{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.972 visninger | Oprettet:

pitbull i DK {{forumTopicSubject}}

udledt af en anden tråd.

racen har været forbudt i DK i næsten 30 år. er der mange renracede pitbull i DK stadig?

Er der ikke større chance for at en given hund er en amstaff eller blanding af racer som kan give noget der hen ad, end at det er en renracet pitbull?

har du set en renracet pitbull i DK? hvordan ved du den er det?

Mine svar. nej, joh, nej kun i udlandet hvor jeg så stamtavle men selv der er jeg i tvivl om det var sandt da min tillid til pakistansk papirarbejde er... næsten 0 smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  pitbull i DK
  • #1   24. maj 2020 Så vidt jeg ved har jeg ikke set en ren pitbull eller blanding deraf..

    Men havde en tidligere klassekammerat der stolt sagde hun havde en ulovlig hund og politiet ikke gjorde noget, hun påstod det var en pitbull..

    det viste sig den "bare" bare en bullterrier ??


  • #2   24. maj 2020 Ja, jeg har set rene apbt i Danmark - hentet i et østland og med tavle. Jeg har også set afkom efter disse hunde... og hvalpe/hunde som ligner red nose apbt.

    Om der er mange? Definer mange - de findes og der er en del..


  • #3   24. maj 2020 Jeg har Ikke set en ren, men hende her på 10 år, er halv pit/halv schæfer fra ejers eget avl efter ren pit tæve.
    Ejer hævder der stadig er i nogle miljøer i kbh.


    profilbillede
  • #5   24. maj 2020 Hvorfor skulle de ikke være her? Hvis man virkelig virkelig ønsker sig et eksemplar (om jeg fatter det), hvad skulle så afholde folk?
    Jeg er enig med Ida i at folk af og til får rodet rundt i begreberne, men det udelukker jo altså ikke at der findes nogen af dem, her 30 år senere.


  • #7   24. maj 2020 Lise

    jeg har haft kontakter fra nogle der ville have dem trænet og sagde de var rene og fra Østeuropa men jeg tror simpelthen ikke de tavler er ægte. har i set de stamtavler? dem jeg så var ikke meget bedre end de stamtavler jeg har set på såkaldte pitbull i Pakistan...

    en del... Det er ukonkret. hvad betyder en del? 200 eller 5000? Jeg har i hele mit liv med hunde mødt 3 i DK der sagde de havde reddet deres pitbull fra kampe... 3 ud af alle se hunde jeg møder er dælme få... Og de kunne ikke dokumentere racens ægthed.

    MLA mange går og siger de har haft en renracet osv. Men har de nu og så det?

    Jeg er sådan en kedelig en der elsker dokumentation for en hunds race. at den ligner en labrador gør den ikke til en i min verden

    indtil da tror jeg ikke renracet pitbull er ret udbredt i DK mere.... Men kan nogle dokumentere en renracet pitbull for mig så vil jeg smadder gerne de dens papirer. også gerne anonymt. for jeg må indrømme at min tillid til avlere i Østeuropa som indfører ulovligt i DK og i andre sammenhænge har udmærket sig ved hvalpefabrikker ligger lavt på min tillidsliste.

    men det er en holdning. Det er da muligt at der lever 'en del' renracede pitbull i DK stadig.... Men for mig lyder det mest som en and født 30. februar... i ved den dag det sneede blåt... Men jeg forholder mig åben for at kunne overbevises om det modsatte.




  • #8   24. maj 2020 Der boede nogle stykker på en nedlagt landejendom bag ved Gellerup parken i Århus for nogle år siden. Om de blev brugt som vagthunde eller kamphunde ved jeg ikke.
    Ejer/ejerne boede ikke på stedet. Det var kun hundene.
    Om det var ægte pitbulls er jo ikke til at sige.
    Kunne være ambull eller blandinger heraf.
    At tro der ikke findes pitbulls i dk er nok lidt naivt. Men efter listeforbuddet er det blevet svært at have den type hunde.


  • #10   24. maj 2020 AG ingen siger de ikke findes i DK overhovedet. prøv at læse startindlægget igen.

    Jeg vil hælde til det modsatte argument. at det er naivt at tro renracede pitbull er særligt udbredte i DK 29 år efter et forbud.


  • #11   24. maj 2020 Næ, hvor mange af dem der har eller har haft tavle er nok tvivlsomt.
    Ligesom tavleløse labber eller whatever


  • #12   24. maj 2020 Emma men hvis der ikke er dokumentation for ægtheden så kan vi jo netop ikke vide det

    zenta igen. ingen siger de slet ikke er her.


  • #13   24. maj 2020 Hvor skulle en pit bull have stamtavle? Hverken AKC eller FCI anerkeder den som race. Er det ikke nærmere en hundetype?

  • #15   24. maj 2020 Jeg er nok bare kedelig fordi jeg gerne vil have dokumentation for at en given hund er det en eje siger, eller en avler siger... Men ellers kan enhver jo sige de har en.... hvordan skal vi ellers vide det ikke snarere er en amstaff eller blanding af racer som kan give noget der hen ad en pit

  • #16   24. maj 2020 ok Randi så vi har kun de tvivlsomme pakistanske og østeuropæiske svindlertypers tavler på pitbull? Ja så ser det ilde ud for racen i min verden.

    så kan jeg nok aldrig få et svar hvis det er endt der. Det var en skam.

    så kommer vi jo aldrig det nærmere end gæt.

    er racen så erklæret noget lig uddød i stamtavlemæssig forstand? pga forbuddet i en del lande? Det var nyt for mig. fortæl gerne mere.


