{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.276 visninger | Oprettet:

Camilla L
Camilla L
Tilmeldt:
21. maj 2018
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 14

Vægt af schæfer/ hvid s. Hyrdehund {{forumTopicSubject}}

Hej med jer.

Jeg har en lille udfordring.
Jeg har denne skønne frøken på 17 uger, hun blev syg for en måned siden, hun fik en parasit. Hun fik noget medicin for det, og derefter skulle på skånekost... nu jeg har jeg prøvet af flere omgange at få hende over på hendes hvalpefoder, men uanset hvor lidt jeg blander i skånekosten så slår hendes mave ud?
Hun trænger gevaldigt til at få noget sul på kroppen??
Noget der kender et godt fif?
Hun vejer pt 11.7 kg.

Bh Camilla og callie


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Vægt af schæfer/ hvid s. Hyrdehund
  • #1   21. maj 2018 Var det guiardia? For det kan tage sin tid, der er flere herinde der har dæjet med det. Der er pernille f med mille, og rottemor med asterix, men der er flere. Mon ikke de kommer på banen smiley

  • Camilla L
    Camilla L Tilmeldt:
    maj 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 14
    #2   21. maj 2018 Jeps. Lige præcis. Men jeg er bare virkelig nervøs for hende vægt, da hun virkelig er blevet tynd.

  • #3   21. maj 2018 Hvad siger dyrlägen?

  • #4   21. maj 2018 Hvilken type skånekost får hun? RC Gastro Intestinal er lavet i en junior-version. Det var et forsøg værd.


  • Camilla L
    Camilla L Tilmeldt:
    maj 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 14
    #5   21. maj 2018 #3
    Dyrlægen sagde at vi tjekker op tirsdag, skal derned med hende i morgen til kontrol. Også evt teste hende for det igen...


  • Camilla L
    Camilla L Tilmeldt:
    maj 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 14
    #6   21. maj 2018 #4
    Det er lige præcis det skånekost hun får... men hun tager ikke rigtigt på af det. Ved godt at hendes race skal ligge til den slanke side, men hendes hofter og ribben er meget tydelige.


  • #7   21. maj 2018 Vi havde stor succes med at sætte Qwerty over på RC hypoallergenic istedet for GI foderet smiley Hvor længe er det siden hun er erklæret rask?

  • Camilla L
    Camilla L Tilmeldt:
    maj 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 14
    #8   21. maj 2018 #7 Hun blev erklæret rask for snart 3 uger siden, men syns bare ikke jeg ser fremskridt. Hvilket bekymre mig... Bestemt et forsøg værd, det må prøves af...

  • #9   21. maj 2018 Der kan godt være andet en giardia der driller - Rigtig, rigtig, rigtig mange hunde har giarda, endda fra hvalp uden nogensinde at mærke til det.
    Men der hvor det giver problemer, er oftest hvis der er noget andet der driller, så bliver det lidt sådan en snebold effekt og det ene gør det andet værre.

    Så ville få en ny afføringsprøve og få testet alt i nu kan teste, for at se om der gemmer sig en anden årsag til at problemet fortsætter og der ikke er bedring.
    Der kan jo også være allergier osv. osv. osv.
    Og giardiaen kan være kommet tilbage....
    Så ja... på den igen og se om i kan finde årsagen, så tynd som du beskriver din hvalp, skal de i hvertfald ikke være.


  • Camilla L
    Camilla L Tilmeldt:
    maj 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 14
    #10   21. maj 2018 #9
    Lige præcis derfor jeg skal til dyrlægen i morgen, også starter vi bare forfra med at undersøge hende.
    Jeg har lige taget et billede af hende oppe fra, der kan man virkelig se det. Og min dyrlæge lige så bekymret som jeg er, netop derfor vi går til dyrlægen hver uge.


  • #11   21. maj 2018 Kan du supplere med noget andet? Vådfoder, råt? Du kan få vådfoder med fx ren kylling og ris, lam og ris eller bare ren kallun. Alle burde være ok til sarte maver. Jeg køber på zooplus - sig til hvis jeg skal sende et link til dig.

  • Camilla L
    Camilla L Tilmeldt:
    maj 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 14
    #12   21. maj 2018 #11
    Det er prøvet, med kylling og ris. Men havde bestemt ingen positiv effekt.. har dog ikke prøvet de andre smag.
    Men da jeg ved af erfaring fra tidligere hund, er der ikke så smart, at prøve alle mulig slags foder, når vaps allerede er skidt.


  • #13   21. maj 2018 Hvor Länge har hun väret syg?

  • Camilla L
    Camilla L Tilmeldt:
    maj 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 14
    #14   21. maj 2018 #13
    Siden mandag i sidste uge er det gået ned af bakke igen, ellers har vi lige haft små 14 dage hvor det gik Godt, og hun langsomt tog på igen.
    Jeg er ved at være godt grundig frustreret. ??


    profilbillede
  • #15   21. maj 2018 Svært at vurdere ud fra billede, synes dog ikke det virker alarmerende dog, men er ikke så erfaren. Tænker bare om det er muskelmasse hun har tabt?

    Har du fået instrukser i rengøring af alt? Samt hvis hun pøller i haven, fjernes det og dercskoldeszmed kogende vand.


  • Camilla L
    Camilla L Tilmeldt:
    maj 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 14
    #16   21. maj 2018 Jep.. gør rent konstant, også fordi st hun er begyndt at besørge indendørs?? hvilket hun aldrig har gjort, hun var renlig fra første dag...
    Men altså hendes appetit fejler intet, for hun spiser med største fornøjelse. Og hun bliver stimuleret tilpas hver dag. Men hun skal smage på alt hun kommer i nærheden af..
    Har lige taget et fra anden hvilken,


    profilbillede
  • #17   21. maj 2018 Første skridt er at teste jævnligt for gensmitte - desværre er det en parasit der kommer med stor sandsynlighed for gensmitte smiley Så du bør teste i en god portion tid bagefter og jævnligt (Personligt tester jeg hver 1-2mdr og det gør jeg et år efter første negative test).. hvalpe har især svært ved at blive fri for Giardia desværre - jeg måtte igennem 5-6 omgange og hun blev først fri for parasitten da hun blev et år smiley (Hun blev gensmittet hver gang)

    Min Mille var også meget tynd på et tidspunkt men det har rettet sig selv ind igen heldigvis - hun har fri adgang til tørkost konstant samt får sød kartoffel/eller ris med noget fisk eller kylling og grøntsager ved siden af sin tørkost.. det hjælper på maven.. vi har også haft VANVITTIGT svært ved at finde et foder hun fungerede på.. det er simpelthen at prøve sig frem.. det Mille fungerer bedst på er kingsmoor original med lam og ris (fåes også med ris og kylling).. Men det er jo meget forskelligt..

    Derudover så kan din hund meget nemt mangle b vitamin (og andre) da b vitamin især optages gennem tarmen, så det bør du overveje at teste... - min Mille mangler lidt b vitamin til trods for at hun har fået det som tilskud i 7mdr nu..

    Du kan med fordel give probiotika (Mælkesyrebakterier) til at hjælpe maven med at komme sig! (er ikke altid man ser forskellen men det hjælper altså indvendig) Derudover gir jeg Loppefrøskaller (husk) til at samle hendes afføring når hun har blød mave - det fåes både i pulver og piller..

    Mht vægten så ved jeg ikk om det er muligt at skrue op for mængden af mad?

    Der er desværre ingen mirakel kur smiley


  • #18   21. maj 2018 Hun er klart for tynd, men det er du jo også godt klar over smiley

  • #19   21. maj 2018 Hun er godtnok til den tynde side. Der er jo findes jo også gastro-vådfoder. Måske det kunne være vejen frem?

  • #20   21. maj 2018 Iøvrigt har jeg erfaret at foder med enten lam/kylling også ris (i en lidt større mængde) i tørfodderet er det bedste da det er let fordøjeligt og hjælper på maven smiley

  • #21   21. maj 2018 Har du prøvet at spørge opdrætteren og fået reference vægt fra hendes søskende?
    Hun er for lille og for tynd.

    Hvad er det for en skånekost du giver? Hjemme kogt ris og kylling?
    Hvis maven reagerer hver gang du går over i tørkost, så ville jeg finde noget med fedt og energi i som minder om skånekosten mest muligt. F.eks. Fed fisk, gå til slagteren og bede om fedt udskæringer af kød. Give grøntsager evt moset. Og så ville jeg få smidt en børnevitamin i. Måske afprøve vådfoder.
    Det bliver meget ensformigt at vokse op på skånekost.


  • Camilla L
    Camilla L Tilmeldt:
    maj 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 14
    #22   21. maj 2018 Hun kan ikk finde ud af at maden står fremme, hun tømmer skålen . hun kan klokken på hvornår hun skal spise og hvornår det er tid til vi går vores lille hygge tur .

    Hun får zoolac ved siden af kosten..
    Det med frøskaller skal jeg da ha købt, ??
    Altså hun får 300 gram om dagen fordelt på 3 måltider.
    Før hun blev syg fik arion med ris og kylling ( glutenfri) , netop for at undgå hun evt ku få allergi gener... men nu skal jeg til dyrlægen i morgen også må jeg se hvad vi skal gøre for at få hende rask.

    Efter hun har fået denne her virkelig irriterende parasit, er afføring virkelig spændende, det er både hendes egen og andre dyr. Jeg syns simpelthen det er så klamt, og jeg stopper hende hver gang. Hun er under mit opsyn konstant da jeg seriøst holder et skarp øje med hende. Mere i forhold til hvor mange gange hun pøller i løbet af dagen...




