kogning af pasta kogning af pasta
Hvordan koger i pasta?
Jeg synes min bliver klistret uanset hvordan jeg koger den. Har prøvet med vand tilsat lidt salt. Vand hvor jeg tilsætter lidt olie. At hælde lidt olie over pastaen når den er kogt.
Synes jeg alligevel altid ender med klisterpasta.
feb 2006
Følger: 4 Følgere: 33 Hunde: 1 Emner: 562 Svar: 13.185
jan 2009
Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 31 Svar: 249
Men håber at få smagsløgene indstillet på fuldkorns også.
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.244
Jeg kan koge pasta ved at komme både kold vand og pasta i gryden og tænde. Når det så er kogt færdig, hælder jeg vandet fra igennem en sigte og skyller hurtigt. Jeg tager lige en "bidprøve" undervejs, for at se om de har fået nok.
jan 2009
Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 31 Svar: 249
Planen er at madpakken fremover skal bestå af en større del grønt.
Men for ikke at køre sur i den skal jeg finde måder at variere den.
Det er her pastaen kommer ind i billedet.
nov 2007
Følger: 26 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 542 Svar: 10.732
Det klistrer aldrig...
jan 2009
Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 31 Svar: 249
okt 2006
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 9 Svar: 657
Og ja, rigeligt med kogevand er også vigtigt. Man kan evt. blande lidt smør i, når pastaen er kogt færdig, hvis man kan tåle det ;o)
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.350
mar 2009
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 52 Svar: 390
Desuden skal man huske at ved større mængder pasta, skal man røre i gryden et par gange under kogningen... ..
Når det er færdigt, skal det bare i et dørslag og skylles igennem under koldt vand....
Det er vist nok Gluten'en der gør at de klistrer, og det skal man skylle af når de er kogt færdig...
og så kog kun pastaen til den er Al Dente.. dvs stadig har lidt "bid", så bliver den ikke kogt for meget.. også derfor du skal skylle dem under koldt vand.. det er for at stoppe kogningen samtidig...
Ellers så bare følg anvisningerne på posen... og hvis der står de skal koge i 11 min f.eks.. så prøv med 9/10 og se om de ikke er gode der
jan 2009
Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 31 Svar: 249
Skønt at man kan få gode råd til livets små irritationsmomenter.
God weekend til jer alle
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
2. Rør gerne pastaen og saucen sammen allerede i gryden. Det får saucen til at lægge sig ind i folderne på pastaen.
3. Husk altid at koge i rigeligt vand. Tommelfingerreglen hedder en liter per 100 gram pasta. Ellers bliver pastaen klistret.
4. Det hjælper ikke noget at hælde olie i kogevandet.
5. Hæld heller aldrig koldt vand over den kogte pasta. Du får intet andet ud af det, end at den bliver kold.
6. Følg altid instruktionerne om kogetiden på posen. Mange typer pasta vil hurtigt koge ud, hvis kogetiden overskrides.
7. Gem en lille sjat af kogevandet i bunden af gryden. Når pastaen er dryppet af i dørslaget, så hæld den tilbage i gryden, og rør den sammen med saucen. Der er masser af stivelse i kogevandet, og det hjælper med at få saucen til at hænge fast på pastaen.
Kilde: Johan Teide, indkøber i det italienske supermarked Supermarco i København
^^ Den der hænger på mit køleskab - perfekt pasta hver gang!
mar 2009
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 52 Svar: 390
GIVER KOGETIPS TIL PASTAEN:
Kog pastaen i rigeligt vand (minimum 1 liter vand pr. 100 g pasta). Bruges for lidt vand klistrer pastaen sammen og kogetiden øges.
Pasta indeholder meget stivelse, som udskilles under kogning. Derfor er den store mængde vand vigtig for kogningen. Bruges for lidt vand bliver kogevandet ”tykt” og pastaen kan ikke optage så meget vand under kogningen hvilket giver en dårligere kvalitet af pasta.
Inden pastaen kommes i kogevandet tilsættes salt til vandet – det skal smage af havvand. Pastaen kommer ikke til at smage salt, men kommes ikke nok salt i kogevandet bliver pastaen smagløs.
Vandet skal buldre koge når pastaen kommes i, derefter skrues ned for varmen, så pastaen koges ved moderat varme. Kog pastaen uden låg.
Undgå at røre i pastaen de første par minutter. Røres der i pastaen ødelægges strukturen og pastaen falder fra hinanden – det gælder specielt fuldkornspasta, som optager vandet hurtigere end almindelig pasta.
I Italien koger man pastaen kortere tid end i Danmark. Pasta skal koges så den er ”al dente” – dvs. med bid. Det er vigtigt at pastaen ikke koger for længe – bl.a. fordi pastaen fortsætter med at ”koge”, når den er taget af blusset og hældt sammen med en varm pastasauce eller lignende. Ved at koge pastaen ”al dente” øges fordøjelsen, da pastaen optages i kroppen i små portioner frem for som en stor klump.
Koges pastaen for meget – hælds koldt vand over pastaen for at stoppe kogningen. Pastaen vil blive mindre smagsfuld da saltet skyldes af, men det kan der rettes op på ved at tilsætte lidt mere salt eller evt. rive parmesanost over pastaen.
(link fjernet)
mar 2009
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 52 Svar: 390
kogning af pasta
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside