2.473 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 99 Svar

Vibe A
Vibe A
Tilmeldt:
1. sep 2015
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18

Alaskan Malamute i fremtiden? Alaskan Malamute i fremtiden?

Hej alle.
Jeg fylder 18 år i slutningen af oktober. Af forskellige grunde vil jeg gerne flytte hjemmefra til en lejlighed.
Jeg har altid elsket dyr, og har altid ville have en Alaskan Malamute.
Jeg har læst om hvordan racen er, og bliver selvfølgelig ved med at sætte mig ind i racen!
Jeg er vokset op med en hund, (blanding mellem en Golden Retriever og en Border Collie). Og min far har en Border Collie i hans lejlighed, og den er 6 år.
Men har aldrig haft en hund, helt selv og alene om det. Jeg flytter nemlig alene i lejlighed. Og har altid ville have en hund når jeg flyttede hjemmefra.
Tingene er indviklet så vil gøre det så kort som muligt.
Min lejlighed SKAL være i "stue etagen", så der ingen trapper er for min kommende hund, og jeg vil rigtig gerne have en okay stor have, i forhold til at det selvfølgelig er en lejlighed.
Og går derhjemme, og jeg har "ikke noget at lave" i den næste kommende år. Og måske heller ikke det efterfølgende år.
Og jeg har altid elsket at være udenfor, i naturen og generelt bare nyde vinden i håret, og få røde kinder. Men vil gerne være meget mere udenfor, hvilket jeg ved, at jeg vil blive når jeg får en hund.
Og jeg kan rigtig godt lidt Alaskan Malamute da det ikke er en hund, som bare går i røven på en i hele tiden, men som er mere selvstændig. Jeg ved det bliver en hård træning! Og at den skal aktiveres og stimuleres meget, for at føle sig godt tilpas.
Men jeg går meget op i dyrevelfærd m.m.
Og jeg ved, at når min hund er glad, er jeg også glad!

Så efter den lange stil, er spørgsmålet egentlig:

Kan jeg alene, som 18 årig, klare denne race, med mit mod og vilje?
Og kan en Alaskan Malamute godt klare det miljø, som jeg kan tilbyde den?

Tak på forhånd! smiley

Venlig hilsen Vibe.


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Løsne 10 skruer 800 kr.
  • Vandtilførsel 500 kr.
  • Svejsning af en aluminium stol.En af de “brædder”man sidder på er gået i stykker i svejsningen 500 kr.
  • Stormsikring Pavillon 1.400 kr.
  • Hjælp til elstik 500 kr.
  • Vinduespudsning 600 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Alaskan Malamute i fremtiden?
  • #2   1. sep 2015 Jeg vil anbefalde dig at bo hjemme i et stykke tid først, der er pænt meget der skal købes ind både ved indflytning og i løbet af den tid du bor der..

    Selve købet af hunden er det billigste, dyrlæge, foder, ansvarsforsikring osv. er langt dyrer i længden..

    Hvis du vælger hvalp/unghund kan du forvente at den ødelægger en del også.

    Plus det er svært at finde et sted med en rimelig husleje hvor man må have en så stor hund


  • #3   1. sep 2015 Vent med at anskaffe hund, til du har boet ude et stykke tid. Mange bliver overraskede over, hvor dyrt det egentlig er, at bo ude. Samtidig skal du gøre op med dig selv, om du ønsker at give afkald på det sociale og frie liv, som Ida Kristine er inde på.,

  • #4   1. sep 2015 Først ville jeg lige overveje økonomien i det projekt -har du, som 18-årig "uden noget at lave" (jeg går udfra det er = lav indkomst) råd til at bo i en lejlighed med have mm. hvor det er tilladt at holde hund? Og i et område med ok tilgang til naturen, for tvivler på at mutte vil trives som 100% byhund (den kan jo ikke bare lige slippes løs i parken på gåturen e.l.) -traveture på fortorvet forestiller jeg mig ikke som tilstrækkeligt for en mutte.

    Man kan godt have hund i lejlighed -det har jeg haft siden jeg fik hund for ca 8 år siden, og det er såmænd osse aktive hunderacer jeg har.
    Men jeg har samtidig rigtig god adgang til områder hvor de kan løbe frit (de er med i stalden hos hestene, hvor de kan være løse uden risiko for at de stikker af på egen pote), og jeg har været ret heldig med udlejere der har sagt god for at have hund, selvom det som udgangspunkt ikke var tilladt i ejendommene.

    Dernæst skal du overveje hvad du skal lave når det år eller to er gået hvor du ikke forventer at lave ret meget.
    Igen: man kan godt både arbejde/studere og have hund -men man skal altså vide at det kræver nogen kompromisser hvis man vælger at gøre det. Hunden kræver jo ikke kun noget af dig det næste års tid, den kræver noget resten af dens liv... og en mutte kræver lidt mere end gennemsnittet.

    Der er absolut masser af gode eksempler på unge hundeejere. Men det er altså vigtigt man gør sig nogen tanker om hvordan det at have hund, kan hænge sammen med at studie, studiejob, at være på SU/elevløn, at have begrænsede midler både til bolig og til "luksus" (som det jo er at have hund) osv.

    Og uanset hvor velovervejet beslutningen er, vil jeg til hver en tid anbefale at vente lidt med at få hund, til man lige har fundet sig til rette efter at være flyttet hjemmefra.
    Typisk kommer der lidt overraskelser på den økonomiske front -ting man ikke lige havde budgeteret med da man flyttede.
    Så vent lige nogen mdr efter flytningen før du køber hund, uanset race, vil være mit råd.


  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #5   1. sep 2015 Jeg vil højst sandsynlig også komme til at bo alene i et par måneder, da jeg har kigget på en hjemmeside hvor de går rigtig meget op i racen selvfølgelig, og de har jo en kennel. Og det vil tage nogle måneder inden hvalpen faktisk ville være i min lejlighed hvis det er.
    Og jeg har nærmest et "sabbatår". Det er lidt personligt men, har haft en depression for halvandet år siden, og nu sker der noget igen, som vi skal have... undersøgt. Så jeg vil nok heller ikke få en hund bare lige sådan, lige når jeg træder ind i den nye lejlighed.


  • #6   1. sep 2015 Jeg synes du skal starte med at kigge på økonomien, før du tænker på hverdagen med hunden.
    En malamute koster min. 10.000 kr. Dertil kommer ca 1000 kr pr måned til foder, forsikring, træning mv. Racen er dyr i udstyr oveni. Så alt i alt fr man let brugt 30.000 kr i hundens to første år.

    Du siger at "du laver ingenting". "ingenting" giver ikke nogen indtægt så vidt jeg ved. Og det harmonerer overhovedet ikke med dit raceønske. Racen er dyr at købe og holde. Det er en livsstil at holde slædehund.

    Så spar op, drøm, besøg opdrættere og forelsk dig mere i racen. Få en uddannelse, et job, en fast base - og SÅ kan du købe en slædehund smiley

    Start her: www.polarhund.dk, så du får et ordentligt eksemplar af racen.

    http://www.polarhund.dk/images/am/koberguide.pdf


  • #8   1. sep 2015 Depresion er ikke altid en god cocktail med en legesyg hvalp..

    Og kontanthjælp er ikke særlig høj når man er under 25 år, hvis det er det som du vil på..

    Jeg vil foreslå dig at du bliver hundelufter først, eller som min. går 2 ture hver dag (altså uden hund, men for at få en rytme i det at være hunde ejer, der skal tit mere end 2 ture til), og se om du kan overskue det i forbindelse med depression.. En malamut er ikke en hund der kan tage flere fridage i træk uden at lave det store, især ikke når det er en hvalp..


  • #9   1. sep 2015 Jamen, vil du overhovedet have råd til det? Det er jo som andre nævner, ikke billigt at have hund.
    Og hvad med din fremtid - hvad vil du efter dit sabbatår? Kan de kombineres med det, at have hund?
    Der er så mange overvejelser, der skal laves. Jeg kan godt forstå, du gerne vil have hund. Men måske du burde "holde" dig til, at finde et par gode opdrættere nu, som du kan følge - og så se tiden an, indtil du ved, hvordan din situation nogenlunde ser ud.


  • #10   1. sep 2015 Det de andre siger plus det er virkelig ikke en lejlighedshund smiley

    De bør have en have.


  • #11   1. sep 2015 Vibe -men hvad når det sabbatår er gået? Der skal jo være overskud til hunden, osse når du skal igang med noget igen.

