{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
962 visninger | Oprettet:

Line C
Line C
Tilmeldt:
25. aug 2019
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2

Labrador {{forumTopicSubject}}

Hejsa.

Vi står og skal have en ny hund herhjemme, efter vi desværre måtte sige farvel til vores skønne gamle hund.
Han var sindssyg dejlig, men også enormt vagtsom og krævende, ifht. Opdragelse, og adfærd overfor andre dyr.

Derfor ville jeg rigtig gerne gå med en labrador tæve denne gang. Ikke sagt at den ikke kræver opdragelse, men af hvad jeg kan læse, så er labradoren bestemt ingen vagthund.

Min mand er dog bekymret for, at en labrador tæve er for “almindelig”, læs; kedelig, og ikke har sin egen personlighed.

Hvad er jeres erfaringer med en labrador, ifht. Sind og personlighed?


Kommentarer på:  Labrador
 • #1   20. maj Labradoren er bestemt ikke kedelig. Det er jo en aktiv jagthund. smiley

 • Cookie
  Cookie Tilmeldt:
  okt 2022

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 313
  #2   20. maj Den er for meget leverpostej til mig.
  Især de tungere udstillingslinjer er kedelige i mine øjne. Har haft ren lab og lab blandet med tysk korthår. Den sidste klart den fedeste og sjoveste af de 2.
  En gul tæve af jagtlinjer med et smukt hoved kunne dog godt rykke lidt.
  Men de er sgu svære at finde.
  Men dejlig nemme hunde, særligt tæverne, hanner af udstillingslinjer er ofte “oversexed” og pisseirriterende omkring tæver og løbetid, medmindre man har en tæve der har killerblik.


 • #3   20. maj det med hunderacer kan man jo ikke spørge andre om, det er jo så meget smag pg behag og hvad man er til .. for nogen vil selv en labrador være for meget, for andre er den for kedelig ..
  Jeg personligt synes den er kedelig, men man kan jo have mødt de forkerte, tror hvis den får opdragelse er det en nem hund, og nem er ikke = kedelig ...

  Den er nok det man vil kalde en pleaser hund, men det gør den også mere trænbar ..den siges jo at ville gøre næsten hvad som helst for mad og godbidder ...

  Jeg kender pt 3 ældre damer der alle har fået lab, og i en alder hvor de ikke har magtet at give den hverken den træning, eller den motion hunden har behov for og det synes jeg ved gud er synd ..


 • #4   20. maj Altså jeg ELSKER dem. Har dog skaft at jeg ikke skulle have en lab selv (ville gøre for ondt på mig…) men er faldet for den brune eller "fox røde" så jeg tror min plan er at jeg skal have sådan engang. De kan så mange ting og kan bruges til alt muligt. Og de har bare et flot udtryk i øjnene. Men prøv at tage manden ud og se nogle af dem? Her i familien er det kun lab der dur og helst de gule, for det er den rigtige farve… dog er der ved at komme flere og flere af de sorte ind i familien.

  profilbillede
 • Line C
  Line C Tilmeldt:
  aug 2019

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
  #5   20. maj Det er en god idé at besøge lidt forskellige, -det havde vi også tankerne.
  Jeg er også faldet ret meget for den der hedder “fox red”.

  Vi vil ikke skulle bruge den til jagt, men stadig som “brugshund”, da den som voksen, gerne skulle være min løbemakker. Og så har jeg tænkt mig at bruge meget tid på både træning, og noget agility, samt den skal fungere som familiehund, i et hjem med to teenage børn.

  Jeg føler godt, at jeg kan spørge til andres erfaringer med racen, inden vi beslutter om det skal være den race, der bliver den næste i vores hjem smiley


 • #6   20. maj Selvfølgelig har de personlighed - om man kan lide racen er jo en smagssag, men at de skulle have mindre personlighed/individualitet end alle mulige andre racer er da vist kun fordi man ikke har kendt ret mange af dem.

  Synes det er ærgerligt at fravælge en race udelukkende fordi den er "almindelig", hvis den ellers på alle punkter er et godt match.


 • Line C
  Line C Tilmeldt:
  aug 2019

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
  #7   20. maj Præcis.. jeg vil også være ked af, at skulle vælge racen fra, kun pga. den er lidt leverpostej. Den matcher virkelig godt på alle andre punkter, bortset fra vi ikke skal bruge den til jagt. Men det er der vist ret mange andre labrador, der heller ikke bliver brugt som jagthunde smiley

 • #8   20. maj De behøver ikke blive brugt til jagt, men de skal tilbydes (for hunden) meningsfuld aktivering - og det er jo nærliggende at tænke søge- og bæreopgaver ind i det.

 • #9   20. maj Labrador er som så mange andre racer, at den skal bruges. At se en lab til markprøve, kan være et fryd for øjet. Den er skabt til, at arbejde i tæt samarbejde med sin fører. En lab der ikke får opfyldt sine behov, regsinerer og affinder sig med sin skæbne, modsat andre racer, der kravler på væggene. Derfor kan en lab nemt opfattes som kedelig og nem, at have med at gøre. Den har bestemt personlighed, kan du fortælle din mand. Men en hund, der ikke bliver brugt og kun ligger og sover, når den har gået sine 3 omgange rundt i kvarteret virker kedelig, for den keder sig. En lab er en alsidig hund. Nose work, rally, lydighed, jagttræning, spor, redningsarbejde, førerhund, servicehund og meget mere
  Så hvis din mand, har lyst til at gå i gang med nogle af de hundesportsgrene. Tror jeg ikke, at han vil syntes en lab er kedelig eller du har måske lyst? Men måske det slet ikke er noget nogle af jer har lyst til, så find en anden race. Det vigtigste er, at i finder den race, der passer til det i gerne vil med jeres nye hund. Der findes en race til alles behov. Det kræver kun, at man gider sætte sig ind i hvad de forskellige racer er skabt til.
  Held og Lykke med, at finde den race der passer bedst til jer.


 • #10   20. maj Foxred er, som den brune var, en modefarve. Dem der avler efter farve, er i min verden aldrig et sted jeg ville købe hund fra.

  Lad være med at vælg en labrador ud fra farven.

  Jagtlinier fåes i sort og gul.. og foxred er blot en variation af gul, og stadig gul.

  Hvis man ønsker jagtlinier, så er det som allerede beskrevet en aktiv race, som kræver et aktivt liv.

  Jeg har 2 jagtlinier, og har aldrig kunne lide labrador, men jeg blev klogere. De er langt fra leverpostej, og dem som er, har det fra ejeren. De er fede at træne, nemme, medgørlige, sunde og gode hunde, men ja de kan mangle sjove pletter og anderledes farver.. og nok derfor foxred er kommet mere og mere frem.


 • Lens
  Lens Online Tilmeldt:
  apr 2018

  Følger: 20 Følgere: 643 Emner: 116 Svar: 7.208
  #11   20. maj Jeg har altid syntes de var kedelige indtil jeg lærte min brors to at kende. de er engelske jagtlinjer og de kræver altså træning og aktiviteter - meget af det.

  Han bruger virkelig mange timer og de går også jagt.

  Men det er den hund med det bedste sind jeg har mødt. Slapper af når hun er hjemme, kan vækkes på et sekund hvis der er udsigt til træning eller leg, er opmærksom, god i hovedet og virkelig fuld af overskud mentalt.

  Jeg kan kun sige at alt jeg tænkte om lab har Nala og Koko ændret på

  men det kommer ikke af sig selv hos min bror. I et hjem hvor hende her kedede sig så ville hun blive et mareridt men i et aktivt hjem hvor hun er en del af hverdagen og bruges er hun virkelig den skønneste hund jeg har mødt

  Nala er alt andet end leverpostej og hendes datter Koko er den mest fornuftige unghund jeg har mødt.

  men der er lagt arbejde i at få det

  Jeg kan slet ikke forestille mig hun ville blive passiv uden arbejde.... jeg tror hun ville skabe sig sine egne aktiviteter og næppe nogle ejeren ville elske.... men jeg ved det ikke for jeg har heldigvis ikke oplevet hende uden job. Men hun virker opfindsom smiley

  fx da hende og min datter (dengang tre år) fandt vand i et kar i min brors have.... lol...


  profilbillede
 • Lens
  Lens Online Tilmeldt:
  apr 2018

  Følger: 20 Følgere: 643 Emner: 116 Svar: 7.208
  #12   20. maj Louise - ja til alt det med farver og en sort hund også som du skriver... Og jeg synes faktisk de er smukke i helt sort med de der slanke veltrænede kroppe!

