3.342 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 46 Svar

Per F
Per F
Tilmeldt:
6. apr 2013
Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38

Pyrenærhund med knoglekræft Pyrenærhund med knoglekræft

Hejsa alle sammen.

I går, fik min Pyrenær på 8 år desværre konstateret knoglekræft i et af sine forben. Dyrlægen gav ham højest en måned at leve i, så nu skal min kæreste og jeg tage beslutningen om hvornår han skal aflives.

Jeg er dog langt fra klar til at give slip på ham endnu, og jeg er nok typen som altid leder efter flere meninger og behandlinger. Lige pt. Sidder jeg og er i kontakt med en producent af dyreproteser i USA, da de har gode resultater med sådanne.

Dog vil jeg enormt gerne høre jeg herinde, om I kender til nogen special klinikker i DK, Sverige eller Tyskland? Eller til nogen alternative behandlinger til hunde med knoglekræft. Det gør mig ikke noget at jeg skal køre til udlandet for at få ham behandlet.

På forhånd tak.


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Græsslåning (højt græs) og fjerne ukrudt imellem fliser 1.200 kr.
  • Opsætning af savsmuldstapet og male ca 300 m2 205 kr.
  • Køkkenskabe og skabe til mødelokaler 1.800 kr.
  • Samling af havemøbler 300 kr.
  • Kør fliser/sten på genbrugspladsen 500 kr.
  • Slå græs 1.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Pyrenærhund med knoglekræft
  • #1   6. apr 2013 Jeg ved intet om specielklinikker til den slags.. Men nu lufter jeg lige en tanke, og jeg håber ikke du tager det ilde op.
    8 år, er en flot alder for den størrelse hund. Og hvis han har haft et langt og godt liv, så er det jo bare helt fantastisk. Og selvom du fandt en fantastisk klinik, som kunne forlænge din hunds liv, så vil det kun være en kort tid.. Igen så er 8 en pæn alder for den størrelse hund. Og måske vil den tid, som du kan give din hund ekstra, være en kamp både for dig og din hund.
    Det sure lod ved at være hundeejer, er at vi kun har dem på lånt tid. Og man bliver bare aldrig klar til at sige farvel.. Og husk hvis det kan være en trøst på nogen måde, så gør det ikke ondt på hunden, at blive aflivet, men ondt på os at sige farvel..
    Tænk over om du holder ham i live, for hans egen skyld, eller om det er for din skyld.
    Jeg håber du finder den rigtige beslutning, både for dig og sin hund.
    Held og lykke.


  • #2   6. apr 2013 Jeg er enig C&N, hvis du vælger at forlænge hundes liv, så bliver det for din skyld og ikke hundens. Jeg synes du skal give ham en værdig afslutning, i stedet for at hive ham gennem alt muligt smertefuldt.

    Vores fornemmeste opgave som hundeejer er at vide hvornår nok er nok, og gøre hvad der skal gøres for hunden skyld. Og sætte os ud over vores egen egoisme.


  • #3   6. apr 2013 8 år er nu ikke nogen voldsom lang levetid for en pyreneerhund, men knoglekræft er den mest almindelige dødsårsag for pyreneere ud over alderdom.
    I USA bruger man meget at amputerer, og de påstår at hunden har det godt sådan. Mit indtryk er at de fleste lader dem gå på 3 ben uden protese. Man forventer jo normalt ikke en specielt lang levetid efter amputationen, ofte bare måneder, så er det smerten værd ? og ingen skal bilde mig ind, at der ikke er smerter forbundet med en amputation.
    Jeg har set en enkelt pyr med et amputeret ben i virkeligheden, og det bekræftede mig i, at det var ikke noget, jeg ville byde en af mine.
    Jeg beklager, det var ikke lige det spørgsmålet gik på, og nok ikke det, du gerne ville høre.


  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #4   6. apr 2013 Tak for jeres svar. Jeg ved godt et eller andet sted at I har ret, men det er stadig enormt svært. Det ligger mig så fjernt at få aflivet en hund som ud af til ser rask og glad ud. Oven i det, så er han min første hund og selvom vi har 2 hunde, så er det bare ikke helt det samme.

    Og så er man nok også lidt i chok. Vi tog ham til dyrlægen, da dyrlægen regnede med at han havde en form for betændelse i sit led pga. Gigt. Så det var slet ikke den meddelse vi havde regnet med at få og når man så samtidig får kastet i hovedet af ens hund har under en måned at leve i, så knækkede filmen ligesom.


