6.423 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 10 Svar

Mummi
Mummi
Tilmeldt:
22. nov 2008
Følgere: 18 Hunde: 5 Emner: 214 Svar: 1.204

Hjemmelavet syltetøj? Hjemmelavet syltetøj?

vi svømmer i kirsebær, jeg har i dag lavet noget syltetøj af det og rabarber men hvor længe kan sådan noget hjemmelavet syltetøj holde sig frisk ?
jeg gider nemlig ikke lave mere hvis det alligevel bare mugner inden vi får det spist.
jeg har skoldet glas og skyllet i atamon samt brugt syltesukker
nogen der ved om det kan betale sig at lave mere ?


Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Samling af spisebord 1.350 kr.
  • Reparation af opvaskemaskine 1.200 kr.
  • 2 lamper og 2 billeder 500 kr.
  • Tilslutning af komfur 350 kr.
  • Tage ned en lampe i taget 335 kr.
  • Havemand til ukrudsrydning i indkørsel 1.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Hjemmelavet syltetøj?
  • #1   13. jul 2009
    Hvis du har skyllet dine glas og tilsat Atamon, kan syltetøjet i princippet holde sig i flere år (det mister dog nogen farve, hvis det står så længe)

    Når min svigermor lavede syltetøj lavede hun altid så meget, at hun havde til hele året -og nogle gange til flere år.



  • #3   14. jul 2009 Du skal bare huske at opbevare det tørt og helst også mørkt

  • #4   14. jul 2009 Som andre siger har det en rigtig god holdbarhed når man bruger atamon..

    Og så er hjemmelavet syltemøj altså virkelig en god gave! Det er sådan rigtig hyggeagtig, viser overskud og er generelt noget folk bliver virkelig glad for...
    Så lav du en masse, og når du så bliver inviteret på grill, tager du lige et glas med smiley

    du kan evt, lige komme et stykke stof over låget..


  • #5   14. jul 2009 Det lyder da rigtig godt det kan holde sig så længe.
    jo jo har lovet et par glas ud til familien, men lavede 4 glas i dag, og vil tro jeg har til otte glas mere, men jeg har gode opbevarings muligheder.

    et sidste spørgsmål - jeg har kun kommet atamon i glassene, lukket dem og så rystet dem, derefter fyldt syltetøj i, tror i det er nok atamon?

    tusind tak for jeres hjælp


  • #6   14. jul 2009 Hvordan laver du det syltetøj????
    Da her også er rigtig mange kirsebær og jeg faktis´k har tænkt på,
    at man kunne lave syltetøj af dem.....

    <men har ikke selv prøvet at lave syltetøj før....


  • #7   14. jul 2009 det er rigtig nemt.
    du tager stenene ud af bærrerne
    skyller dem
    evt lige en tur med stavblænderen hvis du vil undgå ´´´klumper´´´
    i en gryde og syltesukker tilsættes under omrøring
    koges godt ca 10- 15 min.
    tag det skum der dannes på overfladen under kogning væk
    skold nogle glas i kogt varmt vand
    ryst dem derefter med atamon (bare hæld det samme atamon fra glas til glas
    når syltetøjet er kold hæld på glas.

    syltesukker og atamon kan købes næsten alle steder, selv vores lille brugs her har det.
    forholdet står på pakken men ca 1 kilo syltesukker til 1 kilo bær.


  • #8   14. jul 2009 glemte noget.
    hvis jeg har en rest af rabarbær, jordbær osv. bruger jeg det sammen med kirsebærrene, det synes jeg smager rigtig godt


  • #9   14. jul 2009 Man kan godt bruge alm. sukker der er ikke den store forskel...

    Godt råd: lige et stykke madparpir der er trukket igennem atamon over inden du putter låg på så holder det sig flot og friskt længer...


  • #10   14. jul 2009 jeg har syltet nogen til desserter:

    1 kg udstenede kirsebær

    1 dl vand bringes i kog med
    200 g sukker, blandingen køler ned og blandes med
    1 dl lys likør og
    ½ dl lys rom og 1 tsk atamon

    bær og væde kommes i atamonskyllede glas, og lukkes til. stilles mørkt og skal trække 3 mdr. før det er klar til brug.

    det smager fantastisk i en god hjemmelavet vanilie is, men kan også bruges til drinks


  • #11   14. jul 2009 glemte lige at skrive at jeg i dag skal prøve at lave kirsebær snaps til julefrokosten.

    1 kg bær og 70 cl brøndumsnaps, skal trække i ca ½ år inden bær sies fra.


Kommentér på:
Hjemmelavet syltetøj?

Annonce