{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.644 visninger | Oprettet:

Kan ikke med andre, men insisterer {{forumTopicSubject}}

Okay, jeg tror det er på tide at få lidt råd.
Jeg har tidligere skrevet om, at vores tæve Maika ikke kan med andre hunde, da hun udviser aggressive tendenser.
Vi har lært at leve med det - En ting der ikke er så svært ude på landet. Men hvad så når vi kommer ind til byen?
For selvom Maika ikke kan med andre hunde, så insisterer hun stadig på at hilse på dem. Altså insisterer, som i sætter sin røv ned til den anden hund når frem til hende. Jeg skal bogstavelig talt slæbe hende afsted på røv og "albuer", for at undgå et sammenstød, og det ser bare ikke ret fedt ud, selvom man selvfølgelig kunne argumentere, at hun jo bare kunne lade være.
Normalt går vi over på den anden side, men ser hun den anden hund bag os, på vej over vejen....Så sætter hun sin røv på vejen.
Jeg kalder, jeg kommanderer, jeg prøver at distraherer, men lige lidt hjælper det.

Nogen gode forslag?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kan ikke med andre, men insisterer
  • #4   7. sep 2018 Hun vejer 20 kg, og jeg har to diskusprolaps, så bære hende går desværre nok ikke. Har prøvet, og hun er ikke til at komme i kontakt med - Karelerens særlige talent smiley

  • #6   7. sep 2018 Kan man ikke bare lade hende sidde indtil den anden hund har passeret og så gå videre?



  • #9   7. sep 2018 Jeg ville også bare trække af sted med hende.

  • #10   7. sep 2018 Det er mere eller mindre også hvad jeg gør nu. Jeg korter snoren, går og så må hun følge med - Men var der nu en måde man kunne træne hende så kunne det jo være lidt lækkert (særligt for min ryg), for det er HVER gang.
    Har også prøvet at gå bag hende og så puffe hende i måsen med benene, og det virker en smule, men ikke godt nok.


  • #11   7. sep 2018 Med et halsbånd enten kvæler eller halvkvæler, som hun ikke kan komme ud af, ville det måske være lidt nemmere at få hende med end med sele. Jeg tænker af hensyn til din ryg.

  • #12   7. sep 2018 gå væk før hun sætter sig.og ros og beløn det i stedet for al den skæld ud osv.

    du får den modsatte effekt ved en kareler.

    du skal være tre skridt foran altid til hun har lært det

    min kareler mix opsøgte også en rask fight og aslan gjorde det samme. det er en kombi af adrenalin rus som den type elsker og dårlig vane. hunden skal vises et alternativ

    kommer i for tæt på så gå og hav udstyr på som Lene skriver så hun skal gå med. sig kom en gang og gå. ikke så meget tra la la.

    men forsøg at undgå det ved at være foran din hund. jeg lover det virker. selv den type gør kun det der betaler sig men adrenalin er en fed fornemmelse smiley


  • #13   7. sep 2018 læg evt mærke til din egen opførsel smiley Prøv at virke mere "jeg har styr på det her" smiley

  • #14   7. sep 2018 Vores Ozzy laver ikke udfald mod andre hunde, men af forskellige årsager ønsker jeg ikke at han hilser på fremmede hunde. Ozzy bliver altid ret begejstret når han ser andre hunde, og han har det også med at sætte sig. Jeg vælger oftest bare at stille mig foran ham, med ryggen mod den anden hund ( han sætter sig altid ude i kanten) , og så bede ham holde fokus på mig, og på den måde signalere jeg ret tydeligt vi ikke ønsker kontakt. Når den anden hund så har passeret, så går vi videre som om intet var sket smiley

  • #15   7. sep 2018 Sam har en tildens med at ville ligge sig helt fladt ned og vente til den anden hund er helt tæt på for så at møve frem og vil hilse.
    Og hvis ikke han laver den med det samme, så laver han løvens bevægelser i jagt, stille ned og sniger sig frem med sænket hoved og nedstirrer sit "bytte", det er der rigtig mange mennesker der ikke bryder sig om, for han ser farlig ud når han gør det.
    Og her er det altså forbudt adfærd.
    Han er lige begyndt på det igen, efter måneder siden, og jeg er iskold og trækker seriøst videre med en hund der nægter at flytte sig, jeg er pænt ligeglad om jeg skal hive voldsomt i ham, han skal ikke lave det der stunt!
    Normalt går vi ind til siden og sidder eller på plads og går videre forbi de andre hunde uden problemer hvis han ikke skal hilse.


  • #16   7. sep 2018 Nu ved jo jo ikke hvad aggressionen skyldes, men det kan også være en måde at sige " jeg bliver lige her, til jeg har set hvad der sker", fordi hun er usikker på den anden hund.

    Reiki blev overfaldet for år tilbage og har stadig bestemte hundetyper han er utryg ved. De hunde vender han meget nødig ryggen, så der vil han helst stoppe op og blive stående så han kan se dem, indtil de er væk. Det er jo så ikke hensigtsmæssigt, hvis de skal passere på fortovet e.l så der går vi på den anden side af vejen (Og ja, der er han blevet slæbt mange gange, til han begyndte at følge med) og så må han stå stille og kigge på dem fra den anden side af gaden.

    Igen, jeg kender ikke din hund, men bunder det i usikkerhed, kan jeg sådan set godt forstå, hvis hun ikke vil vende sig væk fra den anden hund.

    Jeg ville overveje hundetræning, hvor du kan gå på passende afstand og lære hende at følge med, også når hun kan se de andre. Er det ikke muligt med en træningsplads, så prøve at arrangere træningspas med et par andre hundeejere.


  • #17   7. sep 2018 * Tendens smiley Undskyld jeg er normalt ikke for at rette folks stavefejl mm, men lige det her ord skriger mig op i hovedet, hver gang jeg ser det smiley

  • #18   7. sep 2018 Idag lagde han sig ned midt ude på stien nede i slotsparken, ligeså snart han fik øje på en hund, den var et godt stykke væk.
    Jeg gav ham videre kommando, og han lukkede af, så hev jeg til og jeg blev ved indtil han fattede at vi altså skulle gå videre og ikke stoppe 2 skridt for så at kaste sig ned i en flad dæk og lurrer på hunden der kom tættere og tættere på, som synes han så meget mistænksom ud.

    Hvis jeg først giver ham lov, så stopper han aldrig med det, det er helt sikkert!


  • #19   7. sep 2018 Går I til træning, så samarbejdet er ordentligt etableret?
    En veltrænet hund kan kaldes med videre og belønnes for sin kontakt.
    Jeg tror ikke I har fået den rette forbindelse endnu, når hun gør som du beskriver.


  • #21   7. sep 2018 Sam er også inde i en ny modnings periode, det har helt sikkert også noget at sige, hvorfor han er begyndt på det igen. smiley

  • #22   7. sep 2018 Jeg synes det er så ærgerligt når der beskrives at: Den opførsel gider man fandme ikke, man vil ikke være pædagogisk korrekt osv osv. Der er altid en årsag bag en hunds opførsel, og når Maika ikke kan med andre hunde og udviser agression imod dem, så laver hun ikke adfærden for at være fræk og komme over og hilse på den anden hund.
    Hun vil derimod som jeg læser det for alt i verden gerne undgå mødet og sætter sig, for at have styr på situationen og evt være klar til angreb, hvis situationen bliver for ubehagelig.

    Det er din fornemmeste opgave, at holde din hund væk fra situationer hvor hun føler sig så trængt. Det betyder at I kun skal gå, hvor du er sikker på at I kam holde behørig afstand til andre. Og det er nok ikke i byen. Samtidig kan du så sideløbende træne passering af hunde i et kontrolleret miljø.

    Du skriver i dit startoplæg: Indtil hunden kommer over... Du lader vel ikke en fremmede hund komme tæt på Maika ?


  • #23   7. sep 2018 Hvorfor lader du ikke bare være med at tage hende med ind til byen? Tænker, der er masser af andre steder, man kan gå tur, og byen er ikke nødvendigvis det fedeste sted at gå for en hund.

  • Karin B
    Karin B Tilmeldt:
    jan 2008

    Følgere: 2 Emner: 11 Svar: 101
    #24   7. sep 2018 Enig med Labsen & Prutten. Hvis det var min hund, så ville jeg træne disse situationer under kontrollerede forhold og på så stor afstand, at hunden stadig er modtagelig for indlæring og lækre godbidder (eller anden belønning) Lær hunden at synet af andre hunde betyder "tag kontakt med mig og følg mig". Efterhånden som træningen skrider fremad, så kan afstanden gøres gradvist mindre.

    Jeg er mange-årig shiba-ejer (Shibaer er ikke helt ulig karelere smiley ) og ved, at det er absolut bedst at få denne type hunde til at samarbejde i stedet for at tvinge dem til noget.


  • #25   7. sep 2018 helt enig. kender du årsagen ts? ved aslan var det en kombi af smerter i tænder, overfald og adrenalin rus. det sidste skyldes hans sind og job. som kvæghund skal du elske suset.

    en kareler er designet til at holde en bjørn stand. nogle gange i dagevis. den elsker også ruset. men der kan sagtens være flere årsager jo og de behandles forskelligt


  • #26   7. sep 2018 Atlas er usikker på andre hunde, især når han er i snor. Han laver lidt det samme nummer som Maika, og det ligner meget en hund, som gerne vil hilse, men det er det altså ikke. Atlas gør det fordi han føler sig presse og gerne vil have overblik over situationen. Han skal for alt i verden ikke vende ryggen til det som gør ham usikker, så kan man jo ikke længere holde øje med det.

    Vi gør det, at vi træner på stor afstand med guf for at kigge på en anden hund og være i ro. Hvis vi på turen pludselig kommer tæt på en anden hund, så stopper jeg enten op og holder ham i ro eller tvinger ham med mig, hvis vi ikke kan undgå et møde på anden vis.


  • #28   7. sep 2018 Han skal for alt i verden ikke vende ryggen til det som gør ham usikker, så kan man jo ikke længere holde øje med det.

    Lige præcis dette er også min oplevelse med Reiki. Nu om stunder er han heldigvis normalt ikke sådan "på vagt" blot fordi der kommer en hund, selv hvis den anden skulle være en hilsetosse, men kommer der en af de specifikke typer, som han er utryg ved, så gør han det stadig. "Fryser" nærmest til stedet og afventer/vurderer situationen og vil kun meget nødig vende sig væk fra den anden hund.
    Jeg tolker det helt klart som noget usikkerhed/utryghed og en måde at passe på sig selv.

    Om det samme er tilfældet ved TS's er selvfølgelig svært at vide, når man ikke kender eller har set det, men tænker uanset, at vejen frem må være, at få øvet "passere alle typer fremmede hunde" under lidt mere kontrollerede forhold, end man kan på en gåtur i byen. Bedste bud ville være en (god) træningsplads, fordi der jo kommer alle slags hunde og af begge køn.


  • #29   7. sep 2018 Hvis den med vende ryggen til var til mig, så vender Ozzy ikke med ryggen til den anden hund, jeg stiller mig foran ham med ryggen til , altså har Ozzy front mod dem smiley

  • #30   7. sep 2018 Rikke - men så kan du jo ikke se (og overskue) situationen? Hvis den anden skal passere, foretrækker jeg altså at have styr på, hvor den er og at ejer ikke pludselig tænker, at det da var en knald god idé lige at lade dem hilse (når man nu som TS har en hund, der ikke kan lide andre). Blot en tanke...


  • #31   7. sep 2018 Michelle : Jeg starter altid med at stå med siden til, så jeg kan holde øje med dem, når de så er ved at være helt henne hos os, tager jeg lige et skridt til siden og vender ryggen til, og så har Ozzy fokus på mig, og de andre kan passere. Jeg har kun oplevet en der ikke fangede mit signal, og altså hun havde næppe fattet noget som helst, for det var jo mig der var den sure og idioten, og ikke hende der ikke kunne styre hendes løse hund smiley

  • #32   7. sep 2018 Nu er hun min første hund med udfaldstendenser, så jeg skal ikke kunne gøre mig for klog på det. Hun insisterer på at komme hen til den anden hund, om den er foran, bagved eller passerer os på den anden side ad vejen. Det varierer om hun gør af hunde der passerer - Hun læser dem først.

    Jeg er ikke interesseret i at bruge kvæler/halvkvæler på hende, for det er ikke uset at en hund kan finde på at ignorere den, og den så ender med at gøre mere skade end gavn. Så hellere slæbe hende afsted (så skal jeg heller ikke klippe negle så tit)...

    All kiddin' aside, så tror jeg også det handler om usikkerhed. Første gang hun hilste på en anden hund mens vi havde hende, var en semi-ung husky der lagde an til leg (ned og rumpen i vejret), og det triggede hende. Det var som om hun ikke vidste hvad den ville.
    Min fornemmelse er, at hun ikke er blevet socialiseret og ikke læser andre hunde ret godt, hvorfor jeg også holder hende fra dem.

    Hundetræning er et rigtig godt forslag.

    Vi er nu nået så langt, at vi kan være hos min svigerforældre med hende, uden problemer. Vi har hundene adskilt af en låge, så de kan snuse, men ikke gøre noget, og svigernes hunde ignorerer hende og hun dem. Men vi lader hende aldrig hilse, og har også droppet alle planer om to hunde.


  • #33   7. sep 2018 Hvordan går det med hendes utryghed ved bilkørsel ?


  • #34   7. sep 2018 Anni, det gik faktisk rigtig godt og hun kom selv glad ind i bilen når vi skulle køre, men nu har vi så lige været ude at køre langt tre dage i streg hvor vi var nødt til at have hende med, og det har desværre slået hende et par skridt tilbage, da hun på nr. 2 køretur blev køresyg. 3. gang blev så en 30 km omvej for hendes skyld (hun tager motorvejen meget bedre end de små kringlede og bakkede veje). Så vi må på den igen, men heldigvis har vi ikke noget vi skal hvor hun SKAL med i udsigten, så vi tager den fra starten af igen.

  • #35   8. sep 2018 ts jeg synes du skal finde en der kan vise dig bat. og modindlæring. det er min erfaring at usikkerhed kan fjernes helt med de metoder hvis de anvendes korrekt.

    du vil se en ændring i den rigtige retning inden for 2 til 3 uger hvis du gør det korrekt. så kan du se om årsagen er usikkerhed eller noget andet. er det ikke vil det ikke virke.

    uden at kende årsagen kan folk herinde kun gætte. og det samme kan du. hvis det er noget du gerne vil ændre varigt så synes jeg du skal gå den direkte vej.

    er din hund udredt for smerter? smerter kan let give denne adfærd også.







  • #36   8. sep 2018 Og når man skal træne både det at kunne passere hunde og hendes angst for at køre bil, så er det altså vigtigt at I ikke overskrider hundens triggerpunkt.
    Det vil sige feks at køre langt med hende 3 dage i træk er en rigtig dårlig ide (og synd for Maika) og det er også helt enormt vigtigt at du ikke lader andre hunde komme hen til hende. Det vil forstærke hendes problem hver gang og måske gøre det endnu værre.

    Flot trænet at hun nu kan være hos familien med anden hund adskilt af låge smiley


  • #37   8. sep 2018 Tak Lens, det vil jeg helt klart undersøge. Ang. smerteudredning, så fortalte internatet, at hun var tjekket i hoved og mås hos deres dyrlæge, samt tænderne er ordnet - Netop smerter er noget de skal tjekke for, inden de sender deres dyr videre.
    Der er intet at mærke/se på hende udover denne adfærd, og det er ikke fordi hun virker konfliktsøgende eller nervøs på forhånd. Når hun er nervøs eller anspændt sitrer hun, og det gør hun ikke. Umiddelbart ligner hun en der er interesseret i at hilse, og det er først når hun trigges af ét eller andet at det siger snap, og hun gør udfald - Igen, som om hun ikke kan læse den anden hund.
    Men ja, det er rigtig svært når man ikke kender hendes baggrund.

    Labsen & Prutten
    Det er også derfor at vi ikke lader hende hilse på andre hunde, og ønsker at kunne fortsætte når der kommer andre hunde.
    Ang. kørsel, så var vi nået til det punkt hvor vi fint kunne køre fra Sønderjylland til Nordjylland, men normalt kører vi også ad motorvejen så hun ikke får alle de ubehagelige sving og småbakker, som jo netop giver uro i maven, når man har tendens til køresyge (bliver selv køresyg).
    De tre dage i streg var desværre nødvendigt. Det er ikke lykkes os at finde pasning til hende, og hun kunne ikke være alene hjemme, da det handlede om 4 timers kørsel + overnatning (pga. flytning). Internat/hundepension var en mulighed, men har svoret at jeg ikke ville sende hende i pasning på internat, efter vi hentede hende på et (hun havde ikke taget det så pænt).
    Og det var som sagt først 2. tur hvor det var et problem, og da 3. tur var den endelige flyttedag, var vi nødt til at have hende med. Men men, nu skal hun lære at være alene hjemme her, så nu kan vi starte forfra med træningen igen.


  • #38   8. sep 2018 Jeg tror egentlig at der opstår lidt misforståelser i tråden.

    Jeg er helt med Bodil og Maj-Britt.

    Ja, det har en årsag men det er ikke altid at det er specielt gavnligt at dykke ned i den årsag.
    Nogle gange tværtimod.

    Den adfærd hos mig ville jeg ganske enkelt ikke gide/kunne/holde til, så den ville jeg stoppe med det samme og fjerne hunden fra problemet prompte.

    I bymiljøer vil situationen opstå så ofte at modindlæring ikke giver mening og så er der den mulighed tilbage at adfærdsregulere her og nu.

    Det er der hverken noget ondt/forkert/upædagogisk i og hunden får ingen grænser overskredet. Tværtimod slipper den for at blive i en sindstilstand, som den ikke har godt af at være i.

    Så jeg ville også hanke op i hunden - helst sekundet inden det tilter - og gå derud af uden at give det en masse opmærksomhed.

    Ikke alt kræver den store etologiske værktøjskasse at løse smiley


  • #39   8. sep 2018 Jeg er også enig med dem der ville hanke op i hunden og så bare gå rask videre.
    Jeg er lidt den type der helst ser man undgår konflikter med hunden, såfremt det kan løses uden men lige her ville jeg være meget bestemt og slæbe hunden videre.
    Den skal hverken overtales eller lokkes.


  • #40   8. sep 2018 naturligvis virker modindlæring og bat også i en by.

    det er altid bedst at kende årsagen før man træffer et valg for en hund


  • #41   8. sep 2018 Modindlæring i en situation, der minder om flooding er praktisk talt umulig.

    Medmindre naturligvis man træner 100% på sine gåture - hvilket ærligt talt er trist for hunden.


  • #42   8. sep 2018 Jeg er nok mere til kognitiv terapi fremfor psykoanalyse - også når det gælder hunde.

    Især med tanke på at vores analyser har så stor en fejlmargen.



  • #43   8. sep 2018 ch det kan let gøres uden flooding. også i en by. og endda med en stor succes margin på kort tid dvs inden for en uge til to med en varig bedring. man skal bare have startet korrekt. derfra går det så rask fremad.

    man skal naturligvis ikke starte i en hundeskov. og ja indi mellem må man gå væk. det er som en helt normal tur

    det er ikke psykoanalyse. det er pavlov. noget alle bruger hele tiden.

    ts bruger det også nu. men forkert


  • #44   8. sep 2018 Psykoanalyse og Pavlov er ikke modsætninger..

  • #45   8. sep 2018 At hanke op og gå videre er også Pavlov smiley

    Resultatet er det samme smiley


  • #46   8. sep 2018 måske jeg er ikke freud men bare en praktisk orienteret adfærdsregulerende træner og pavlov er altid på vores skulder uanset hvad vi gør. resultatet er ikke det samme. ved modindlæring bruger du ikke ubehag og indlære en ny forventning i hunden.

    men du har åbenbart en art modstand som jeg Ikke forstår. måske du har set det brugt forkert


    ts jeg håber du vil overveje metoden. den virker. jeg har arbejdet med den med virkelig mange hunde i ti plus år nu. og jeg er sikker på at din hund ikke er meget anderledes. men få sagen udredt så du kender årsagerne før du går i gang da årsagen bestemmer løsningen


  • #48   8. sep 2018 Du overfortolker ret voldsomt her, Lens.
    Jeg har intet mod modindlæring, anbefaler det selv ret ofte og har da også hjulpet andre med det i praksis - med succes.

    Og så antager du at der er ubehag involveret i at hanke op og gå videre. Det er der ikke.
    Også her erstatter man gammel erfaring med ny og dermed forventning om handlingsforløb, videre derfra, hundens følelse og dermed adfærd.

    Det er ikke taget lige ud af den sorte skole...
    Dine forestillinger rammer ved siden af her...


  • #49   8. sep 2018 i sidste ende skal ts jo bare gøre op med sig selv hvad hun har det bedst med. og så gøre det.

    jeg er bare tilhænger af at vælge den metode der er mildest mod hunden hvis den er usikker og måske har ondt og jeg mener ikke racen indbyder til at man når langt med at sætte hårdt mod hårdt

    men det må hun jo ud og teste selv. nu er der nogle forslag at tage af


  • #50   8. sep 2018 Hårdt mod hårdt?
    Hvad er det, du forestiller dig?


  • #51   8. sep 2018 ch at hanke op i en hund er da ubehageligt for den. når ts ikke kender årsagen bør hun kende den før hun vælger metode

    at man kan være uenig i det fatter jeg ikke

    nu overtolker du ch. hårdt mod hårdt er en talemåde og det er det man vil her. hanke op og tvinge hunden væk. karelere reagere sjældent godt på modtryk.


  • #52   8. sep 2018 jeg kunne spørge dig om det samme med modindlæring i en by. hvad er det du forestiller dig?

  • #53   8. sep 2018 Jeg spørger hvad du forestiller dig, det er næppe en tolkning, tværtimod....

    Jeg tror vi har ret forskellige praksiserfaringer her...

    Ubehag, hårdt mod hårdt... det har intet med det at gøre.


  • #54   8. sep 2018 Som beskrevet - modindlæring når man ikke kan kontrollere omgivelserne og man kan forvente at stressoren dukker op med ret korte intervaller og som derfor kan have karakter af flooding harmonerer ikke.

    Bare for at gentage mig selv..


  • #55   8. sep 2018 ch Tak for svar. vi har forskellige erfaringer. lige her er det en metode jeg arbejder med et par gange i ugen og jeg har til gode at se det ske. den tilpasses jo individuelt til hver hund ejer og miljø. jeg har derfor kun set det virke. og endda hurtigt , skånsomt og varigt

    og jeg ville ikke hanke op i en hund som jeg ikke kender årsagen til adfærden på. faktisk mener jeg at der findes alternativer som virker bedre

    men nu må ts se hvad hun har lyst til smiley

    det kan hurtigt blive en lang debat om metode men valget ligger jo hos ejeren


  • #56   8. sep 2018 Jeg tror humlen ene og alene er at vi har meget forskellige billeder af hvad det vil sige at hanke op og gå videre..

  • #57   8. sep 2018 nej humlen er om modindlæring og bat virker i en by smiley

    og hvad hanke op skaber i en hund hvis årsagen er usikkerhed eller smerter og om race bør overvejes når der vælges metoder


  • #58   8. sep 2018 ch at hanke op i en hund er da ubehageligt for den. når ts ikke kender årsagen bør hun kende den før hun vælger metode

    Ganske uenig, ved at hanke op i hunden og få den ud af den situation fjerner du ubehaget.


    Det du anbefaler virker også, men det er i mine øjne ikke noget man anbefaler til personer som ikke har erfaring, for gør de det bare en lille bitte smule forkert, så bliver problemerne da meget større.

    Det andet problem i din anbefaling er, at Karelermutti jo netop ikke ved, hvorfor Maika opfører sig som den gør.
    Det er en internathund hvor der ikke er fulgt oplysninger med., så hvorfor bliver du ved med at køre på, at Karelermutti skal finde årsagen til adfærden ?

    Som uddannet adfærdsbehandler synes jeg ikke, at du kan være bekendt at komme med forslag, som kan gøre ondt værre når uerfarne personer bruger dem.

    At hanke op i hunden og få den ud af situationen kan alle finde ud af, og faren for at forværre problemet er meget mikroskopisk, samt at det virker.


  • #59   8. sep 2018 smiley

  • #60   8. sep 2018 og hvad hanke op skaber i en hund hvis årsagen er usikkerhed eller smerter og om race bør overvejes når der vælges metoder

    ….og hvorfot mener du at Maika evt har den adfærd fordi den har smerter ?
    Karelermutti har jo fortalt, at Maika er tjekket igennem.


  • #61   8. sep 2018 anni hvis du læser mine indlæg anbefaler jeg ts at få hjælp. Der er intet her som jeg ikke kan være bekendt. tvært imod.

    se #35. er du enig i at det er det jeg gør ?

    ts har også svaret på forslaget


  • #62   8. sep 2018 Sikke en industri, hvis alle med denne type udfordringer begyndte at kontakte professionelle for at komme ud over det smiley



  • #63   8. sep 2018 # 61
    Ja Lens jeg har liket det indlæg, og det er jo rigtig nok, at det virker, men kun, hvis man har forstand på det, ellers så bliver det værre.
    Samt at du i det svar hellere ikke begynder på det der vås med at når man hanker op i hunden og går, så er det ubehageligt for hunden.
    Du fremstiller det jo nærmest som om man mishandler sin hund.

    I det her tilfælde med en uerfaren hundeejer, en hund som ikke har smerter, og hvor man ikke kan finde ud af hvor adfærden kommer fra, er det da langt det nemmeste og sikreste at hanke op i hunden og fjerne den fra situationen.

    Som uddannet adfærdsbehandler burde du også vide, at det ikke er skadeligt for hunden at der bliver hanket op i den, samt at man derved fjerner den fra situationen......


  • #65   8. sep 2018 Ja Lens jeg har liket det indlæg, og det er jo rigtig nok, at det virker, men kun, hvis man har forstand på det, ellers så bliver det værre.

    Jeg opfordrer TS til at opsøge en, der kan lære hende disse metoder. Så drop det pjat der Anni. Du kan selv læse det i #35. Så den må du trække i dig igen. Din beskyldning holder ikke.

    Samt at du i det svar hellere ikke begynder på det der vås med at når man hanker op i hunden og går, så er det ubehageligt for hunden.
    Du fremstiller det jo nærmest som om man mishandler sin hund.


    Hvis du læser #15 - tror jeg det var? - kan du se mit første svar. Jeg vil gå før hunden sætter sig. Det er et brugbart alternativ til at skulle til at rette op på det bagefter.
    Du kender heller ikke årsagen, derfor kan du ikke vide om det er ubebehageligt, og her lader jeg tvivlen komme et dyr til gode, fordi jeg kun læser om det online - lige som dig. At du vil gøre det anderledes er fint - men jeg har sandelig lov til også at komme med mine forslag, med mindre TS ikke ønsker dem.

    I det her tilfælde med en uerfaren hundeejer, en hund som ikke har smerter, og hvor man ikke kan finde ud af hvor adfærden kommer fra, er det da langt det nemmeste og sikreste at hanke op i hunden og fjerne den fra situationen.

    Det ved du da intet om. Kender du hunden og årsagen? Nej. Så mit forslag er baseret på, at hvis en hund er utryg og eller har ondt, så skal der ses på disse ting i stedet for at hanke op og gå. Ellers kan det sandelig da blive ubehageligt for alle og af en hund, der fx er usikker, vil det opleves som et overgreb, hvis du er uheldig. Det sidste kan ingen vide, for den måde en hund reagerer under pres på et modtryk er individuelt. Lige som en belønning er. Så mit råd er givet ud fra, at når ingen kender årsagen, så er der nogle ting, som bør udredes - hvilket jeg skriver - og derfra kan man så vælge løsningen. Hvordan en hund reagerer på at blive hanket op i og taget væk, er individuelt. Jeg har set nogle, der ikke reagerede, og nogle der bed ejeren. Så det er ren gambling at foreslå. Mit forslag om at udrede og indlære en ny oplevelse, hvis det er usikkerhed, eller få behandlet det, hvis det er smerter, eller at gå væk FØR hunden sætter sig, er til gengæld ikke gambling.

    Som uddannet adfærdsbehandler burde du også vide, at det ikke er skadeligt for hunden at der bliver hanket op i den, samt at man derved fjerner den fra situationen......

    Man skal ikke være uddannet noget for at vide det jeg skriver herover om hundes individuelle reaktioner.

    Ang det med ikke at kende en hunds fortid: Jamen det er da tit man ikke gør det. Det betyder sandelig da ikke, at man ikke kan rette en hund op - heldigvis! Man skal udrede årsagen til adfærden her og nu - ikke for 5 eller 10 år siden, for det er kun nu og fremad vi kan ændre. Om en hund sad skævt på potten som hvalp er lige meget, hvis den fungerer i dag, og på samme måde hvis den ikke gør. Så naturligvis kan TS få udredt sin hund nu og finde årsagen til, at den er som den er. Hvad den har oplevet før er ikke så vigtigt, det kan være rart at vide, men det er ikke nødvendigt for at udrede og give ejeren de rette redskaber.

    TS: Undskyld dette off topic, men jeg vil ikke finde mig i, at mine indlæg til dig fordrejes så voldsomt. Jeg håber du finder en god og varig løsning for dig og din dejlige hund smiley
    Du kan finde en der kan vise dig metoderne og teste dem. Virker de ikke, er der normalt en fysisk årsag er min erfaring. Jeg har også nogle gange via dyrlæger smertedækket hunde for at se om det gjorde en forskel. Det kan du jo også overveje. Jo mere du ved, jo bedre kan du vælge den rette løsning for dig og din hund. Er det at hanke op og gå, så vil jeg stadig foreslå, at du gør det FØR hun får sat sig.


  • #66   8. sep 2018 Tal lige om at fordreje.... smiley

  • #67   8. sep 2018 Ch Hvad fordrejer jeg i mine egne indlæg, som jeg har uddybet og forklaret her? Intet.
    Lad os nu komme tilbage til emnet... Ellers så send mig en PB eller opret et emne om det. Det er synd for TS og tråden


  • #69   9. sep 2018 År Lens, stop nu dig selv, hvis der er nogen der fordrejer, så er det da dig selv, du har ikke bestilt andet i den her tråd.........

  • #70   9. sep 2018 sludder Anni. jvf mit svar herover om pb. vi kan fortsætte den der. ts har en tråd her som jeg synes vi skal respektere

  • #71   10. sep 2018 Jeg har en hanhund som har haft samme problem (kan ikke med andre men er vildt ivrig for at komme hen og sige hej)
    Var også meget aggressiv overfor store hunde (større end ham) ( han er husky)
    Han var i starten aggressiv, fandt ud af at han var rigtig bange og fortalte dem at "gå væk" og egentlig ikke gjorde det i aggressivitet.

    Efter en masse træning med ham kan han med de fleste hunde nu.
    lod ham sige hej til andre hunde (med ejers accept) så ofte som muligt, gerne med legesyge hunde og hvis han viste aggressiv adfærd fjernede jeg ham.

    Hvis jeg var dig ville jeg selv på kommando (før hende) sitte hende af ved plads og vente på den anden hund var "væk" og så kan i fortsætte sammen. Så ser hun dig som fører efter meget træning Self.
    Så ville jeg spørge om de må hilse, lige så stille, gør hun noget så træk hende til dig. Og sig evt takxtilxden anden hundeejer. Hvis de ikke kan, Evt stå og snak med afstand så hundene ikke kan komme til hinanden (gerne på sit kommando) og så bliv med din hund og lad den anden hund gå. Når de så er væk kan du roligt gå vidre med din egen. Det virkede på mi som jeg fik tilbage efter 1 år. Nu ved jeg dog ikke hvor gammel din tæve er?
    Men jeg værdsætter for alt i verden at man lader sin hund sige hej til så mange som muligt så meget som mulogt. Der er intet bedre end at se arbejdet bliver til at hun en dag kan løbe og lege glad med en Anden. Men der er træning træning og træning. Og det tager tid. Men når man har opnået det er det også fantastisk.

    Jeg bliver ofte ked af det på hundens veje hvis folk siger nej til at se må hilse, begge hunde lærer noget af det uanset temperament og det er rigtig godt for dem, man kan jo altid trække dem væk. smiley


  • #72   10. sep 2018 Hvor finder man hundeejere, der siger ja til at lade hundene komme tæt på hinanden når man siger at ens hund godt kan finde på at blive aggressiv?

