4.105 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 32 Svar

aktivering af hvalp på 5 måneder... aktivering af hvalp på 5 måneder...

hej igen.

Har nu haft kontakt til dch og kan først komme på hold til Feb. men vi mangler altså hjælp nu, for ellers må vi finde et andet hjem til hende. Kan snart ikke mere...

hun ødelægger alt! hopper op og tager ting på reoler og borde når vi ikke ser hende, vil stadig ikke blive helt renlig selvom vi forsøger (det er da også blevet bedre) og jeg kan vare mærke atdether det går bare ikke i det lange løb.

Så sent som igår smadrede hun vores juledekoration så der var smadret pynt over det hele. Jeg satte mig bare ned og tudede og sagde til kæresten at nu var det nok!

Jeg ved at det er os der gør et eller andet forkert og at hun keder sig, ellers var hun ikke så destruktiv, men aner snart ikke hvordan jeg skal aktivere hende :s

Så hg; kom med ALLE de muligheder i har omkring aktivering, både inde og ude.
og så lige et spørgsmål; en personlig træner kan de godt komme ud fx her i december eller er det også sådan en slags "hold"træning?


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Samle kommode 400 kr.
  • Skifte cover til lampe i loft 500 kr.
  • Utæt afløb i køkken 1.500 kr.
  • Sæt en loftslampe op i udtaget 400 kr.
  • Cykelkæde 475 kr.
  • Tømrer til reparation og ophængning af badeværelses skab 1.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  aktivering af hvalp på 5 måneder...
  • #1   6. dec 2013 Jeg synes I skal få en ud og hjælpe jer. Altså en som kan se jer og hunden sammen. For det lyder klart som om dels at I skal lære at sætte lidt grænser for jeres hund og dels I skal lære at aktivere jeres hund rigtigt.

  • #3   6. dec 2013 En personlig træner/adfærdsbehandler kan sagtens komme ud i december.
    Jeg har enetimer hele året rundt og alle jeg kender indenfor branchen har timer året rundt smiley


  • #4   6. dec 2013 Sådan er understimulerede / glade unghunde jo bare.
    Jeg ville klart få en af dchs konsulenter ud for at observere jer og komme med forslag til ændringer.
    Jeg tænker mere mental aktivering, flere grænser og mere opdragelse.
    Kærligt og kontant.


  • #7   6. dec 2013 Hatten af for at du beder om hjælp smiley
    Kender du nogen som selv træner hund? De kunne jo måske hjælpe dig i gang med din egen træning. Ellers søg på youtube hvor tingene vises. Så får du da trænet, men vedligeholdelse af socialisering mm. mangler jo stadigvæk.


  • #8   6. dec 2013 Ring til dch s konsulenter;)

  • #9   6. dec 2013 hvor lang tid bruger i på jeres hund om dagen.
    heller mange små timer end En stor.
    Spred dens mad ud over et lille stykke i haven så den skal bruge næsen for at finde det, eller på teressen
    Hvis den bider jer så Bider i igen
    har den legetøj og tygge bed.
    hopper den op ad jer så vend siden til eller gå væk fra den
    held og lykke til jer


  • #10   6. dec 2013 Hvis den bider jer så Bider i igen What smiley

  • #11   6. dec 2013 Vores egen hvalp havde en mani med at ville bide os når vi var sammen med den men så en dag bed jeg igen da det altså gør så godt sådan nogen små hvalpe tænder og den har ike bids siden

  • #13   6. dec 2013 Ej det gør man altså ikke smiley

  • #14   6. dec 2013 hun bider ikke og er ikke din over for os. hun ødelægger ting og et generalt bare meget.... nærgående.

    Nej Majbritt jeg var ikke klar over hvor meget en rotte krævede da vi valgte hende men gik ud fra min kæreste gjorde da han er vokset op med racen. Jeg må ærekær indrømme at detikke er racen for mig. smiley

    vi sætter Mange grænser for hende og er også meget hårde ved hende altså der er ikke noget med går den så går den. Men det er som om hun giver os fingeren;-)

    vil prøve At gøre dch om en konsulent.

    hun er med ude og møde andre hunde og mennesker stort set hver dag forskellige steder, men hun kan godt være lidt utryg overfor mennesker.