  • #18   24. maj 2020 Jeg troede det var en race. ikke en type.

    jamen så kan alle jo have en eller et mix deraf, bare det ligner lidt.

    utroligt. Det vidste jeg ikke. har altid troet det var en race, også fordi den mig bekendt er forbudt som race og ikke som type

    hvis nogle har links om det vil jeg gerne læse det.


  • #19   24. maj 2020 Pitbulls er helt sikkert ikke uddøde - i hvertfald ikke i deres hjemland.
    Jeg aner ikke om de findes i dk og i hvilket antal, jeg ved at jeg ikke møder nogen i mit nærområde (Lars Tyndskids mark = Vestsjælland) smiley


  • #21   24. maj 2020 Randi nej stamtavlemæssigt 'uddøde' som race i visse dele af verden pga forbud,.forstået på den måde at man ikke længere kan bevise disse typers ophav. og de derfor ikke længere er race men en type?

    Jeg troede det var sådan det du skrev skulle forstås? Jeg har måske misforstået.

    for mig er en race først en race når den kan bevise sin ægthed via en stamtavle, og ikke en håndskrevet af slagsen eller en på pc men uden noget som helst stempel smiley for sådan en kan alle jo lave.

    frk Jensen ja men mon dog nogle henter en i USA eller et andet land hvor de ikke er forbudte med stambog til DK? Hvis kom den næppe ind

    normalt herinde er det mit indtryk at racer bestemmes via stambøger, og godkendte, jeg undrer mig derfor hvis det ikke gælder pitbull i DK ?


  • #22   24. maj 2020 Jeg ser da klart flere amstaffer eller blandinger deraf men jeg har som skrevet i den anden tråd ihvertfald med 110% sikkerhed kendskab til 5 pittbulls.. Ejerne erkender også selv og flere af dem er rednose.. To af dem boede i opgangen ved siden af også går der en mand i hundeskoven med 3 ældre og ret rolige pittbulls.. Må erkende jeg går LANGT udenom selvom de virker meget rolige lige de 3.. Men dem der boede i opgangen ved siden af var bestemt ikk rolige!!

  • #23   24. maj 2020 man kan jo sagtens have en hund med udenlandsk tavle, hvis den ikke skal bruges i (officiel) avl er der jo ikke rigtig nogen grund til at skifte tavlen smiley

  • #24   24. maj 2020 Mit indlæg fra den anden tråd:

    Altså ejeren siger også selv at det er pittbulls.. Plus to af de tre er rednose og alene i min ejendom har der boet to, den ene rednose den anden grå/blå - ved ikk hvad man kalder den farve i pittbulls.. Den ene var seriøst syg i hovedet, hun fik så en lille pittbull hvalp samtidigt med den grå/blå hanhund (en tæve), det endte med at den bed hvalpen allerede da hvalpen var 9uger i ansigtet smiley Engang da den af uvisse årsager gik rundt LØS om vores to ejendomme (de boede i blokken ved siden af, to små sammenhængende blokke med samlet 11 lejemål) stod den ret aggressiv og prøvede at hoppe ind af mit åbne vindue i soveværelset fordi mine to hunde var derinde.. Kæft jeg var nervøs!! Var den kommet ind var det seriøst gået helt galt er jeg sikker på.. De to pittbulls som boede på samme etage i opgangen ved siden af havde også bidt hinanden i slagsmål og bidt et menneske.. Det var seriøst SÅ fedt da de flyttede!! Men jo, det ER pittbulls og jeg kan bestemt godt kende forskel smiley og de 5 stk har ejerne også selv erkendt det..


  • #25   24. maj 2020 frk Jensen ja da. Det kan man. har du set sådan en pitbull stamtavle på en nulevende hund i DK vil jeg gerne se den ved lejlighed. Jeg siger ikke de ikke er her. blot at jeg ikke tror der er ret mange

    Pernille hvordan kan du vide det er pitbull? min danske spids havde en rednose... var der pitbull i Aslan? nej.... Men han troede det sikkert smiley


  • #27   24. maj 2020 HL - Det har jeg ikke, men Randi spurgte hvor de kunne have tavle

  • #28   24. maj 2020 Hl, man kan altså sagtens se det når man ser dem irl og når ejerne selv siger det samtidigt så tror jeg ikk der er meget tvivl.. Det er i min verden super naivt at tro der ikke er en del herhjemme trods forbud!.. Men altså når det tydeligt er en muskel hund, ligner en pittbull, ejeren siger det er plus den er rednose.. Ja..

  • #29   24. maj 2020 Emma - Ikke alle dyrearter findes i flere racer smiley ved tamrotter er der 2 arter (Rattus Rattus og Rattus Norvegicus) den brune rotte er den der er mest udbredt..

    den finde som tam i rigtig mange forskellige typer, men alle er samme art og ikke race opdelt

    ved hamstere er de også delt op i arter og ikke racer


  • #32   24. maj 2020 ja tamrotter har ikke en officiel stambogsregister, det gøres manuelt smiley

  • #35   24. maj 2020 Emma hvornår er en labrador en labrador?

    lad os holde debatten til domesticerede godkendte hunderacer. Det andet er lidt en afstikker fra emnet.


    dansk svensk osv er mig bekendt også bevaret

    se herunder


  • #36   24. maj 2020 dansk spids er ikke en ny race. den bevares i DKKs arbejde men hvad har det med pitbull at gøre Emma?

    bevares er det ord man skal bruge ved dansk spids mfl.

    de er jo ikke uddøde eller en ny race.

    pitbull er mig bekendt e race på højde med labrador fx. dvs de godkendte hunderacer. og jeg tror ikke den er i fare for at uddø så man skal ind og bevare men det ved jeg ikke nok om racen om for har aldrig mødt en i DK hvor jeg kunne gå bevis for ægtheden


  • #37   24. maj 2020 nej vilde dyr stambogsføres sjældent men vi debattere hunde her...
    I vilde bestande taler man om arter og underarter samt beslægtede arter

    men det er ikke emnet relevant


  • #40   24. maj 2020 Altså, Politiet vil jo hurtigt hapse en Pitbull i Danmark.

