{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
949 visninger | Oprettet:

Avlsret {{forumTopicSubject}}

Hej alle sammen.
Jeg en den lykkelige ejer af 2 schæfere hvoraf tæven blev omplaceret hos mig og er MIN på papirerne som besidder. Det var en mundtlig aftale og jeg lovede at passe godt på hende osv. Ikke noget at komme efter der.
Hun fik to kuld hvalpe hvor hun kom fra (min "veninde" gennem mange år) inden jeg overtog hende og nu har hun så fået et kuld igen for sidste gang. Den tidligere ejer fik hende hjem et par uger før fødslen og hun skældte mig ud over at jeg ikke havde fodret hende godt nok. Nuvel - jeg er ikke dyrplager og er rigtig ked af jeg ikke opfyldt hendes behov til fulde men det var IKKE forsætteligt !
Problemet er nu at tidligere ejer - lad os kalde hende S, straffer mig ved at bryde vores mundtlige aftale om at dele fortjenesten for hvalpene (70/30) men kun give mig for parringsopgaven med min EGEN hanhund og min egen tæve...som er mine begge to i hjertet og på papirerne. Jeg er helt med på at det er et kæmpe arbejde med hvalpe og netop derfor frabad jeg mig opgaven da hun overtalte mig til at få kuldet til verden ..og derfor skulle hun self ha den største fortjeneste. Ingen tvivl om det. Men hun har brudt vores aftale fordi hun er sur på mig. .og truer mig med at beholde "hendes hund" som hun kalder det. Egentlig er jeg lidt ligeglad med pengene- det vigtigste er at få min tæve hjem igen men jeg ved ikke om hun vil udlevere hende om små 4 uger. Det er mig principielt dybt provokerende hvis hun får lov at slippe afsted med at tjene alle pengene hjem og bare rage til sig..pga en personlig uoverensstemmelse mellem os.
Jeg forestiller mig at jeg kører ud og henter mig hund efter aftale - hvis hun svarer eller ikke svarer, og udleverer hun ikke min hund, må jeh tilkalde politiet. What to do ? Hvad ville i gøre i mit sted ? Vi har kendt hinanden i mange år til tords for hendes problematiske liv med diagnoser osv, men jeg havde aldrig nogensinde forstillet mig dette scenarie.. tænk at være sådan et menneske!
Det er MIN HUND , MINE hvalpe selvom hun går rundt og reklamer med det modsatte ??
Overvejer noget juridisk rådgivning da jeg skal passe på hvordan jeg spiller mine kort rigitgt og bedst. Jeg vil bare ha min elskede hund tilbage hvor hun hører til.
Håber i vil give jeres mening til kende med gode råd. ( men i behøver ikke fortælle mig at jeg har været dum og naiv ..jeg handlede i god tro)
Mvh K


Kommentarer på:  Avlsret
 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 5 Emner: 25 Svar: 389
  #1   13. maj Hvis du skal spille dine kort rigtigt, så skal du slette dit opslag og kontakte juristen hos DKK og/eller en advokat. Eller omskriv dit opslag og udelad racen !

  Det er vigtigt, at din veninde ikke kan læse om jeres uenighed på nettet.

  Vi begår alle fejl og dem lærer vi af, pøj pøj med at få din tæve hjem igen smiley


 • #2   13. maj Der står ingen steder at det er under DKK og hvis det ikke er, så kan de selvfølgelig ikke hjælpe.

  Jeg ved desværre ikke hvad du skal gøre eller hvordan du er stillet. Jeg tænker det også kommer an på hvilke papirer du har som beviser at hun er din hund.

  Desværre skal man altid have alt nedskrevet også selvom man laver aftaler med en veninde, familie eller lignede.


 • #3   14. maj Selvfølgelig skal du have din tæve retur, hvis du ejer hende i DHR.
  Hvalpene har du ingen ret til, tænker jeg, når I har lavet denne løsning uden kontrakt. Du bør have en godtgørelse for parringen, men igen er det umuligt at dokumentere aftalen uden noget på skrift.

