1.426 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 30 Svar

At ønske en bestemt blanding ? At ønske en bestemt blanding ?

Blev lidt inspireret af en andren tråd, og nu er jeg altså bliver nysgerig.

Hvad er det der gør at man ønsker en helt bestemt blanding? Altså at man f.eks ved det SKAL være en blanding mellem mops og cavalier ? Hvad gør at det er LIGE den blanding man ønsker, fremfor en anden blanding, eller en renracet ?

Jeg spørger ikke fordi jeg har noget imod blandinger , har jo selv en. Men jeg tænker jo bare at blandinger kan falde helt vildt forkselligt ud, så man kan jo ikke være sikker på noget/firudsige noget, og derfor er jeg altså nysgerig smiley

Så jer der har købt blandingshund efter et helt bestemt ønske om blandingen, eller jer der ønsker jeg en helt bestemt blanding i fremtiden, kom frem og fortæl hvorfor smiley


Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Slå græs 205 kr.
  • Hjælp til at samle TV skænk 550 kr.
  • Vaskemaskine 1.200 kr.
  • Samle skab og kommode 600 kr.
  • Fjernelse af hvepsebo 1.100 kr.
  • Inspicering af opgave 205 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  At ønske en bestemt blanding ?
  • #1   6. apr 2018 Jeg kan forestille mig at det i hvert fald i nogle tilfælde kan skyldes at man har kendt en eller oplevet en bestemt blanding som man var glad for og som havde de ting man ønskede. At de så ofte falder vidt forskellige ud er jo så en anden side, men jeg tror tit det bunder i det.

    Hvis jeg skulle have en blanding, ville jeg gerne have en hund magen til min lille vaks, men jeg ved godt at selv hvis jeg fandt en blanding helt ligesådan ville den aldrig blive min vaks.
    Men det var jo lidt det samme jeg gik efter da jeg valgte at få Rosa efter luckys søster, fordi jeg ønskede mig en som Lucky, at de så ikke ligner hinanden ret meget, er jo så bare et bevis på at man ikke kan være sikker på noget som helst selvom man endda tager noget fra samme linje. Men jeg elsker hende lige som hun er smiley


  • #2   6. apr 2018 Når ja, og så hvis de ser søde ud.
    Hvis vi kun tager udseende, ville jeg elske en blanding af chihuahua og pomeranian, de ligner tit en chihuahua med for meget pels smiley smiley


  • #3   6. apr 2018 Rikke: Jeg deler faktisk din nysgerrighed. Jeg har intet som helst imod blandinger. jeg kender mange rigtig gode hunde (mentalt) der er blandinger. Men ingen af dem er blandinger lavet med overlæg og ingen af dem er valgt fordi de var præcis den blanding. De fleste af dem er valgt pga tilfældigheder og - heldigvis kan man sige - har det vist sig at de var/er gode hunde og at matchet med ejer har været godt. Fx har jeg en træningskammerat med en labrador/golden blanding, der har været en superfed træningshund og han er bare så cool overfor fx min unge hormonbombe (desværre har hunden fået problemer med sine korsbånd).
    Men ja, undres også lidt over hvad der får en til at efterspørge en ganske bestemt blanding for de kan jo falde helt vildt forskelligt ud. Jeg har ved gud kendt mange schæfer/labradorblandinger. De har været helt vildt forskellige. Den eneste fællesnævner er de stort set allesammen bliver sorte. Men temperamentet spænder fra schæfer til labrador - også inden for samme kuld.


  • #4   6. apr 2018 Jeg tror det er uvidenhed og så det at man ser en søøøøøøød hund og gerne vil have en magen til.

  • #5   6. apr 2018 Nogen blandinger bliver jo lavet meget bevidst/målrettet til et givent brug, det ser man da af og til ved spanielblandinger til jagt.
    -den slags blandinger har jeg intet problem med overhovedet. Altså blandinger der laves målrettet og fornuftigt med et eller andet formål andet end "kunne det ikke være nuttet". Og jeg kunne såmænd også sagtens se, hvorfor nogen kunne foretrække sådan en fremfor en renracet. Ikke at jeg ved noget særligt om jagt med spaniels, men jeg antager, at de der laver eller køber disse blandinger gør det fordi man ønsker nogen bestemte egenskaber, som sådan en blanding med god sandsynlighed besidder.