    En hund + depression kan være både en god og en skidt kombi. Rigtigt mange oplever at hunden er med til at få dem ud af døren, er en ven på de dårlige dage og i det hele taget løfter humøret lidt.
    Men samtidig er depression altså osse af og til (i perioder om ikke andet) = at det bliver skide svært hvis ikke helt umuligt at få gjort alt det man burde... og her er en hund der kan håndtere en uge på sofaen altså en rar ting (ja ikke bare håndtere, men faktisk være ok med det).

    Så igen er det noget man skal overveje. Herfra kommer ikke et "lad nu være at få hund", blot en opfordring til at se lidt længere frem end bare det næste år eller to. Ingen kan spå om fremtiden, men de ting man KAN forudsige, skal altså med i overvejelserne.

    En mutte er ikke en nemt hund at lægge ud med, og en del ender med at skifte hjem eller blive en plage i det hjem de er i, fordi folk ikke helt gjorde sig bevidst hvad de gik ind til.¨

    Så prøv at undersøge prisen på den slags bolig du ønsker og i det område du vil bo. Læg dertil de faste månedlige udgifter og se så hvor meget der er tilovers. Hvis der stadig er råd til en mutte, så skal du altså til at kigge virkeligt seriøst på hvad du kan og ikke kan tilbyde sådan en hund.

    En god tommelfingerregel er at skrive ned hvad man mener at kunne tilbyde den og så trække 10-15% fra... så når man nok et mere realistisk niveau der er knapt så "pyntet" af alle ens gode intentioner



  • #12   1. sep 2015 Jeg er meget enig i de indlæg der er skrevet indtil nu! En mutte er fantastisk (ejer 2 stk) men det kræver også en del af en. Økonomisk er de sgu også lidt dyre, vi har efterhånden brugt MANGE penge på udstyr, forskellige seler til forskellige træk, tasker, forskellige snore, cykel, vogn, osv.
    De kan sagtens bo i lejlighed, det gjorde vi med Maliq, men vi kan også se at han trives meget bedre med en have han kan drøne i, og ligge ude og nyde kulden. En god opdrætter er vigtigt, og vi har nogle rigtige dygtige af slagsen i dk som glædeligt svare på ALLE de spørgsmål du har og meget gerne hører fra eventuelt fremtidige mutteejere! Du kan tage til udstillinger og løb nu her i oktober hvor sæsonen starter op, der er altid folk der gerne vil snakke og så er det et godt sted at se racen virkeligt og hører en masse fra folk få del i deres erfaringer smiley


  • #13   1. sep 2015 " jeg kan rigtig godt lidt Alaskan Malamute da det ikke er en hund, som bare går i røven på en i hele tiden, men som er mere selvstændig"

    Der er godt nok mange racer som ikke bare går en i røven hele tiden, så hvis det er dét eneste du er faldet for så vil jeg fraråde dig at få en mutte.

    Som Malene så fint beskriver er det at have slædehund en livsstil og ikke bare et kæledyr som så mange andre hunderacer. Især mutter og huskys som er de mest udprægede slædehunde som der er.

    Derudover vil jeg vove den påstand at man som ejer af husky eller mutte skal være mere glad for efterår og vinter end forår og sommer, da det er de 2 årstider i DK hvor de hunde er i deres ES specielt smiley


  • #14   1. sep 2015 Det er jo svært, og uden tvivl personligt .... men er du IKKE på førtidspension, eller selv har penge at leve af udenfor systemet, så kan du vel ikke vide hvad du sendes igennem de næste år ... selv under sygdom vil der komme afklaringsforløb og eventuelle arbejdsprøvninger osv ... så måske du ikke ved hvor meget du får lov at passe dig selv ...

    Ingen kan se mange år frem i krystalkuglen, ingen tvivl om det, men en hund lever normalt 8-12 år¨, så at kunne se et forløb 1-2 år frem er måske ikke det mest optimale ...
    Tænker så også på at hvis systemet er i gang med sammen med dig at få hold på netop dig med henblik på din fremtid, så er det måske ikke det tidspunkt hvor du skal have fokus på en hvalp ... men kan sagtens forstå at en hund også kan have en positiv effekt på ens helbred ... så synes ikke der er et entydigt svar .... dog synes jeg af og til at man netop hører om unge der får hund før de kender fremtiden, og så skal de pludselig til at flytte efter uddannelse og kan ikke få bolig til dyr, og så kommer der job, nye venner, kæreste og måske rejser ...og så står de og skal af med en hund der ikke er så gammel endda ...


  • #15   1. sep 2015 Hvad vil du bruge en slædehund til? Det er bestemt ikke en hund for enhver.

  • #16   1. sep 2015 Jeg har haft Robin (voksen) fra Januar i år.

    Da jeg fik ham var han allerede vaccineret, jeg fik ham gratis og han havde det mest basale udstyr med.

    Så har jeg købt den lovpligte ansvarsforsikring (Og jeg giver lidt under 400 kr for i året, det er UDEN sygeforsikring) og det lovpligtige hundetegn

    Jeg har gået til træning med ham, priserne har svinget mellet 600 og 250 kr for 6 omgange alt efter om han havde tilbud eller ej, i alt 2.250 kr, ud over det kommer så diverse godbider, godbidstake bus osv.

    Foder har jeg brugt ca. 1.400 på.

    Har ud over det også købt børster..

    Han skal vaccineres igen i oktober.

    Dette er kun på 7 måneder og hvor jeg har fået meget af basis udstyret med helt gratis..

    Han er voksen og går derfor ikke og bider i alt ting som halpe/teenagere kan finde på..

    Ud over det kommer der så udgifter til mig, og hvad jeg ellers skal betale til..


  • #17   1. sep 2015 jeg vil blot huske dig på at en hund du køber nu følger dig gennem hele din "bliv voksen -udvikling".Den vil være der i alt og til tider komme i "vejen" for ting. Det skal du blot være obs på . Jeg fik min Nova som 19 årig og her sidder jeg som 35 årig og i sofaen ved siden af mig ligger hun som nu knapt 16 årig og prutter på mig. En hund er en stor forpligtiglse. Husk at tænk over om du er villig til at give de afkald det kan medføre. For mig har det betydet : ganske få udenlands ophold af max 3 mdrs varrighed (1 gang), jeg har boet et par tvivlsomme steder fordi jeg ikke kunne finde andet, jeg har gået sulten i seng for hun kunne få mad fordi man som ung får nærmest ingenting i SU og hun måske havde haft en dyrlægeregning, jeg har misset byture, fødselsdage osv. for hun ikke skulle være alene mere end en 8 timer osv. osv. Jeg synes hun var det hele værd.. måske du ikke vil give samme afkald.

  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #18   1. sep 2015 Jeg ved ikke hvad der skal ske efter et år/to år. Måske flere, hvem ved?
    Jeg har tænkt meget over alle de ting I siger! Tro mig!
    "De ældre" er forbavset over hvor meget jeg kan tænke fremad.
    Og har folk der støtter mig, og som altid vil være der! Også folk fra kommunen endda. Men som en sagde, så kan jeg ikke vide hvad der sker i fremtiden. Men jeg tænker MEGET over det! Ikke kun de næste to år, men også meget længere! Og jeg vil jo tage meget hensyn til min kommende hund! Og ved det, med økonomien! Jeg har alle disse ting med i mine overvejelser og spekulationer! Og får hjælp til dem, meget snart! Så forstår godt hvorfor I spørger!
    Men jeg tænker meget over de ting jeg gør, og ved de har konsekvenser. Så jeg springer ikke ud i dem, før jeg ved at det kan lade sig gøre og at jeg vil få et godt resultat.


  • #19   1. sep 2015 Jeg vil også sige, husk husk husk at tænke fremad smiley Man ser så mange unghunde til salg fordi ejer(e) ikke lige tænkte 5 år frem. Så tænk på, om hunden også matcher det du har af fremtidsudsigter om 5-10-15 år.
    Har du stadig en ordentlig indkomst, så du kan få det til at køre rundt med lejlighed og udgifter til hunden selvom du "laver intet" ? Og råd nok til at spare op til uforudsete udgifter? Det ville jeg lige tænke over. For uanset hvad skal pengene jo betales hvis hunden bliver syg smiley


  • #20   1. sep 2015 Hov, dit svar kom mens jeg skrev. Bare du er opmærksom på at du vel ikke kommer til at lave ingenting resten af dit liv, så hunden skal ikke bare passe på din nuværende situation smiley

  • #21   1. sep 2015 Jeg ville personligt vælge en mindre krævende hunde.. Især når du både skal flytte hjemmefra (rigtig stor omvæltning) og ikke selv har haft hund før, det er slet ikke det samme som at forældre eller familiemedlemmer har haft det smiley

    Når man har depreesion skal man have en hund der ikke SKAL trænes på den måde som en mutte skal hver dag.. Den vil ikke kunne klare de dage du er længst nede..