    Vi bruger mellem 1-2 timer på hende om dagen med gåtur,:små spor og tricks hovedsageligt. men det når hun er alene at hun ødelægger mest. min kæreste kommer til at gå hjemme fra i næste uge af så der vil det blive meget mere tid til træning af hende.

    Jeg er bare næsten ved at give op smiley


  • #17   6. dec 2013 Mærkeligt forslag at man skal bide hunden for at få den til at lade være med at bide? Jeg har aldrig bidt mine hunde, men de er da holdt op med at bide mig. Så det KAN lade sig gøre uden overgreb.

    Men til dit spørgsmål: Ja, få en DcH konsulent ud og find ud af om det overhovedet er racen for jer. Jeg vil lige sige at I kan snildt risikere det samme med en husky smiley


  • #18   6. dec 2013 mette: ved godt at huskyen kræver meget men det på en lidt anden måde og må indrømme at jeg har en lidt anden tilgang til den race. Har også overvejet om det er bedre at få en voksen hund på et par år...

    men vil forsøge at gnaske med en konsulent. Jeg VED jo det er vores egen skyld, men jeg ved bare ikke HVORDAN vi skal få hende afleveret korrekt og nok. Men tror vi skal til at gå noget mere med hende.
    Nogle skriver træn hjemme- det er præcis det jeg gerne vil hver dag, ved bare ikke lige hvad jeg skal træne. Nogle gode ideer? smiley


  • #19   6. dec 2013 Det du kan træne er plads, her/indkald, sit, dæk og stå. Det er en start da smiley

  • #20   6. dec 2013 Jeg må være helt ærlig og sige, at hvis ikke I kan håndtere en rottweiler, så kan i heller ikke håndtere en slædehund. De er endnu mere aktive og destruktive. De er jo også brugshunde.
    Man kan ikke forvente at en hund i lømmelalderen kan være alene uden at ødelægge noget. Det er naturligt at tygge for at berolige sig selv.
    Slædehunde nøjes ikke med at tygge. De flår tæpper, trægulve og vægge fra hinanden hvis de forlades uden at være trænet til at være alene, eller efterlades understimulerede.


  • #21   6. dec 2013 Kontakt en der kan hjælpe, det kunne meget vel være en DCH konsulent..

    Det du beskriver er ret normale udfordringer man kan komme ud for med en hvalp... Tror næppe det bliver meget nemmere med en husky hvalp !

    Mange tror at fordi man er vokset op med en hund, og/eller racer, så ved man hvordan det er selv at have hunden. Sådan forholder det sig ganske sjældent.. Faktisk er det tit omvendt, at ens billede af hvordan det er at have hund, er mere lyserødt end hvordan i virkeligheden er.


  • #22   6. dec 2013 Og lyt lige til Malene mht. huskyen..

  • #23   6. dec 2013 Malene: det er heller ikke lige nu at vi skal have en hvis det er. Jeg vil jo helst heller ikke give op, men når racen ikke siger en så meget er det også sværere at finde motivationen. men ved at hvis vi skal have en husky i stedet på et tidspunkt, så er der en del ting der skal å plads inden. Det har man jo så lært af erfaring fra nu. blandt andet et træning hold fra START af smiley

    men vi vil forsøge med hende her og så få en personlig træner ud og se om de kan hjælpe os.


  • #24   6. dec 2013 Der er rigtig mange hvalpe, der er destruktive eller jeg vil hellere kalde det undersøgende.
    Nogle kan nøjes med at undersøge med snuden, men en del tygger sig igennem alt, uden at det af den grund er fordi hunden keder sig eller er uartig.

    Min pt. 3 måneder gamle whippethvalp, stjæler alt, hvad hun overhovedet kan nå, hun smager på dørkarme, paneler mv. og hun er på ingen måde understimuleret, blot en undersøgende, nysgerrig hvalp med krudt i numsen.

    Jeg ved, at det blot er en periode og at det går over. I mellemtiden må jeg så sørge for, at intet ligger fremme, at hun har rigeligt at bide i og jeg mener rigeligt.
    Ben, bidetov, papkasser, tomme sodavadsflasker, bolde, ja et massivt udvalg, så der altid er noget indenfor rækkevidde til at aflede med, når hun forgriber sig på det hun ikke må.

    Når vi går er alt ryddet, ingen dug på bordet, ingen juledekorationer, ingen ting på hylderne op i 1 meters højde (måske kommer vi til at rydde reolen helt på et tidspunkt)

    Det er benhårdt arbejde, at have hvalp, men det hjælper kke at blive gal og frustreret, det hjælper ikke på problemerne. Fortsæt arbejdet med at træne og aktivere. Få fat i en træner/adfærdsbehandler, der kan hjælpe jer videre eller find et nyt hjem til hunden, hvis i ikke magter opgaven, men lad være med at tro, at det bliver bedre med en ny hvalp af anden race.


  • #25   6. dec 2013 Åh hvor jeg synes det lyder bekendt.. Vores hvalp er på præcis samme måde, hvis vi ikke har aktiveret hende nok..

    Jeg foreslår at du begynder at træne helt almindelig lydighed - sit, dæk, bliv - sådan nogle små ting, men leg dem ind så hun bliver træt i hovedet..
    Giv hende opgaver der trætter hovedet og ikke bare kroppen.. Du kan lære hende at søge efter forskellige ting - så længe du ikke forventer hun kan det på fem minutter.. Gør dig selv helt klart hvad du forventer af en trænings-session og sæt et mål for hver dag - og bliv ikke skuffet hvis målet ikke er nået, for det er ikke hunden den er gal med, du har måske bare overvurderet hendes evner og sat målet derefter..

    Flere små træningssessioner giver SÅ meget mere end én lang..

    Brug hendes mad som aktivering - spred det i haven så hun skal snuse og søge efter det.. Brug en aktiveringsbold til foderet de dage, hvor det måske ikke er muligt at lave fodersøg i haven..

    Og husk at hun ALTID skal være mentalt træt, inden i forventer hun kan være alene.. Hvor meget plads har hun når hun er alene? For meget plads kan stresse, men for lidt kan også være ubehageligt, så det gælder om at finde balancen i starten og så langsomt udvide..


  • #26   6. dec 2013 hun kan Mange tricks allerede. vil lige lægge en video ind senere smiley men det nok rigtigt med den periode og så sammen med at man taber tænder

  • #27   6. dec 2013 De to første år med brugshund er hårde!
    Det er her al træning skal ind i hunden. Miljøtræning skal på plads før 12. uge.
    Alenetræningen tager tid, med slædehunde laaaang tid. De er ikke lavet til at blive efterladt alene.
    Aktivering bør være mentalt primært i det første år, så væksten ikke forstyrres.
    Krudtet skal selvfølgelig af, men søgeøvelser mv er utroligt vigtige.

    Man skal være indstillet på at give sig 100% i de to år! for ellers får man ike en afbalanceret voksen hund. Og det fortryder man til evig tid.
    Når folk ikke har evner eller ressourcer til denne svære tid, er det vi ser unghundene til omplacering.
    Hæng i, og arbejd hårdt smiley så kommer resultaterne.

    De største problemer ses omkring de 6 mdr, 10 mdr og 18 mdr. I hvert fald for min race. Efter sidste psykiske modning falder hunden til ro, hvis man har håndteret den korrekt.


  • #28   6. dec 2013 Tak Malene smiley det du skrev de var virkelig brugbart smiley

  • #30   6. dec 2013 Prøv at søge på grosserguiden med tips til aktivering.

    Du skulle vide hvor meget børnelegetøj Nanna har bidt istykker indtil hun blev voksen. Og det er selvom hun altid har været rigeligt aktiveret. Jeg kan kun forestille mig hvordan det var gået hvis ikke vi havde aktiveret nok.
    Skrækeksempler kan ses på polarhund.dk under galleri.
    Lua flåede hele udestuens tæppe fordi hun var ked af at være alene efter nogle håndværkere i lang tid havde fodret og aet hende, og pludselig en dag forsvandt.