  Nala ligner simpelthen en sort panter og når hun hopper op på trampolinen til min datter så er jeg altid imponeret over at se den hund bevæge sig.

  Det er simpelthen en fed hund. • #13   20. maj Det er ikke en race, jeg nogensinde har overvejet til mig selv, men jeg kender virkelig mange superfede eksemplarer, der gør det godt i alverdens hundesport, og som almindelig aktiv familiehund.
  Jeg er mest til de slanke/adrætte injer, som faktisk er ret smukke, synes jeg.


 • #14   20. maj Heldigvis forskellige racer til forskellige mennesker.

  Jeg synes hunde, som ikke gider trænes/arbejdes med er nederen, men det gør næppe racen til kedelig.

 • #15   20. maj Louise, at en foxred anvendes i avl, er vel ikke skidt, hvis den i øvrigt er en dygtig og sund hund? Vi har et par gule i klubben, som har rød far - og han blev valgt efter sine evner, ikke sin farve.

  Men enig, hvis man kun går efter farven, skal man overveje, om man overhovedet skal have en hund. Farven er det allersidste man vælger efter - sundhed, evner, temperament først. Så kan man vælge køn, og er man heldig, har man stadig et par at vælge imellem.

  Når det er sagt, er der vanvittigt mange kuld at vælge mellem, når man kigger lab. Både i de jagtlinjer og udstillingslinjer. Så man KAN jo skele efter farvekombinationer, når man grovsorterer opdrættere. Jeg gætter på at man efter en grovsortering alligevel vil ende med en håndfuld, som har en foxred i avlen.


 • #16   20. maj Hvis jeg skulle have Labrador, så blev det en med DJR stamtavle, som DKK anerkender.

 • Tinna
  Tinna Tilmeldt:
  feb 2023

  Emner: 1 Svar: 26
  #17   21. maj Her hvor vi bor er vi omringet af labradorer tror der er 10 stykker bare i vores villakvarter. Både det jeg kalder formel 1 ( jagtlinuer) og gammeldags type. For mig virker det som 2 fuldstændige forskellige racer. De gammel dags lidt kraftige virker meget rolige og mest nogle der bare nyder familie og mad hvorimod flere af formel 1 virker til at være meget aktive med tænding og en hund der kun trives hvis de bliver brugt til jagt, træning, konkurrencer eller andet. Ikke en hund til bare små ture på villavejene

 • #18   21. maj Tina, den “gammeldags” labrador, er af jagtlinjer. Hvorfor skulle nogen for mange hundrede år siden havde lavet en tung og kluntet hund med hængeøjne og for meget hud til at apportere på en jagt? Så den gammeldags er jagtlinjer (som ikke er formel 1 - formel 1 er særlige linjer af jagtlinjer).

  Ingen race som stammer fra brugshunde, er “tilfredse” med at tulle rundt uden at blive aktiveret, heller ikke udstillingslabber.

  En lab af jagtlinjer er en fantastik familiehund - den skal bare lige aktiveres lidt, og det bliver den fint med daglige ture og så noget god træning et par gange om ugen. Men det er ikke raketvidenskab at holde en lab af jagtlinjer velstimuleret smiley


 • #19   21. maj Jeg er helt enig med din mand, en lab er dødkedelig smiley en af de få racer jeg aldrig nogensinde gider eje smiley

 • Tinna
  Tinna Tilmeldt:
  feb 2023

  Emner: 1 Svar: 26
  #20   21. maj Til Anne. Vi har bare 2 gammeldags i området og de virker meget kraftige og lidt dovne og havde svært ved at forestille mig dem på jagt smiley men de er rare og sådan nogle man husker fra sin barndom flere havde. Og enig alle hunde skal bruges. Har bare nogle genboer som købte en formel 1 som børnehund med små ture ved siden af barnevognen og den virker så som en der gerne vil bruges mere hvorimod nogle af de tykke labber nok mere havde trives på den måde smiley

 • #21   21. maj En labrador er lavet til at vente på at jægeren skyder noget den kan hente, nogle labrador bruger hele deres liv på at vente mens de går ved siden af barnevognen og bliver mere og mere fede! Med andre ord, de trives ikke! De venter på at den skide and bliver skudt så de kan hente den!