    At være "syg i sindet" er bestemt ikke noget jeg vil anbefalde at blande en hvalp eller teenage hund ind i smiley

    Det har jeg selv måtte sande smiley Hvis du er meget opsat på det, så find en voksen, der ved du hvad du får med det samme smiley


  • #22   1. sep 2015 Beltane -træning kan gøres billigere. De DCH'er jeg har trænet ved, har taget ca 900-1200 om året (for 1 hund på 1 hold -vil man gå på flere hold samtidig og/eller gå med flere hunde bliver det dyrere). Så træning SKAL ikke være en dyr post smiley

    Derudover har du jo slet ikke taget højde for forsikringen som jo afhænger af om man vil have sygeforsikring med eller ej (vil jeg absolut anbefale hvis ens økonomi er usikker).

    Hanne -absolut en god pointe. Tvivler på en depression medfører at man bare får lov at gå i fred. Typisk er udgangspunktet jo at det netop er gavnligt at man "tvinges" ud af sengen om morgenen og i en eller anden form for beskæftigelse/behandling eller andet i den dur.
    Jeg kender i hvert fald ikke til mange nu om stunder, der får lov at gå hjemme og trille tommelfingre i et helt år eller mere på baggrund af en depression.


  • #23   1. sep 2015 MIchelle - Syntes nu ikke at det er dyrt smiley Ikke for den træning man får der hvor jeg træner..

    Ud over den alm. træning er der også 2 timers teori med, plus man kan kontakte ham stortset 24/7 hvis man har brug for det (altså i forbindelse med hunden selvfølgelig :p) Han har flere forskellige uddannelser så der er en del viden og uddannelse bag hans ord smiley

    Jo det har jeg, jeg skriver jo netop det er UDEN sygeforsikring smiley


  • #24   1. sep 2015 Har du nogen, der kan hjælpe med at passe hunden? F.eks. hvis du ikke kan overskue at skulle gå tur med hunden eller aktivere den.

  • #25   1. sep 2015 Beltane -det var nu heller ikek fordi jeg synes din pris er ublu... blot en pointe om at der findes en del billigere alternativer smiley

    Og sorry -det har mine trætte øjne overset smiley


  • #26   1. sep 2015 MIchelle - I forhold til området er han ret billig i forhold til hvad man får smiley Og det er så "kun" lineføring jeg går til lige nu smiley

    Tror bus og godbider løber op i ca. det samme som hvad selve træningen koster i længden smiley


  • #27   1. sep 2015 Jeg vil råde dig til at vente til din fremtid er mere sikker og det er jeg næsten 100% sikker på enhver opdrætter også vil fortælle dig det er jo deres "barn" de overlader til dig og der skal alt altså spille 110%. Vi ser desværre aaaaalt for mange omplaceringer af polarhunde generelt, særligt mutten og huskyen er slemt ramt synes jeg, og det er altså lige når de bliver teenagere og folk tænker "gud hvor er det hårdt, det magter jeg ikke" og det er så ærgerligt for alle parter! Dit liv bliver lagt om fra den ene dag til den anden og det skal du være parat til.

  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #28   1. sep 2015 Jeg har nogle som godt kan gå tur med den, hvis, det går galt...
    Jeg ved alle de ting I siger faktisk, og har tage højde for dem.
    Men tak!
    Men der var nærmest ingen der svarede på det med lejligheden... smiley


  • #29   1. sep 2015 Det er utroligt svært at finde en lejelighed hvor man må have hund i den størrelse til priser du vil have råd til i længden smiley Især hvis der skal være have til..

  • #30   1. sep 2015 Vibe -nu skriver du jo selv at du ikek aner hvad der skal ske om 1-2 år. Dvs. du har ikke nogen som helst anelse om, hvorvidt din økonomi og tid tillader en hund til den tid.

    Der er self ingen der kan give en 100% garanti for hvordan deres liv ser ud i fremtiden men man kan have en realistisk forventing/formodning, baseret på hvordan det ser ud nu...

    Tidsmæssigt er det i høj grad noget man kan TAGE sig tiden til, hvis man virkelig vil, og er villig til at indgå kompromisser. Økonomisk kan det være sværere hvis man ikke aner om man vil være i vellønnet job eller på SU (og dermed om man har råd til en 1vær. på 3. sal eller et rækkehus med egen have osv).

    Så kig nu REALISTISK på din fremtid -jeg forventer ikke at du kan hive en krystalkugle frem og sige hvordan du lever til den tid.
    Men hvis du slet ikke har nogen formodning om hvordan dit liv ser ud om bare et års tid, så skal du nok vente lidt med at få hund.

    Det er jo ikke nok du tænker over det -du skal osse gerne have en realistisk idé om det inden hunde anskaffes.

    Og hvordan regner du med at finansiere hunden mens du går og "laver ingenting" og samtidig skal betale bolig, mad, tøj osv?


  • #31   1. sep 2015 Hvis du ikke har set mit første svar: den kan sagtens trives i lejlighed! Men vi er nu glade for nu at have en dejlig have de kan drøne rundt i og ligge udenfor i smiley du kan læse ALT det du vil, men det er noget andet at møde hundene. Hvor i landet bor du?

  • #32   1. sep 2015 Det er sindssygt svært at finde en lejlighed, som man kan betale på kontanthjælp eller su, hvor man må have hund. Og det er det hver gang man flytter. Jeg fik min hund som 19 årig (4kgs selskabshund) og jeg bor med ham det 5. Sted nu. To af steder har jeg ikke måttet have hund og levede i evig bekymring for at blive smidt ud. Men det var hvad jeg kunne få.
    Er du mentalt rustet til at klare en hund, som pisser på gulvet, stikker af for et godt ord, flyver rundt som en skoldet skid og ikke fatter et ord af, hvad du siger eller faktisk er helt ligeglad?


  • #33   1. sep 2015 ang svar på det med lejligheden, så er du nok nødt til at skrive hvad det er du kan tilbyde?

    lejlighed + have, siger jo ikke ret meget om andet end boligsituationen (som jeg stadig tillader mig at stille spørgsmål ved).

    Men mit bedste bud er:

    Skal en mutte bo i lejlighed (selvom der er en lille have til) så skal du være villig til at tilbringe temmeligt meget tid udenfor -ikke kun med gåturen, men osse bare med at "være der" udenfor... de fleste spidshunde (og sikkert særligt polarhundene) nyder nemlig at opholde sig ude... osse når det sner, regner og stormer.

    Derudover skal du gerne økonomisk have mulighed for at give den fornuftig træning (særligt fordi det er første hund vil jeg anbefale træning i en god klub e.l.) og at lave en god opsparing til alle de uforudsete udgifter (og/eller kombinere dette med en sygeforsikring) + self alt det en stor hund nu kræver af faste udgifter.

    Og så skal du gerne kunne give sådan en fætter sikkerhed for at godt, aktivt og trygt hjem de næste ca 10-12 år -osse selvom du evt går igang med uddannelse, flytter osv... så regn lige på om du kan have den selvom du evt kommer på SU e.l.

    Som nævnt: lav ety budget over "bo-alene-udgifterne" og se hvad der bliver tilovers (husk forsikringer og licens)
    Er der stadig råd til hunden, så prøv at beskrive hvad det er du kan tilbyde sådan en hund


  • #34   1. sep 2015 Michelle det er helt korrekt! Da vi boede i lejlighed boede vi nærmest udenfor om vinteren, vi kunne godt bare sidde i udenfor og hygge. De lever om efteråret/vinteren og sover om sommeren, groft sagt smiley

  • #35   1. sep 2015 Jeg må være enig med Michelle og sige, at det jo ikke bare handler om at tænke over det og så er den sag klaret. Du skal jo virkelig tænke over, om hunden også passer til dit liv om 10 år, og hvis du vitterligt ikke ANER hvor du står om et par år, så lyder det lidt usikkert? smiley

  • #36   1. sep 2015 Hej Trådstarter.

    Tal med din egen læge om prognosen for depression... Den prognose er ikke så slem, en depressiv enkelt episode varer kun et par måneder, især med korrekt behandling.
    Hvis du og dine pårørende spekulerer på, om det er andet end depression du har haft, så tal igen med fagpersoner.

    Hvis jeg må tale frit, lad være med at planlægge 1-10 år frem efter en diagnose du ikke har!
    Jeg kan ikke se dig, tale med dig, se dit kropssprog og kender heller ikke din forhistorie - men de glimt du viser her, er normalt sprog, faktisk velformuleret uden at du digter nye ordstillinger som psykotiske mennesker ofte gør, uden din tekst har depressivt eller manisk præg...
    Lad nu være med at idømme dig selv en diagnose!

