der er i bag grunden og kommer så til og knurre af os, men der skal jeg bare hæve stemmen så spiser han bare videre og loger med halen for han er alt for fokuseret på maden og ikke på hvem der er i nærheden og ved godt vi ikke tager mad fra ham..
Men okey, nu er min en bette fis der aldrig kunne finde på og bide i nogen eller noget, han knurre bare af kattene og viser tænder, så går de deres vej igen..
jul 2004
Følger: 28 Følgere: 28 Hunde: 1 Emner: 48 Svar: 216
dec 2007
Følger: 13 Følgere: 11 Hunde: 4 Emner: 140 Svar: 729
Jeg er enig med dig. Min far har været hundefører indenfor politiet i mange år, og har selv lært mig de metoder han selv har brugt. Vores hunde er også glade, tilfredse dyr, der er i en rigtig balance. Selvom at hunden, i dette tilfælde Freyja, er min bedste ven, ligger hun stadig væk under mig, og under de andre mennesker omkring hende.
<b>Maianne-Tænk FØR du avler .</b>
Tusind tak, det var rigtig dejligt du ville skære det ud i pap for mig
Men jeg holder nu stadig til min metode, eller den gammel dags som man kalder den. Når jeg opdrager, tænker jeg mere på hvordan hunde opdrager hinanden. Jeg kan nogle gange sagtens finde på at tænke heeeeelt tilbage til dengang hunden var en ulv, og hvordan det hele blev balanceret i hieraki. Trods deres metode var dyrisk dominans, lever de alligevel i perfekt harmoni.
Ved at dominere min Freyja, giver jeg hende sammentidig en tryghed hun behøver som flokdyr. Hun kender sin plads i rangordenen, og gør sig ingen forsøg på at komme længere op, da hun ikke er i tvivl om sin plads.
Jeg tror bestemt ikke hun knurre af mig ved maden fordi hun er utryg, men mere fordi at hun ikke vil dele sin mad. Freyja og jeg har et utrolig stærkt venskab, og så jeg er sikker på at hendes adfærd omkring maden ikke er utryghed. Vi samarbejder på mange måder, men hvis hun ikke respektere min alfa status, så er jeg kontant. (Okay, skal ikke forståes så voldsomt som det lyder).
Min far er gammel hundefører indenfor politiet. Mange kan måske diskutere om politiets opdragelses metoder er korekte, men jeg syntes nu at vores egne hunde lever i fuld trivsel og er nogle glade vovser. De er 100% kontrolér bare, og virker slet ikke underkuet eller nervøse.
Men jeg kan sagtens se, at den metode du bruger også er ganske glimrende, så den vil jeg slet ikke kritisere. Men hver person har sine egne metoder
aug 2008
Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 104 Svar: 5.000
Da hun så begyndte at blive mere afslappet, begyndte vi at lade være med at slippe benene, når vi gav dem til hende, sådan at hun blev nødt til at tygge, mens vi hold i den anden ende af benet. Omkring dette tidspunkt begyndte vi også at give hende godbidder, mens hun lå med noget godt, men hele tiden i sådan et tempo, at hun var rimelig afslappet og ikke knurrede, sådan at vi ikke belønnede hende for dårligt adfærd.
Senere igen, begyndte vi at bytte tyggeben og godbidder med hende og endnu senere lærte hun, at hvis hun var sød og forholdt sig i ro, når kattene fik godbidder, jamen så faldt der også noget af til hende.
Alt dette blev kun trænet en 2-3 gange pr. uge, sådan at der ikke kom al for meget fokus på det foder. Samtidig lærte vi hende "nej" og "vent".
Det har nu været sådan i mange måneder, at Lia er blevet lidt af en pestilens og mener at der altid skal være en til at holde hendes kødben men hun tygger også selvom denne er et vildfremmed menneske. Er der ikke nogen, som har tid til hende, så prøver hun at tygge ben på maven af kattene, hvilket de dog ikke gider være med til.
Hun tager det helt afslappet hvis en af kattene går hen til hendes foderskål med alm. foder. Er der ekstra guf i skålen, så kan hun finde på at puffe dem væk (og det er også helt i orden), men der er ingen knurren, visen tænder eller gøen. "Nej" og "vent" øvelserne har oven i købet haft den bi-virkning, at hvis vi er i nærheden, så tager hun ikke noget uden at have fået lov og det uanset om det er en død mus i græsset eller når manden taber middagskoteletterne på gulvet.
jan 2009
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 3 Emner: 88 Svar: 493
Rådet lød også på at i tilvændings perioden må hun ikke have noget hun har besiddertrang over når der er gæster eller børn til stede..
Med benet er det det samme, vi skal gå så tæt på vi kan uden hun reagere på det og kaste guffere hen til hende samme fremgangsmåde som med skålen, og til sidst bytte med hende med en mere attraktiv guffer end det ben hun har..
Og i følge rådgiveren er det ikke en god ting at straffe hunden for at reagere sådan, det kan forværre adfæren og nedbryder det tillidsbånd der er mellem hund og ejer..
En tillidsfuld hund vil være lige så lydig som en undertrykt... bare gladere...
Så tak for alle svarene
dec 2007
Følger: 13 Følgere: 11 Hunde: 4 Emner: 140 Svar: 729
Jeg tror også vores metoder er meget ens, sådan det lyder det i hvert fald ;o)
Knurre omkring mad...