    I unghundeperioden giver vi frossent marvben med hjemmelavet fyld i hver eneste gang der er alenetid. Sådan får de en halv time med ro og positiv tygning. Derefter sover de. Uden det ben vandrer unghunde ofte omkring, og så er det at de får øje på ledninger, tapet, sko mv.
    Morgenturen skal altid foregå roligt og afsluttes med øvelser og gerne spor/søg. Derefter er man i ro i 20 min før hunden forlades.
    Sådan minimerer man alene-hjemme-uro.


  • #31   6. dec 2013 tror også det virker mere uoverskueligt når man ikke har prøvet det der ligner før. Har jo aldrig haft hund i hjemmet før.

    Malene vi er også begyndt at give tyggeben eller marvben når vi kører on morgenen men tror ikke vi får hende kørt træt nok. vil prøve at søge på det link og så bliver kæresten sat igang med træning. smiley


  • #33   7. dec 2013 Hæhæ Søren, god video smiley

  • #34   7. dec 2013 Først vil jeg sige som de andre har sagt, at det er ganske normal adfærd for en unghund. Jeg har selv haft rottweiler med turbo og det var altså først da hun var +6 år at der rigtig kom ro på. Men selvfølgelig blev det bedre lang tid før det.

    Men hvad var årsagen til, at I købte en rottweiler? Det er jo vigtigt at vide hvilke forestillinger I havde, inden i fik hunden. Jeg brugte meget tid (men i korte intervaller) på at træne min og lærte hende alle mulige tricks. I skal vide, at det, der virkelig kan hjælpe er at give hunden opgaver, den selv skal løse. Og så giver det ikke så meget mening at være hård ved hende. Rottweilere er ganske ofte pænt ligeglade med at få skældud, så I skal i stedet finde en positiv måde at bruge alt den energi. Det kunne f.eks. være en idé at træne feltsøg. Det kræver ikke så meget plads og kan være praktisk at kunne (jeg tabte engang mine nøgler. Min skrup-umulige hund var ikke helt så umulig efter hun havde fundet dem på under 2 minutter). smiley Send gerne en pb, hvis der er noget jeg kan hjælpe med. Jeg har haft sådan et uhyre i huset før, men det endte med at blive en fantastisk og meget brugbar hund, som jeg lærte utroligt meget af.


  • #35   7. dec 2013 Har tidligere emner skrevet hvorfor det var en rotte vi fik. men korte af det lange var at kærestens fars rotte skulle have sit sidste kuld og så ville hans far gerne at vi fik en hvilket kæresten selvfølgelig gerne ville og jeg ville også gerne prøve at have hund. havde dog ikke forberedt mig på en rotte men en anden krævende hund. Ved bare ikke om jeg i bund og grund er hunde menneske alligevel. Men vil gerne lære af det her og få en god hund ud af det. smiley

  • #36   7. dec 2013 Når du ikke har haft hund før, så kan det være noget af en overraskelse HVOR meget arbejde der er i en hund og ikke MINDST i en hvalp.

    Jeg håber at du finder en der kan hjælpe dig.


  • #37   7. dec 2013 Bella: ja det må du nok sige smiley men håber også vi får fundet en der kan give os en hånd med hende smiley

  • #38   8. dec 2013 så er der købt pølser til sporsøg, der er købt marvben og okseben til tidsfordriv, vi har fået snakket med opdrætter og fået nogle gode råd med der, så nu mangler vi bare en konsulent. nogle der kan anbefales i nordjylland? smiley

    vi har igår og idag, når vi skulle hjemmefra, gået med hende lige inden, og så givet hende et marvben smurt med lidt leverpostej (har købt dåsepaté idag) og så fyldt hendes foderbold med godbidder.

    kun 2 tissetåre og ikke noget ødelagt smiley så nu har vi rigtig været igang med at klargøre så det er nemt for os om morgenen at aktivere hende mere end vi har gjort indtil nu! smiley håber det virker.


  • #40   8. dec 2013 men kan de godt tåle kattemad?

    opdrætter foreslog at koge noget lever, putte det i en nylonstrømpe og s trække det rundt i græsset, og så lægge nogle klumper på sporet.


Kommentér på:
aktivering af hvalp på 5 måneder...

Annonce