    Men ganske ofte tror jeg lige så meget det er fordi man enten har kendt en hund af den specifikke blanding og kunne lide den eller fordi man f.eks. ønsker en labradorblanding og så ikke tager det så tungt, hvad den er blandet med (altså trykket ligger på LABRADOR-blanding, fordi man har hørt, at den er god til børn eller what ever og derfor må en blanding med labrador også være det).

    Jeg er også herinde jævnligt stødt på ønsket om en given blanding pga. ganske gode intentioner. F.eks. at man ønsker en FB blandet med *indsæt race med sundere eksteriør*. Her fordi man dybest set gerne vil have en FB, men ikke ønsker et så ekstremt eksteriør (typisk pga. helbredet) og så tænker, at blandet med noget med mere næse må være = sundere hund. Og helt forkert er det jo ikke, hvis ellers man havde kunnet regne med, at man testede avlsdyrene og rent faktisk blandede med racer der matchede FB'en lidt mentalt.


  • #6   6. apr 2018 Hvis jeg skulle have en basset-lignende hund (det skal jeg ikke, men det er faktisk en situation jeg har tænkt over), så ville jeg helt klart købe en basset/Beagle blanding istedet for en ren basset.
    Jeg har set nogle stykker af de blandinger, og selvom de har været meget forskellige i udseende, så har de alle som en haft den fordel, at de har haft et sundere eksteriør end basset-hunden, som man kender den idag. Ofte ligner de en art "arbejdsbasset", hvilket på ingen måde er negativt.

    Så jeg tænker, det ofte hænger sammen med, at man har en forventning om, at blandingen vil være bedre en den/de rene race(r). Om det rent faktisk er tilfældet er jo afhængigt af racer og til en vis grad tilfældigheder (genetiske sammensætninger).. smiley


  • #9   6. apr 2018 Jeg havde Overvejet en labrador eller Berner sennen, der var tilfældigvis et kuld Berner sennen/labrador hvalpe i nærheden, så jeg valgte at besøge/kigge på hvalpene og blev fuldstændig forelsket i Monty.
    Jeg havde dog "planlagt" at jeg ikke ville købe en hvalp hvis forældrene ikke var tjekket for HD men jeg kunne ikke modstå Monty på trods af forældrene ikke var tjekket.


  • #10   6. apr 2018 DH: Men hvad er grunden til at du valgte en blanding, og ikke en af de to raver du egentlig drømte om ? Det er det jeg er nysgerig på smiley

    Vi har som sagt selv en blanding, men det var rent tilfælde at det blev lige den blanding, og jeg erkender gerne at jeg dengang måske havde hovedet under armen, men det er heldigvis endt godt, også selvom det har vist sig at han har en medfødt deffekt omme ved lænden.


  • #11   6. apr 2018 Og tak for bud og svar til jer andre smiley

  • #14   6. apr 2018 Det var tilfældigt at jeg faldt over annoncen og det var kun 10-15 minutters kørsel fra hvor jeg bor, de kostede heller ikke så meget.(ikke at prisen er super vigtig)
    Eftersom jeg havde overvejet begge racer, havde det ikke den helt store betydning for hvilken en af dem han ville minde mest om. Det var nok ikke det mest gennemtænkte køb og han har slem HD men jeg vidste hvad risikoen var.
    Jeg vidste bare at han skulle være min hund lige så snart jeg fik ham i hænderne, det var sådan set det som fik mig til at tage den "endelige" beslutning.


  • #16   6. apr 2018 Hvis man nu elsker to racer så sys jeg da det kan være naturligt nok at ønske en kombi af de to? Jeg overvejede en fb/mops da jeg skulle ha hvalp sidste gang.. Men jeg blev enig med mig selv om at jeg ville komme til at savne strit ørene og andre ting fra Fb'en hvis den faldt mere ud som en mops i udseende og valgte derfor en fb... Men mht sind ville jeg både ha elsket en kombi og mops og fb.. så hvis man feks elsker to racer lige højt og måske endda håber på en kombi af deres sind/udseende såeh hvorfor ikke... tror mange falder for udseende og en kombination af sindet på de to racer.. Hvilket forekommer mig helt normalt, for hvordan vælger man racehund - på samme måde vælger man blanding (og ligesom med tavlehunde går nogle op i sundhed og andre ikke).. så i min verden er der ingen forskel..

  • #17   6. apr 2018 Men man ANER jo ikke hvordan en blanding falder ud, hverken i forhold til udseende eller sind. Og man skal da ikke købe hund efter at man syntes den er smuk/ser sød ud. Selvfølgelig er det okay at man ønsker en hund man syntes er smuk/pæn osv, hvis altså man også lige har tænkt over hvad den ellers indeholder og det ligesom er hvad man ønsker /passer til hvad man kan give hunden.

    Vores Ozzy er foxterrier/japansk spids, og man skal dælme kigge langt efter den japanske spids i ham, både ved udseende og sind. Så der var man da "blevet snydt" hvis man havde forventet et mix ad de to sind.



  • #18   6. apr 2018 nu er det muligt at elske to racer således at alle udfald vil være det man elsker/sys er sødt..

  • #19   6. apr 2018 Og som skrevet så bør man vælge to racer man elsker så højt at alle udfald er ønskelige...

  • #20   6. apr 2018 Det er ikk anderledes end andre hunde - de kan også falde udenfor normen men man elsker dem alligevel..

  • #21   6. apr 2018 Men SÅ meget falder en racehund altså ikke udenfor normen, du køber jo ikke en puddel og så får en hund der ligner en husky smiley

  • #22   6. apr 2018 Nej men nogle bestemte træk man valgte hunden udfra kan sagtens være anderledes end formodet/ønsket... og du køber heller ikke en mops/fb og ender med en retriever feks..

  • #23   6. apr 2018 Jeg tror egentligt, at det i bund og grund, er samme mekanisme, som hvis man ønsker sig en bestemt race.
    Man har haft gode erfaringer med en bestemt hund, og håber så på at det bliver en succes, hvis man går efter den bestemte race eller blanding igen.


  • #24   6. apr 2018 Den perfekte hund for os herhjemme ville uden tvivl være en blanding af pomeranian og chihuahua, den skulle have mere pels end chihuahua men mindre en poms. Så skulle den have chiens sind og gerne veje omkring 2-2,5 kg. Og være Black/tan, choko/tan eller creme smiley
    P.s. jeg kender ikke poms udover hvad jeg har hørt og læst, så det påvirker selvfølgelig..

    Men udover at jeg ikke kan være garanteret det og blandingerne af disse ofte er røde/zobel, så vil jeg ikke risikere at stå med endnu en hund der har pl osv.
    Så vi snakker frem og tilbage herhjemme om hvilken en af racerne og evt. Andre der passer bedst på vores ønsker smiley


  • #28   7. apr 2018 Jeg kan huske som barn og teenagere var der rigtig mange labrador/schæfer blandinger.. Men det er som om de små "designer" blandinger er blevet mere in smiley

  • #29   7. apr 2018 Emma papillion og chihuahua er ret forskellige, og af udseende kan jeg ikke få de farver jeg ønsker smiley

  • Lens
    Lens Tilmeldt:
    apr 2018

    Følgere: 667 Svar: 5.765
    #30   18. apr 2018 Jeg elsker hyrdehunde mix - sådan en kunne jeg sagtens finde på at vælge en gang igen

  • #32   19. apr 2018 Jeg har tænkt det samme hver gang jeg ser kareler / border collie blandinger. Har selv fået et kuld, da min første tæve var drægtig da jeg fik hende, og har siden set 3-4 kuld af den blanding - En ting jeg har meget svært ved at forstå. Kan ikke forestille mig andet, end at det må være udseendet der gør det, for det lyder jo umiddelbart som en yderst springfarlig cocktail. Og samme tænker jeg med så mange andre racer - At det må være udseendet, for læser man op på selve racerne, så lyder det som om man får lavet sine egne små fluffy atombomber.
    Andre virker lidt som eksperimenter. Kan huske den husky /OEB der var i et program, hvor jeg virkelig håbede at han var fra et upser kuld, for why? Må dog indrømme at han var en seriøs charmebøf smiley