    Så, forvent at du er som andre, og læg et budget efter SU og studiejob, og planlæg efter at du har en arbejdsuge på studier, læsemøder og og job på ca 60 timer pr uge, for det har mange studerende.
    Og måske også en roommate eller kæreste på et tidspunkt.

    Kig på hvor du kan bo under studiet og /eller ufaglært job.

    Okay, du ved mere om dig selv end vi gør, så vi har svært ved at råde dig.
    I modsætning til andre mener jeg faktisk at en hund er god for folk. Også dem med psykiatrisk sygdom. Den stiller krav, du ikke kan pjække fra, dvs kan være med til at du, hvis du bliver syg, kan fastholde struktur i hverdagen, fastholde netværk, og at du får rørt dig, motion er meget stabiliserende på sindet. Og almindelige dødelige har også stor glæde af velvalgte kæledyr.
    Jeg har aldrig haft venner med slædehunde. Men jeg havde i dit tilfælde holdt øjnene åbne efter nogle der søgte en plejefamilie til deres hund.

    Du ved så meget mere om 1/2-1 år. Som jeg læser det forventer du jo ændringer.

    Alt godt fremover!


  • #37   1. sep 2015 Hvordan ved du hun ikke har diagnosen? Den kan godt vare flere år, men har selv mild depression og ja jeg var papire på det og har haft det i nogle år

  • #38   1. sep 2015 øøøh Helene -du kan dælme da ikke vurdere udfra hvordan man skriver, om man har en depression og i så fald i hvilken grad smiley

    Jeg har øjet med den slags det meste af mit liv (og i alle afskygninger, lige fra "bare lidt nede" til svær depression) og det er der faktisk ikke rigtigt nogen der har gættet sig til, hverken via skriblerier online, ved face to face samtaler eller ved lægebesøg i den virkelige verden... ikke før jeg rent faktisk selv sagde noget om netop dette til nogen.

    Jeg kan absolut istemme at en hund kan være gavnlig for nogen med depression eller andre psykiske problemer -og det er jo heller ike en sjældenhed at høre folk sige noget i retning af at det var hunden(e) der gjorde at de kunne klare det...
    Men det kræver altså stadig særlige overvejelser når man anskaffer sig hund og har den slags problemer -det afhænger selvsagt af hvordan ens depression kommer til udtryk, i hvilken grad man har det osv... Og det kræver at man vælger en race der passer til det man har overskud til (helt som for alle andre mennesker).
    Det dur jo ikke at man i gode perioder har overskud til en mallinois, hvis man i dårlige perioder kun kan klare en engelsk bulldog og man så gå ud og køber en mallinois.

    HVIS man hører til dem der i dårlige perioder har minimalt overskud til en masse aktivering og gåture, så skal man altså købe en race der passer til DE perioder -de fleste hunde klarer fint at få MERE aktivitet når man har overskuddet. Men ikke alle kan klare at få MINDRE når man ikke har...


  • #39   1. sep 2015 En mutte fortjener, efter min mening, direkte adgang til en have. Ikke en fælleshave, som skal planlægges og gåes til og fra, men en direkte have, som den kan vælge, når den f.eks. foretrækker at sove ude.

  • #40   1. sep 2015 Jeg synes det lyder rimelig underligt at dømme TS' diagnose ud fra hvad hendes tekst bærer præg af... om hun er velformuleret eller digter ordstillinger.. det er altså, sorry jeg siger det så ligeud, men noget vrøvl i mine ører smiley

  • #41   1. sep 2015 Min pointe er, at vi som skriver her på hundenettet intet ved om Trådstarter, så jeg tror at vi ikke er de bedste at spørge.

    Trådstarter får det næsten til at lyde somom hun er ved at lave en plan B, for hvis hun kommer på kontanthjælp og førtidspension, pga tab af arbejdsevne pga psykiatrisk sygdom.
    Kun få sygdomme har så dårlig en prognose at man skal tage år ud af kalenderen!

    Hm.. Behandlingsrefraktær skizofreni kunne være en, men deres sprog plejer at være påvirket af privat logik - og det ser jeg intet af. Jeg har set nogle med svær alkoholisme, som i en ung alder kom ud på et sidespor. Men mange misbrugere mangler struktur til modent at argumentere for og imod deres drømme. Det er simpelthen en del af misbrug problemet, kunne man styre og skabe struktur havde man ikke et misbrug.

    Hm. Ja, jeg ved intet om Trådstarter. Inklusiv at jeg ikke har set nogle tegn på at hun er andet end en ung kvinde, med gode muligheder for at være et godt sted om et par år. (Med eller uden diagnoser)


  • #42   1. sep 2015 Helene -nu skriver TS selv depression... så er der vel ingen grund til at forholde sig til om hun er manisk, skizofren eller psykotisk...

    De fleste af os forholder os til det TS skriver og går udfra det er sandt, så længe andet ikke er bevist.
    Vi kender jo netop ikke TS som du selv skriver -men vi kan da læse hvad hun selv skriver...


  • #43   1. sep 2015 Dette er hundegalleri smiley

    Men jeg har ikke skrevet noget som hun ikke selv har nævnt..

    Hun nævner selv depression.. Så det er ikke noget der er grebet i den blå luft..


  • #44   1. sep 2015 Og hvor kon skitzofreni lige ind i billedet henne?

  • #45   1. sep 2015 Nej, vi ved intet om trådstarter end det hun skriver, så derfor virker det ret absurd at du pludselig skriver om alle mulige diagnoser som du gør smiley

  • #46   1. sep 2015 Hej.

    Jeg skriver gerne igen.
    Vi på hundenettet ved næsten intet om Trådstarter, udover hun fortæller hun har haft en depression og man nu skal i gang med noget, for at finde ud af om der er andet.

    Min pointe er netop, at vi intet har at gå efter. Vi aner intet.

    Og jo, ligesom jeg ser efter hævede led, hvis jeg ser på folk med ledsmerter, så ser jeg efter kropssprog, lytter efter formuleringer osv, når folk taler med mig om sindet.
    Endnu har jeg til gode at se de store advarselstegn hos Trådstarter?

    Vi ved Trådstarter skriver godt, fortæller hun har haft depression og måske er der noget andet.

    Og?
    Hun er stadig et ungt menneske, og med/uden diagnose skal det nok gå hende godt på sigt.
    Hun skal også være forberedt på at det går godt!


  • #47   1. sep 2015 Helene - ...Kropssprog... på et internet-forum? Undskyld, men good luck, med at finde det! smiley

  • #49   1. sep 2015 Helene - Igen dette er ikke hundenettet, men hundegalleri, hundenettet er en helt anden side smiley

    Hun skriver selv hun har depression.. Det er ikke noget vi bare fisker frem..


  • #50   1. sep 2015 Helene -men at gå fra "hun har haft en depression og måske noget andet" til at skrive at hun ingen diagnoser har fordi hun ikke har psykotiske træk på skrift, synes du ikke er lidt af et spring?

    Det er da dig der gætter ting ind i teksten der ikke står der -ikke os andre der blot forholder os til det skrevne.

    Dertil kommer at vi da ikke er nogen der skriver at det ikke kan komme til at gå hende godt.

    Men at ville have en super krævende hund når man har/har haft en depression (og måske noget andet) og på den baggrund forventer at gå hjemme måske et år måske mere, ikke har nogen som helst anelse om hvad der skal ske derefter, ikke har nogen som helst anelse om økonomien i det osv. er da bare ikke realistisk.

    -dels fordi "ingen anelse om nærmeste fremtid" og det at købe hunde ikke rigtigt hænger godt sammen, og dels fordi en depression (såfremt hun stadig har sådan en) ikke nu om stunder giver adgang til bare at gå og trille tommelfingre derhjemme.
    Så forventningerne om det næste års tid eller to, holder jo sandsynligvis heller ikke stik.

    Samtidig må hun så overveje hvorvidt hendes depression har betydning for overskuddet til en hund, og i så fald, vælge en hund der matcher hvad hun kan tilbyde når hun har det værst -det synes jeg egentligt er et ganske godt råd hvis jeg selv skal sige det.
    Hvis hun om f.eks. 1 år, ikke længere har en depression, jamen så kan en mindre krævende hund jo med garanti sagtens tåle at være mere aktiv og dermed stadig opfylde hendes ønsker om en aktiv hund.
    Omvendt kan den osse bedre tåle hvis hun nu IKKE er helt ovre det om 1 år.