  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #5   6. apr 2013 Lene > Vi havde også selv besluttet at hans ben ihvertfald ikke skulle amputeres. Men jeg fandt bare en hjemmeside som lavede proteser som så rigtig gode ud.

    Men lige pt. Har jeg det sådan at jeg slet ikke ved noget, jeg er virkelig i konflikt med mig selv over det her.


  • #6   6. apr 2013 Jeg tænker lidt på om det er værd at kaste sig ud i?
    Er der ikke alt for store chancer for at det bare spreder sig, efter i har fået det ramte område amputeret?
    Så vidt jeg husker er knoglekræft en svær en at komme til livs.


  • #7   6. apr 2013 Per, det kan jeg sagtens forstå. Jeg har også mistet en pyr han på knap 11 år med knoglekræft. Jeg troede han havde gigt, så det var et chok. Han fik det konstateret en tirsdag, fik noget stærkt smertestillende, havde 3-4 gode dage, og så blev han aflivet om søndagen.
    En af grundene til at man ofte ikke forventer ret lang levetid efter en amputation, er at knoglekræften ofte er ret fremskredet før man opdager det, så der vil ofte være metastaser og det vil komme igen andre steder.
    Det er rigtig øv for dig, jeg føler med dig.


  • #8   6. apr 2013 Og som pyr opdrætter er jeg selvfølgelig lidt nysgerrig. Hvad er det for en pyr du har, hvor er den fra ?
    Jeg har selv en på 8 år, og jeg ved, der blev ikke lavet ret mange kuld på det tidspunkt.


  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #9   6. apr 2013 Lene > Mange tak smiley

    Vi fik ham fra en anden familie da han var 10 måneder gammel. En familie, som ikke havde tiden/overskuddet til ham mere pga. Familie forøgelser. Han er fra Kennel Granly og på hans stamtavle er hans navn Granly Richardo. Han er født 14-10-2005 så han bliver 8 i år. Jeg havde åbenbart fået ind i mit hovede at han var fra 04.


  • #10   6. apr 2013 Per, jeg kan kun sige, at det gør mig ondt for dig, at I formentlig må sige farvel til ham snart, men det lyder til, at han har haft et godt liv hos jer og været værdsat. Så gør hans sidste tid så god som muligt for ham, hold ham så godt smertedækket som muligt, Det er nok det bedste, I kan gøre for ham.

  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #11   6. apr 2013 Det har han ihvertfald. Han var været min bedste ven siden vi fik ham og han er altid blevet værdsat og passet på. Han får noget smertelindrende i øjeblikket og vi har en tid hos dyrlægen på Mandag. Så må vi se om jeg bliver klar til det, men ellers tager vi en dag af gangen.

  • #12   6. apr 2013 Jeg forstår godt jeres umiddelbare reaktion, for sygdommen kan ikke ses, og hunden virker jo heller ikke syg .... endnu. Men det er kun et tidsspørgsmål, og ville det ikke være synd at vente så længe?

    En af mine gode venner har netop fået konstateret knoglekræft.
    Det er MEGET smertefuldt, så meget, at han kun kan ligge ned, hvis han ikke bliver fyldt med smertestillende medicin.

    Og tænk så på, at dyr gør alt for at skjule, at de har ondt.
    Der er ofte også fantomsmerter i amputerede led, så den udvej ville jeg heller ikke vælge.

    Jeg ved ikke, om det samme gør sig gældende for hunde som for mennesker, men hos mennesker er 99 ud af 100 tilfælde af knoglekræft metastaser fra kræft et andet sted i kroppen, og alene dét gør amputation formålsløs.

    Når I er kommet jer over det første chok, er jeg sikker på, at I tager den rigtige beslutning om jeres hund.
    Det er svært, men den sidste tjeneste, man kan gøre en god, trofast ven, er at give fred i tide for et liv, som ikke længere vil være rart at leve.

    Det gør mig usigeligt ondt for jer.








  • #14   6. apr 2013 Som Maj-Britt skriver, hellere aflive en uge for tidligt end 1 dag for sent... Har selv stået i situationen og jeg hader mig selv for at vente på sidste blodprøve svar (hunden havde kræft i leveren, det KUNNE være en ultrasjælden leversygdom).

