Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Bygge terrasse for spejderhytte 5.000 kr.
  • USM HALLER disassembly - today! 1.410 kr.
  • montering af sovesofa 800 kr.
  • Replacing smoke alarm battery 375 kr.
  • Sætte lampe op 500 kr.
  • TV mounting / hanging 600 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  kogning af pasta
  • #1   8. apr 2011 Synes aldrig vores klistrer. Vi hælder olie og salt i en gryde, koger vand i en elkedel, hælder vandet i gryden og tilsætter pastaen. Koger til det er færdigt. Er det alm eller fuldkorns?

  • #2   8. apr 2011 Normaltvis alm. pasta.
    Men håber at få smagsløgene indstillet på fuldkorns også.


  • #3   8. apr 2011 Hvis det bliver klistret er det enten fordi du koger det for længe, i for lidt vand eller ikke lige får det hældt over i et dørslag med koldt vand til sidst.

    Jeg kan koge pasta ved at komme både kold vand og pasta i gryden og tænde. Når det så er kogt færdig, hælder jeg vandet fra igennem en sigte og skyller hurtigt. Jeg tager lige en "bidprøve" undervejs, for at se om de har fået nok.


  • #4   8. apr 2011 Jeg har købt mig en fix lille grøntsags-snitte-køkkenmaskine.
    Planen er at madpakken fremover skal bestå af en større del grønt.
    Men for ikke at køre sur i den skal jeg finde måder at variere den.
    Det er her pastaen kommer ind i billedet.


  • #5   8. apr 2011 Jeg koger i vand med salt - rigeligt..... og hælder det i dørslag når det er kogt...

    Det klistrer aldrig...


  • #6   8. apr 2011 Tror for lidt kogevand måske er svaret.


  • #7   8. apr 2011 Min pasta har aldrig klistret - nogle former (de billige) kan godt finde på det, uanset hvad man gør for at undgå det. Hvis man vælger spaghetti, er det om at finde nogle, der ikke er alt for tynde.

    Og ja, rigeligt med kogevand er også vigtigt. Man kan evt. blande lidt smør i, når pastaen er kogt færdig, hvis man kan tåle det ;o)


  • #8   8. apr 2011 Ja, billig pasta kan godt klistre. Men ellers enig med de andre - man må aldrig spare på vandet, når man koger pasta smiley Min pasta klistrer aldrig - jeg bruger også altid salt og olie i vandet.

  • #9   9. apr 2011 pasta skal altid have masser vand at koge i...
    Desuden skal man huske at ved større mængder pasta, skal man røre i gryden et par gange under kogningen... ..

    Når det er færdigt, skal det bare i et dørslag og skylles igennem under koldt vand....
    Det er vist nok Gluten'en der gør at de klistrer, og det skal man skylle af når de er kogt færdig...
    og så kog kun pastaen til den er Al Dente.. dvs stadig har lidt "bid", så bliver den ikke kogt for meget.. også derfor du skal skylle dem under koldt vand.. det er for at stoppe kogningen samtidig...
    Ellers så bare følg anvisningerne på posen... og hvis der står de skal koge i 11 min f.eks.. så prøv med 9/10 og se om de ikke er gode der smiley


  • #10   9. apr 2011 tak for jeres indput.
    Skønt at man kan få gode råd til livets små irritationsmomenter.
    God weekend til jer alle


  • #11   9. apr 2011 1. Vælg den type pasta, der passer bedst til formålet. Penne egner sig for eksempel ikke til kødsovs, men bør serveres med en mere lind sauce som for eksempel pesto eller en svampesauce.

    2. Rør gerne pastaen og saucen sammen allerede i gryden. Det får saucen til at lægge sig ind i folderne på pastaen.

    3. Husk altid at koge i rigeligt vand. Tommelfingerreglen hedder en liter per 100 gram pasta. Ellers bliver pastaen klistret.

    4. Det hjælper ikke noget at hælde olie i kogevandet.

    5. Hæld heller aldrig koldt vand over den kogte pasta. Du får intet andet ud af det, end at den bliver kold.

    6. Følg altid instruktionerne om kogetiden på posen. Mange typer pasta vil hurtigt koge ud, hvis kogetiden overskrides.

    7. Gem en lille sjat af kogevandet i bunden af gryden. Når pastaen er dryppet af i dørslaget, så hæld den tilbage i gryden, og rør den sammen med saucen. Der er masser af stivelse i kogevandet, og det hjælper med at få saucen til at hænge fast på pastaen.

    Kilde: Johan Teide, indkøber i det italienske supermarked Supermarco i København

    ^^ Den der hænger på mit køleskab - perfekt pasta hver gang! smiley


  • #12   9. apr 2011 VORES PASTAPRODUCENT PAOLA FABBRI
    GIVER KOGETIPS TIL PASTAEN:

    Kog pastaen i rigeligt vand (minimum 1 liter vand pr. 100 g pasta). Bruges for lidt vand klistrer pastaen sammen og kogetiden øges.

    Pasta indeholder meget stivelse, som udskilles under kogning. Derfor er den store mængde vand vigtig for kogningen. Bruges for lidt vand bliver kogevandet ”tykt” og pastaen kan ikke optage så meget vand under kogningen hvilket giver en dårligere kvalitet af pasta.

    Inden pastaen kommes i kogevandet tilsættes salt til vandet – det skal smage af havvand. Pastaen kommer ikke til at smage salt, men kommes ikke nok salt i kogevandet bliver pastaen smagløs.

    Vandet skal buldre koge når pastaen kommes i, derefter skrues ned for varmen, så pastaen koges ved moderat varme. Kog pastaen uden låg.

    Undgå at røre i pastaen de første par minutter. Røres der i pastaen ødelægges strukturen og pastaen falder fra hinanden – det gælder specielt fuldkornspasta, som optager vandet hurtigere end almindelig pasta.

    I Italien koger man pastaen kortere tid end i Danmark. Pasta skal koges så den er ”al dente” – dvs. med bid. Det er vigtigt at pastaen ikke koger for længe – bl.a. fordi pastaen fortsætter med at ”koge”, når den er taget af blusset og hældt sammen med en varm pastasauce eller lignende. Ved at koge pastaen ”al dente” øges fordøjelsen, da pastaen optages i kroppen i små portioner frem for som en stor klump.

    Koges pastaen for meget – hælds koldt vand over pastaen for at stoppe kogningen. Pastaen vil blive mindre smagsfuld da saltet skyldes af, men det kan der rettes op på ved at tilsætte lidt mere salt eller evt. rive parmesanost over pastaen.

    (link fjernet)


  • #13   9. apr 2011 Det er den jeg følger... og den virker også smiley

Kommentér på:
kogning af pasta

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce