{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.338 visninger | Oprettet:

Louise C
Louise C
Tilmeldt:
3. nov 2018
Følger: 1 Emner: 5 Svar: 13

Hvalpe om vinteren {{forumTopicSubject}}

Kære alle,
Jeg er blot nysgerrig på at høre jeres erfaringer med at have hvalpe i vintermdr.
Jeg har kun haft hvalpe i sommerhalvåret og synes, at det var optimalt ift. hvilke oplevelser / stimuli, jeg kunne give dem, samt det at kunne være mere udenfor ift. renlighedstræning af dem, samt rengøringen indenfor:)
Håber I vil melde ind med jeres erfaringer, tak.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalpe om vinteren
  • #1   18. jan 2020 Sten er født i januar (i Sverige, så koldt med sne). Det har ikke forhindret kuldet i at opleve - de var ude og omkring mange gange dagligt, var i kaningård, med på køreture osv.
    Hele kuldet var stort set renlige ved afhentning. De var vant til at komme ud for at tisse nærmest fra de var store nok til at stavre ud af døren.
    Men det er self også en race med god pels - det er nok sværere hvis vi taler små hunde med sparsom pels.


  • #3   18. jan 2020 Jeg vil som både opdrætter og hvalpekøber helst stå med et forårskuld. Af den simple grund jeg er mere motiveret for at gå ud og opleve verden sammen med hvalpene/hvalpen når vejret er nogenlunde.
    Der er selvfølgelig også andre parametre men lige den der så er det da sjovere at rulle rundt i græsset med hvalpen i høj solskind.


  • #4   18. jan 2020 Så ja jeg ville foretrække en vinterparring smiley

  • #5   18. jan 2020 Egentlig er der ikke de store problemer i det, de kan naturligvis ikke være ude så længe af gangen, specielt regnvejr er lidt dumt, men ellers er der ikke den store forskel, mine kommer ud fra de begynder med fast føde, uanset årstid skal de jo ud når de har spist, sovet og leget, turene er lidt kortere i koldt og vådt vejr, men ellers foregår alt som det plejer uanset årstid smiley

  • #6   18. jan 2020 Jeg har haft hvalpe på forskellige årstider, og selv om hvalpene kan komme ud på alle årstider, så synes jeg forårs/sommerhvalpe er nemmere end efterårs/vinterhvalpe.

    Sne og frost er egentlig ikke det store problem, men hvor tit har vi også det ? Jeg havde kuld født i december 2009, og det var en vinter med masser af frost og sne, og aldrig har jeg haft så fine rene hvalpe. Men det var jo heller ikke en typisk dansk vinter.
    Den typiske danske vinter med masser af koldt vejr, regn og mudder synes jeg ikke er lykken til et kuld hvalpe. Hvalpene er ikke lige så glade for at være ude, når det siler ned, og at skulle have sådan 8-9 drivvåde mudderklumper ind mange gange om dagen er ikke lykken. Der går meget tid på rengøring, tid, der kunne bruges bedre, og jeg har da også selv mere lyst til udendørs beskæftigelse med hvalpene i bedre vejr.


  • #7   18. jan 2020 Og så lige et billede af en af hvalpene fra vinteren 2009/2010. Og den slags vejr er der vel efterhånden længe imellem, vi har i DK.

    profilbillede
  • Louise C
    Louise C Tilmeldt:
    nov 2018

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 13
    #8   18. jan 2020 Fantastisk billede, Lene N smiley

    Tak for jeres svar!
    Det er Berner Sennen hvalpe, så de er jo robuste nok og nyder at være ude. Hun vil komme i løbetid ca. midt december, så det bliver jo næsten forårshvalpe - alt efter hvordan vores vintre/forår ser ud i fremtiden smiley
    Jeg ser straks mere positivt på det:)


  • #9   18. jan 2020 Det er en fantastisk tid for hvalpekøber. Parring slut december - fødsel ved overgang til marts - og hvalpe til familierne i start maj. Ønskescenariet her smiley

  • #10   18. jan 2020 Fødsel midt februar vil sikkert være en fin tid. Jeg har haft kuld født 24/2 og 3/6 og det har været en fin tid at have hvalpe.

  • #11   18. jan 2020 Jeg tænker også det kommer lidt an på racen.

    Min italienske mynde, er født i november. Og det vil jeg ikke mene er optimalt for en sådan race, der i forvejen har tendens til at fryse meget smiley


  • #13   18. jan 2020 Selv om jeg har en race, der ikke kan klare voldsomt meget kulde uden at skulle have dækken på, foretrækker jeg efterårs eller vinter hvalpe, så har hvalpekøberne nemlig den lyse og lune årstid, når hvalpene er mest krævende i 6-8 måneders alderen.

    Mine to seneste kuld er født i september og januar


  • #14   18. jan 2020 Begge mine (chihuahua) er født i december. Lucky fik jeg først som 4 mdrs, så hvordan det var at have ham som helt lille, ved jeg selvfølgelig ikke, men der var stadig sne og frost i april det år, og der var ingen problemer. Men nu boede vi også i Århus på det tidspunkt, så vi kunne opleve meget på kort tid, så han ikke nåede at fryse osv.

