{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
648 visninger | Oprettet:

patella? :/ Eller ? {{forumTopicSubject}}

Hej Hg smiley
Jeg fik afvide af min dyrelæge at babe havde meget meget lidt patella ikke noget der betød noget ihvertfald.. Men her den anden dag hoppede hun ned fra en trillebøre og hun skreg og skreg og skreg, jeg nussede lidt hendes ene bagben som hun haltede på, også gik det væk.. men nu er det som om at hvergang hun laver et hop, eller står på bagben eller ting som hunde nu gør, så halter hun igen indtil vi nusser det.. men det er som om at hendes knæskal lige smutter på den forkerte side.. Det har aldrig været et problem før.. aldrig.. Og nu er min dyrlæge selvfølgelig på ferie og kommer hjem på mandag.

´Hun virker bestemt ikke til at have ondt , bortset fra når hun selvfølgelig halter..

Jeg er ved at gå ud af mit gode skind når min lille altbetydende prinsesse halter, og frygter jo altid det værste.

Hvad vil i tro der er sket og hvad der vil komme til at ske ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  patella? :/ Eller ?
  • #1   11. aug 2011 Patella kan sagtens opstå som en skade- især hvis der var lidt i forvejen. Så jeg ville få kigget på hende hurtigst muligt. Og så ellers undgå, at hun springer ned fra ting

  • #2   11. aug 2011 Okay mange tusind tak ! smiley Jeg går jo helt i panik når det er mine små vapser der er noget galt med !

  • #3   11. aug 2011 Hvis hun har det i en grad så hun halter og har ondt skal hun opereres.
    Så begynd at spar penge op nu smiley


  • #4   11. aug 2011 Hvad koster sådan en omgang egentlig ? smiley

  • #5   11. aug 2011 min ene hund er lige opereret for patella i begge ben, det blev knap 14000. Hvis det kun var det ene ben var den anslåede pris på 10-12.000. Men du skal huske at patella luxation aldrig er en akut smerte, så du må ikke være alt for bekymret. Det gør mere ondt på dig at se hunden trække benet end det gør på hunden.

    Jeg fik min hund opereret hos Claus Sloth som er specialist indenfor ortopædi, og det er ham der har fortalt mig at det ikke er en akut smerte og at man derfor godt kan slå kold vand i blodet. men opereres skal de, ellers forringer man deres livskvalitet i en sådan grad at det ikke er forsvarligt at holde hunden i live. (Her snakker jeg kun om hunde der har gener af det, halter, trækker benet osv, hunde kan sagtens have en grad 1 uden nogle symptomer og hvor man ikke gør noget ved det).

    God bedring med din lille vaps smiley


  • #6   11. aug 2011 Det kommer an på, hvorfor knæskallen hopper ud. Men i omegnen af 10.000 skal du nok regne med

  • #7   11. aug 2011 ja som Julie siger kommer det også an på hvordan det er.
    Min venindes hund skulle have lavet to helt nye knæskaller og sat hele "skidtet" sammen fra ny, det kostede 15.000. min hunds var grundet slid, altså hun havde perfekte knæskaller, så det var den nemmeste form for operation, og blev alligevel 14.000 (men for begge ben, som sagt).

    Men et godt råd: Gå til en specialist hvis den skal opereres. Hvis du bare lader en dyrlæge der både ser katte, heste, køer og får og som ikke har noget specialviden omkring det, så kan det ende med at den stadig har pl eller at det faktisk bliver værre.


  • #8   11. aug 2011 Der er også forskel på, om det er fordi der ikke er nok fordybning i knoglen eller om det er ledbåndene, som er slappe

  • #9   11. aug 2011 Tusind tak ! Jeg er jo straks helt oppe og køre.. det er aldrig sjovt sådan noget smiley Jeg skal på ferie nu her om 4 uger, er det bedst at få det gjort inden eller efter ?

  • #10   11. aug 2011 Det kan jo også være slaget fra uheldet, som giver halten. hvornår skete det?

  • #11   11. aug 2011 Vi bruger normalt ham i århus.. Han skulle vidst være rigtig dygtigt ?

  • #12   11. aug 2011 Det skete for en lille uge siden.. Men først troede jeg at det var fordi hun trådte på en brandnælde, for så plejer hun at gå helt amok.. men hun halter stadig, så det er ihvertfald ikke pga den dumme brandnælle.

  • #13   11. aug 2011 Altså der er lang genoptræning bagefter og lang stille tid, så jeg ville bestemt ikke operere og så efterlade hunden i pasning pga ferie. Så hellere vente

  • #14   11. aug 2011 Det er jo ikke sikkert den skal opereres, nu skal den lige ses på først. smiley

    Mht. om det skal være før eller efter ferie, hm, det er vel altid smart at gøre inden så man kan forkæle og pleje smiley

    men held og lykke, håber den bare har fået et slag eller forstuvning.


  • #15   11. aug 2011 nååå jeg læste det som at du havde 4 ugers ferie, og ikke at du skulle på ferie. Så ville jeg også vente smiley

    Min hund skal være i bur i 3 uger endnu, hun må tisse og pølle i snor et par gange om dagen og ellers må hun slet ikke bevæge sig. Men det var jo også begge ben der blev opereret på en gang, hvis det kun er det ene kan de jo støtte på det andet. Efter de tre uger må hun være i min lejlighed igen, men der går stadig 2 mnd før hun må løbe frit uden. Så det er virkelig en lang proces.


  • #16   11. aug 2011 Ohh det bette pus, det er jeg godtnok ked af at høre.. rigtig god bedring ! smiley

  • #17   11. aug 2011 Du kan kigge i mit album. Har også en der er blevet opereret for PL, i begge ben. De koste mig 10.500. Og bene blevet tage et af gangen. Der blev sat et søm i hvert knæ. som er blevet taget ud igen, da det groet sammen.

    Hans livs kvalitet er blevet så meget bedre af det. Han halte meget til at starte med, men ikke til sidst. Men han kunne ikke gå ordenligt:(


Kommentér på:
patella? :/ Eller ?

Annonce