    Det er stadig skrevet udfra at TS taler sandt når hun siger hun har eller har haft en depression og måske noget andet.
    -jeg har altså ikke skrevet "nå, men så har du det bare dårligt for evigt og bør ikke have hund" men blot at hvis hun har nogen psykiske problemer (om det så er nu eller for evigt) skal det da osse med i overvejelserne omkring det at få hund


  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #51   1. sep 2015 Wow... wow...
    Easy folkens!
    Siden I pludselig kører i det, som kommer her lige en forklaring.
    Jeg fik en moderat depression for halvandet år siden. Det var mit første efterskole år. Jeg var ikke i stand til at være deroppe efter jul.
    Så da det næste skoleår begyndte, valgte jeg at tage den samme efterskole, og samle mig op, der hvor jeg faldt. Og jeg lavede ENORME fremskridt, og fik ad vide af fagfolkene, at jeg var rask i april i år.
    Så begyndte ting at blive mærkelige i sommerferien. Med familien og også med mig selv.
    Og startede på gym her efter sommerferien, men det gik ikke.
    Så nu er jeg herhjemme, problemer med min familie. Ikke for detaljeret...
    Snakker med en psykolog. Snakker med min socialrådgiver og har fået en kontaktperson fra kommunen. Snakker også med min gamle efterskole kontaktlærer. Og selvfølgelig har jeg venner!
    Så mennesker er der nok at tage af. Og er også tilknyttet en psykiatri... kan bare ikke så godt lide den, men det er jo en anden sag.
    Vi går alle sammen meget i blinde og ved ikke pt hvad der skal ske. Jeg bad så om idag, at hurtigst muligt at komme ned på psykiatrien og se om der måske er noget. En diagnose måske.
    Vil gerne flytte hjemmefra fra, for at få noget ro og komme væk fra familien på en anden plan. Og en hund, kan hjælpe mig, som nogle af Jer selv skriver. Og jeg tager ikke sådan nogle beslutninger alene! Jeg spørger de overstående folk til råds og beder om hjælp!
    Længere er den vidst ikke... smiley Det var i hvert fald lige sådan "kort" om mit... privatliv...


  • #52   1. sep 2015 Heidi skriver det måske bedre end mig.

    Der har været et problem. Er måske et andet på vej.
    Ingen ved hvor Trådstarter er om et par år.

    Jeg mener nu, at der er et par personer som læser mere end jeg skriver.

    Mit råd til Trådstarter er, at depressioner og så videre har en god prognose. Så planlæg efter at du skal kunne leve et studieliv. Det andet problem, der hentydes til at Trådstarter skal udredes for, må man løse når man ved hvad det er

    Hvis din nuværende situation er midlertidig, så prøv med en plejehund.


  • #53   1. sep 2015 Vibe -men hvorfor er det du forventer at gå hjemme i et år eller mere?

    hvis det er på baggrund af en evt diagnose, er jeg ked af at sige det, men den slags giver altså ikke længere en enkeltbillet til fred og ro derhjemme.
    Er du heldig får du fred en kort periode, men så vil der jo komme krav om et eller andet lige fra at du skal gå igang med en uddannelse til at du skal i ressourceforløb (sidstnævnte er usandsynligt i din alder og taget i betragtning at det jo er forventeligt at du kommer ovenpå igen og dermed bliver klar til at have et almindeligt arbejde).

    Formentligt vil du skulle aktiveres indtil du starter på en uddannelse.

    Dette antaget at du regner med at komme på kontanthjælp -hvis du påtænker at leve af en opsparing, få betalt af de gamle e.l. er situationen jo self en anden.

    Men det korte af det lange er: er det overhovedet realistisk med stuelejlighed med egen have, når du flytter hjemmefra?


  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #55   1. sep 2015 Og jeg tænker måske HF når jeg er rask! smiley
    Men som sagt... ingen kan spå om fremtiden.
    Min største ønske er en mutte, men tager Jeres feedback med i mine overvejelser, ellers ville jeg jo ikke have spurgt!
    Men skal jo bo i lejlighed.
    Jeg kunne godt tænke mig en stor hund.
    Gerne noget som en mutte.
    Altså ikke for langhåret fx.
    Ikke ekstrem savlende smiley
    Sådan noget smiley Hvis I forstår mig?


  • #57   1. sep 2015 Men hvad skal du have af penge?

    Kontanthjælp får du ikke lov til at gå hjemme på ved at have depression, der vil du blive sendt i aktivering..


  • #58   1. sep 2015 men udover "stor og ikke for langhåret" hvad ønsker du så?

    Hvor meget vil du aktivere? Og er det mest fysisk motion eller mest mentalt (altså træning, problemløsning og andet hvor den skal bruge hovedet).

    Har du råd til en stor hund?

    SKal den være venligt stemt overfor fremmede eller foretrækker du en der jager tyven på porten så at sige? (eller et hvilket som helst sted derimellem)

    Er det vigtigt den kan med andre hunde? Osse andre af samme køn?

    Er det vigtigt den kan lære at gå uden snor "over alt" eller er det helt ok at den kun kan få snoren af på indhegnede arealer?

    osv...

    Hvis du skrev noget om den slags ting, var det altså væsentligt nemmere at sige om en mutte passer til dig eller hvilken anden race der passer bedre.


  • #60   1. sep 2015 "Ikke for langhåret og ikke ekstremt savlende?" Der er vel andre grunde til du tænker lige en mutte? Må hunden gerne fælde helt ustyrligt 2 gange om året? Hvad ønsker du af en hund og hvad kan du tilbyde den?

  • #61   1. sep 2015 Ærligt - hvis man er psykisk ustabil ( uanset hvordan) så synes jeg ikke man skal binde af med en stærk, markant, selvsikker 50 kg hund som en mutte.
    Den kommer til at sno dig om dens bagpote, og i teenage årene vil helt alm. Teenage nøkker fra sådan en lømmel være at gabe over rigeligt for de fleste - hvis man så oven i er nede psykisk osv. Det er selvmål.
    Flyt hjemmefra. Find en lejlighed du kan lide og lev der mindst et halvt år. Og kig så igen på alt det praktiske med økonomi tid osv.
    Og hvad så med at finde en sød måske lidt ældre hund fra et internat, som har brug for nogen de sidste år. Men som er lidt opdragen osv. Eller en mindre mere blød race fra hvalp, som vil stortrives i lejlighed. En mutte i lejlighed som en 18 årig på offentlig forsørgelse har råd til lever ja. Men man har det så meget bedre når man ved ens levevilkår passer Godt til hunden! Og det gør lille lejlighed ikke til en mutte..


  • #62   1. sep 2015 Nu har jeg ikke læst hele tråden, men som 18 årig får du altså ikke lov til at gå hjemme i et år eller længere tid, uden at blive sent i aktivering, et uddannelses parathedsforløb, jobprøvning, produktionsskole eller hvad de forskellige kommuner ellers kan finde på af tilbud. Og det er uanset hvad du fejler, særligt psykiske sygdomme har kommune/sagsbehandlere rigtig svært ved at forholde sig til/acceptere.
    Så mit råd til dig, VENT med at anskaffe dig en hund indtil du er afklaret med din egen situation. Jeg har også altid villet have hund som barn og teenager, og ville også helst købe en i samme sekund jeg flyttede hjemmefra. Jeg var trods alt så fornuftig, at vente med at anskaffe en til jeg var færdig uddannet, det er jeg rigtig glad for at jeg gjorde, af samme årsag som flere også skriver i din tråd.
    I stedet blev jeg hundelufter og passer for en, som var selv med sin hund og derfor havde brug for en til at passe hunden og gå ture med den hvis hun havde aftaler efter hendes arbejdesdag eller skulle noget i en weekend, det var en rigtig fin løsning, jeg fik "hund" uden at være bundet af den og hun fik aflastning/frihed til at gøre almindelig sociale ting.

    Da jeg endelig anskaffede min en hund, var det en som var ca. halvandet år og mellem størrelse (15 kg) fordi en stor hund er bare meget dyrer at have særligt i foder og fordi at jeg vidste at fordi jeg var selv med hunden, så ville jeg have brug for at den kom med mange steder (venner/familie mv.) og det er altså noget nemmere at få tilladelse til med en lidt mindre velopdragen hund, end en kæmpe hund.


  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #63   1. sep 2015 Mellem stor, til stor hund.
    Ikke alt for langt håret.
    Skal ikke fælde alt for meget.
    Venlig overfor fremmed, andre dyr, børnevenlig.
    1-2 timers motion om dagen så...
    Pelspleje har jeg ikke noget imod.
    Nem at træne.
    Uden sno overalt?
    Hengiven, social og loyal.
    Meget andet end en mutte men sådan noget så..


  • #64   1. sep 2015 Venlig overfor fremmed, andre dyr... - malamuten er i mange tilfælde egetkønsaggressiv så det skal du ikke regne med er noget generelt.