 • Mathias M
  Mathias M Tilmeldt:
  okt 2018

  Følgere: 5 Emner: 12 Svar: 375
  #22   21. maj Labben er fantastisk smiley
  Vil man have pletter men samme type som en labrador så kan man jo kigge gammel dansk hønsehund. Den er også helt fantastisk smiley


 • #23   21. maj "De venter på at den skide and bliver skudt så de kan hente den!"

  Som du dog kan sige det, Bodil smiley


 • #24   21. maj Vi har en labrador i familien, en formel 1’er dog.
  Den er SÅ sød og fyldt med personlighed. Den bliver både brugt til jagt og træning og det er en fornøjelse at se.

  Tror at en lab der ikke bliver brugt slukker lidt ned og derfor virker til ikke at have personlighed


 • Mathias M
  Mathias M Tilmeldt:
  okt 2018

  Følgere: 5 Emner: 12 Svar: 375
  #25   21. maj Det tror jeg, at du har helt ret i, Pernille. At de bliver kedelige fordi de bliver inaktive. Det er jo "desværre" en blid race der affinder sig med deres liv uanset om det er kedeligt.

  Jeg synes jo det er en fantastisk race, vores har altid været super gode familiehunde der er gode til at slappe af men der er dælme også mange fjollerier og sjov personlighed.
  Nu bruger jeg til jagt, men det kan de også nemt trives uden bare de får meningsfuld aktivering. smiley


 • #26   21. maj Til Anne. Vi har bare 2 gammeldags i området og de virker meget kraftige og lidt dovne og havde svært ved at forestille mig dem på jagt

  Det er fordi det er de “moderne”, altså udstillingslinjer. En lab i gamle dage, altså den oprindelige (=gammeldags) var en aktiv jagthund - ergo er en gammeldags lab en jagthund. De der klumper, der lunter afsted, er noget der er skabt i nyere tid. Ligesom højavlsschæfer. Ingen af dem kan bruges til dét, de er lavet til. Eller måske kan de en smule, men er vand i forhold til de oprindelige.


 • #27   21. maj Anne
  Problemet er, at racen netop betegnes som kedelig og leverpostej, da mange vil eje noget med en fancy farve og lign.

  De fleste, som møder mine hunde eller andre jagtlinier ændrer ofte mening, og jeg får ofte kommentaren… ej gud er det en labrador, hvor er han dog skøn og slet ikke, som jeg troede en labrador var.

  I forvejen bøvler racen jo med, at de stakkels udstillingslinier er så ødelagte, og folk igen og igen taler om hvor dovne de er, hvor de mest er skamavlet og overvægtige.

  Nu er man så kommet med foxred, og pludselig er det spændende, og man ser mere farveavl, også selvom nogle ikke vil indrømme det. Men de vælger foxred tæve uden resultater og så foxred hanhund. Det sælger så godt, og er jo slet ikke så kedeligt som sort. Det næste problem er så, at man begynder at se problemer med sindet og det mentale.. da man sjovt nok avler på udseende.

  Jagtlinier kræver et aktivt liv, og de fortjener et aktivt liv. Gør de fleste hunde nok, men jeg er ude 2-3 timer hver dag plus mere nogle dage. De elsker udendørslivet.

  Junior på 13 år elsker stadig 1 times morgentur i stille tempo, og at komme i vandet. Charlie på 3 år kræver meget mere, og jeg havde lidt glemt det, så jeg har rigeligt at se til.

  På billedet kan man se, hvor stor forskel der er på jagtlinier. Junior er 4 kg tungere end Charlie, og jeg synes Junior har et kønnere udtryk, hvor Charlie lidt ligner en giraf til tider.