    Rosa var en lidt anden snak, for hun var ekstremt lille oveni, så det gjorde det ekstra svært, og der gik noget længere tid inden vi for alvor kom udenfor med hende. Hun fik masser af socialisering og det gik da ikke værre end at vi nåede resten lidt senere.
    Det var ikke optimalt, men det har heller ikke skræmt mig fra at få en vinterhvalp igen en anden gang. Men jeg vil helt sikkert foretrække en forårs eller sommer hvalp smiley


  • #15   19. jan 2020 Jeg tænkte lige præcis på det du skriver i går Kirsten
    Vores "hvalp" er 7 mdr nu og hvor kunne det være rart med nogle flere lyse timer til udendørs aktivering.
    Så jeg tror mere det er som opdrætter at det er nemmest med forårs/sommer kuld, især hvis det er et stort kuld smiley


  • #16   19. jan 2020 Som den der står i "den anden ende" (køber) foretrækker jeg vinterhvalpe. Jeg synes det er fantastisk at få min hvalp i feb / marts stykker - af præcis den årsag, Kirsten nævner smiley

    Det eneste, der kunne blive noget øv i den forbindelse, ville være et snehelvede, for så kan jeg ikke komme ud at gå spor med min hvalp - det starter jeg altid med sådan ca day one smiley


  • #17   19. jan 2020 Jeg hentede Zucana her lige før dec. - 1 kg' hvalp med helt kort pels. Heldigvis har vi en ekstremt mild vinter, men det er bare så meget lettere med forår/sommerhvalp, når man har med så små korthårsracer at gøre. Renlighed er intet problem her, men det er simpelthen dét at få den socialisering som JEG ønsker, der er besværligt. Der er ikke mange mennesker på gaden, ingen loppemarkeder, man møder ikke mange i skoven..... færre lyse timer osv. Jeg ved at andre nærmest ikke ønsker kontakt til deres hunde, men jeg er modsat, da mine hunde er nødt til at lære at omgås fremmede hunde (nej, vi snakker ikke hundeskovs idioti her), da vi har pension, og der ind imellem kommer fremmede små hunde og bor her på lige fod med mine egne hunde.
    ----------------

    Trådstarter: Det bliver jo en forårshvalp du får, og endda en race med masser af pels, så det kunne ikke planlægges meget mere perfekt, ville jeg tænke smiley
    ---------------------
    Billedet er af Zucana sammen med en af vores faste pensionærer af samme race smiley


    profilbillede
  • #18   19. jan 2020 Nu har jeg været heldig med mine efterårs- og vinterkuld, at vejret har været forholdsvis mildt, men jeg synes faktisk ikke arbejdet har været meget større.
    Selv mine meget korthårede hvalpe er altså ikke lavet af glas, så de har været ude kortvarigt, mange gange om dagen fra de er godt 3 uger gamle.

    Seneste kuld var på ni hvalpe og da de nærmede sig de 8 uger var det få søer og klatter jeg kunne tørre op indendørs, det meste blev lavet ude. Selvfølgelig kræver det en aktiv indsats, når døren ikke bare kan stå åben det meste af døgnet, men arbejdet med hvalpe er stort under alle omstændigheder, så jeg synes det er en lille detalje, at de skal lukkes ind og ud mange gange i døgnet.

    Min tæves løbetider er, så næste kuld bliver et forårs/sommerkuld, så må jeg og hvalpekøberne tage "bøvlet" med krudt i numsen teenagere til vinter, men det ved jeg heldigvis også, at de er parat til.


  • #19   19. jan 2020 En af forskellene er vel, at i bedre vejr er i hvert fald mine hvalpe ude længe af gangen, så de bruger en masse af deres energi på at rasere haven i stedet for at rasere indendørs.

    Det er jo ikke bare et spørgsmål om renlighedstræning, selv om det bestemt også er vigtigt, men jeg har en stor have, hvor hvalpene virkelig kan udfolde sig på en anden måde, end de kan indendørs.

    Parring i december, som ts forestiller sig, synes jeg er rigtig godt både for opdrætter og kommende hvalpekøbere, som så har det meste af foråret og hele sommeren med hvalp.


  • #21   19. jan 2020 Mille fik jeg i november og det var egentlig fuldstændig ligemeget at det var vinter.. Hun kom alligevel lige så meget ud på oplevelser og ture mv som havde det været en anden årstid.. Hun fik blot passende tøj på til det.. For mig betyder det altid mere at få den rette hvalp end hvilken årstid.. Har også tidligere haft både sommer hvalp og vinter hvalp og altså det gør ikk den store forskel for mig.. Når man har hund skal man alligevel ud i al slags vejr så om jeg starter med sommer eller vinter er virkelig hip som hap for mig.. Men jeg går også hjemme og skal dermed ikk ha det planlagt med ferie feks..

  • Louise C
    Louise C Tilmeldt:
    nov 2018

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 13
    #22   21. jan 2020 Dejligt med så mange input, tak for det!
    Der er selvfølgelig en tanke omkring renlighedstræningen, da det bare gør det meget nemmere for hvalpekøbere, hvis de er vant til det "hjemmefra".
    Det vigtigste for mig er dog den stimulering og de oplevelser, jeg kan give dem både motorisk og mentalt - og der synes jeg at der er flere muligheder ude i verden, men ellers må jeg jo tænke mere kreativt:)
    Jeg havde nok tænkt mest i de 8-9 uger, de er hos mig, men en super pointe at tænke med ind, hvordan det bliver for hvalpekøberne, tak for det.
    Alternativt skal det være hvalpe født slut august, som så flytter hjemmefra start november.. De årstider kan både minde meget om hinanden og være super forskellige. Måske er det lige som med meget andet - at man tror, man kan planlægge sig ud af det og så overrumpler naturen alligevel smiley


  • #23   21. jan 2020 Nåh....det var slet ikke gået op for mig, at du er opdrætteren.
    Jeg synes stadig, det er det mest optimale tidspunkt, det er jo nærmest forår, så jeg forstår ikke bekymringen - slet ikke med en stor pelsrace.


Kommentér på:
Hvalpe om vinteren

Annonce