  Den her slags sager er lige præcis hvorfor avl ikke er for alle og enhver. Hvis ikke man kan gøre tingene ordentligt, så lad være.


 • #4   14. maj Aftaler om penge mellem venner er ofte roden til uvenskab - og udstationeringer/parringsaftaler skal være dokumenteret på skrift så alle eventualiteter er dækket.. og selv i de situationer hvor de er det ser man ofte at folk ryger i totterne på hinanden...

  Jeg ville glemme alt om at dele fortjenesten og holde mig gode venner med "veninden" blot for at få hunden hjem igen. Så snart den er hjemme kan hun blive ejerskiftet 100% så hun er helt og aldeles din.
  Jeg håber ikke din veninde læser med på HG, for så er det "venskab" måske røget allerede....
  Hvad angår fodring så burde "veninden" have sørget for at det rette foder til den drægtige tæve, så på det punkt kn hun takke sig selv

  Jeg håber I får dette løst til hundens bedste smiley


 • #5   14. maj Hvis du ikke vil bøvlet med hvalpene, så er det i mine øjne heller ikke dine hvalpe.

  Du har sendt tæven ud for at føde.


 • #6   14. maj Frk Jensen

  Hvad skal TS bruge din kommentar til?


 • #7   14. maj Lise - Hun brokker sig over "veninden" siger hvalpene er hendes (altså "venindens")

 • #8   15. maj Kan ikke rigtig finde ud af, om tæven er udstationeringshund eller hun er 100% din.

  Ved udstationeringsaftaler har man normalt ingen ret til de hvalpe, der kommer i det aftalte antal kuld, hverken helt eller delvist.
  Er tæven derimod 100% din, så er der vel tale om, at opdrætter (din veninde) har leaset tæven til et kuld, og det bør hun selvfølgelig betale for.

  Med det sagt - hvis det vigtigste for dig er at få tæven hjem, ville jeg ikke nævne økonomi, før hvalpene er 8 uger og tæven afleveret - så kan man vel altid kræve aftegning der.

  Hvordan det juridisk forholder sig tør jeg ikke gætte på - synes jeres aftale lyder som noget rod. Hvis der er tale om et DKK-kuld kan man prøve at forhøre sig his deres jurister.


 • #9   18. maj Du overtager en voksen hund og betaler i princippet med et kuld hvalpe på tæven.
  Du får din betaling for parringen - selvsagt i orden.
  Skulle du oven i have 30% af fortjenesten så er det ved st være en ret god deal for dig.
  Man er selvfølgelig fuldt ud i sin gode ret til at indgå gode deals i egen favør. Indgår man den slags kan det anbefales at få dem skriftligt.

  Hvorfor er det vi skal vide din veninde har diverse diagnoser? Hvorledes er det relevant. Hvis ikke for at skabe en forudindtagenhed omkring din veninde og hvilket syn man ser hende i.
  Jeg blev ærlig talt målløs over at læse du “til trods for hendes diagnoser, har været en ven igennem en årrække”… er man så virkelig en ven? Når man udstiller andre som om, man kun lige har kunnet holde dem ud…

  Hvornår har du sidst snakket med din veninde, bare sådan helt nede på jorden og om hvordan man har det og synes verden kører.?
  Jeg tror du i stedet for st tælle kr og øre, vil få mere ud af at i snakker sammen.
  Køb en kage og noget god kaffe og ta forbi og vær sammen og nyd hvalpene og din tæve.


 • #10   18. maj Karina, hvorfor deltager du ikke i din egen tråd ?

 • #11   18. maj Hendes hunde ligner bestemt ikke DKK-hunde, så jeg gætter på at det er almindelig blandingsavl.

 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 10 Emner: 10 Svar: 2.224
  #12   18. maj #11 hvor ser du hendes hunde?

  Men jeg tror du har ret, undre mig over hun ikke deltager i tråden


 • #13   18. maj Jeanette, hun er nem at finde i schæfergrupperne på FB. Karina med K, og så nogle ret let genkendelige, øhhhhh, ansigtstræk smiley

Kommentér på:
Avlsret

Annonce