6.423 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
10 Svar
Hjemmelavet syltetøj? Hjemmelavet syltetøj?
vi svømmer i kirsebær, jeg har i dag lavet noget syltetøj af det og rabarber men hvor længe kan sådan noget hjemmelavet syltetøj holde sig frisk ?
jeg gider nemlig ikke lave mere hvis det alligevel bare mugner inden vi får det spist.
jeg har skoldet glas og skyllet i atamon samt brugt syltesukker
nogen der ved om det kan betale sig at lave mere ?
0 synes godt om
nov 2007
Følger: 2 Følgere: 2 Emner: 75 Svar: 623
Hvis du har skyllet dine glas og tilsat Atamon, kan syltetøjet i princippet holde sig i flere år (det mister dog nogen farve, hvis det står så længe)
Når min svigermor lavede syltetøj lavede hun altid så meget, at hun havde til hele året -og nogle gange til flere år.
nov 2007
Følger: 2 Følgere: 2 Emner: 75 Svar: 623
dec 2008
Følger: 29 Følgere: 28 Hunde: 1 Emner: 384 Svar: 8.652
Og så er hjemmelavet syltemøj altså virkelig en god gave! Det er sådan rigtig hyggeagtig, viser overskud og er generelt noget folk bliver virkelig glad for...
Så lav du en masse, og når du så bliver inviteret på grill, tager du lige et glas med
du kan evt, lige komme et stykke stof over låget..
nov 2008
Følgere: 18 Hunde: 5 Emner: 214 Svar: 1.204
jo jo har lovet et par glas ud til familien, men lavede 4 glas i dag, og vil tro jeg har til otte glas mere, men jeg har gode opbevarings muligheder.
et sidste spørgsmål - jeg har kun kommet atamon i glassene, lukket dem og så rystet dem, derefter fyldt syltetøj i, tror i det er nok atamon?
tusind tak for jeres hjælp
jan 2009
Følger: 19 Følgere: 18 Hunde: 1 Emner: 25 Svar: 83
Da her også er rigtig mange kirsebær og jeg faktis´k har tænkt på,
at man kunne lave syltetøj af dem.....
<men har ikke selv prøvet at lave syltetøj før....
nov 2008
Følgere: 18 Hunde: 5 Emner: 214 Svar: 1.204
du tager stenene ud af bærrerne
skyller dem
evt lige en tur med stavblænderen hvis du vil undgå ´´´klumper´´´
i en gryde og syltesukker tilsættes under omrøring
koges godt ca 10- 15 min.
tag det skum der dannes på overfladen under kogning væk
skold nogle glas i kogt varmt vand
ryst dem derefter med atamon (bare hæld det samme atamon fra glas til glas
når syltetøjet er kold hæld på glas.
syltesukker og atamon kan købes næsten alle steder, selv vores lille brugs her har det.
forholdet står på pakken men ca 1 kilo syltesukker til 1 kilo bær.
nov 2008
Følgere: 18 Hunde: 5 Emner: 214 Svar: 1.204
hvis jeg har en rest af rabarbær, jordbær osv. bruger jeg det sammen med kirsebærrene, det synes jeg smager rigtig godt
apr 2007
Følger: 52 Følgere: 48 Hunde: 2 Emner: 434 Svar: 2.017
Godt råd: lige et stykke madparpir der er trukket igennem atamon over inden du putter låg på så holder det sig flot og friskt længer...
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.099
1 kg udstenede kirsebær
1 dl vand bringes i kog med
200 g sukker, blandingen køler ned og blandes med
1 dl lys likør og
½ dl lys rom og 1 tsk atamon
bær og væde kommes i atamonskyllede glas, og lukkes til. stilles mørkt og skal trække 3 mdr. før det er klar til brug.
det smager fantastisk i en god hjemmelavet vanilie is, men kan også bruges til drinks
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.099
1 kg bær og 70 cl brøndumsnaps, skal trække i ca ½ år inden bær sies fra.
Hjemmelavet syltetøj?