    Er der virkelig nogen, der vil lægge hund til det eksperiment?


  • #74   10. sep 2018 Man kan jo aldrig med sikkerhed vide om hunden ER aggressiv eller om det bliver aggressiv. Jeg siger aldrig noget om nu hund. Udover at spørge om de må sige hej, når meget parter har deres hund i snor går det da ikke noget de lige snuser face2face ?? man kan jo altid se eller hører hvis hunden reagerer dårligt. Det kommer stod en advarsel først. Alle hunde kan tænde af af en grund som den sødeste mest underlegne så man kan aldrig være 100 p sikker. Det er stadig sundt for begge hunde

  • #75   10. sep 2018 forhåbentligt ikke ch..... den øver sig kun på det dårlige og andres hunde er ikke forsøgsdyr. det finder jeg dybt uetisk

  • #76   10. sep 2018 Hvorfor i alverden skulle man dog udsætte sin hund for en dårlig oplevelse frivilligt ? Hvis mange tænker sådan, så er der dælme bare ekstra god grund til at takke nej til at hundene må hilse.

  • #77   10. sep 2018 Amanda, du skriver SÅ præcist hvorfor man aldrig nogensinde skal lade sin hund møde fremmede hunde.
    Du er et klasseeksempel på en top-ignorant og respektløs hundeejer.

    Vupti.



  • #78   10. sep 2018 Jeg lader fortiden ikke min venindes hund hilse, hun er tydeligvis mere han-gal lige for tiden..

    Skønt jeg ved hun planter bagdelen i jorden..

    Jaja hun piver da (boxer) når hun ser en hun syntes ser såååååå godt ud, men acceptere modvilligt man ikke må hilse lige nu.

    Jeg lader heller ikke min datter lege med alle børn vi møder.. Jo jo hun kan da sige hej på afstand, men gider ærligtalt ikke stoppe op og lege overskudsmor hele tiden smiley



  • #79   10. sep 2018 Amanda, du spørger andre om deres hund må hilse på din uden at gøre opmærksom på, at det ikke er sikkert, at han er venlig ?

    Det synes jeg simpelthen ikke er ok. Og jeg hører bestemt ikke til dem, der er hys i forhold til at lade hunde hilse, og mine hunde må hilse på de fleste, men da ikke i stram line og næse til næse. Skal de hilse i snor, skal det være under så afslappede forhold, at begge hunde kan være i løse liner, ligesom jeg forventer, at den anden hunds ejer er ærlig omkring sin hund.
    Jeg har venlige hunde, og det foretrækker jeg bestemt at blive ved med at have, og et eller flere forsøg i stram line med hak eller udfald, hvor man så hiver dem fra hinanden, er bestemt ikke befordrende for det.


  • #80   10. sep 2018 Selv hvis vi ser bort set fra de skader to hunde kan påføre hinanden (hvilket for mig er nok), forstår jeg stadig ikke at nogen tør at lade sin hund med aggressive tendenser hilse på andre hunde smiley Hvis din hund bider den anden kan ejer kræve din hund aflivet, så selv med accept fra anden ejer, forstår jeg stadig ikke at nogen ville turde.

  • #82   10. sep 2018 True, fejlformulering - Vedkommende kan melde en, og øge risikoen for at din hund bliver aflivet. Pointen er, at der er en risiko for står til at miste din hund, hvis den laver en større skade på den anden hund, og i mine øjne er det ikke risikoen værd.

  • #83   12. sep 2018 Det kunne være spændende, hvis Amanda svarede på følgende:

    Jeg havde en hund, som ikke brød sig om fremmede hunde og var udadreagerende. Hvis de hunde hilste - når ingen af dem kan med andre hunde og med 99% sikkerhed ryger i flæsket på hinanden - hvordan ville det så have været "sundt" for begge? Hvordan ville det være "rigtig godt"?

    Jeg passer indimellem en hund, som er ret forsigtig og er usikker ved større hunde. Hvis hundene her hilste - en lille usikker hund og en stor hund, der er aggressiv - hvordan ville det så være "sundt" for begge og "rigtig godt" når de fik en dårlig oplevelse?

    Det er lidt for sent at trække dem væk hvis din hund har fået et tandsæt i fjæset, men oh well, den lærer jo noget af det, og det er rigtig godt og sundt for den... åbenbart...?

    Men okay, jeg er da stødt på katteejere som er komplet ligeglade med at deres kat bliver skadet af andre på daglig basis og skal til dyrlægen for behandling, så det er måske ikke så langt ude igen, at hundeejere også kan være SÅ ligeglade....


Kommentér på:
Kan ikke med andre, men insisterer

Annonce