    Ulempen ved at være kriminel er at Politiet altid kommer på banen på et tidspunkt.

    Lad os nu være realistiske.

    Folk der vil have den race, er jo folk der ønsker at give et vist indtryk.

    Nu færdes jeg ikke i det miljø, og måske er det årsagen til at jeg aldrig har set en.

    Men de må alligevel gemme dem godt, for jeg har aldrig set en.

    Det må da også være træls at skulle gemme en hund hele tiden.


  • #44   24. maj 2020 Jeg har mødt en enkelt red nose pitbull da jeg boede i Aalborg.
    Jeg er slet ikke i tvivl om, at det var en ægte red nose. Vældig sød hund, men aldrig om den skulle i nærheden af Baby.


  • #47   24. maj 2020 Martin, altså det er da langt fra kun kriminelle der har dem! De tre ejere jeg kender til er ikke kriminelle men to er en Brian og en Connie type.. Men den 3. Er langt langt fra! Og altså nu er politiet jo sådan set nærmest aldrig tilstede.. Jeg ser dem ALDRIG i eller omkring hundeskoven og ej heller i vores område (jo to gange men det var i forbindelse med et mord og den anden gang pga en knallert der kørte sindsygt) men det er over 11ÅR! Må erkende at jeg synes det er naivt at tro politiet vil finde dem der er og at det kun er kriminelle der har dem.. Tror du virkelig politiet har resurse til at opspore dem eller bare køre rundt og kigge lidt så overbebyrdet de er? Jeg kender da ihvertfald 5 pittbulls der ikk er blevet fanget og alle 5 er gamle hunde nu..

  • #49   24. maj 2020 Pernille

    Hvordan kan du se at det er Pitbull?
    Hvordan kan du se forskel på Pitbull og AmStaff?


  • #51   24. maj 2020 Amstaffer er hunde der er avlet væk fra pitbull.

    de er avlet til at være mere kæle-hunde end "fight"hunde

    de ligner hinanden meget da de i bund og grund er de samme rent udseende mæssigt..

    Jeg tror man kan sammenligne det med brugslinjer og udstillingslinjer i de racer der har det smiley


  • #52   24. maj 2020 Mikes det er en debat som man mig bekendt ikke er enige om i forbundene. Jeg har svært ved at se forskellen. Jeg har en gang hørt at det man i USA kalder Nanny pit er det vi kalder amstaff men jeg ved ikke om det er sandt.

    samme person fortalte at man skelnede mellem Nanny og game pit.


  • #54   24. maj 2020 Jeg har mødt en del pitbulls, og jo det var pitbulls, da min tidl. hundetræner specialiserede sig i den slags hunde, eller rettere, deres ejere.
    Hvis hundene stod til aflivning pga. dårlig adfærd, så blev ejerne af dyrlægen anbefalet, at tage ud til træneren, så hundene fik en ekstra chance (dem der var misforstået), og ejerne fik en verbal røvfuld, og fik banket noget ansvarlighed (lidt sent), ind i knoppen.
    Der var selvf. flest blandinger, da de var nemmest, at få fat på.

    Rygtet spredte sig, og ejere kom langvejs fra, derfor endte vi med en ret stor forsamling, at den slags hunde, i området.
    Træneren sørgede for, at tage hensyn til, at de hunde ikke skulle gå sammen med andre hunde, eller katte etc. og at de helst ikke, skulle blande sig med lokalsamfundet.

    Dem der gerne ville deres hunde, men ikke havde sat sig ind i racen overhovedet (helt unge drenge, fra det lidt hårde miljø, som fik hunden som potensforlænger, altså impulskøb), var der flest af.

    Og nej, ingen render rundt og beder om stamtavle, sikke en gang bavl. Man må da tro folks ord, især når de fortæller, hvor de har hunden fra.

    Derudover bor der virkelig virkelig mange polakker herude, og de har hundene med, fra deres hjemland. Eller havde. Før listehundeloven. De er som regel ansvarlige hundeejere ... med få undtagelser.

    Siden listehundeloven, og min hundetræner døde, ser jeg ikke pitbulls, udover en enkelt, gammel en. Polakkerne (østarbejdere, der ikke lever af hundehandel) tør ikke tage den slags hunde med over mere.

    Amstaffs er der kun en enkel, eller 3 af, den ene ejer min veninde, og den vov er jo ved at være gammel.

    Blandinger ser jeg heller ikke mange af mere, der er nok en håndfuld.
    Igen så er det mest polakkerne, eller unge mænd/drenge, der så heller ikke har styr på deres hunde, og bliver anmeldt, eller trues med det, der stadig anskaffer sig listehunde ... Men det er et fåtal.