  Kedelig og leverpostej er ingen af dem, men kun godt at folk synes de, så mindsker det fejlkøb.


 • Lens
  Lens Online Tilmeldt:
  apr 2018

  Følger: 20 Følgere: 643 Emner: 116 Svar: 7.208
  #28   21. maj Nala og Koko er engelske working retriever som de egentlig kaldes. Spurgte lige min bror. Han havde Falcon før som var tungere men også en jagtlinje.
  Han var langt mere selvstændig end Nala og Koko som er mere fører fokuseret mht indlæring og træning.

  Så rigtigt som Anne skriver at de egentlig begge er jagtlinjer og naturligvis kan arbejde.

  Han solgte flere af Nalas hvalpe til ikke jagt hjem. Så det kan de sagtens hvis man vil træne andet

  jeg synes den engelske working er fantastisk. Den anden model er ikke min type. Falcon kom når jeg kaldte men han skulle altid lige noget først. Nala står der før jeg har kaldt. Det sidste kan jeg godt lide i en hund generelt men det er naturligvis også indlært plus min bror bliver bedre og bedre for hver hund, og Koko har jo lært en del af sin mor... så ud og møde nogle hos forskellige opdrættere smiley


 • #29   21. maj Vi er i udlandet, så ved ikke om billedet kan komme på, men prøver igen smiley

  profilbillede
 • Lens
  Lens Online Tilmeldt:
  apr 2018

  Følger: 20 Følgere: 643 Emner: 116 Svar: 7.208
  #30   21. maj Så udstillingslinjer i Herning. Kender dem ikke men de ser meget små ud med.korte ben. Om det var pga vægten ved jeg ikke... synes de var for tykke...men dommeren var åbenbart uenig • #31   21. maj Udstilling gør ondt at se, og ved ikke hvor ofte jeg har hørt, at det er blevet bedre. Det er det ikke.

  Pinligt at folk avler en arbejdshund på den måde, og pinligt at folk synes det er ok.

  Hvis man ikke gider en aktiv race, så vælg en anden, men det er for sent.

  Udstillingslinier er ødelagte.


 • Lens
  Lens Online Tilmeldt:
  apr 2018

  Følger: 20 Følgere: 643 Emner: 116 Svar: 7.208
  #32   21. maj Ja... smiley

  Jeg undrede mig over at en hund som pointer ligner sig selv i Herning mens labrador så så anderledes ud at jeg lige måtte tænke før jeg svarede min datter der spurgte om det var en Nala

  øh ja... det er det.

  host host..

  pointer er måske mindre populær?
  Jeg undrede mig bare over forskellen.


 • #33   21. maj Engelsk working retriever er da ikke en race - er vi ikke bare ude igen hjemmestrikket betegnelse for en retriever af jagtlinjer?

  Anne - jeg synes den der debat med h ad der kom først (gammeldags) er lidt malplaceret og blot skaber forvirring her - ja selvfølgelig kom jagttypen først, da racen startede fandtes der jo slet ikke udstillinger. Men vi ved også allesammen, at når nogen siger "gammeldags labrador", så mener de udstillingstypen. Og uanset hvor meget det logisk set burde være omvendt, så er det bare sådan det er, så at begynde at kalde jagtlinjer "gammeldags" skaber bare mere forvirring.


 • #34   21. maj Lens - fordi pointer stadig avles til jagt først og fremmest. Jægerne er godt repræsenteret i specialklubben, de tager beslutninger om avl mm.
  Modsat retrieverne, hvor racer er delt, hvor udstillingsfolk er racens primære repræsentanter i klubben og derfor også når der træffes valg om avl - folk der tror, at en bestået brugsprøve beviser at hunden er brugsegnet (kravene til sådan en er på et niveau, som alle hunde uanset race kan bestå - den er jo egentlig kun tænkt som en lille test af basal lydighed før hunden må komme på markprøver). Det ser man jo også, når brugshubdeklassen på en udstilling består 99,9% af udstillingshunde.


