{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Gravhund ......Jaques.....;) (Himmelhund) 2001

14.440 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

Thea
Kvinde | 31 år | Oprettet: 4. jan 2007


Gravhund ......Jaques.....;) (Himmelhund)

Fødselsår:
2001
Størrelse:
Med sine 12,5 - 13 kg er Jaques ret stor i forhold til at standart gravhunden normalt vejer maks 10 kg. Men jeg er glad for min lille kæmpe ;)
Temperament
Typisk af sin race.

Utrolig selvstændig (kan selv, vil selv,) dog med enkelte undtagelser når det kommer til dovenskab. Kan man blive løftet op i sofaen er det, det klart foretrukne frem for at hoppe selv, man er nemlig blevet lidt tung i rumbis efter koordinationen er røget lidt med diskusprolabsen.

Han har et godt sind, og er høflig overfor mennesker, men stadig reserveret overfor fremmede, med mindre de har en indkøbspose i hånden, og han har et vagtprincip, som gør at han ikke bryder sig om post og avisbude. Men er man først optaget i flokken som familie, ven eller bekendt forelægger der en del hilseritualer som man må deltage i før man bliver sluppet af syne igen :)

Når det kommer til andre hunde er Jaques den rene narcissist, han tror selv han er en doberman, hvis han kan slippe af sted med det gør han helst, (medmindre det pludselig går op for ham at det er en damehund), han har storhedsvanvid og kan til tider med bestemte hunde eller bestemte racer have meget svært ved at acceptere, at det ikke er alle som nyder lyden af hans ellers voldsomme ryst. Til gengæld er fjenden glemt i det øjeblik man er passeret, så bliver rovdyret sluppet løs igen og så går vi videre.

Jaques er ikke en hund der vil side på skødet, men han siger aldrig nej til et godt tæppe i sofaen, han er dog stadig en aktiv hund og et værre dampbarn hvis han ikke har været ude på en lang tur den dag.

Han har sine sider hvor han er meget tolerant fx kan jeg begrave ham i en sandkassen uden han så meget som rynker på næsen af det. Jeg fik ham som 10-årig, så han var selvfølgelig min bedste legekammerat, derfor kan han rutsje på rutsjebane, grave i sandkasser og gå på hængebroer på alle legepladserne i nabolaget.
Tricks
Jaques kan alle de traditionelle tricks som sit, dæk, pote, rul rundt, bliv stop. Gå ind til siden (gå på græs) samt skifte side fra det ene fortorv til det andet. Vente på værsgo fx med mad. Grave og drikke vand.

Det kræver dog evig vedligeholdelse af få ham til at udføre disse kommandoer, så længe han ikke for noget spiseligt for det. Der er ikke tid til at blive doven, hvis man ønsker en gravhund, hvor man ikke skal bede om det samme mere end tre gange før der sker noget -.-
Stævner
Ingen
Stamtavle
Jaques: Nimik Jaques

Mor: Nimik Sille Sus

Far: Hi-li Sequoia

Morfar: ..... Løvehjerte Snowbizz

Mormor: Nimik Hi-Dee Sobina

Farfar: Hi-li Elvis Stokjo

Farmor: Hi-li Kalahari

osv.
Køn
Han.
Beskrivelse
Jaques er en 5 årig sort gravhund som jeg fik den 21/2-02 jeg så ham for første gang da han var 3 uger gammel. Jeg, min mor, min moster, og kusine var på Præstø får at se ham og hans søskende og jeg skulle vælge hvilken en af dem jeg ville have. Jah den lille gravhund med små fine bølger/krøller i pelsen som faldt i søvn i mine hænder kunne jeg bare ikke stå for, og jeg måtte en da vente 5 uger på at få ham!
Den lille hund har udviklet sig til en kæmpe af sin race med et godt temperament og en sand tonerose!;)


Jaques´s stjernetegn:
Stenbukken er en enspændernatur. Den har en yndlingsplads, som dens mennesker ikke kender til. Derfra har den overblik over hvad der sker. Når den har lyst kommer den frem og er yderst kærlig overfor sine mennesker. Men pas på! Stenbukken har mod som en bjørn. Den tager kampen op med ethvert dyr eller menneske, der trænger ind på dens enemærker.
Helbredet: Den er meget sund, men har en tilbøjelighed til hudproblemer

Opdatereing 2007
Det har været et hårdt år for Jaques, han er selvfølgelig sød og glad som altid, men han har været ramt af en del sygdom. Det startede med at han fik forhuds betændelse, men det kom han sig meget hurtigt over igen efter 2 omgange pincelin.
Så begyndte hans klør at spalte i sommers, så han har gentagende gange fået opereret kløerne væk (forskellige klør altså), derfor måtte han bæres rundt, han har haft ondt, og har haft forbindinger på poterne, så han ikke rigtigt kunne gå.