    De fleste ejere af listehunde herude er ansvarlige hundeejere, udover selve ulovligheden.
    Ejere af de lovlige listehunde, er superansvarlige, hvilket også forklarer, at deres hunde, stadig er i live smiley

    Men jo, der er stadig pitbulls i landet. Slet ikke i samme omfang som tidl.

    I dag er modehunden i det segment OEB/presa. Og ejerne er ofte ligeså spejlblanke, som de tidl. listehundeejere af de ulovlige listehunde. Hundene er for potente, og ejerne for uvidende, og uansvarlige. Så den race skal de også nok få smadret.

    Det er noget pjat, at man skal rende rundt, og spørge efter tavle, når man tydeligvis står over for en rednose, og ejeren fortæller, at det er en pitbull. Det er ikke ligefrem noget at prale af, at have i dag.


  • #55   24. maj 2020 Ja nogle svindler med stamtavler men vi tager jo ikke alle dna prøver før køb vel? Jeg synes det er lidt langt ude.

    men er vi ikke enige om at en labrador er en labrador når den har en stamtavle og indtil da betegnes den som ukendt ophav eller blanding?

    jeg synes det er det argument jeg ser herinde. hunde afvises da i galleriet med det argument

    men næste gang en gerne vil have en race så skal vi alle foreslå dem en dna test også eller?

    Det blev pludseligt meget omstændeligt hr og fru DK at få en racehund smiley

    og alle de ting du nævner kan du da ikke tjekke hvis tavlen er falsk....





  • #56   24. maj 2020 Pernille alle der har pitbull i DK er da kriminelle...

  • #57   24. maj 2020 Emma nej jeg mener ikke at en stor gruppe ens hunde i et område er en race som pitbull, der har stamtavle. at få dem godkendt som race kræver mere end at de ligner hinanden. Det er ikke en let proces.

    Det sker men indtil da er de en type.


  • #58   24. maj 2020 Anni, det er svært at sætte ord på men jeg synes nu faktisk det er relativt nemt med ihvertfald de 5.. Ejerne har så også bekræftet det men.. Jeg synes bare alligevel de adskiller sig fra en amstaff feks.. Ihvertfald som minimum de 5 og det kunne jeg også se før ejerne bekræftede det..

  • #59   24. maj 2020 altså en pitt bull og amstaff er jo oprindeligt samme race, de udviklede sig hver sin retning da man begyndte at avle amstaff til familie og udstillings brug, så pitten er vel næsten som en brugs linie af amstaffen, de er så blevet skilt på et tidspunkt, lige som en del andre racer er blevet. Hvad jeg ved har pitten aldrig været registreret som race i FCI mm.

  • #60   24. maj 2020 Hl, jo men kun kriminelle fordi de har pittbullen ikke som jeg tolker Martin mener, at de begår anden kriminalitet..

  • #61   24. maj 2020 Amstaffen er avlet ud fra pitbullen, så genetisk er de samme race. Det er alligevel ikke overvældende mange år siden, de startede amstaff, som selvstændig race.

    Især temperamentet er der avlet på, så der er rent markant forskel, i forhold til triggeren. Men den er langt fra, at være begravet.
    Af udseende er der standarder ved amstaffen, hvor pitten i mange tilfælde afviger, især i farve, fx. rednose.

    I USA er det samme race mere eller mindre. De kan så vidt jeg ved, hvis ikke det har ændret sig, udstilles sammen.

    Min bror og min veninde har udstillet amstaffer, og skulle have opdrættet, men blev ramt af listehundeloven.
    Så jeg synes nu ofte, at det er forholdsvist nemt, at se forskel på en ægte amstaff, og en blanding evt. pit, når jeg står overfor den.
    Men nogle af blandingerne, og også nogle af de dyre pitbulls er virkelig skamavlet, de ligner knap nok hunde ...


  • #62   24. maj 2020 Emma det er da ikke lige meget om dansk spids bevares eller skabes fra ny.... Jeg ved ikke om du med vilje lader som om du ikke kan se forskellen... Men det afspore debatten som er om en race der er godkendt men forbudt.

    Jeg kunne godt skrive en masse om dansk spids historie og aner men jeg synes virkelig ikke det er relevant for pitbull debatten...

    Jeg tror også godt du selv kan se forskellen. Jeg undlader derfor at svare for jeg orker simpelthenikke at tråden skal kører helt af sporet.

    pitbull er en godkendt race. hvis du vil sammenligne med andre så sammenlign med de godkendte. der er nok at tage af.

    nå nej... de er jo ikke dna testet så de er nok blandinger....

    Kan du se hvor den debat ender? Vi kan jo ikke debattere hvis vi ikke er enige om en simpel præmis

    at pitbull er en godkendt race. Men forbudt. Jeg påstår mange sigerde kan se forskel, genkende og ejer en.... Men jeg har ikke set dokumentation. derfor spørger jeg her. ikke for at debattere dna test af racehunde, bevarelse af dansk spids og dsg eller om vilde dyr er racer.....

    som Martin skrev

    lad os nu være lidt realistiske smiley

    For mig er en stamtavle naturligvis mulig at snyde med men jeg kan ikke se et bedre redskab til at bestemme ægtheden af en pitbull.



  • #63   24. maj 2020 i USA bruges pitbull også som vi herhjemme bruger muskelhund, altså en "gruppe" af korthårede kraftig/muskuløse hunde smiley

  • #64   24. maj 2020 Jeg kan ikke se forskel på amstaff og pitbull Anni. Jeg har ikke så gode øjne....