    Det kan hurtigt gå ned af bakke, hos os måske hurtigere fordi det var leveren, men det var hurtigt og ikke sjovt at se...fik hende aflivet ved vagtdyrlægen så hurtigt vi kunne.
    Skulle jeg nogensinde få en kræftsyg hund igen, så ved jeg godt hvad der skal gøres, også selvom det er SÅ ubehageligt.. smiley

    Hun var iøvrigt i behandling indtil vi skulle have svar fra sidste blodprøver, det virkede super godt, men da det ikke længere virkede var det lynhurtigt rigtig slemt...


  • #16   6. apr 2013 "... efter et halvt års kemoterapi kan hunden få et rimeligt liv måske et halvt år mere.."

    Det er for høj en pris at betale.
    Jeg ville aldrig byde min hund ½ år med kemoterapi + hvad dermed hører af birkninger for, at den måske kunne få ½ år mere at leve.

    Så hellere ½ rimeligt år uden kemoterapi og så slut.

    PS: Har talt med min dyrlæge om det, og hun ville aldrig lade et af sine egne dyr få kemoterapi.



  • #17   6. apr 2013 De hunde der får kemo her i Dk, har nu ikke rigtig nogle bivirkninger.
    Jeg ville dog heller ikke lade nogle af mine hunde, blive behandlet med kemo eller amputeringer.
    Hvis de får cancer, skal de have en værdig afgang herfra- det skylder jeg dem.

    Vores hunde giver os det bedste de kan.
    De er altid glade for os og vil os altid det bedste- og det gælder jo uanset race, blandinger og størelser.
    Vi skylder dem at tag os af dem på den bedst tænkelige måde- set fra et dyrevelfærds synspunkt- når de bliver syge.
    Vi skylder dem, at de ikke skal lide fordi vi ikke kan klare tanken om at de skal væk herfra.
    Håber at du bliver enig med dig selv om, at lade din hund få fred, så han ikke skal igennem een masse behandlinger han ikke forstår noget af, og som kun er for din skyld.


  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #19   6. apr 2013 Rudolf (Det hedder han), fik konstateret det ved et røntgen. Der er ikke taget blodprøver, eller nogen form for biopsi. Udover at han har bulen på leddet over sin pote, så halter han også. Han har også nogle buler rundt omkring på kroppen, men ifølge samme dyrlæge så er det fedtknuder, så dem har han aldrig undersagt andet end mærket på dem. Dog er den ene af dem vokset ret så kraftigt og det har vi også gjort dyrlægen opmærksom på.

    Mit problem består i at jeg er usikker. For det første ved jeg ikke 100% om det er kræft, og det er ikke for at skulle spille bedrevidende, men jeg føler mig bare ikke overbevist inden i.

    For det andet, så aner jeg ikke hvordan jeg skal give slip og sige farvel. Det er alt sammen enormt hårdt lige nu, især fordi at Rudolf er glad og ligner sig selv. Han spiser, drikker og leger som han næsten altid har gjort.

    Jeg ved ikke om jeg skal få taget nogle blodprøver og en biopsi og evt. Vise billedet til nogle specialister på Faxe Dyrehospital, da jeg overtalte min dyrlæge til at give mig billedet med hjem til låns.


  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #21   7. apr 2013 Birgitta >

    Han er 7 og bliver 8 til Oktober. Han halter på det ben hvor knuden er. Vores problem er at dyrlægen sagde at han højest havde 1 måned at leve i og vi ville nok opleve at han brækkede benet før eller siden, hvis han ikke blev aflivet. Jeg har simpelthen ikke hjertet til at skulle gamble med om han brækker det ben.

    Mit andet problem er at han virker glad og som han plejer. Han er en enormt doven hund og har altid været det, men han vil gerne slås med vores anden hund stadigvæk og han spiser også som han plejer. Han kommer "stormende" ud i køkkenet, når han hører at vi åbner for noget ost. Så alt er som det gamle der.

    Jeg har bare følelsen af at noget ikke er som det skal være. Kald mig egoistisk eller naiv, men det føles ikke som om at han er så syg som de gør ham til.


  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #22   7. apr 2013 Og han får allerede smertestillende.

  • #23   8. apr 2013 Det er stadigvæk kræft hos et menneske, jeg udtaler mig om, men min ven (tidligere nævnt) fik konstateret knoglekræft kun ud fra røntgenbilleder - ingen biopsi.

  • #27   8. apr 2013 Det der utrolig pæne sprog gør det simpelthen så nemt at tage indholdet seriøst, eller noget.....

    Jeg får det simpelthen så skidt når man ser, som regel, amerikanske hunde der bliver holdt i live på trods af manglende lemmer (søg evt. på kangaroo-dog på youtube smiley ) eller andre invaliderende lidelser. Som fratager hunden mulighed for at være det den er, nemlig hund.
    Det er efter mine mening toppen af menneskelig egoisme og arrogance.

    En død hund ved ikke den er død, men en hund i lidelse ved godt den lider.


  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #28   8. apr 2013 Jeg vil gerne som det første lige sige at det har intet med økonomi at gøre. Min kæreste og jeg har heldigvis råd til at gøre hvad der er bedst for hunden og det er 100% hvad der bliver gjort. Jeg kunne aldrig drømme om at lade min økonomi spille ind på et dyrs helbred, for så burde jeg ikke have taget dyret til mig i første omgang.

    Når det så er sagt, så har vi fået en tid hos Faxe Dyrehospital i morgen. Vi skal ned med Rudolf og hans røntgen billede og snakke med en ortopædkirurg.


  • #29   8. apr 2013 Jeg synes faktisk det er fair nok hvis økonomien også har noget at sige. Jeg ville næppe ofte fx. 10.000kr på at forlænge min hunds liv med max. 6 måneder. Der ville jeg nok hellere bruge de 10 kg på en ny hund. Det skal ikke forstås på den måde at jeg ikke ville være sønderknust, men jeg har ikke en pengetræ stående på min altan.

  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #31   8. apr 2013 Tak smiley Vi krydser også alt hvad der kan krydses her hjemme.

    Vi har tid kl 09.30.


  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #33   8. apr 2013 Nemlig. Men pyha det giver da godt nok vejrtrækningsproblemer at spekulere på udfaldet.

  • #34   8. apr 2013 Hej Per, jeg vil bestemt også krydse fingrene for dig og Rudolf. Jeg er spændt på at høre, hvad I får ud af det.

  • #35   8. apr 2013 Varkhond, at amputerer begge forben på en hund og lade den leve sådan er efter min mening lige så utiltalende som dit sprog. Stakkels hund.

  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #36   8. apr 2013 Tusind tak Lene smiley

  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #38   8. apr 2013 Vi har allerede besluttet at amputering ikke er en mulighed. Fred være med at nogen vælger det til deres hund, men vi kender vores hund godt nok til at vide at det vil nedsætte hans livskvalitet.

  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #39   9. apr 2013 Så har vi været på Faxe Dyrehospital med Rudolf.
    Det var desværre næsten den samme melding der. Der er 10 procent chance for, at det er en knoglekræft som kan fjernes vha. Amputering, men det vil vi ikke. Dyrlægen sagde også at det var risikabelt, da han åbenbart også har hjerteflimmer. Så vi snakkede godt og grundigt med dyrlægen og valgte at få noget morfin med hjem. Nu giver vi Rudolf en rigtig god dag i dag, og så tager vi op og får ham aflivet i morgen. Jeg kan slet ikke beskrive hvor ondt det gør, men det ved I der har hund jo. Det er min bedste ven og første hund jeg skal til at leve uden. Jeg vil savne at snakke med ham, som noget af det første om morgenen og jeg vil savne at give ham hans godnat godbid. Men han skal ikke lide og have ondt, det er han en alt for god hund til at skulle igennem. Vi må tage det ansvar vi har forpligtet os til, og sige farvel og på gensyn til vores lille baby. Vi har også en anden hund, som nu mister noget af sin flok, så ham skal vi også tage os godt af.
    Det kan godt være at det lyder egoistisk, men vi har kontaktet nogen som pyreneer hvalpe nu, med henblik på at få en ny. Jeg ved godt at jeg ikke får Rudolf tilbage, men jeg har brug for at have den samme type hund og race i mit liv. Jeg håber at I forstår hvad jeg mener og ikke tror at jeg er et ondt menneske.


  • #41   9. apr 2013 Per, det gør mig ondt, men jeg er ikke overrasket.

    Jeg mener også det er den rigtige beslutning.

    Og der er ikke noget som en ny hvalp til at fylde i hverdagen, så man kommer nemmere videre. Det betyder jo ikke, at man ikke elskede den gamle.


  • #42   9. apr 2013 Æv :o( Kræft er noget svært noget :o( Min ilder fik det konstateret for 1½ år siden, men kunne heldigvis behandles og lever glad og uden symptomer den dag i dag (kræftknuden er der dog stadig).