  • #33   19. apr 2018 For mig ville det bestemt handle om meget andet end udseende smiley Og ved fra folk jeg kender med blandinger at det både er udseende og sind ligesom ved racerene hunde smiley

  • #36   19. apr 2018 Vores blandingshund var fantastisk. Det var en blanding mellem Broholmer, Labrador og Berner. 55 kg med en højde på kun 60 centimeter. Han var et stort muskelbundt. smiley

    Han var perfekt! Altså hvis man lige så bort fra han var en kende hurtig på aftrækkeren. Det var lidt bøvlet.

    Men vi elskede den basse og han er stadig den smukkeste hund jeg har kendt/set.

    Desværre fik han en hjerneblødning, og efter ham var vi enige om, at vi aldrig skulle have en blandingshund igen.

    Men jeg kan godt forstå folk. Kunne jeg nu få drømmen/illusionen om en blanding mellem en Grosser og en Broholmer, så ville det jo være den perfekte hund. Altså i drømmene får hunden jo kun de bedste ting fra hver race. smiley

    Men sådan fungerer virkligheden ikke, men jeg forstår godt at nogen mennesker tænker sådan. Det er jo besnærende! smiley



    profilbillede
  • #37   19. apr 2018 Hvis jeg ikke skal bruge hunden til noget specifikt, kunne jeg ligeså godt tage en blanding - det ville ikke genere mig overhovedet.

    Jeg har - efter at have boet på Østerbro i adskillige år - set rigtigt mange dejlige hunde, som alle var blandinger. Det afskrækker mig ikke at tage sådan en. I grunden hellere det, end mange af de renracede smiley


  • #38   19. apr 2018 Jeg tror altid, der kommer til at være én eller anden blanding i min flok. Jeg har været så heldig, at alle dem, jeg har haft, har været utroligt velfungerende og trænbare.

    Jeg har dog ikke nogen "drømmeblanding" i tankerne.
    Jeg foretrækker totale rundkørsler, hvor man overhovedet ikke kan gennemskue nogle af de racer, der er blandet ind, og hvor man bare med tiden afdækker egenskaberne og potentialet smiley


  • #39   19. apr 2018 Alle racer er jo oprindeligt startet som blandinger, hvor man primært har avlet efter egenskaber.
    Jeg har intet problem med blandinger, hvis det er bare en lille smule gemmentænkt, kan det blive nogle virkeligt lækre hunde.
    Største problem ved, at der bliver lavet blandingshunde (specielt designer”racerne”) er, at der ofte bliver lovet alt for meget, i forhold til hvad man kan holde, både mht. helbred, udseende og temperament.

    Men sådan som hundeloven er skruet sammen i dag, tør jeg ikke at købe en stor hund, uden stamtavle, desværre. For jeg har godt nok mødt nogle lækre, stor blandinger igennem tiden.


  • #40   19. apr 2018 Nej, alle racer er ikke startet som blandinger, det ville kræve, at der havde været racer at blande. De gamle racer er startet som typer, hvor man har avlet efter egenskaber, og det er så med tiden blevet til racer med ensartet udseende og egenskaber.
    - der er temmelig stor forskel på at avle på hunde udvalgt på type og egenskaber og så den måde de fleste blandingshunde avles.

    Den der med, at alle racer startede som blandinger er så gennemtærsket efterhånden, og den giver altså et temmeligt misvisende billede af, hvordan de racer vi kender er blevet til (også når det handler om de racer, som rent faktisk er blevet til ved at krydse andre racer).


  • #41   19. apr 2018 Michelle: Du har ret. Det var dårligt formuleret. Jeg burde have skrevet, at der ingen racer fandtes, oprindeligt, men at man har fremavlet racerne, ud fra egenskaber.

    Dog er mange af de racer, som vi kender i dag, avlet ved at blande forskellige racer, fordi man ønskede at skabe en ny race med specielle egenskaber, som f.eks eurasier, bullmastiff og genskabelsen af broholmeren.


Kommentér på:
At ønske en bestemt blanding ?

Annonce