    Nem at træne. - mutten kræver en god portion energi at opdrage, træne og socialisere. Jeg ville ikke sætte den i den nemme ende men det er måske bare mit eget indtryk. Men uanset hvad kan du komme på en prøve mht. motivation i træningen. Den er bestemt ikke lige så nem at motivere som så mange andre hunde.

    Uden snor overalt? - DET skal du ikke regne med smiley Er du klar over hvilken race, det er?

    Så nej, hvis det er dine ønsker så ville en mutte slet, slet ikke passe ind smiley


  • #65   1. sep 2015 Mutte liste:
    Mellem stor, til stor hund. tjek, den er endog meget stor
    Ikke alt for langt håret. har meget pels
    Skal ikke fælde alt for meget. den fælder ekstrem ca. to gange om året
    Venlig overfor fremmed, andre dyr, børnevenlig. kan være egetkønsaggrasiv, er ofte ligeglad med andre
    1-2 timers motion om dagen så... det kan en mutte ikke nøjes med, særligt ikke hvis du ikke har en have/mark den kan ende rundt på
    Pelspleje har jeg ikke noget imod. den skal børstes
    Nem at træne. det er mutten bestemt ikke
    Uden sno overalt? det kan du ikke lærer mutten
    Hengiven, social og loyal. det er mutten slet ikke, dermed ikke sagt at det ikke er en dejlig hund


  • #66   1. sep 2015 Jeg ville også have hund som 18-årig, og det var også en mærkelig selvstændig race jeg ville have, og jeg blev også groft frarådet det (nogle gange med temmelig hårdt sprogbrug af meget personlig karakter skrevet af koner på 40+) herinde på HG. Jeg gjorde det alligevel, og har fandeme ikke fortrudt. Mens jeg skriver dette ligger der ved siden af verdens dejligste borzoidreng som lige er fyldt 3. Og han skal gerne blive liggende der i hvert fald 10 år endnu. smiley

    Så alt det der med at være ung med hund, det er jeg egentlig ikke så bekymret for. Hvis man tager ansvar - og det gør man, når man anskaffer sig en hvalp, for det er fandeme en alvorlig beslutning, ligesom at få et barn - så bliver man simpelthen nødt til at vokse med opgaven, nødt til at have pengene, nødt til at give hunden det den skal have. Også når hunden fylder 2-3 år og pludselig ikke er en sød lille vaps der kan lege med alle længere! Så indretter man sit liv efter hundens behov - naturligvis.

    Jeg ved ikke super meget om slædehunde, men ved at de kræver en fandens masse mental træning og motion - meget mere end andre hunde, og det er hver dag. Men det handler jo om livsstil - hvis du er typen der vågner frisk og frejdig hver dag og har som højeste ønske at aktivere din hund dagen lang (foruden arbejde/uddannelse/hvad-man-nu-laver), så er det sikkert fantastisk med en slædehund, og sikkert også rigtig sjovt at træne slædesport (eller hvad det nu hedder...). Det var bare ikke noget jeg ville gide - jeg er al for doven til den slags, og sætter pris på at have en hund der ikke "kravler på væggene" en dag hvor man ikke har lyst til at gå en tur på 15 km.

    Jeg synes dog at du virkelig skal tage ud og møde en masse med mutter, både opdrættere og "almindelige" mennesker, og prøve at få en fornemmelse af hvor meget en anderledes livsstil det kræver at have sådan en hund - og endda i lejlighed. Gør dig selv den tjeneste, for tror ikke der er noget værre end at måtte indse at man har dummet sig og valgt en hund, man ikke kan formå. Tag ud og vær med til polarhundesport og mød folk og se hvad det går ud på. Og hvis du når så langt, så sørg for at finde en syyyyygt god opdrætter og få et rigtig godt forhold til vedkommende - det er simpelthen guld værd.

    Held og lykke...


  • #67   1. sep 2015 Ok, nu har jeg lige set din liste, og så synes jeg måske at du ikke har gjort dit fodarbejde heeeeelt godt nok...

    venlig over for andre hunde, uden snor overalt, hengiven, social og loyal hund? så tror jeg du skal ud i noget pleasende i stedet for selvstændig, og et normalt til lavt aktivitetsniveau i stedet for højt. Måske noget retriever eller selskabshund alt efter hvor meget du vil træne. Malamute er rimelig, ok helt ved siden af med de kriterier...

    Troede det var lidt mere seriøst at du ville slædehunde og polarsport xD


  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #68   1. sep 2015 I misforstår det jeg skrev.
    Jeg skrev de ting, som værne en anderledes ting, hvis jeg ikke skal have en mutte på dette tidspunkt i mit liv.
    Så derfor skrev jeg den liste.
    Skrev også, at jeg godt vidste, at sådan er en mutte ikke smiley


  • #69   1. sep 2015 ah ok smiley

  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #70   1. sep 2015 Hvad så med fx. en Berner Sennen? smiley
    Bare et eksempel.


  • #71   1. sep 2015 Nogle mutter kan trives i en lejlighed. Andre kan ikke.

    Jeg havde en lækker fed ok stor 2værelses, 10 minutter fra mit studie. Med altan, hunden kunne lægge sig ud på. Park på den anden side af vejen. Jeg var ude med hunden minimums 5-6 timer om dagen.. Gåture, løbeture, cykelture og træning. Samt jeg sad og læste udendørs (også i vinterhalvåret), så hun kunne sove i sneen.
    Jeg måtte opgive lejligheden og flytte i hus, for min mutte ville IKKE trives i en lejlighed. Javist hun overlevede det og hun accepterede det, men hun var slet ikke så veltilpas i livet, som hun burde være det. Det blev ekstra tydeligt at se, da vi flyttede i huset. Hun hvilede pludselig i sig selv på en helt anden måde smiley
    Nu har jeg ikke mutten mere, men en husky. Og jeg er bosat 1½ time fra mit studie. Den var lidt bitter at sluge. Men det var det bedste for vuffen smiley

    Så selvom nogle hunde ganske vist acceptere det og nogle mutter endda trives fint med det, så er det ikke en garanti.
    Og med alle de andre usikkerhedsfaktore i dit liv, er det virkelig et sats at tage. Der findes rigtig mange søde racer, der er både nemmere og billigere.
    Og hvis du virkelig brænder for mutten, skal du nok få en en dag smiley

    Derudover er der mange mutteavlere der slet ikke sælger til folk i lejlighed.


  • #72   1. sep 2015 Jeg skal ikke være den der siger at man ikke kan have to racer der stort set er diametrale modsætninger - jeg er vild med sheltien men er også nysgerrig på whippet smiley
    Men er du klar over, hvad du selv helst foretrækker? For der er jo altså ret stor forskel på at gå fra en mutte og så til de ønsker, du nævner. Hvis du er vild med muttens sind og væsen, så er det da ret træls at hænge på en race i 15 år, som kan være det komplet modsatte. Med mindre at du kan lide "begge dele", altså der er jo mange, der har været igennem racer som er ret forskellige. Men ellers er det ret forskellige sind at skulle leve med smiley


  • #73   1. sep 2015 Du behøver jo ikke gå helt i den anden grøft, blot fordi mutten måske ikke passer helt til dit liv de næste år smiley

    Det kan jo sagtens være en af de andre spidshunderacer, som er lidt mindre krævende, kunne passe til dig.
    En islænder kan f.eks. sagtens leve rigtig godt med væsentligt mindre aktivitet end en mutte, den er en helt del nemmere at opdrage/træne (de er selvstændige men SLET ikke i samme grad som mutten) og noget billigere i drift -den er så ikke oplagt til lejlighed da den kan være noget gøende. Blot nævnt som eksempel på at man altså godt kan have en spidshund, uden at det behøver være de allermest krævende af dem smiley

    Så hvis du godt kan lide spidshundene, så er der måske andre spidser du skal have kigget på.

    Hvis det blot er det selvstændige du er faldet for, er der en lang række andre racer der måske osse kan være interessante at kigge på.

    Så prøv at skrive hvad du virkeligt ønsker og kan tilbyde, fremfor hvad du tror sådan en flok hundetosser som os vil høre smiley

    Men uanset hvad du vælger mht race, så synes jeg du skal vente lidt og lige se hvad fremtiden bringer, inden du kaster dig ud i livet som hundeejer -pt står du noget usikkert, så vent til du har fundet ud af hvad der skal ske og til du har fundet dig godt til rette det nye sted osv


  • #74   1. sep 2015 ang. fældning skal du i øvrigt være opmærksom på at hunde med den type pels mutten har, fælder ENORMT et par gange om året -altså som i: helt vanvittigt!
    Resten af året fælder de kun lidt (som de fleste andre hunde vil jeg tro), men et par gange om året, smider de mere eller mindre hele underulden og sætter en ny. Og det betyder altså hår overalt og/eller meget børstning for en tid. Det er klart at jo mere man får børstet af, jo mindre kommer til at ligge rundt omkring, men man skal altså være ok med hundehår, for at have sådan en.