    Jeg kan heller ikke racebestemme en hund på udseende alene. Jeg kan komme med gæt og nogle gange bedre end andre. Men skal jeg virkelig vide hvad den er er stamtavlen det redskab jeg bruger.

    Jeg dna tester dog ikke...

    Og at en ejer siger at en hund er en given race er slet ikke nok for mig.

    lad os forestille os at vi skulle købe hunden. ville vi så ikke bede om dokumentation? Jeg ville.

    sagde ejeren det er en blanding eller jeg har hørt det måske er pitbull så ville sagen være en anden. Men det er vist ikke sådan de siger....


  • #65   24. maj 2020 frk Jensen så de kan ikke fåes med en stamtavle i USA?

  • #66   24. maj 2020 Plejer man ikke at kunne læse her på siden, at DNA ikke kan "frikende" en race? Men samme DNA kan tilsyneladende godt "dømme" en race.
    Særdeles interessant!


  • #67   24. maj 2020 Jo pitbulls kan godt få tavle, som jeg forstår det, men jo ikke FCI-tavle. AKC eller UKC, men der er noget med, at amstaff kan registreres som pit.

    De er avlet fra hinanden i 1930'erne, så det synes jeg personligt er noget rod, at de slås sammen ... for så må deres avl jo også kunne slås sammen eller?

    En hund kan godt være ægte uden tavle .. hvis fx. forældrene har tavle, eller bedsteforældrene og avlen så er fortsat på hunde, udelukkende med tavleophav ... uden papirarbejdet. Men så skal der laves virkelig gode aneregistreringer jo.


  • #70   24. maj 2020 Selvfølgelig kan en hund da være ren racet uden papirerne er på det :s

  • #72   24. maj 2020 For mig er en hund der i MANGE generationer er avlet efter samme race (med racetypisk udseende og sind), ikke bare en blanding men af en bestemt race uanset tavle.. En blanding er for mig en hund der er blandet af flere racer..

    Men selvom man ikke nødvendigvis er enig i det, så kan en hund alligevel sagtens være race ren uden parirene er på det (og her mener jeg ikke ovenstående)

    Må erkende at jeg synes det med at kun hunde med papirerne i orden er en bestemt race er lidt skørt men sådan er man jo forskellige smiley

    Spørgsmålet er vel så bare hvor mange generationer man mener man skal bagud for en renracet hund - ikke alle med tavle er jo egentlig ren racet hvis man vil gå i små sko.. Både med indmønstring (hedder det ikke det?) og ved at racerne ofte er blandet for at skabe nye racer.. Så det er vel et spørgsmål om definition..


  • #73   24. maj 2020 Jeg giver op. Jeg orker simpelthen ikke at svare det samme igen med nye ord

    smiley

    Hvis nogle har noget til start emnet så spil endelig ind . nu vil jeg spise noget godt mad og se en film om en satanisk kult på Anholt


  • #74   24. maj 2020 Sanne ja virkelig gode aneregistreringer.... præcist. hvilket jeg heller ikke har set

  • #76   24. maj 2020 Emma her den var ok god

    https://vimeo.com/417595205


  • #77   24. maj 2020 Jeg ved ikke hvor mange der er nu.

    Kendte en der havde en pit tilbage i 09/10.. Hunden kom fra Sverige.


  • #78   25. maj 2020 Pernille

    Du må godt nok være en ekstrem dygtig racekender siden du kan se forskel på en Pit og en AmStaff.
    Jeg kan ikke, det på trods af at jeg var blandt en af de første som fik AmStaff her i landet.
    Det samme gælder for de AmStaff opdrættere jeg kender og har arbejdet sammen med.

    HL

    Jeg kan ikke se forskel på amstaff og pitbull Anni. Jeg har ikke så gode øjne....
    Det kan jeg hellere ikke, og det selv om jeg havde dem i mange år.

    Men uden tvivl findes der da Pit her hjemme i dk.
    Jeg havde det sidste kuld AmStaff hvalpe i år 2000, og måtte aflive en af hvalpene.
    Jeg blev spurgt om jeg ville sælge stamtavlen, da de ville bruge den til en Pit hvalp.



  • #79   25. maj 2020 Anni, jeg siger ikke at jeg 110% kan se forskel HVER gang, for det kan jeg ikke vide, men ihvertfald de 5 hvor jeg har tænkt det var en Pitt har ejerne jo så bekræftet det.. Resten har jeg ikk snakket med ejerne.. Så altså uanset hvad du måtte synes har jeg da ihvertfald haft ret på minimum 5stk.. Så et eller andet kan jeg jo åbenbart vurdere..

  • #80   25. maj 2020 Pernille
    Det er simpelthen en gang udokumenteret bullshit. Både dine 5 gæt og de dertil hørende såkaldte bekræftelser.


  • #81   25. maj 2020 Søren, det er så din mening og den må du gerne ha men sådan er det nu engang sket.. Og jeg påstår på ingen måde at jeg hver gang kan se forskel eller siger det er næsten hver gang men ligemeget hvad du måttet synes har jeg kunne se det på ihvertfald 5 hunde.. Og ja, ejerne har sagt at deres hunde er pittbulls.. Skulle jeg ha spurgt efter en stamtavle eller hvad er det du øffer over på en super nederen måde? (som så ofte før)

  • #83   25. maj 2020 Fuldkommen enig med Søren.

