1.169 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 21 Svar

Stereliseret tæve Stereliseret tæve

Min Tæve er for halvt år siden, blevet stereliseret. Desværre har det endt ud i fuldstændig ændret ædfærd. Hun er gået fra at være stille og rolig, til at blive opkørt over det mindste. Virker angst overfor selv de mindste ting, som vasketøjskurven, hvilket hun ikke var før.

Er der andre der har oplevet, sådan nogen ændringer ved deres stereliseret tæve???
Og hvis såfremt, har i nogen gode råd???


Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Hjælp til nedrivning af skorsten 205 kr.
  • Luge ukrudt 1.250 kr.
  • Hækklipning 1.200 kr.
  • Hænge gardin op 250 kr.
  • Hænge 3 billeder/ rammer op 300 kr.
  • Fjerne bænk og reparere knækket nøgle i kælderdør 900 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Stereliseret tæve
  • #2   4. jan 2013 Altså selve forløbet med stereliseringen var lang, da hende ssår sprang op igen og hun måtte opereres igen. Hvilket resulterede i at hun skulle være i ro i 6 uger og der tilhørende krave. ellers har der ikke været de store ændringer i hendes hverdag

  • #4   4. jan 2013 Nu er min ikke Neutraliseret.. Men syntes det lyder lidt vildt det du skriver. Det er en meget stor forandring, og ikke en jeg har hørt om før..
    Har du fået hende tjekket hos dyrlægen, om der kunne være noget..??
    Min mistanke, kan gå på at hun måske er blevet rykket lidt skæv i hendes skelet, og derfor spænder og har ondt. Det kan godt give en hund der er mere opfaren. Det er tit at hunde får nogle skævheder efter en operation, da der bliver flyttet rundt på hunden mens den er under bedøvelse, og så er det nemmere at få lavet nogle lidt skæve vrid. Men kan ikke sige om det skulle være det, eller om hun har oplevet et eller andet gennem forløbet der gør det.

    Kan anbefale dig at holde godt øje med hvordan hun bevæger sig, og om der er nogen forandringer i hendes bevægelser nu i forhold til før. Er der det, vil jeg mener der er en stor sandsynlighed for at en tur forbi en dygtig kiropraktor kan være en stor hjælp.
    Har i hvert fald selv haft stor nytte af det med min hund. - Mindre opfaren, mere selvsikker og meget pænere bevægelser.


  • #5   4. jan 2013 ja det kan godt være, men det er flere ting hun er bange for.. Små ting i hverdagen, som før ikke generede hende. Endvidere reagere hun voldsomt når vi får besøg, det træner vi nu. Men det har hun heller aldrig gjort før.

    Håbede lidt på at nogen, hvis de havde prøvet det samme kunne komme med nogen guldkorn...


  • #6   4. jan 2013 Lotte - ja det kan jeg jo ikke vide, har haft hende til dyrlæge efterfølgende, men dyrlægen mente at alt var som det skulle være.

    Men ville da undersøge det du skriver!!


  • #7   4. jan 2013 Aflisten-- Tak for svaret, det rammer vist lige plet. Hun har før stereliseringen været lidt usikker. Havde dog aldrig regnet med at det ville blive så voldsomt.

    Har du nogen gode råd??


  • #8   4. jan 2013 hvor gammel er hun ?
    Har haft 3 steriliserede tæver, ikke en af dem ændrede sig...


  • #9   4. jan 2013 Ja men viste jo ikke på daværende tidspunkt at det var noget lort, at gøre.

    Og den smule usikkerhed hun havde inden, var ikke noget der fyldte stort i hverdagen! Skrev også i et tidligere indlæg at det kun var lidt usikker hun var.



  • #11   4. jan 2013 Mange tak for hjælpen Natasja...

  • #13   4. jan 2013 Opsøg en dygtig træner/adfærdsdims og få noget hjælp til, at få hende på ret køl smiley
    "Don't give up on her" smiley

    Af samme årsag fik jeg ikke kastreret min gamle border han.. han var nemlig en anelse usikker...
    Derfor valgte vi at sterilisere vores tæve...
    Der var lidt bøvl med hende de første måneder efter (men det kan der jo være mange årsager til) Men i dag er hun heldigvis glad og harmonisk smiley


  • #14   4. jan 2013 Elsker Rotten - Hvornår i forhold til hendes sidste løbetid er det hun er blevet neutraliseret..?? Og er det en kastration eller sterilisation..??