  • Camilla L
    Camilla L Tilmeldt:
    maj 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 14
    #23   21. maj 2018 Hendes søskende ligger pp omkring 15-18 kilo.
    Har vendt det med opdrætter.

    Hun er den mindste i kuldet.

    Hun får skånekost fra RC

    Jeg har prøvet menneske mad som Skåne kost, og dog ikke fisk. Men jeg ville tage alle jeres råd og tage dem til dyrlægen i morgen og hører hans bud på det hele.


  • #24   21. maj 2018 Du skal virkelig være OBS på det med vitaminerne! - hvis du vil undgå allergi ville jeg holde mig fra kylling - der er kylling i ALT idag næsten så feks hellere vælge lam.. mht at spise afføring - det kender jeg desværre godt min og min mors der begge har haft giardia gør det samme.. det stoppede da de fik de vitaminer de manglede smiley Få lavet en blodprøve så du kan se om hun mangler noget! Ellers kan du jo gi al mad i verden hvis ikk hun optager tingene (vitaminer osv)..

    Jeg ville klart skrue op for mængden af mad! lad hende spise så hun er mæt! Hun er sikkert skide sulten fordi hendes krop godt kan mærke hun ikk får det hun har brug for..

    Og det Ginne skriver er ganske fornuftigt smiley

    Loppefrøskaller gør hende ikke rask - de samler bare afføringen dvs nedsætter tiden det tager for afføringen at passerer i tarmen og suger overskydende vand smiley Men det kan bestemt være en hjælp..


    Vi prøvede arion uden succes - det resulterede i blød mave samt afføring op til 5 gange dagligt fremfor 2-3 på kingsmoor..


  • #25   21. maj 2018 Ehm.... Kan du så ikke bare give mere mad? Prøv med 400 g i en periode. Ud fra fodervejledningen, skal hun have 300-400 g om dagen nu, hvis hun slutter på 30 kg. Så skru en smule op for maden, og se om ikke det kan hjælpe.

  • #26   21. maj 2018 Pernille, lam, laks og oksekød er ligeså potentielle allergener som kylling. At din hund ikke trives på kylling, skal ikke gå ud over resten af verden.

    Men enig i den del med vitaminmangel. Få særligt tjekket B12. Det kommer de typisk i underskud af ved langvarig diarré, og B12 mangel giver diarré - en ond cirkel.


  • #27   21. maj 2018 Ja jo mere de får af en enkelt protein kilde jo større chance for allergi men nu er der bare mere kylling i ALT end feks lam.. - selv ting med fisk er der også ofte kylling i.. det har intet med min hunds forhold til kylling at gøre - nu ved jeg bare hvor meget kylling der er i ALT nærmest.. det er altså ikk det samme med feks lam dvs de får mindre af den protein kilde end feks kylling andre steder end foderet!!

  • #28   21. maj 2018 Pernille, skønt du har knækket koden til allergi, når verdens eksperter ikke har smiley Det er kendt at alle proteiner er allergener, og det er også kendt at man kan udvikle allergi over for et allergen man har været udsat for. Men sammenhængen med mængde og hyppighed er ikke kendt.

    Min hund fik i øvrigt ikke oksekød særlig tit, og aldrig store mængder. Gær hvad hun er allergisk overfor smiley


  • Camilla L
    Camilla L Tilmeldt:
    maj 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 14
    #29   21. maj 2018 B12 bli'r tjekker i morgen.
    Jeg prøver at give hende 100 gram mere ... Hun er da pisse sulten, det er jeg ikk i tvivl om, men de gange jeg har sat det op mens hun har været syg, har kun gjort maven værre .. men hvis det kan give os en rolig nat... så er det jo win win ??


  • #31   21. maj 2018 TS du skal ikk kun tjekke b12 men alle vitaminer og alle b vitaminer - det gælder ikke kun b12..

  • #32   21. maj 2018 Selvfølgelig skal hvalpen ikke overfodres, men når den ikke tager på og samtidig er sulten, så er der jo noget der tyder på at den får for lidt mad. Hvis der fx er skader i tyndtarmen, optager hunden ikke nok næring fra maden. Løsningen er slet og ret mere mad - og så finde en løsning på det der er skyld i problemet. Men en hund skal ikke ikke tage på i vægt når den er 17 uger.