 • Lens
  Lens Online Tilmeldt:
  apr 2018

  Følger: 20 Følgere: 643 Emner: 116 Svar: 7.208
  #35   21. maj Aner det ikke men de er engelske jagtlinjer. Jeg tænker det henviser til ophav og ikke andet. sådan forstod jeg min brors svar.

  At de blandt andet er efter hunde fra England i den kennel.

  Tror ikke der ligger mere i det.
  Jeg er ikke jæger så jeg ved ikke hvilke betegnelser de anvender. Eller om alle de slanke er det

  Det er næppe så interessant for Ts bortset fra at hun kan se i linjerne hvad hun kan gå efter alt efter hvad hun falder for. Jeg læste det mere som et forsøg på at guide i en retning mht afstamning.

  Men Nala er fra en dansk kennel og Kokos far var gul smiley


 • #36   21. maj Lens - i så fald er det jo blot en labrador af engelske jagtlinjer... populært kaldet F1.

 • Lens
  Lens Online Tilmeldt:
  apr 2018

  Følger: 20 Følgere: 643 Emner: 116 Svar: 7.208
  #37   21. maj Aha det giver mening Michelle med pointer. Tak.

 • Lens
  Lens Online Tilmeldt:
  apr 2018

  Følger: 20 Følgere: 643 Emner: 116 Svar: 7.208
  #38   21. maj Ja det tror jeg også jeg ville kalde dem.

  Uanset er de en meget fed hund at arbejde med. smiley


 • #39   21. maj Michelle, og derfor skal man bare holde sig til at sige jagtlinjer eller udstillingslinjer, så er ingen i tvivl.

  Louise, jeg forstår det som at du holder fast i, at dem der bruger foxred i avl, kun gør det for farvens skyld. Det er at strække den lige rigeligt, synes jeg smiley I så fald kender jeg da en opdrætter, som laver brugshunde med knald på, som tilsyneladende ikke må bruge sin foxred (som i øvrigt er aktiv tjenestehund) i avl. Fordi han tilfældigvis har en farve, som tiltrækker folk. Så skidt med at han er et pragteksemplar i både sundhed og brugsegenskaber smiley


 • #40   21. maj Anne - enig, det ville være nemmere... men Nan må også bare acceptere, at når hr og fru Danmark siger gammeldags, så mener de de tunge udstillingstyper.
  At prøve at ændre det, bliver lidt som med "bjørnetjeneste" - pludselig ved ingen, om der menes noget godt eller skidt.

  Ift foxred, så skriver Louise da netop om foxred tæve uden resultater osv - det sidestillede da næppe med gennemtestede hunde der bruges uanset farve.


 • #41   21. maj Ja, Louise fastholder at hun KUN vil forholde sig til farven, og lægger til grund, at man kun bruger foxred uden resultater i avl. Jeg spørger til det modsatte - om det ikke er ok at bruge en foxred, hvis den bidrager positivt til racen (ud over farven).

 • #42   21. maj Jeg læser altså ikke Louises ord sådan, Anne. Hun skriver ikke, at man KUN bruger foxred uden resultater i avl. Hun skriver at man bruger det.
  Jeg læser heller ikke, at hun skriver, at man ikke skal bruge foxred i avl - men blot at farven ikke skal være førsteprioritet.
  Det skrevne ord er så misforståeligt!!! smiley


 • #43   21. maj Anne - nej, det skriver hun altså ikke, det "KUN" har du selv sat ind i ligningen.

 • #44   21. maj Anne .. du digter lidt på det jeg skriver.

  Jeg skriver, at farveavl er blevet mere populært nu, hvor foxred er blevet moderne. Ikke af alle der laver foxred er useriøse. Foxred kan jo komme på en Alm gul/sort parring.

  At se en foxred/foxred parring op en tæve uden resultater… blot fordi den er sød.. er ikke ret seriøst synes jeg.

  Men det er et problem, når en race pludselig bliver mere spændende kun pga en farve.

  Jeg møder folk med foxred, som har meget travlt med at nævne foxred, og bliver lidt fornærmede, når man siger den er gul.