    Pernille
    Det er jo noget vås du lukker ud.
    Jeg er ret sikker på, at du ikke er dygtigere til at racebestemme end folk der har arbejdet med og opdrættet racerne i mange år.
    Og fordi folk siger at det er Pit, sø straks kan du se at det er rigtig ?
    Du må godt nok være naiv.
    Med den logik du har, så har jeg også ejet en Pit, for det er sket et par gange at jeg har ladet irriterende folk blive i troen om at det var Pit jeg havde i snoren.





  • #84   25. maj 2020 Jamen det er da utroligt let, så forbyd Amstaff også,

    Hvorfor kommer du med sådan en kommentar ?
    De er jo forbudt.


  • #85   25. maj 2020 Og ja, ejerne har sagt at deres hunde er pittbulls..

    Og hvis jeg kommer trækkende med en Fjordhest og siger at det er en Araber, så vupti, så kan du se at det er en Araber, for det har jeg sagt det er ……….


  • #88   25. maj 2020 Der findes stadig nogle lovlige amstaffer i DK. De er så langt oppe i alderen, men de er helt lovlige.



  • #89   25. maj 2020 Jeg fandt denne annonce på en italiensk side.
    Men om det er en Amstaff eller en Pitt aner jeg ikke.
    Og tavlen kender jeg heller ikke, måske er den hjemmelavet pedigree mckci smiley
    https://www.kijiji.it/annunci/cani/roma-annunci-roma/american-pitt-bull-per-accoppiamenti/136363237


  • #90   25. maj 2020 Inge det er skisme ellers en flot hund

  • #91   25. maj 2020 Holly - Amstaff har "kun" været ulovlig i omkring 10 år, så de findes stadig lovligt i landet smiley

  • #92   25. maj 2020 Inge: MCKCI er den italienske kennelklub. Jeg mener den er officiel nok, og samarbejder med UKC. Men jeg kan ikke huske det.

  • #93   25. maj 2020 Det er uhyre svært at kende forskel på amstaff og pitbull, særligt fordi pitten har så meget diversitet i racen. Dette billede blev delt i en gruppe jeg er med i, for at vise hvor ekstremt forskellige de kan se ud. Alle hundene skulle efter sigende være stambogsførte APBT. Om det er rigtigt kan jeg selvfølgelig ikke garantere smiley

    Tror aldrig jeg har set en ægte pitbull, men jeg har til gengæld set et par SBT og bullterriers, som blev kaldt pitbulls smiley
    Kender også en anden der siger, at hendes søster har en pitbull. Den har jeg mødt nogle gange, og den er smadder sød, men ren pitbull er den sq.. ikke smiley den ca. dobbelt størrelse af en pit


    profilbillede
  • #94   25. maj 2020 Malene: Eftersom amstaff kan registreres som APBT, så kan det billede jo ikke bruges til så meget, i forhold til at skelne. Udover at kun meget få af dem, ligner noget, der kommer i nærheden af amstaffer. Amstaffer har jo af gode grunde knap så meget diversitet, de er meget homogene.

    Måske søsteren mener ambull og ikke pitbull?


  • #95   25. maj 2020 Sanne det vidste jeg faktisk ikke, så tak smiley
    De har kaldt den pitbull op til flere gange, om det er ambull eller amstaff blanding ved jeg ikke, men jeg tror personligt der er noget mastiff-lignende i den også. Den er ca 10-15 cm lavere end en 1 års broholmer jeg kender, og meget robust, som i omkring 50 kg. Men brede kæber, en halvlang lige næse og de typiske højtsat foldede ører smiley


  • #96   25. maj 2020 En amstaff er ret lille. Jeg tror mange har en idé om, at det er en stor hund, men det er det ikke. Den har vel en max vægt på en små 25 kilo.
    Så der er langt op til det du beskriver. Men selvf. hvis de blander den med noget meget stort ... En ambull har en øvre vægt omkring de 50 kg, mere for en han.


  • #97   25. maj 2020 Den italienske kennelklub hedder E.N.C.I og det ser ud, som om at "alle"
    Amstafferne er registreret der.
    Og hold da lige op 35 kuld er pt til salg.
    https://www.allevamentirazze.it/cuccioli.asp?r=American%20Staffordshire
    Umiddelbart kunne jeg ikke finde noget om MCKCI



  • #98   25. maj 2020 Nu fik jeg lige nærlæst nogle af annoncerne.
    Det er vist en blandet landhandel og ikke alle sammen er FCI kenneler, sorry.


  • #99   25. maj 2020 Pitbulls kan ikke få FCI-tavle. derfor er det jo ikke ENCI, som der kan bruges her, da den er en del af FCI. Det er kun amstaffen, der er FCI-godkendt.
    Du skal kigge efter UKC, når det drejer sig om pitbulls

    MCKCI:
    https://www.middlecentralkennel.it/


  • #100   25. maj 2020 Bare lige til orientering, så har APBT og ambull praktisk talt intet tilfælles, når man ser på udseende og anvendelse. De er dog begge at regne som amerikanske racer.

  • #101   25. maj 2020 Ja okay, jeg troede helt ærligt at de var lidt større end det smiley Men så igen, hvis jeg lige tænker mig om, så er nogle af hundene på mit billede jo ikke meget større end en SBT smiley

  • #102   25. maj 2020 Tak Sanne smiley
    Så var den første jeg linkede til en ægte Pitt Bull.


