{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.671 visninger | Oprettet:

Køb af Chihuahua har den været vanrøgtet? {{forumTopicSubject}}

Hej med jer

Igår købte vi en Chihuahua, da vi købte ham var han meget nervøs, det ved vi dog racen kan være og tænkte ikke nærmere over det. Der kom andre chihuahuaer og han fungerede fint med de andre. Løb rundt og legede.

Sagen er at han er stiv af skræk herhjemme, han tør næsten ikke spise fra vores hånd, forlader ikke sofaen og har ikke drukket noget vand endnu. Vi er meget rolige med ham, han virker utrolig bange og usikker.

Han vil ikke lege. Han er 5mdr gammel og de fortalte os at deres søster havde afleveret ham og en anden til broren (sælger) fordi søsteren ikke kunne tåle ham.

Hvad Søren gør vi? Tror i vi kan få en glad frisk hund ud af ham?


Kommentarer på:  Køb af Chihuahua har den været vanrøgtet?
 • #1   10. jun 2019 For det første: køb aldrig, aldrig en hund I synes er "meget nervøs". Det bør få ALLE alarmklokker til at ringe - og bør aldrig accepteres selvom racen kan have tendens til det. Det er ikke normalt.

  For det andet: det lyder godt nok skidt, at hunden er så utroligt bange og usikker i jeres hjem. Det kan da sikkert bedres, i nogen grad, men når I nu også endda ved køber observerede at han var meget nervøs, så tror jeg desværre det er resultatet af dårlig avl og dårlig opvækst!


 • #2   10. jun 2019 måske han er jo ikke ret gammel. mest handler det nok om hvad genetik han kommer med. Han lyder ikke socialiseret og som noget lidt sølle avl psykisk. Jeg har før haft sådanne hunde og det kræver en stor indsats hvis de skal have et tåleligt liv. og er genetikken ikke med retter de sig ikke helt. Jeg er tosset med problemhunde og selv jeg gider aldrig mere sådan en hund.om en normal ejer gør vil jeg derfor stille seriøs spørgsmål ved. Jeg tog hensyn til min altid, hele hans liv. efter at have haft to normale hunde med stærk psyke gider jeg aldrig mere et skravl

  hvis i er klar på sådan en opgave så ville jeg få hjælp fra start. fx www.sea-hund.dk

  hvis jeg var i tvivl ville jeg levere hunden retur. Det er synd at leve et liv i angst og jo heller ikke det i har ledt efter får jeg ud fra.

  herefter ville jeg se mig mere grundigt om efter den næste hund og aldrig vælge en nervøs fra start. I er fejlinformeret hvis i tror racen skal være nervøs. Det er en alarmhund med masser af power hvis avlen bag er god

  i beskriver her en hund der et tæt på apatisk af angst. sådan en opgave ville jeg overveje grundigt om i er rustet til.

  mit umiddelbare råd ud fra de få oplysninger her ville være at levere retur og så få hjælp til at vælge en ny så i ikke står alene med opgaven igen


 • #3   10. jun 2019 Jeg kan ikke udelukke at det skyldes dårlig dømmekraft fra os. Men jeg kender dog flere chihuahua som har haft samme adfærd ved første møde. Men bløder op efter 1 time eller 2. Det er desværre ikke tilfældet her.
  Han hoppede dog netop nu selv ned fra sofaen og søgte ud mod haven hvor han besørgede. Han reagerer ikke rigtigt på indkald, lyse stemmer. Efter han havde besørget hoppede han op i sofaen og putter nu med min datter (10 år).

  Jeg har sovet ved siden af ham i nat, og det skal jeg vel påregne at gøre i en rum tid. Men det er klart at det ikke er noget liv for ham at gå og være så nervøs. Jeg håber vi kan kurere det med kærlighed og træning


 • #4   10. jun 2019 Fuldstændig enig med HL.

  At en del chi'er er nervøse skyldes at der er meget dårlig avl på racen. Køber man fra ordentlig avl, er de heller ikke nervøse. Det du beskriver lyder voldsomt, og vil i ikke levere retur, så må I afsætte tid og penge til adfærdsbehandler, træning mm så i kan få redskaberne til at hjælpe hunden.
  Og vær klar over, at bliver det ikke markant bedre, så kan det ende i aflivning - det er synd for hunden at være så bange altid.

  Jeg ville levere retur og finde en ordentlig hund i stedet. Det er svineri at sælge sådan en hund.


 • #5   10. jun 2019 Jeg er ikke i tvivl om jeres gode intentioner og når der er et barn som allerede er glad for ham er det naturligvis også svært men jeg tænker bare om sådan en hund virkelig er det i ønsker jer og om jeres barn ikke ville have mere glæde af en sund hund?

  jeg ved jeg lyder lidt hård. Det skyldes ene og alene tanke på hunden og jer. Det er sagt ud af største kærlighed til det lille dyr hvor en avler har fejlet. Jeg bliver lidt vred når folk sælger sådan en hund... uden fundament kort sagt.

  et hus uden fundament bliver aldrig ret god at bo i. nogle bor der alligevel. Det er i store træk det valg i skal tage. og der er også mulighed for at hunden kommer sig helt. Det ser man. Jeg har ikke set hunden så i skal tage mine tanker med det forbehold

  jeg håber i får en god hund ud af ham


 • #6   10. jun 2019 Til en andre gang - accepter aldrig andet end en glad og imødekommende hvalp/unghund når du handler hund. Det er en selskabshund for filan - den skal være “forprogrammeret” til at elske dit selskab. Er den ikke det, er der noget der ikke er i orden.

  Overvej blandt i voksne hvad vil putte i af arbejde, hvad forventede i af en hund - kan i forvente at få dette hundeliv udad denne hvalp? Søg gerne råd og vejledning ved en adfærdsterapeut. Men ha helt klart et mål med træningen, og er detusansyneligt i får dette liv ud af dermed hvalpen, så er det måske bedre at afleverer den igen.

  Den er næppe afleveret tilbage i første omgang grundet allergi - men måske pga adfærd. Og en ung ejer der ikke ville indrømme nederlaget.. Så er det lettere at sige allergi.

  Pøj pøj med det store arbejde hvis i vælger at gå ind i det.


 • #7   10. jun 2019 Der er dog noget jeg bed mærke i, der var en anden hund tilstede. En søster, de sagde var fra samme kuld, de lignede også hinanden. Den var meget fræk og de andre hunde løb og legede med den. Det giver mig lidt tryghed at en søster fra samme kuld var mere “harmonisk”

 • #8   10. jun 2019 ts en ting man altid skal have in mente med en bange hund er også smerter eller sygdom. en fysisk årsag kan gøre selv den kækkeste hund utryg som beskrevet her.

 • #9   10. jun 2019 Det er ikke sikkert det er direkte vanrøgt, kan være de har været gode nok ved hundene smiley Dårlige gener og socialisering kan også gøre meget

 • #10   10. jun 2019 Jeg ville nu tage det helt roligt et par dage …. ( specielt da søsteren virkede l" fræk " )
  I har først fået den i går og alt er nyt. …. og da den ligger og putter i sofaen hos Jeres datter , er da en god begyndelse.

  Alle hunde er forskellige og Jeres er måske bare lidt mere forsigtig , og jeg tror at den bliver lidt mere " fræk " om et par dage.

  Det er jo ikke sikkert det er hverken dårlig avl … eller vanrøgt …
  Held og lykke med jeres lille hund . smiley • #11   10. jun 2019 Måske....Jeg tænker at det er en kombination af dårligt avl og en dårlig prægning.

  I skal nok forvente en hund der vil være usikker resten af livet. Altså mere end gennemsnittet. Og måske mere bjæffende end andre eksemplarer af racen.

  Men det betyder jo ikke at det ikke kan blive meget bedre. Men i skal nok aktivt beslutte jer for om i vil acceptere at tingene er sådan.


 • #12   10. jun 2019 …. og få hunden tjekket hos dyrlægen, det kan være at der er et eller andet i vejen så den har smerter.
  Hvis det gør ondt på den når den er i bevægelse, så er det jo ret naturlig at den ikke vil bevæge sig og lege.

  Du skriver at den ikke har drukket - sørg nu for at den får noget vand i sig, evt ved at stille en vandskål der hvor den ligger.


 • #13   10. jun 2019 For ca 5 år siden købte jeg en hund der havde været vanrøgtet, det gør jeg aldrig igen.

  Min hund kunne ikke engang lege med de hunde han gik sammen med, og tror at det eneste han nærmest spiste var afføring.

  Jeg var glad for at han ikke var min første hund, og at jeg havde en i forvejen, ellers tror jeg det havde endt galt.

  Jeg valgte at få en hundetræner ud for at hjælpe mig med noget af hans adfærd. Og så gik vi til hundetræning, for at han lærte at være sammen med andre hunde, der meste af tiden gik med ikke at træne da han lukkede helt ned.

  Der er brugt lang tid på at lærer ham hvordan han skal opføre sig blandt mennesker, vi er gået fra få sekunders hilsen til at han nyder at få opmærksomhed, men jeg skal altid holde et øje med ham. Det samme med alt der bevæger sig.


 • #14   10. jun 2019 Det er ofte set at uvidende mennesker, holder Chihuahua som babyer.
  De bæres rundt. Besørger indenfor og kan kun fodres af hånden eller drikke af specielle skåle eller ved bordet.
  Det er ikke sjældent set at sådan en hund er snotforvirret og utryg, når den skal til at opføre sig som en hund igen.

  Just saying


 • #15   10. jun 2019 Enig med din observation CF, det er ikke det liv den vil få her. Jeg vil gerne gøre ham til en rigtig hund. Jeg kan forstå andre chihuahua ejere oplevede dem som ganske udtrykke de første par dage. Vi må se tiden an. Det er ihvertfald ikke et værdigt liv hvis han skal gå rundt og være nervøs. Jeg har godt nok kun trænet schæfere og goldens. Men fremgangsmåden burde være den samme.

 • #16   10. jun 2019 Helle: den her virkede ret god til de andre hunde i flokken, en fra samme kuld og en fra et andet. Det gør mig fortrøstningsfuld. Men jeg må også sige at andre hvalpe jeg har haft har været en total modsætning adfærdsmæssigt. Jeg kan håber jeg kan tilegne det racen. En anden chihuahua i vores omgangskreds var stort set stivnet de første 3 dage i hans nye hjem. Nu løber han rundt med pinde og tror han er den største Schæfer. Åhhh jeg håber det er tilfældet her.

 • #17   10. jun 2019 Jacob, forhåbentlig er det bare tid hunden skal bruge, det er en stor omvæltning for en lille nervøs hund at skal flytte og forholde til nye ting.

  Det positive synes jeg, er at hunden dog ikke gemmer sig.

  Jeg har selv en Chihuahua, som netop altid har fået lov til at være hund, forskellen mellem ham og en stor hund at træne, der er langt med når der gives godbidder smiley smiley


 • #18   10. jun 2019 Han er begyndt at drikke vand og har også spist. Så det er et stort fremskridt, han har ikke rystet fra formiddag til nu. Jeg tænker at købe det der Adaptil halsbånd til hvalpe som skulle udskille feromon. Har i erfaringer med det?

 • #19   10. jun 2019 #18 ….. Jeg tror ikke du skal købe noget. …. Jeg synes det lyder til at gå fremad.
  Det er altså ganske normalt at hunde lige skal have lov til at vænne sig til at flytte .
  Jeg tror du har fået en ganske normal sund og glad hund , ….. Husk du har kun haft ham 1 enkelt dag.


 • #20   10. jun 2019 Ej Nittib det er altså ikke normalt at hunden er stiv af skræk, tør nærmest ikke spise af hånden, og er utroligt usikker og bange.

  Ja, en hvalp skal lige falde til i sit nye hjem, men da ikke på den her måde - og at bilde TS (og enhver anden der skulle læse indlægget) ind, at det er en "ganske normal sund og glad hund", det synes jeg er noget af en fordrejelse.

  Ingen ved, hvor mange fremskridt man kan nå med en adfærdsbehandler, det er klart.. men én ting skal altså slås fast, og det er, at et nervøst sind aldrig bør accepteres.
  Og det bør i den grad ikke normaliseres og affejes som du gør, for så kommer vi aldrig den skodavl til livs.


 • #21   10. jun 2019 #20 … Du aner sgu da ikke om det er skodavl .
  Hunden er lige flyttet ind i går … giv den dog da lige en chance … hvorfor male fanden på væggen fordi den ikke ville spise af hånden i går .
  I dag spiser og drikker den jo ….. sååå rolig nu.


 • #22   10. jun 2019 I sådan en situation her tør jeg godt male fanden på væggen.

  For det er lige netop sådan en indstilling - det ligger til racen, rolig nu, den skal lige falde til - der gør, at et nervøst sind bliver bredt accepteret og endda avlet på.

  At du synes det er normalt og sundt for en hvalp at reagere sådan, er jo netop kun fordi det desværre er blevet acceptabelt hos alt alt for mange avlere og ejere. Det er skræmmende.


 • #23   10. jun 2019 #22 …. Ja … ja … Lad os nu se , hvad TS skriver om et par dage.
  Måske har du ret …. måske har jeg ret ….


 • #24   10. jun 2019 Og så er det jo ikke fordi, den bare ikke vil spise af hånden. TS har været ude for at købe hvalp som var meget nervøs men tager alligevel hvalpen med hjem fordi "det kan racen være".

  Det er SÅ hamrende synd for de racer, hvor disse misforståelser opstår, og ejere som TS derfor tror, at det er normalt og forventeligt smiley


 • #25   10. jun 2019 Det handler da ikke om at have ret smiley Ja, måske bliver alting drastisk forbedret vha. adfærdsbehandler og de får et dejligt liv sammen - det betyder stadig ikke, at sådan et nervøst sind bør accepteres.

 • #26   10. jun 2019 Ej, det er godt nok ikke normal adfærd, og virkelig vildledende at påstå det.
  Min tæve, som jeg vil kategorisere som værende ret nervøs, var fuld af spilopper og begyndte straks at lege med legetøj, smage på katten osv. da vi hentede hende kl. 22 om aftenen, efter en laaaang tur herhjem.

  Hvis hvalpen har den adfærd som TS beskriver, ville jeg være nervøs for fremtiden, også selvom den spiser af hånden på andendagen. Fünke siger det som det er, det er sgu trist at den adfærd bliver set som værende bare en smule normal. Der er ikke noget at sige til, at der render så mange nervevrag rundt på gader og stræder.
  At en hvalp er lidt tilbageholdende eller usikker på nye omgivelser - ok, det kan man arbejde med. Men rystende angst og stiv af skræk er godt nok en kategori for sig selv.

  TS - held og lykke med hvalpen.


 • #27   10. jun 2019 Nittib - selvfølgelig kan man ikke forvente at hunden er 100 sit vante jeg på dag 1. Men er hunden stiv af skræk, så er der sgu noget galt. Som minimum håndterer den da skift og nye indtryk sindssygt dårligt, så selvom den derhjemme fungerer ok om et par dage , er den jo ikke ligefrem en nervefast hund, der er nem at have med ud vi verden. Jeg ville absolut være bekymret.

 • #28   10. jun 2019 Jeg er helt med på det ikke er normal adfærd, jeg har både trænet drifts-Schæfer fra en top kennel Politiet benytter, til en frejdig Golden. Og jeg vil sige at ingen anfægter det ikke er ok at aflevere sådan et “produkt” her. Men hvis jeg skal være løsningsorienteret har jeg brug for input, selvfølgelig blåstempler det ikke den ringe sælger. Men hvalpen hjælpe vil vi. Derfor jeg efterspurgte adaptil erfaringer.
  Jeg har fået ham til at gå efter mig med mad foran ham og ud i gangen til maden med succes, han har tygget i en bamse og han var tæt på at blive “legesyg” med bid i snor. MEN det er successen, der er mange negative ting. Det mest positive er at han er kælen. Og ligger og putter hos os


 • #29   10. jun 2019

  profilbillede
 • #30   10. jun 2019 sludder nittib en normal hund med en god genetik flytter stort set bare direkte ind.

  det handler om at vælge en hund med en god genetik så kan de sådan set holde til det meste.

  og en angst adfærd må bare ikke normaliseres. Det er det for synd for dyret til.

  har du selv prøvet at være rigtig bange så forestil dig at have Det sådan altid, nu og da eller i et par dage.... ingen af delene er ok og her må vi der kan tale simpelthen bakke de umælende op og tale deres sag. også med vores penge når vi handler hunde.

  Det er dejligt hunden har det bedre men det ændre ikke ved at den ikke trives som en sund hund med en solid genetik ville gøre fra 1. time i det nye hjem.

  lidt hov hvad er det, hvem er du, hvor er jeg... er ok. men angst og apati er ikke i orden. heller ikke i et par dage.

  Jeg er skidebange for hajer. Det du skriver er at det er fint at jeg skal padle rundt mellem dem i et par dage hvis bare jeg herefter kommer på land..... Jeg håber du selv kan se hvor gennemført usympatisk det er at tænke sådan.

  ang at få ret. dyr tilpasser sig de vildeste ting for at overleve. at hunden begynder at bevæge sig rundt og drikke vand skyldes ikke nødvendigvis at angsten er væk, men blot at angsten er blevet et livsvilkår.

  det sker også for ca 50 % af mennesker med angst for hajer fx der padler rundt mellem dem og ikke om komme op. ca halvdelen tilpasser sig angsten. resten får nervesammenbrud men de er de heldige i gruppen.

  og dem med en god genetik går på land og glemmer oplevelsen og det er de sidste vi alle gerne vil være.

  og det vil en hund også helst selv om den ikke kan sige det på vores sprog. • #31   10. jun 2019 ts du har en god tilgang og undskyld mit udbrud.

  anxitane er et kosttilskud som er super godt til det her. dyrlæger forhandler det. alternativt kalm og er det rigtig slem clomicalm. se det som redskaber til at nå ham med træning.

  Han skal have mulighed for at få sit kortisolniveau ned og her hjælper tilskuddene ham. ellers kan han ikke huske træningen plus i risikerer en tilpasning til angsten i stedet for en ændring af hans oplevelse.

  herudover skal i give ro og sørge for hvile. Han sover fordi det er udmattende at gå rundt og tro man skal dø som han jo gør, ikke pga jer men det ved han jo ikke.

  massage, hvis han vil, ellers berøring, ro og beroligende musik, fx Mozart har jeg gode erfaringer med, spørg mig ikke hvorfor men man taler om en effekt på Mozart..., og så mentale udfordringer i kombination hermed. gerne søge foder, løse små opgaver..., øvelser hvor han arbejder selv og opnår succes. Det øger hans selvværd

  lad ham gnave i rå ben mm. at tygge og blive berørt let udløser endorfiner der modvirker kortisol.

  vær gennemsigtige dvs enige om regler og klare i spyttet omkring signaler/kommandoer så det er tydeligt for ham hvad der forventes.

  undgå skæld ud. afled.

  bliver han sur, så træk jer og vis ham at det virker og i respektere ham også selvom han er lille. husk han kan reagere fordi han er presset.

  leg gerne med ham hvis han vil. leger altid godt. Det bygger bånd og skaber sammenhold plus stress kommer ud.

  modindlær nye følelser. og anvend BAT på andre. De sidste to metoder bør i få en til at vise jer.

  lav 101 ting med en papkasse. stil en lille genstand foran ham og sig yesog giv ham en godbid hver gang han gør noget ved den. Der er ikke et mål med øvelsen, kun kreativitet. beløn for små ting og øg gradvis sværheden. se på den... yes og godbid, røre, snuse.... alt simpelthen han gør. tag genstanden væk når i er færdige. formålet er at aflære apati ved at lære han at når han gør a sker b. I skaber forudsigelighed.

  giv ham rum, lad ham være i sit eget tempo og byg hans tillid op.

  og måske vigtigst af alt. accepter hvad det er for en hund i har valgt og lad ham få lov til at være den hund, også når det er irriterende ind imellem. jeres indstilling er det vigtigste. Jeg har selv haft hunde der ikke gad andre hunde. Jeg indrettede mig efter det. I skal være indstillet på at indrette jer efter ham også hvis adfærden senere dukker op igen. man kan træne alt muligt men ejerens accept er det der virkelig gør en hund glad. elsk hele ham. også den lille hund inden i.

  Dette var hurtige råd. Jeg har ikke set ham så det skal tages med det forbehold, men jeg kan mærke at du har engagement og viden til opgaven og til at forsøge og det har jeg respekt for. Jeg håber inderligt at det lykkes jer


  PS han ser sød ud smiley jeg synes i skal give avleren en skideballe senere når i forhåbentlig er oven på med ham smiley


 • #32   10. jun 2019 Måske er det bare mig, men synes at de chihuahuaer jeg ser, der er det de korthårede som virker meget nervøse, hvorimod de langhårede virker mere harmoniske i deres sind.

 • #33   11. jun 2019 Hvor er det godt for ham at han endte hos jer.
  Nu har han fået et dejligt hjem hvor der er forståelse for ham så han kan få et trygt liv. smiley


 • #34   11. jun 2019 Tak HL for de gode råd, jeg har besluttet ikke at være så meget i sofaen idag. Det er som om han kun tør at gå ned og drikke/ snuse lidt og så tilbage i sofaen koste hvad det vil. Han kan godt komme lidt ud af comfort-zonen idag syntes jeg. Hans tæppe og bamse er på gulvet og jeg sidder og drikker en kop kaffe dernede :):)

 • #35   11. jun 2019 Først MÅ jeg lige sige, at det er noget ævl, at jeres hvalps adfærd er/kunne tænkes at være normal, Jacob. Den er ALT andet.
  Jeg har sendt 38 hvalpe ud i verden, og ikke én gang har jeg hørt om en adfærd, der ligner på mindste måde - og jeg har hørt fra samtlige hvalpefamilier både den dag, de har fået hvalpen hjem og de første dage efter.

  Jeg kan ikke supplere med gode råd, da du allerede har fået dem smiley så jeg vil bare ønske en masse held og lykke med hvalpen.


 • #36   11. jun 2019 Du har allerede fået mange gode råd, så har ikke så meget andet at byde ind med - men vil bare lige indskyde, at han ser super sød ud, og jeg er virkelig glad og taknemmelig på hans vegne for, at han er endt hos jer. smiley

 • #37   11. jun 2019 Det er ikke normalt nej. Men jeg synes du har en fin tilgang til tingene smiley

 • #38   11. jun 2019 HL: det var virkelig et godt råd med at stille fremmede ting foran ham og belønne hans nysgerrighed. smiley tak for det også. Ude i haven er han ret nysgerrig men selvom jeg sidder på hug med en godbid er han stadig til tider afventende. Jeg prøvede dog at løbe over i den anden side af haven og der spurtede han efter mig. Så det er positivt. Igår ville han bare løbe væk eller ikke ane hvor jeg var. Der er håb smiley

  Men når jeg ikke er i sofaen løber han rundt i huset og hen til sofaen og kigger på mig. Skal jeg efterkomme hans ønske om at komme op i sofaen med det samme? Eller skal jeg lade ham trippe rundt? Lidt af gangen?


 • #39   11. jun 2019 fordelen er at det sker på hans initiativ og da han er ung er han naturligt nysgerrig smiley

  jeg ville invitere ham op i sofaen hvis han gerne vil. og så stille og roligt lade han selv tage valget mere og mere. jo mere eget initiativ jo bedre


 • #41   11. jun 2019 Canmax - uanset alder og antal hjem, er det altså ikke normalt at hunden er stiv af skræk fordi den skifter hjem.
  Nu er den heldigvis landet hos en, der vil arbejde på det, men apatisk og/eller stiv af skræk er bare ikke normalt... aldrig, uanset race og alder.

  En mentalt sund og rask hund vil måske ikke føle sig hjemme på dag et, men den er ikke utryg/bange, blot fordi man placerer den i et nyt hjem med nye mennesker.


 • #42   11. jun 2019 Da jeg kommenterede, havde jeg faktisk glemt, at det ikke er en hvalp, der kommer direkte fra opdrætter. Jeg synes stadig ikke, det er normal adfærd hos en hvalp, men han KAN jo være blevet godt og grundigt skræmt i sit første hjem. Når jeg dertil læser om en chihvalp, der kommer til sit første hjem fra en angiveligt super god opdrætter - om at denne hvalp er noget utryg i forhold til mine erfaringer med 8-9 ugers hvalpe i nye hjem, er Jacobs hvalp måske lidt mindre atypisk chi, end jeg regnede med.
  Men det lyder til, at det går fremad smiley


 • #43   11. jun 2019 Sælger svarer ikke på mine opkald/beskeder. Og det var ved en privat i Hobro, vi bor i Aarhus. De havde kroatisk afstamning og hundepas er på Kroatisk/engelsk. Jeg TROR dette har været en penge maskine, og jeg kan se passet er stemplet d 22/5. Så hvis jeg regner rigtigt. Har hvalpen været i Kroatien og så til en ejer, derefter til tidligere ejers bror og så til os. Alt dette på 21 dage. Forbandet svineri. Sælger må have afledt min opmærksomhed og jeg fik ikke set rigtigt i sunhedsbogen samt pas. Det har helt bestemt været en afledningsmanøvre og de havde succes med det. Hvalpen stod til 7000kr men da vi kom kunne jeg se at der var en familie på trange kår. Det er der jo på sin måde ikke noget galt i, men det lugter af penge.. jeg forhandlede ham ned fra 7000-5000kr, som egentlig stadig er en høj pris. Men væk derfra skulle han. Samtidig stod vi med en berørt datter af glæde over at vi fik en ny hund efter den anden døde sidste år. Ja en kaotisk situation, mange ting skete og vi burde ha gået uden hund smiley men så ville hvalpen ha fået et sølle liv

 • #44   11. jun 2019 Hvis i ikke allerede har det så få tegnet forsikring inkl. Dyrlæge!
  Hundehandlere hvalp - det kan blive dyrt.
  Og igen i forhold til adfærden - nu lyder det til i har gode erfaringer med hundetræning. Men ha hele tiden i mente om i får det “hundeliv” ud af det i ønsker.


 • Dorte H
  Dorte H Online Tilmeldt:
  jun 2012

  Følger: 5 Følgere: 6 Emner: 13 Svar: 746
  #45   11. jun 2019 Bare fortsæt som du indtil nu beskriver din indsats.

  Jeg har selv en lille chi (blanding) som var noget skræmt og misforstået inden den kom her.

  Den var meget meget bange for min mand (manden i huset hvor den før havde været havde været meget meget brutal overfor den) og ville slet slet ikke i nærheden af ham.

  Men i dag ser det sådan her ud søndag morgen i sofaen.
  profilbillede
 • #46   11. jun 2019 :):) ha ha dorthe den bedste vækning

  Ginne: jeg har lige anmodet om den udvidede forsikring vi havde kun standarden. Når han er mere tryg får han et grundigt tjek ved dyrlægen.

  Ps det med nervøs for manden, genkender jeg her. Min datter og kone var han mere tryg ved og mig den person han afviste mest på første dag..

  Succeskriteriet er en hund der både vil “putte” og lege samt deltage når hi er ude i skovene/strandene osv. Han skal ikke have andre færdigheder. Lydighed selvfølgelig og en god opdragelse. Ligesom hvis han var en stor hund. Men det vigtigste er hans humør


 • #47   11. jun 2019 "men så ville hvalpen ha fået et sølle liv"

  Hundehandlere lever desværre af, at folk tænker netop dette. At man får sympati, at man ikke kan efterlade hvalpen, at man tænker den skal reddes fra et sølle liv, den skal bare væk derfra.

  De andre har nævnt, hvor godt det er, at hunden kom ud til jer, som vil den det bedste og absolut er ansvarlige omkring fremtiden smiley

  Jeg håber bare, at du også tager med dig, at man ikke redder en hund fra et sølle liv ved at købe den fra hundehandlere. Tværtimod giver man dem incitament til at fortsætte.
  Sket er sket - men der er mange, som står i samme situation som dig, og desværre falder i disse fælder gang på gang.


 • #48   11. jun 2019 Helt enig Fünke og jeg håber bestemt sådan en tråd kan bidrage til at folk ikke kommer i den situation. Men jeg tvivler, jeg vil ihvertfald gøre mig i vores omgangskreds for at advare potientielle købere smiley

 • #49   17. jun 2019 Det er ihvertfald en stor opgave vi har fået, han er meget legesyg og kontakt søgende. Men det er umuligt at nærme sig ham andre steder end når han hopper op i sofaen. Han elsker at gå tur, men det er stort set umuligt at få snor på ham medmindre han er oppe i sofaen. Så udfordringen er virkelig at snakke med ham og nærme ham. Jeg kan sagtens lege med ham på gulvet, men kan han fornemme at jeg vil tage snor på spæner han væk..

 • #50   17. jun 2019 Så skal du til at tænke på at træne at snoren er positiv.
  Læg den i sofaen. Læg den ved jer når i leger. Men sæt den aldrig på, før han er rolig og tryk. Ikke noget hurtigt for at snyde ham.


 • #51   17. jun 2019 Bruger du halsbånd eller sele? Kan de genere ham? Er karabinhagen på snoren måske for stor? På sådan en bette fut, der må den virkelig ikke være ret stor, for ellers bliver den for tung og ubehagelig.

  Hvordan kommer du snor på? Kommer du evt til at bøje dig ind over ham, når han er så utryg, så er det meget ubehageligt for så lille str at man bøjer sig ned over den, eller det gælder sådan set også for ikke utrygge hvalpe.


 • #52   18. jun 2019 CF: ja det vil jeg gøre, tak smiley

  Sala: jeg bruger den mindste sele fra K9, jeg sidder i sofaen og han hopper op. Måske jeg skal skifte til permanent halsbånd og prøve det den første tid? Det virker måske for vildsomt at få den op over hovedet.

  Taktikken har været at være i sofaen imens, jeg har så forsøgt at sidde i døråbningen ud mod haven med selen og vente på ham, han kommer også over men han bakker hver gang jeg vil tage selen frem. Jeg må prøve noget mere leg med snoren, droppe selen og købe et halsbånd.

  Vi har til klassefest igår, og min mor var hjemme ved vores søn og hvalpen. Han havde sat under sofaen i de 2 timer det tog. Hun har været på besøg før og snakket fint med ham. Men han turde ikke da vi ikke var hjemme.


 • #53   18. jun 2019 Jacob rigtig mange (som i virkelig rigtig mange) hunde kan ikke fordrage K9-selen. De bryder sig simpelthen ikke om at få den over hovedet. Prøv evt en Puppia.
  Alternativ prøv at dreje selen så "pladen" vende ned mod gulvet og hende stikker stikker hovedet igennem "forstykket" og derefter dreje pladen om på ryggen. Åh det er svært at forklare, men det kan have en stor effekt.


 • #54   18. jun 2019 En af mine hvalpekøbere ringede ulykkelig til mig. Hendes hvalp var begyndt at gemme sig, når de skulle på tur: "Så snart jeg tager selen frem, styrter han væk" smiley
  Mit råd: Køb et halsbånd!

  - Og så var det problem løst smiley


 • #55   18. jun 2019 Pixel har en hurrta y-sele, og nej, hun er ikke fan af at få den over hovedet... men hun kan ikke bakke ud af den (som med k9), plus at hun bliver bevægelseshæmmet hvis der er en rem henover skuldermusklen.
  Men det er jo virkelig individuelt hvad der virker på de forskellige hunde.
  Jeg havde en hanhund der var god at træne med på et kædehalsbånd - et alt for stort, sådan at det lidt var lyden af kæden der 'hjalp' ham. Efterfølgende havde jeg en tæve der absolut ikke var til det - hun funkede på sit brede læderhalsbånd.
  Så jeg hælder til at man må prøve sig frem, til man rammer det som virker.


 • #56   18. jun 2019 K9 selen er noget fanden har skabt.
  Jeg har endnu ikke set en eneste K9 som sidder godt på hunden, de har en virkelig dårlig pasform.
  Folk køber seler med den begrundelse at halsbånd giver skader, og så køber de ved gud en K9 sele, som sider så elendig, at den også giver skader, bare andre steder end et halsbånd.
  K9 selen er også den mest usikre sele der findes.
  Hundene kan bakke ud af den i løbet af tre sekunder, hvilket kan være fatal hvis hunden bliver bange.

  Når man køber sele, så skal hunden prøve den og gå efter en ergonomisk korrekt sele. Den skal sidde ordentlig, ikke hæmme skuldernes bevægelse og den skal ikke sidde helt oppe i armhulerne og gnave, samt at spænderne ikke må sidde direkte ud for albuerne så hunden banker albuer i spænderne for hvert skridt den tager.

  Hvis jeg var dig, så ville jeg give hunden halsbånd på og se, hvordan det kommer til at gå.
  Helbredsmæssig kan det jo være ligegyldig om hunden går med halsbånd eller sele, da begge dele kan give skader, og hvis man lærer hunden at gå ordentlig i halsbånd, så giver det jo ikke problemer.

  Men dejlig at høre, at han er ved at tø lidt op over for jer, og at du er så god til at takle sådan en hund.
  Han har været heldig med at han er endt hos dig.


Kommentér på:
Køb af Chihuahua har den været vanrøgtet?

x