Så tog jeg på efterskole, han er derfor blevet sat ned i motion, min mor går ganske vist en halv time- 3 kvarter med ham hver dag til frokost, men han er i snor når hun går med ham, og så får han derved ikke den samme del motion, som når han løber frit med mig.

Opdatering 15/11 - 2007
Jaques har fået en diskusprolabs, og er her i eftermiddags blevet opereret på Faxe dyrehospital, hvor han er i trygge hænder. Lige nu ligge han stadig på hospitalet, og vi håber han kan blive udskrevet imorgen. Han var rigtig trist da vi forlod ham, men han havde fået noget beroligende inden vi tog afsted, så han var noget døsig den lille :/

Jeg vælger at skrive dette, så andre hundeejere måske kan nå at opdage en evt. diskusprolabs i tide.
Det startede med at jeg kom hjem en weekend fra efterskolen, og jeg kunne se han havde ondt i ryggen, (eller jeg konkluderede at adfærds ændringerne måtte være på grund af smerter, og det er typisk for gravhunde, at have problemer med ryggen). Jeg lagde mærke til, at han ikke kunne hoppe op i sengen om morgenen, senere på dagen kunne han ikke hoppe op i sofaen, og han tog et skridt ad gangen op ad trapperne. Han kunne sagtens gå og løbe, og han var glad, som han plejede. Jeg fik dog alligevel min mor til at love at tage til dyrlægen med ham, (ellers ville jeg ikke tilbage til skolen, hvis jeg føler at der er noget galt med min guldklump, skal der kigges på det, ellers bliver jeg helt syg af bekymring). Han kom til lægen tirsdag og blev gennem tjekket. Der var der ingen diskus... endnu. Dyrlægen mente, at det måske kunne være noget der var forstuvet i ryggen, og det var derfor, han ikke kunne komme op ad trapper og op i møblerne. Han skulle derfor bæres de steder hvor han ikke selv kunne komme hen, + han skulle have noget let massage og noget varme på ryggen. Det hjalp og det gik fremad igen;)

Onsdag den 14/11 blev jeg på skolen ringet op af min mor,- Jaques var blevet indlagt på K.B.H s dyrehospital, fordi han ikke kunne styre sin bagpart ordenligt, og han havde svært ved at gå. Han fik noget smertestillende, som gjorde at han faldt i søvn, så ryggen kunne få noget ro, men det hjalp ikke.
Syg af bekymring hastede jeg hjem fra efterskolen næste morgen, og blev hentet af min mor på stationen 10.15 derefter kørte vi til K.B.H s dyrehospital. Vi hentede hundis som aftalt, og kørte til faxe Dyrehospital, som gerne ville opererer ham, hvis vi kom tidligt. Da vi kom til Faxe, blev han lige tjekket og det blev hurtigt konstateret at det var en diskus. Kirugen ankom (selvom han faktisk havde fri, jeg er ham evigt taknemmelig). Jaques fik noget beroligende, så han blev noget døsig, og vi smuttede, så fik han taget røngten. Han er nu blevet opereret, og som skrevet håber vi, at han bliver udskrevet imorgen.

Opdatering den 20/11 -07
Han blev udskrevet og det går fremad for hver dag der går, men han kan dog stadig ikke gå den lille.

Opdatering den 1/4 2008
Det går meget fremad med ham han kan gå nu, men er stadig ikke så god til at hoppe op i sofaen (endnu).

Opdatering feb 10
Jaques har skåret sig i trædepuden og er kommet på pencelin. Der har ellers været en lang periode uden skader men det skulle heldigvis ikke være noget af "betydning". Jaques har dog startet kampen "mod forbindingen"! Hvor mange gange kan man mon pille den af på en dag? ;)

Opdatering Aug 10
Jeg har lige købt et kamera og hvem er en bedre model end Jaques? eller Jaques ´gider ikke sidde stille og få taget billeder, men jeg kan godt lide at have billeder af ham, så det må han finde sig i ;) Derudover har vi haft en "skades fri" sommer hvor det kun har været temperaturen som har ugjort et "problem" men intet som en lille skyller ikke kan gøre kål på :)