  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #75   1. sep 2015 Det er ikke fordi, at når jeg "går i den modsatte ende", at jeg bare tænker:"Nårh! Så lader jeg da også bare helt vær med at tænke på en mutte eller noget der ligner".
    Nej nej, sådan er det slet ikke! smiley
    Og andre spidshunde kan jeg også godt lide.
    Men har heller intet imod at få en hund, som opfylder den liste jeg skrev smiley Hvis den passer mere ind i mit liv de næste mange år, også til en "førstegangsejer", så må det jo være sådan. Vil i bund og grund jo egentlig bare hundens bedste smiley
    Men personligt bryder jeg mig mest om de lidt store eller i hvert fald mellem store racer smiley "Bamse" agtig, så at sige smiley


  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #77   1. sep 2015 Efter det I skriver, og som jeg har læst, er det måske det bedste at have erfaring med at være hundejer inden man måske for en mutte. smiley
    Men det andet du skriver, synes jeg måske ikke rigtig du kan tillade dig, da du ikke kender mig, og har mødt mig. smiley


  • #78   1. sep 2015 En berner skal man kun købe med stabil indkomst. De er dyre i foder og dyre i regninger for de har mange skavanker..

    Og desværre er det meget sjældent de bliver gamle da racen er slemt disponeret for cancer.


  • #79   1. sep 2015 Jeg tror ikke nødvendigvis at du er nødt til at have været hundeejer før du anskaffer dig en mutte. Derfor er jeg også lidt forbeholden over for det med "førstegangshunde". Det kræver bare, at man virkelig sætter sig ind i racen og dens behov. At man læser og gør sig klogere på adfærd og hundesprog. Det kan du sådan set gøre LIGE så godt hvis ikke du har haft hund før, som hvis du først har haft en mops smiley

  • #81   1. sep 2015 Økonomisk, hvad regner du så med der?
    Jeg kan sige, at jeg kommer til at have 1500 til husholdning, når jeg flytter hjemmefra. Heraf skal jeg købe mad til både mig selv og hunden samt diverse (rengøringsartikler, tøj, bøger etc.).
    Forsikringer er dog betalt.


  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #82   1. sep 2015 Kris, det er noget jeg forhåbentlig finder ud af inden for de næste dage! smiley
    Jeg håber det inderligt! smiley
    Jeg kan sagtens skrive det herinde når jeg finder ud af det? smiley


  • #83   1. sep 2015 Det er i hvert fald meget vigtigt at tænke på.. 1500 er nærmest ingenting!
    Jeg så en opsparing til alt uforudset (fx dyrlæge), men den kan skrumpe gevaldigt meget hurtigt


  • #84   2. sep 2015 Da min kæreste og jeg fik Maliq havde vi boet for os selv i 1 år. Mine forældre havde haft hund, men Maliq var min vores første hund, en mutte er ikke en dårlig "førstegangs hund". HVIS man ved hvad man har i hænderne og er villig til at lave nogle kompromisser i sit liv. Hvis jeg boede alene ville jeg ikke have råd til at have nogle af hundene med en SU på 5400. Det er ikke fordi en mutte æder særlig meget, det er alt det andet! Jeg synes det er ærgerligt hvis du skal opgive mutten hvis det er din drømmehund. Der er intet i vejen for at ventr. Du bliver jo også nødt til at vente til der er et kuld hos den opdrætter der godkender dig til at få en hvalp, inden da skal du have besøgt forskellige opdrættere, for der er ingen der sælger hvalpe uden at have mødt kommende hvalpe ejere! Så tag du det stille og roligt og lige pludselig kan det være at det hele spiller og at du er klar til at få en hund. Personligt ville jeg nok have svært ved at sælge en mutte til en på 18 for mine tanker ville ligge på om du var helt klar til det store ansvar der følger med. Kontakt nogle opdrættere. Igen, hvor i landet bor du? Måske du har mulighed for at tage til løb, udstillinger og hjem til opdrættere, de åbner gerne deres dør til en snak om livet med hundene, kommende mutteejere skal være så godt rustet som muligt. Og vælger du en mutte, så køb for guds skyld en hos en "rigtig" opdrætter! Ikke en på dba.

  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #85   2. sep 2015 Jo, det er min drømmehund.
    Men som sagt, elsker jeg alle dyr. Men... Foretrækker de lidt større. Og jeg kan godt vente til jeg bliver klar, på at få en mutte! smiley Ventetiden værd. smiley
    Og bor i Jylland, i en by der hedder Varde.


  • #86   2. sep 2015 Du skriver du ikke vil have en langhåret hund der fælder.. Og så nævner du mutten og berner sennen, som bege har lang pels med masser af underuld, dvs de begge fælder en del

  • Line N
    Line N Tilmeldt:
    okt 2008

    Følger: 1 Hunde: 2 Svar: 6
    #87   2. sep 2015 Jeg kan se at du skriver, at du gerne vil have en stor hund. Min erfaring er at de fleste udlejere kun tillader små eller mellemstørrelse hunde. Dermed ikke sagt at du ikke kan have en stor hund i lejlighed. Det er blot så du er opmærksom på, at det muligvis kan blive endnu sværere at finde en lejlighed, hvor det i forvejen kan være svært nok.

  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #88   2. sep 2015 Jeg har ikke meget imod fældning og/eller pels plejning. smiley
    Og ja, tænkte det nok Line N... Men jeg må bare prøve! smiley


  • #89   2. sep 2015 Jeg bor ikke så langt fra varde og har tidligere boet (med hund) i varde. Har nu aldrig oplevet en udlejer der skelner mellem stor eller lille hund -enten var hund tilladt eller osse var det ikke (dog med enkelte undtagelser for "kamphunde" som jeg mindes var forbudt ved en af boligselskabernes ejendomme).
    -så om stor/lille gør en forskel, afhænger nok af hvor i landet man bor.

    Det sagt: det er en hel del nemmere at overtale en udlejer der ikke ønsker hund i lejligheden, til at sige ja, hvis man kan sige at man har en mindre, ikke larmende, ikke generende hund, end hvis man siger man har et kæmpe monster af en hund -så det er da noget man skal overveje.
    Samtlige steder jeg har boet med hund, har hunde som udgangspunkt været forbudt, men har fået lov efter at have fortalt hvilke hunde jeg har (det kan kun være fordi de ikke kender islænderen og dermed ikke på forhånd regner med den gør hele tiden smiley )



  • #90   2. sep 2015 Jeg er ofte stødt på det med, at små hunde er tilladt, men ikke store - ved private udlejere

  • #91   2. sep 2015 Min erfaring med private er at de er nemmere at "overtale" til man må have hund smiley

    Man skal dog huske at få det på skrift..

    Jeg må fx have hund her, fordi jeg bærer skrald ud til vejen hver 2. uge smiley


  • #92   2. sep 2015 hehe min udlejer sagde ja, skrev det i kontrakten og glemte så helt at skrive et max antal på smiley

    Men ja, det er self noget nemmere at rokke lidt ved en privat lejekontrakt, end det er at overtale en forening med helt klare regler på området -udlejeren ejer jo selv boligen og kan gøre de undtagelser han vil.


  • michael B
    michael B Tilmeldt:
    apr 2009

    Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 53
    #93   2. sep 2015 Hm...
    Jeg kommer lige med en hel anden vinkel på det her..
    Du holder meget af en race som egentligt stammer fra en helt anden kultur end vores. En Livsstil hvor man lever mere i naturen, og følger naturens cyklus.
    Hvorfor ikke rejse ud og bo sammen med de naturfolk som lever i naturen og har hunde på den her frie måde.
    Der er jo slet ikke den stress hos naturfolkene, som i vores samfund, så din depression kan meget vel forsvinde, bare af det anderledes miljø.