  • #103   25. maj 2020 Jeg havde ikke hørt om dem her, men de ser ud til at gøre et seriøst arbejde i Italien, for at forebygge det du beskriver, af annoncer, og skodavl.

    https://adbadog.com/clubs/adba-italia-club/


  • #106   26. maj 2020 Jeg har set 2 rene pitbulls herhjemme. En bluenose, og en rednose.
    Den blå var en gaaammel sag. Han var 12 år dengang, og det er vel 7-8 år siden. Den anden var en hvalp, importeret fra Bosnien smiley
    Og så har jeg også set en, der nok var en blanding. Hun var lidt langbenet af at være en pitbull. smiley

    Desværre er de i Danmark. -ikke fordi jeg har det mindste imod hundene, men fordi det er sørgerligt at uskyldige hunde så skal aflives hvis de bliver opdaget, fordi deres ejere ikke forstår alvoren.:)


  • #107   26. maj 2020 Jeg må erkende at jeg går en stor bue udenom efter erfaringer med de 2 der boede i blokkene jeg bor i!

    Nu blev jeg talt ikke specielt pænt til i den anden tråd fordi jeg mener at jeg har kunnet se på ihvertfald 5stk at det var pittbulls, hvordan kan I andre se det? Jeg kan ikke forklare det med ord men jeg har nu alligevel ikke været i tvivl med ihvertfald de 5 og et par stykker mere, men de 5 er jo så bekræftet af ejerne at det var pittbulls..
    Helt ærligt så er min hukommelse af lort til efter jeg har fået kemo, så jeg husker helt ærligt ikke hvad specifikt ved de enkelte der overbeviste mig - udover at to var rednose..


  • #108   27. maj 2020 Jeg kender til et par rednose, der er hentet et sted i Østeuropa..

  • #109   27. maj 2020 Thomas hvordan er stamtavlerne? er de ægte?

    det er sjovt med denne tråd. gik i en park forleden med min datter hvor vi hilste på en hund. Den var iflg ejeren pitbull. Den lignede. sød hund. Jeg spurgte om ejeren havde en stamtavle og det havde de ikke.

    folk krydsede stierne når de kom så de blev lidt overraskede over at jeg gik hen og spurgte om vi måtte hilse. fik en lille snak

    jeg synes den lignede lidt en staffy men større. men de fastholdt racen.

    De var gæster fra Aalborg. søde folk. sød hund. veltrænet.

    men jeg havde ikke turdet eje sådan en med den lov...

    var det en pitbull? aner det ikke... måske.
    Jeg var mere overrasket over deres åbenhed men okay... Jeg har måske signaleret at jeg godt kunne lide dem og hunden... Hvad ved jeg... Det kunne jeg også. De var ansvarlige ejere med en veltrænet hund. Det kan jeg altid godt lide.

    men jeg må sige jeg stadig er i tvivl

    men det var da sjovt når nu vi lige har debatteret det her smiley


  • #110   27. maj 2020 Jeg tror, at det er skrevet flere steder, men en pitbull er ikke en race. Det er en type hund. APBT er en race, og det betyder i runde tal American PitBull Terrier.

  • #112   27. maj 2020 Og her debatteres racen, naturligvis

  • #113   27. maj 2020 Der var ingen tvivl med den hund jeg kendte.

  • #114   27. maj 2020 Jeg må nok bare konkludere at mine øjne ikke er så gode som andres smiley

  • #115   27. maj 2020 HL
    Sjovt, jeg ville betegne sådan ejere som ALT andet end ansvarlige hundeejere.
    Det er bare direkte idiotisk, uansvarligt og egoistisk at anskaffe sig en ulovlig race! smiley
    Men det er jo desværre kun hunden det går ud over hvis de bliver meldt.


  • #116   27. maj 2020 AG den del er vi enige om. Det jeg mener er at de ikke var Brian typer som en vist kaldte alle med denne type hund tidligere og at deres hund var veltrænet hvilket er ansvarligt uanset race

  • #117   27. maj 2020 Jeg ser dem i ny og næ. Ofte i hænderne på en ung trunte af en vis stereotype kategori smiley

    Søren - Pitbull misbruges vel lidt som ordet "Muskelhund". Udover at muskelhund er vulapyk og så er Pitbull vel oprindeligt short for APBT.

    En schæfer hedder også en Schæferhund. Tænk hvis alt hvad der havde en snert af Schæfer blev kaldt schæfer.
    Eller alt der lignede en Lab blev kaldt for labrador, og så skulle man bruge Labrador retriever hvis man ville snakke om en ren race version smiley


  • #118   27. maj 2020 Johnny
    Hvis du vil bruge den slags sammenligning, så skulle det nok snarere have været ordet 'hønsehund'. Der findes racerene hønsehunde, men så er det en tysk, en gl dansk eller noget helt tredje.
    Staffen og amstaffen regnes også under pitbull'er. Så der er da mindst 3-4 stykker, alt efter om den irske staff tæller som en særskilt race.


  • #119   28. maj 2020 Her 10 år efter hundeloven er der stadig Amstaffer, men jeg har i mange år ikke set en Pitt bull - forskellen tja den kan diskuteres, da amstaffen jo er en af avl af en Pitt bull... En Pitt bull race beskrives som en hund på mellem 15 og 60 kg, hvilket jo gør at de kan svinge en hel del i udseende og jeg tror ikke på at der findes nogle alm. Mennesker der kan se forskel med det blotte øje. Jeg er selv en meget stolt ejer af en amstaff som fylder 13 år her i Juli. Han er den mest fantastiske hund man kunne ønske sig... Vi har gennem årene mødt flere Pitt bulls, en red nose er nogenlunde til at kende. Men jeg har aldrig mødt en Pitt bull som var mere "farlig" end så mange andre alm. Hunderacer... Jeg knuselsker muskelhunde både store og små. PS jeg er mor til to piger som er vokset op med vores ?? Ludvig ??