  • #33   21. maj 2018 A med Bomstærk - vil gerne bede dig ændre din tone/væremåde overfor mig - siden vi var uenige i en debat sys jeg du er utrolig hurtig på aftrækkeren og ikke på en pæn måde.. Sys det er lidt barnligt at "bære nag".. du behøver ikk være enig i de ting jeg skriver og jeg siger ingen steder at de kun bliver allergiske overfor ting de får i store mængder, så igen ligger du ord i munden på mig.. og ingen steder påstår jeg at ha knækket koden og være specialist på området.. Jeg gider ikke/orker ikke det tøse fnidder.. det ER tilladt at være uenige og man burde kunne ligge det bag sig uden at det skal kunne mærkes i hver debat hvor du kommenterer mine indlæg smiley

  • #35   22. maj 2018 Jeg synes det er helt aktuelt at få lavet ny prøve for at udelukke guiardia og eventuelt genbehandle.
    Når det er sagt - tarmens slimhinder bliver fuldstændig smadrede af sådan en infektion og der følger uvægerligt en helingsperiode, og derudover en ret lang periode hvor tarmen er ekstremt følsom.
    Probiotika og sødkartoffel kan understøtte tarmens funktion.

    I forhold til foder - lige til en start ville jeg give hunden hvad den kan spise, selvfølgelig indenfor rimelighedens grænser smiley
    Hunden er til den tynde side - jeg ville søge at putte 1 1/2 - 2 kilo på og stabilisere der.
    Det er vigtigt at regulere mængden ned hurtigt når en fornuftig huld er opnået så for hurtig vækst undgås.

    Jeg ville ikke bekymre mig om b12 så længe hundens problemer med tarmen ikke har været til stede i lang tid.
    Leveren lagrer b12, der er lidt at tage af.
    Dette betinges naturligvis af, at hunden kan optage foder normalt inden for en overskuelig fremtid.

    Hvis B12 tjekkes, og der ses mangel, skal alle b-vitaminer gives.
    Husk at tjekke magnesium, hvis tilstedeværelse er nødvendig for optagelse af de b-vitaminer, der skal være til stede for optagelse af b12.


  • #36   22. maj 2018 Det er ret dyrt men vi giver prokolin 3 gange i døgnet, hver dag. Det støtter virkelig godt op og 100 % skånekost. Absolut aldrig andet for at sikre mest stabilitet i tarmsystemet. Men det lader til at vi er sluppet ret heldigt og ved andre har forsøgt med ret lav hvis ingen succes. Det er dog et forsøg værd der aldrig burde kunne give et dårligere resultat.

  • #37   22. maj 2018 Pernille, jeg skriver til dig som til enhver anden der skriver sludder. Mit liv er for kort til at bære nag smiley Og som jeg husker det, var det dig der blev tøsesur og slettede tråden. Hvis du vil øffe mere, kan du sende en pb.

    CH, korrekt med B12. Dog oplevede jeg på egen krop hvordan mit B12-niveau blev ikke-eksisterende i løbet af to måneder. Jeg var teknisk underernæret efter 2 måneder, og jeg var på alle måder sund, rask og udvokset da jeg blev syg i maven. Når nu TS alligevel skal have taget en blodprøve, så er det jo nærliggende at få kigget på vitaminniveauerne.


  • #38   22. maj 2018 A, det tager nemlig nogle måneder med B12.
    Jeg har selv lige holdt en uautoriseret pause på et års tid og nu er den nederst i referencen efter at have et stykke over.

    Det hele står og falder med om kroppen få gang i optaget igen, når infektionen er væk.
    Det kan kronisk tarmsyge ikke, men de fleste andre bliver helt raske igen.

    Jeg ville nok vente med et tjek til en måned eller to efter symptomfrihed medmindre der er aktiv infektion/symptomer i flere måneder i træk.

    Men det kan da naturligvis ikke skade at tjekke, det er klart..


  • Camilla L
    Camilla L Tilmeldt:
    maj 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 14
    #39   22. maj 2018 Nu har vi været hos dyrlægen. Hun er negativ på giardia. Men hun har fået orm, og forstadie med hjerte lunge orm . Alt dette har vi fået medicin til at behandle. Hendes tarme er meget generet. Dertil har hun fået en sprøjte der giver ro de næste par dage, til at de kan komme sig. Hun har fået taget alverdens prøver, som jeg får svar på i morgen, hendes vægt er underkanten, hun ska på skånekost de næste par dage også skifter vi over til hun kommer på RC hvalpefoder. Så hun ka stige i vægt. Med normalt foderdosic. Har alt dette ikke nogen virkning inden 48 timer, så bli'r ska hun have fortaget en kikkert undersøgelse. Også tager vi den derfra ..

    I skal alle sammen have tusind tak for jeres gode råd ?? må i få en fantastisk tirsdag??


  • #40   22. maj 2018 Det lyder som en rigtig god plan!
    Fantastisk at Giardia er ude af billedet!

    God bedring med hende!


  • #41   22. maj 2018 God plan smiley god bedring

Kommentér på:
Vægt af schæfer/ hvid s. Hyrdehund

Annonce