    Jeg har selv en meget stor, pelset, primitiv hunderace...som også stammer fra naturen.
    Har selv på et tidspunkt forladt Danmark af de ovennævnte årsager.
    Jeg boede i Russland i 3 år.
    Måske rejser jeg væk igen.
    Er ikke videre imponeret af den Danske kultur og livsstil.
    Danmark er et meget kontrolleret samfund...du finder ikke den frihed og ro, som naturfolkene har, her i landet.
    I danmark er livsstilen og folks syn på livet ret smalt...det kører efter et ret stramt sæt "regler".
    Det stresser en del personer, og er efter min mening meget afskåret fra naturen, og ikke synderligt frit.
    Jeg tror sgu du ville få det bedre ved at forlade landet her... smiley


  • #94   2. sep 2015 Vil lige komme med et lille råd smiley Jeg har lige købt min første egen hund for tre uger siden. I løbet af foråret og sommeren har jeg passet hunde for folk mens de var på ferie. Først passede jeg to hanhunde i 17 dage, af den race jeg ønskede mig (whippet). Så passede jeg en whippet tæve i en uge. Så en blanding i 15 dage, og så passede jeg en whippet og en chihuahua (min mors hunde) i en uge.
    Inden jeg købte min hvalp, havde jeg altså været "hundeejer" i min lejlighed i 45 dage. Stået op og gået morgentur 45 gange. Jeg blev endnu mere forelsket i "min" race, især da jeg passede blandingshunden som var alt det jeg ikke ønsker i en hund - og desuden meget uopdragen. Jeg prøvede at have en hund med et ekstremt alene hjemme problem og en der trak ekstremt i snoren, og blev meget hurtigt klog på hvad der var vigtigst for mig at min kommende hund skulle lære - og har nu en hvalp der overhovedet ikke har alene hjemme problemer smiley Det gav mig simpelthen så meget.

    Så udover at læse om racen, tage til udstillinger og arrangementer, kan jeg kun anbefale dig at se om du kan få lov til at passe nogle hunde når du er flyttet smiley Nu var jeg ret heldig at få mulighed for at passe "min" race, da jeg kender rigtig mange whippet ejere. Jeg har selv haft racen sammen med min mor i nogle år, og ville nok ikke have fået lov til at passe dem, hvis ikke jeg havde den erfaring smiley

    Vi har en gruppe på facebook for whippet ejere og interesserede, måske der er noget lignende for mutter? smiley Vores er super god og meget aktiv, jeg henviser altid nye interesserede til denne.


  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #95   2. sep 2015 Wow Michael B...
    Den havde jeg ikke lige set komme smiley
    Det lyder egentlig meget spændende!
    Og har altid haft lyst til at komme ud og opleve verdenen!
    Men... jeg er jo ung, så måske er det for meget? Også med min baggrund så at sige. smiley
    Og skide god idé Tanja!
    Helt vildt fedt, at det hjalp!
    Vil tage tingene til efterretning! Helt klart. smiley


  • Vibe A
    Vibe A Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
    #97   2. sep 2015 Jeg har aldrig været i udlandet bare sådan på ferie, med familien foreksempel.
    Det har altid været på nogle slags "studieture" osv...
    Så er egentlig ikke så vant til at rejse. smiley


  • #99   3. sep 2015 Michael, du vil simpelthen have at en pige på 18 år skal rejse til alaska i ødemarkerne for at opleve essensen af racen og slippe for det stressende samfund vi lever i! Undskyld, men det er for langt ude i min optik. Det er ikke barnemad og noget man lige gør!

  • #100   3. sep 2015 Vibe, vi har mange grupper på facebook du kan følge med i. Bare skriv alaskan malamute i søgefeltet og så kommer de op smiley

  • #102   3. sep 2015 Isabelle - Det da neeeem. Du går bare ud i naturen og leder efter folk klædt som adam og eva ? xD

  • #103   5. sep 2015 Jeg kan ikke lade være med at undre mig over din økonomi..
    Jeg fik min chi som 19 årig, med opsparing og eget lille sted. Opsparing og det hele var der, men den forsvandt hurtigt, for desværre var jeg faldet for en skøn hund med mange skavanker!
    Det er du altså også nød til at have i tankerne. Hvad nu hvis den hund du har, har skavanker eller andet? Har du råd til behandlinger og jævnlige dyrlæge besøg?
    Hvis du intet har at lave kan jeg slet ikke se hvordan du kan have råd til lejlighed og stor hund?
    Godt nok har jeg en lille hund, men det er da stadig en sæk af det dyre foder som er det eneste han kan lide, hvert fald én gang om måneden, så er der kiropraktor, hundesvømning osv for at hjælpe ham med skavankerne + dyrlæge check..

    Bare du har det i baghovedet, at selvom hvalpen virker sund og rask, så kan det hele pludselig vende sig om.
    En stor hund kræver super meget opmærksomhed og motion, tid og penge.

    Selv foretrækker jeg dyr frem for mennesker, så for mig var det ikke noget problem at droppe weekendture eller andet. Hvis min hund ikke kan komme med, så vil jeg hellere være sammen med den. Er du klar til at adoptere et firbenet væsen og give den al den opmærksomhed det kræver, selv når du er helt nede i bunden? En hund kan ikke bare skubbes væk eller sættes på pause som et videospil.


  • #104   6. sep 2015 Ehhhh Sorry. Men bliver simpelthen nødt til at kommentere på helenes posts.
    "Psykiatrisk sygdom" omg. Lad dog vær' med at udtale dig om ting du ikke ved noget om.
    Det er tydeligt at høre at du meget gerne vil have at folk skal tænke at du ved noget om PSYKISKE sygdomme og 'behandling' generelt. Men Honestly så lyder du bare som det største tool.

    Jeg ved ikke om du sidder og 'Behandler' folk med mani, skizofreni, depressioner og hævede led (:D) men i så fald tænker jeg at du må være praktiserende læge. Men de skal fanme også passe på med at udtale sig for meget om psyken hos mennesker,- især når de kalder det ' psykiatriske sygdomme'..
    At du sidder og piller dig selv i navlen og føler dig klog ved at smide om dig med 'skriftlige indikatorer' for 'psykiatriske sygdomme' er simpelthen det sjoveste jeg længe har læst.

    Bøvs (!) fra en sleepdeprived nybagt mor som har en kæreste der er psykolog i PSYKIATRIEN (som det jo faktisk hedder sig)..

    Ps. Jeg kunne i mit nuværende State ikke være mere ligeglad med om denne post koster mig en tur i fryseren.- Lad den gå over i den episke fryserhistorie! smiley


  • michael B
    michael B Tilmeldt:
    apr 2009

    Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 53
    #106   7. sep 2015 Min erfaring er, at folk som aldrig rigtigt har prøvet at rejse i lang tid, og langt væk...synes at man er langt ude...hvis man foreslår at rejse væk, og det er uanset hvor gammel man er, at de synes det..he!
    Der findes tusinder af communities rundt om i verden, som er på nettet, som man kunne kontakte....ja utallige muligheder for at få kontakt i dag.
    Der findes altså milioner af mennesker i verden, som stadigt lever deres liv i en tipi lignende bolig, eller yurte for den sags skyld.
    Det ved man bare ikke hvis man kun har siddet hele sit liv i Danmark..ha!

    Så Vibe, begynd at spar op, søg på nettet...og go for it!
    smiley
    Michael.


  • #108   7. sep 2015 Jeg har aldrig været udenfor Europa, jeg har været afsted "alene" i forbindelse med uddannelse.

    Men det er ikke noget hvor jeg tænker "hvor er det dejligt jeg gjorde det, tænk hvis jeg ikke havde"

    For hvis jeg ikke havde ville det ikke gøre mig noget.

    Jeg er en af dem der hader at rejse udenlands, elsker at være i Danmark og campere i haven kan sagtens være "rejse" nok for mig smiley


  • #110   7. sep 2015 manden har ret!

  • michael B
    michael B Tilmeldt:
    apr 2009

    Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 53
    #111   17. sep 2015 Tjek lige Dukha folket her, fra det nordlige Mongoliet...

    http://3tags.org/article/a-photographer-visited-this-lost-mongolian-tribe

    Jeg tror ikke de tænker så meget over huslejen, eller om de lige kan få lov til at få en Malamute..

    Måske er de et besøg værd..??

    8)


  • michael B
    michael B Tilmeldt:
    apr 2009

    Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 53
    #113   17. sep 2015 Man kunne også besøge nenet folket...

    http://imgur.com/gallery/0X1Zz

    Og til dit spørgsmål om hvor "oprindeligt" det er...gætter jeg på at det er Lysår væk fra vores, "jeg smutter lige ned i Netto"..kultur.

    Men der kun en måde rigtigt at finde ud af det på...tag derud, og se selv..!
    smiley


  • michael B
    michael B Tilmeldt:
    apr 2009

    Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 53
    #114   17. sep 2015 Og hvad med vores egen Grønland...?
    Inuitterne i Grønland og Canada er da helt tæt på naturen også..

    https://www.blendspace.com/lessons/_FGn-TLmps5RuQ/the-inuit

    8)


Kommentér på:
Alaskan Malamute i fremtiden?

Annonce