  • #120   28. maj 2020 Sanne M, Kradsebørsten og hundehvalpens moar du taler tydeligvis om en Staffordshire BULL terrier, altså Amstaffens lillebror. Min gamle Amstaff vejer Ca. 40 kg og måler 52 cm i stangmål. Han er knap 13 år og er en smule fedladen, men 25 kg har han sørme ikke vejet siden han var 6-8 mdr. smiley

  • #121   28. maj 2020 I min tidligere by i Jylland, der var der faktisk en ung fyr det havde en ung Amstaff tæve. Jeg har skrevet om den før herinde.

    Det opdagede jeg da jeg gik tur en aften, og min køter pludselig blev meget opmærksom på en hæk og gøede og trak hen i mod den.

    Ganske rigtigt, derinde bagved stod en hund og dens ejer og gemte sig.

    Det var ret sen en sommeraften, og jeg spørger naturligvis hvad han står der for.

    Han kom ud med hunden, og fortalte bare at folk var bange for hans hund. Jeg vidste hat om Amstaff. Jeg troede bare det var en stor Stafford.

    MEn køterne logrede glade. Det var tydeligt de gik i legemode.

    Så jeg siger, at min hund kan lege med alle og det var i øvrigt en tæve. Så vi slap dem løs og de legede sammen. Da de så leger og han bliver mere tryg ved mig, så fortæller han at det er Amstaff (fra Holland tror jeg han sagde).

    Men altså der var intet aggressivt over den, og i øvrigt vejede den vel 30-35 kilo. Den blev skudt rundt af min køter, men den var dæleme ihærdig og hurtigt op på benene igen. De havde en fest. smiley

    Det sjove var, at vi taler ikke Brian typen, han var en helt almindelig studerende vil jeg gætte på.

    Til gengæld. Hvorfor en mand gider at have en hund som man skal gemme sig med. Det forstår jeg ikke! Slet ikke en almindelig mand. Havde hun nu været af de Brian/Winnie typer så måske.

    Så jeg ved, at der findes en ulovlig Amstaff. Altså medmindre den er hapset af politiet nu. Men jeg tror ikke de fleste af os kan se forskel på en Amstaff og en stor Stafford.


  • #122   28. maj 2020 Jeg tror du måske ahr boet tæt på mig så Martin...

    I en by ikke så langt fra mig bor der den skønneste amstaff.
    Hans ejer er fuldt ud klar over hvad han har for en hund, og dermed er der ikke problemer med den, for har har altid snor på, og den slippes ikke steder hvor der ikke er hegn, og han risikerer at møde andre med hanhunde.

    For den er altså egetkønsskarp... (den er ikke som sådan aggressiv, men andre hanhunde skal dælme vise dæmpende signaler fra første sekund, ellers er han klar til at trække dem igennem deres eget røvhul)

    Og den kunne jeg aldrig drømme om hverken at anmelde eller have et problem med, netop fordi det er en ejer der godt ved at det ikke er en pyssenysse hund han har, og at det ikke bare er kiks og klap og så kan den forresten med alt og alle...



  • #123   28. maj 2020 @Dorthe.
    Det var en tæve!

    For ellers have min aflivet den.

    Min gamle hund var syg i bolden.

    Men tæver de kunne gøre alt, dem elskede han bare.


  • #124   28. maj 2020 Martin jeg forstår ikke hvad du mener med en stor Stafford eller en amstaff?
    Der findes en Pitt bull, en amerikansk Staffordshire Terrier også kaldet en amstaff 30-40 kg og så findes der en Staffordshire BULL terrier 15-25 kg som er en noget mindre hund end en amstaff.


  • #125   28. maj 2020 @Lisbeth.
    Beklager, dårligt formuleret.

    Stafford så mener jeg den vi har i Danmark som næsten altid ejes af unge piger. Altså den lovlige.


  • #127   28. maj 2020 Holly, nu er det jo ikke kun stafferne der gerne vil slås, der er masser af racer der ikke er forbudte som godt vil slås.

  • #129   28. maj 2020 Jeg kan nu ikke se, at der er nogen der er stolt af det.....

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #130   28. maj 2020 Det kræver lidt mere af ejer med en hund som vil slås. Snor på hunden og indhegnet grund. Værre er det vil ikke.

    Jeg kan sagtens forstå hvad man ser i de her hunde. De har mange gode kvaliteter.


  • #131   28. maj 2020 sikke dejligt Lisbeth du stadig har din gamle hund smiley det er en flot alder.

  • #132   29. maj 2020 #109

    Begge hunde er helt sikkert ægte/rene, men papirerne derimod er mere “tvivlsomme” man kan betale sig fra meget når man kommer lidt øst på..


  • #133   30. maj 2020 Holly, min hund er ikke mere vild med at sloges end alle andre hunde, i de snart 13 år vi har haft ham, har det aldrig været han der tog initiativ til at sloges, han vil gerne bare lege. Vi har hegnet haven ind, men han går ikke så langt, hvis nogen har glemt at lukke lågen. Vi har den holdning at VI har valgt hund det har dem vi møder ikke, derfor altid i snor, med mindre vi går alene, hvilket vi ofte gør da vi bor på landet. Jeg kan se du har en jack Russell de er ikke meget anderledes end en amstaff, ud over størrelsen... Det er begge terrier. Ikke at jeg ville bytte...

Kommentér på:
pitbull i DK

Annonce