    Men det lyder som en god beslutning. At amputere ben er simpelthen ikke for hundens bedste smiley Håber I kommer jer og at I ved at I gør det rette for hunden :o)


  • #43   9. apr 2013 Det er så svært at skulle sige farvel, er enig med de andre, I har taget den rigtige beslutning.
    Vi fik vores gamle Nala aflivet for en uge siden, vi vidste det gik den vej men det gør så ondt alligevel. Hun skulle ikke leve udelukkende for vores skyld, og hun skulle herfra på en værdig måde. Havde vi ventet bare en uge, havde det ikke længere være værdigt for hende..

    Mange tanker.


  • #44   9. apr 2013 Det er en rigtig trist historie Per, og jeg føler med dig. Håber du får en ny vidunderlig sund og rask Pyr.

  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #46   9. apr 2013 Tusind tak for jeres trøst, det betyder rigtig meget. Jeg kan netop også mærke, at jeg har et stort behov for at bruge den viden jeg lærte fik, af at have Rudolf, på en hvalp. Gøre det bedre der hvor jeg kan.

    Umiddelbart er jeg rimelig fast besluttet på at en evt. Ny hvalp skal være en Pyreneer, men jeg er selvfølgelig også lidt bange for at den måske heller ikke bliver så gammel. Det er nok bare en dårlig følelse jeg har lige nu, da Rudolfs tilfælde med kræft, er noget der kan ramme alle hunde i alle aldre.
    Vi kigger dog også på Berner Sennen og Newfoundlændere, da mit hjerte bløder for store bamser. Dog kender jeg ikke voldsomt meget til de racer, men det lader til at især Newfoundlændere er nemme at have med at gøre. Altså i samme stil som vores Rudolf.

    Nu må vi se, det kan også være at jeg efter i morgen slet ikke har lyst til en ny hund, men jeg tvivler kraftigt.

    Birgitta > De er klar til at flytte hjemmefra nu. De er pt. 9 uger gamle så vidt jeg har forstået. De er fra Kennelen Sir Diego og er Pyreneer også.


  • #48   9. apr 2013 Der er ingen problemer med stambøger på det kuld. Tæven er højt præmieret, hanhunden klarer sig også godt på udstillingerne, men er noget yngre og er endnu ikke blevet udstillet særlig meget.
    Det burde ikke være noget problem at finde dem på Hundewebben. Hanhunden bor godt nok i Sverige, men har været udstillet i DK.

    Begge forældre har HD A. .
    Hvalpene vokser op inde i huset hos en lille opdrætter, der brænder for racen. De vil være særdeles velsocialiseret.

    Det er fint at være kritisk Birgitte, men man skal heller ikke se spøgelser.

    Måske skulle jeg tilføje, at det er ikke mit kuld.


  • #50   10. apr 2013 Knoglekræft ligger til alle store hunde, men berneren er derudover plaget af andre kræft former, som gør af deres gennemsnitslevealder er lavere end flere af de andre store bamser.
    De fleste af mine pyrer er blevet over 10 år, mine hanner hhv 11½ og knap 11 år. Generelt har tæver en forventet længere levetid end hanner, men jeg synes, man skal gå efter det køn, man helst vil have. Selvfølgelig hvis man ikke på anden vis har nogen preferencer, kan man lade forventet levetid blive afgørende.

    mht. at skifte race, så er jeg sikker på, at der er dejlige hunde i alle racerne, men man skal gøre sig klart, at de store "bamseracer" er lavet til forskellige formål, så derfor kan der være forskel på temperamentet fra race til race.

    Både det pågældende kuld og forældrene til det er lette at finde på hundewebben, så ingen problemer der.



  • #52   10. apr 2013 Hun hedder Vi'skaly's C.C. Rider.

    Ellers kan du f.eks. søge på alle Sir Diego hunde eller pyreneerkuld født i år.

    Begge forældre hedder noget med Vi'skaly's, det kan der også søges på.


  • #54   10. apr 2013 jeg prøver at blive bedre til at bruge hundeweb:-) jeg kan ikke søge på Vi'skaly's,- der kommer i hvert fald ikke noget frem. når jeg blot søger på pyrener så kommer der 1001 søgeresultater frem, men jeg kan kun se fra A-G - hvordan kommer jeg ned til V? nogen som kan hjælpe?