 • #45   21. maj Det er muligt at jeg læser for meget ind i, at Louise ikke kan/vil svare på et direkte spørgsmål om, hvorvidt foxred må bruges i avl, hvis de tilfører noget positivt. Men hun forholder sig overhovedet ikke til spørgsmålene om, hvorvidt det kan tænkes, at de bruges af andre grunde, end farven.

  Findes foxred overhovedet i udstillingslinjerne? Jeg kender dem kun i jagtlinjerne.


 • #46   21. maj Anne stop dog.. kan/vil svare.. jeg er midt i Frankrig og lever ikke hvert minut på HG.

  Selvfølglig kan de bruges pga egenskaber …. Det har jeg da ikke skrevet at de ikke kan.

  Men blot at farven er populær .. og farve er ikke vigtig på en arbejdsrace.


 • #47   21. maj Åh hvem der bare var midt i Frankrig smiley

  Noget jeg hæfter mig ved TS skriver er at den skal bruges på sigt som løbemakker, nu spørger jeg bare ud fra uvidenhed, hvad med hofter ? Er en lab god som løbemakker, man skal vel være særlig obs på hoftestatus hos forældre dyr , eller ????


 • #48   21. maj Hanne ikke kun hofter/albuer, men også PRA

 • #50   21. maj Hanne Frankrig er skøn, men nu tager vi videre til Schweiz smiley

  Jagtlinier døjer ikke med hofter og albuer som nogle udstillingslinier gør.

  De skal holdes slanke og så tænker jeg kiropraktortjek jævnligt, og røntgen inden opstart, så er man langt.

  De er super løbemakkere. Jeg løb ofte 10-15 km med Junior, da han var yngre.


 • #51   21. maj @Louise ... det lyder bare for dejligt for en der er både frankofil, og glad for Alperne ...

 • #52   21. maj Louise, der er vist ingen der forventer at nogen er på 24/7. Jeg læser bare dit svar i #27 som et ikke-svar på spørgsmålet om farver, men et langt skriv om hvor fantastiske egne hunde er. Og det er de da smiley

  Og hvis TS ønsker en foxred, så er det måske ikke så oplysende bare at konstatere, at foxred er et resultat af hovedløs farveavl på hunde uden resultater. For det kan skam sagtens være det helt modsatte smiley • #53   21. maj Synes da ikke, det var TS der ville have foxred, var det ikke Trine, der gerne ville have brun eller foxred?
  - lidt specielt ønske i øvrigt, når nu foxred normalt vil være af jagtlinjer og brune altid af udstillingslinjer. Så må der digesvale at være bred variation i ønsker til hundens væsen, hvis begge dele er "lige godt" ift. hvad man ønsker af væsen mm


 • #54   21. maj Den og jeres liv er jo ikke mere kedeligt end du gør det til.

  Jeg er vild med deres venlige sind, så de er nemme for mig og med stor tryghed at have med på camping. De nyder og kan vandre langt, samt godmodige på campingpladsen mod børnene.

  De og jeg er tovholder hos Dirty Paws løbeklubben, og vi træner til biathlon (forhindringsbane for hund og ejer)

  Ziva er DJR og jagttrænet, og formåede meget udemærket at drive mig til vanvid i teenageårene. Tydeligt avlet til at bruges.

  Abby er DKK og ufatteligt kvik, har et enormt behov for at brænde hjerneceller af, for ellers finder hun selv på gode tricks og af den årsag er hun også en omplacering.

  Min pointe er blot, at racen er ikke bare sofa og leverpostej.
  Abby og jeg tog 4 plads i de uofficielle Danmarks mesterskaberne i biathlon sidste år.
  Racen vil virkelig gerne bruges og bevæge sig.


  profilbillede
 • #55   21. maj Michelle Jov jeg startet vis snakken om farve(især foxred) men det var bare mig der skrev at jeg rigtig godt kunne lide den farve. Dog ville jeg aldrig vælge en hund (af nogle race) begrund af farve. Vis farven er godkendt i racen er jeg tilfreds med hunden, dog ville jeg være lykkelig vis den perfekte lab (til mig) ville være en hun hund af foxred eller brun, men man ved jo aldrig. Fordi den brune hvalp min kusiner lige har solgt… den var godt nok smuuuuuk! Og jeg vil gerne ind i noget jagt, gerne fugle eller hare.