    Jeg spørger lige for en sikkerhedsskyld, efter Alfisten nu har linket til den artikkel fra hasf.dk

    Og til Alfisten, tror du skal læse den igen, for syntes du modsiger dig selv lidt i forhold til hvad der står i den. Var nød til at læse noget af den for at være sikker på den ikke er blevet lavet om (kender hende der har skrevet den, så har læst den før)

    Det er nemlig oftere ved hanhunde at man oplever at han bliver mere nervøs og usikker, end det er med tæver. Det er lige modsat med en tæve. Det hænger sammen med niveauet af kønshormonerne inde i hunden. Mener også det står i artiklen, ellers står det i en af de andre på siden..


  • #15   4. jan 2013 Normalt ændrer tæver kun adfærd til det bedre ved sterilisation. Kan noget andet ikke være skyld i din tæves adfærd? Fx sygdom, smerter, ændring i rutiner, fyrværkeri?

  • #16   4. jan 2013 Det var lige imellem to løbetider, som hun skulle.

  • #17   4. jan 2013 Malene- som jeg skrev tidligere har der ikke været andre ændringer!

  • #18   4. jan 2013 Ja, men hormonerne fungerer forskelligt..

    Den meget korte forkalring: Østrogen (kvindeligt kønshormon) fremmer usikkerhed
    Testosteron (mandligt kønshormon) fremmer selvsikkerhed.

    Både han og hun har begge dele, men det er også sådan at hanner har mere af det mandlige, og hun mere at det kvindlige hormon. Når man neutraliserer (kastrerer) fjerner man en stor del af den produktion, så der bliver mere udlignet i hormonerne, og der derved ikke er en lige så stor forskel. Det vil også sige at der kommer mere af det hormon der ikke var så meget af før.

    Men ja, usikkerhed vil blive fremmet, da man ændrer på hormonerne (hunden er jo ikke som den var før), og den skal også have lov til at finde sig selv igen og det kan tage noget tid.
    Vi er bestemt ikke helt uenige smiley

    Men jeg vil også mene at det er et meget fåtal af tæver der vil blive så usikre som TS skriver det, og så er det virkelig også en ud af mange der er blevet så nervøs.
    Derfor hælder jeg også til at der må være noget andet der kan gøre det.


  • #19   4. jan 2013 Hvor lang tid efter sidste løbetid.. Må heller være lidt mere præcis..
    Også fordi der er forskellige anbefalinger, fra dyrlæge til dyrlæge..

    Man kan nemlig resikere at hvis det er for tæt på sidste løbetid, at tæven er falsk drægtig, og dermed kan blive holdt i den. Men det er bare endnu et forslag af mange smiley Men kom lige til at tænke på det..
    Og når jeg nu tænker mig om, så hvis det havde været sådan at min skulle neutraliseres, og den normale anbefaling var blevet fulgt, kunne det nemt være sket her, da hun fik et tilbage fald og blev falsk drægtig anden gang mellem 2 løbetider.


  • #20   4. jan 2013 Forstå mig nu ret, hun er ikke et angstnervøst tilfælde konstant. Ting som hun før har forholdt sig rolige til bliver hun hurtigere stresset ved, efter OP.

  • #21   4. jan 2013 Hun blev stereliseret nøjagtig tre måneder efter sidste løbetid og hun har kørt løbetid med 6 måneder imellem

  • #22   4. jan 2013 Få en kiropraktor til at se på hende. Sådan en kan finde ting som en almindelig dyrlæge overser

  • #23   4. jan 2013 Tak for alle de gode råd... smiley

    Godnat... smiley


  • #24   4. jan 2013 Vil du prøve med kiropraktor, kan jeg anbefale hende her: http://dyrekiropraktor.dk/
    det er hende vi har brugt, og syntes hun er rigtig dygtig. smiley


  • #25   5. jan 2013 jeg kan desværre ikke komme med guldkorn, min svigerindes hund er også blevet mere angst overfor hverdagens ting og flyver for det mindste, hun blev steriliseret pga livmoderbetændelse.
    min svigerinde kan mærke på sin hund, hvornår løbetiden skulle have været der, hun bliver mere klæbende og ængstelig
    synes det er trist at høre.
    er det nu at hun egentlig skulle have haft sin løbetid?


Kommentér på:
Stereliseret tæve

Annonce