  • #55   10. apr 2013 Du går ind i avanceret søg, , vælger pyreneerhund og skriver Vi'skaly*



  • #56   10. apr 2013 super - det prøver jeg - tak for hjælpen

  • #57   10. apr 2013 Nogen af os fotograferer også for albuer, selv om der ikke er krav om det. AD forekommer, men der er ikke registreret nogen i DK de sidste 10 år.
    Faktisk tror jeg kun, der i hundewebben er registreret en med en status 1, så det er ikke noget specielt udbredt problem.


  • #59   10. apr 2013 Ja, man skal ramme helt rigtigt i Hundewebben, derfor er det ofte en god ide kun at søge på kennelnavnet.

    Som her hvor man søger et hvalpekuld, kan man også søge på race og årstal, med mindre det er en talmæssig meget stor race.

    Inde i Update kan man også søge efter en races kuld inden for et vist tidsrum.


  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #61   10. apr 2013 Undskyld at jeg ikke har skrevet herinde, men det har været nogle hårde dage. I dag omkring kl 15 sov Rudolf stille ind hos dyrlægen. Det var meget fredfyldt. Vi var hos ham til det sidste.
    Vi savner ham meget, men har det bedre nu end vi har haft det siden han fik diagnosen. Rudolf har nu fået fred.
    Tusind tak for jeres støtte herinde, det har betydet mere end I lige tror. Nu skal vi tage os af vores anden hund, som uden tvivl savner hans storebror.
    Så vidt jeg ved, så har min mor taget kontakt til Sir Diego og fortalt dem at vi er interesseret i en hvalp, men også fortalt hvad vi lige går igennem nu her. Uanset, så vil jeg gerne op og kigge på deres hvalpe og så ser vi hvad der sker smiley


  • Per F
    Per F Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #63   10. apr 2013 Tak for jeres søde arbejde med at tjekke op på det kuld. Jeg har også en god følelse med de mennesker som har fået de hvalpe, efter at jeg har kigget på deres hjemmeside og set deres videoer.

    Lige nu kæmper vi begge med vores følelser, og det er jo naturligt nok. Personligt føler jeg en smule dårlig samvittighed over at føle mig lettet over at det er gjort. Jeg havde forventet at jeg ville være helt ødelagt lige nu, eftersom jeg har været ked af det stort set nonstop siden i Fredags, hvor han fik diagnosen. Så det tærer lidt på skyldsfølelsen at jeg ikke har det sådan nu.

    Min reaktion var, da vi kom hjem, at jeg tog vores "lille" labrador blanding og gik en 3 km tur med ham. Det var rigtig dejligt at blive blæst igennem og tænke lidt alene. Men virkeligheden rammer en, når man træder ind af døren og forventer at se nogle ting, som bare ikke er der mere. Det er alle ens vaner man nu skal til at lave om og bryde. Vi har heldigvis en masse billeder af Rudolf og vi beholdte hans halsbånd med hans navneskilt, samt klippede en lok hår af ham, som vi har valgt at opbevare i hans DKK bog.

    Det skal nok gå alt sammen, vi skal bare bruge lidt tid. Og i mellemtiden vil jeg enormt gerne kaste noget af min opmærksomhed på en ny Pyreneer hvalp, hvis vi er så heldige at få sådan en, ind i vores liv igen.


  • #64   10. apr 2013 Min dybeste medfølelse herfra. Selv om man godt ved beslutningen er rigtig og det bedste så er det SÅ hårdt ag sige farvel til en soulmate.
    Sov sødt Rudolf.


  • #66   11. apr 2013 Per, du skal ikke have dårlig samvittighed over at føle lettelse. Det kender jeg godt.

    Man kommer let igennem en tid med usikkerhed, chok, når det er kommet uventet, en blanding af fortvivlelse og håb (måske er det ikke så slemt endda), det er svært at koncentrere sig om andet end sin hund, har den nu ondt ?, hvor ondt har den ? skal den aflives i morgen ? eller kan den mon holde til næste uge, næste måned eller ?

    Efter at have været igennem det nogle gange, er jeg kommet til den konklusion, at når man ved det er op over, er der ingen grund til at vente til absolut sidste øjeblik, for de sidste dage er ikke til glæde for nogen. Så jo man kan godt opleve en følelse af lettelse over at det nu er overstået, selv om man smadder ked af at have mistet en ven.


Kommentér på:
Pyrenærhund med knoglekræft

Annonce