  Jeg håber ikke at nogle fra vælger perfekt hvalpe fordi de ikke er en vis farve…


  profilbillede
 • #56   21. maj Michelle, TS skriver i #5, at hun “også er faldet for foxred”. Og så synes jeg det er ret relevant at understrege, at der findes mange glimrende sunde labber, som er foxred, og som er lavet af etiske opdrættere.

 • #57   21. maj For mig vil jeg heller ikke have hund hvis jeg kun kunne få en lab. Jeg har endnu ikke mødt en lab hvor jeg tænkte, nøj den er lækker og sikke en lækker personlighed.

  Men igen hver sin smag.


 • #58   22. maj Jeg kommer i tanke om, at én af mine gamle hundevenner konsekvent omtalte lab som:
  "Fed, federe, champion" fordi det i mange mange år kun var udstillingslabber, vi så i klubben.

  Jeg har faktisk et par gange afvist labber på agilityholdene, fordi de var overvægtige - og ejerne ville ikke slanke dem ned, fordi de netop var i perfekt udstillingsform.
  Det er jo sygt! smiley


 • #59   22. maj Jeg synes at er en fed arbejdsrace (altså jagtmodellen smiley ). Jeg kender mange mennesker der har jagtmodellen: Vi har dem i familien, mange træningskammerater i DcH har labber og min bedste veninde har labber. Så jeg kender dem ret godt smiley
  Jeg kan virkelig godt forstå at man vælger racen; den er esktremt samarbejdsvillig, mega lærenem og man får en hund der er meget stabil i sine øvelser og de kan blive ved og ved og ved og ved. MIn veninde har et par (som mange nok umiddelbart ikke ville tro var jagtmodeller). Den ene stammer fra de engelske hunde, der blev importeret til DK i starten da racen var her, hvorom en journalist udtalte 'er det jagthundenes formel 1?' smiley Hun bruger dem til trykjagt og de er perfekte til at drive dyrene uden at presse dem for meget.
  Og jo, der findes mange fede og dødkedelige labradors. Det er som regel fejlcastede hunde der er blevet købt fordi 'man jo aldrig går helt galt i byen med en labrador'. Så fodre man den så fed at den næsten ikke kan røre sig og vupti rolig familiehund.
  Det lidt sjove er at det alle kalder en 'gammeldags' labrador er en ret moderne forteelse. I gamle dage var de er ikke store tykke klodser med kæmpe hoveder, hængende øjenlåg og enorme benstammer.
  Mht farve så er der virkelig meget skrammel blandt de brune for det har læmge været en modefarve. Der er også gode hunde, men man skal se sig ekstra godt for smiley Og ja. 'foxred' er ved at blive en modefarve=man skal se sig for. Men den meget mørke gule (som det jo er smiley ) findes også i jagtmodellerne og har altid fandtes der.
  Om en labrador passer til jeres familie må vist afhænge af hvad i har af krav og ønsker og hvad i kan tilbyde hunden smiley


 • #60   22. maj Jeg har aldrig hørt om en mæt lab, men det er jo dig, der bestemmer hvor meget den skal have at spise.
  Min første var en fantastisk dygtig hund, vi trænede bl.a. i politihundeforeningen og var den eneste ikke-schæfer der, og hun var faktisk ofte dygtigere end schæferne.
  Et års tid inden hun døde fik jeg desværre en depression og havde derfor ikke energi til at træne hende jeg har nu, men hun er bestemt ikke kedelig, selv om hun nu har både diskusprolaps og slidgigt. Det får hun en indsprøjtning for een gang om måneden, og det tager alle hendes smerter.
  Hverken hende eller den anden har nogensinde gået med line (undtagen maj-juni i skoven), hun ved, at hun ikke må gå over en kantsten uden at få lov. Det lærte hun på 2-3 dage.
  Se deres Facebook her: https://www.facebook.com/zentagraverholt


  profilbillede
 • #61   22. maj jeg har mødt en KRÆSEN lab ...

Kommentér på:
Labrador

Annonce