Opdatering Nov 2010
Jaques har desværre haft en diskus for anden gang nu. En dag i midten af september kunne han pludselig ikke støtte på det ene ben hvilket resulterede i at han slæbte kroppen efter sig. Vi kørte ham straks på Københavns dyrehospital hvor han skulle overnatte - dette blev til 3 lange hårde dage hvor Jaques var indlagt og ingen vidste hvilken vej det ville vende. Heldigvis skete der en forbedring efter den første nat så en evt operation blev udelukket og vi fik en gående hund hjem på 3 dagen :) Vi fik besked på at han skulle holdes i ro og vi er begyndt til genoptræning hvor han skifter mellem waterwalking og massage. Så det går bestemt fremad igen og han går faktisk bedre på sine ben nu herefter den anden diskus fremfor efter den første. Nu håber vi bare at heldet er med os og vi kan få en forholdvis skadesfri hund fremover :)

Opdatering 2012
Min sol og måne, min sjæleven, mit et og alt. Jeg har haft Jaques i lidt over ti år nu, det er over halvdelen af mit liv, og jeg må indrømme, at jeg altid har elsket den lille sorte klat, men jeg havde ikke troet at et væsen, som er så markant anderledes end en selv, kunne betyde så meget for en. Jaques er mit kæreste eje, min øjesten, min gludklump, han er vil egentlig ikke noget særligt, jeg tror ikke han er en unik hund som sådan, han har ingen særlige egenskaber, opfører sig ikke altid som ønsket og hans dårlige ånde kan få en hver drages til at lugte som en nysprungen rosen-busk, men han er min. Og jeg kender ham ud og ind, kan altid forudsige hans næste træk, og ved altid hvad han har brug for, selvom han til tider stadig kan overraske mig? Han har været en del af mit liv så længe, været der på de mørkeste stunder, de lykkeligste tider, og hjulpet mig gennem den sorg, som kommer når man mister. Han har været en hjælp ved noget så simpelt som bare at være. Han gør mig tryg. Han har været grunden til mine største bekymringer, mine største vredesudbrud, og deltaget i mine mest glædes strålende minder. Han er mit hjertes frænde og jeg elsker den lille åndsvage, indbildske, narcisistiske hund af hele mit hjerte. Hvis jeg ikke vidste bedre ville jeg frygte at mit hjerte kunne briste af al den kærlighed jeg rummer for dette uskyldige rene væsen.

My precious.


Den 31 August 2014 tog Jaques og jeg ud på vores sidste rejse sammen. (Her er hvad jeg skrev til venner og familie)

Min bedste ven, øjesten, følgesvend, bedre halvdel, lille guldklump og yndlings røver er ikke hos mig mere.

Jeg valgte at få Jaques aflivet forrig søndag. Han var blevet syg om fredagen og i samarbejde med dyrlægen, var vi blevet enige om en smertestillinde behandling af en mulig diskus eller hævelse i, hvad jeg husker som rygmarven. Hans humør blev forbedret, men det gjorde hans krop desværre ikke.
Lørdag var der ingen fysiske fremskridt, og søndag var den også gal med forbenet. Jeg havde anet det før, men søndag var det så udpræget, at der ikke længere var nogen tvivl om, at der både var problemer med forpart og bagpart.

Jeg kunne ikke rede begge dele, og jeg ville ikke se min hund lide og syne hen til det, som jeg ikke selv mener er et værdigt hundeliv. Jeg besluttede derfor at vi skulle ud på vores sidste rejse sammen, og sidste stop var dyrehospitalet.

Nulle ligger nu begravet i haven tæt på hvad der er tilbage af flagstangen, og ved siden af familiens to tidligere gravhunde.

Jeg savner min lille pølsehund, men jeg kan også mærke at jeg har fået ro i sindet. Jaques har givet mig talløse glæder, han har været lyset i mørket, og han har fyldt nogle af tomrummene ud ved blot at eksistere. Han har fået lov at følge mig i tykt og tyndt, og han har været med alle de steder jeg kunne slæbe ham med, men han var syg og han har været syg længe. Mine bekymringer om hans velbefindende, hvornår han skulle her fra, hvem der skulle passe ham når jeg skulle på arbejde, og min til tider dårlige samvittighed, er her ikke mere. Jeg ved at min opgave som hundeejer er forbi, og jeg har fulgt ham lige til døren til det allersidste. Jeg kan ikke gøre mere for min bedste ven nu.

Tak for alt det du har givet mig.

Hvil i fred.

Nulle
Kommentér på:
Gravhund ......Jaques.....;) (Himmelhund)