{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
779 visninger | Oprettet:

Valg af hund til autistisk dreng {{forumTopicSubject}}

Jeg har en veninde som overvejer, om de skal købe en voksen hund som støtte til hendes søn som er autist, men de er i tvivl om hvilken race der vil passe bedst til J's behov.

J er en dreng som har store humørsvingninger, og kan til tider være udadreagerende både verbalt og fysisk, det skal understreges at J ALDRIG vil kunne finde på at gøre skade på et dyr, tværtimod har pelsen og varmen fra dyret en utroligt stor beroligende effekt på ham.
Familien har i forvejen en kat, som J finder stor tryghed og ro ved.

De krav familien stiller til hunden/racen er:

Den skal have en stærk psyke

Den skal generelt have en god sundhed, og skal kunne holde til at gå en smule på trapper.

Det må ikke være en meget lille hund

Den må ikke kræve for meget motion.

Den skal have et roligt gemyt, og elske at være tæt på dens menneske.

Er der nogle racer som i tænker at min veninde skal undersøge nærmere?Kommentarer på:  Valg af hund til autistisk dreng
 • #1   19. maj Umiddelbart tænker jeg, at en del servicehunde er labradors, og der må jo være en grund til dette - så jeg ville nok kigge i den retning

 • #2   19. maj Har de overvejet en servicehund?

 • #3   19. maj Hvad kan de tilbyde en hund?

 • #4   19. maj Labrador er min første tanke.

 • #6   19. maj Alt det du lister der lyder som en berne senne..

 • #7   19. maj Eurasier er en mulighed - ikke alle eurasiere, men en a la min Lina. Hun var "ansat" på min specialskole og var genial til jobbet Hendes ro gav børn ro, og hendes bamsepels var god at hviske hemmeligheder ind i

  PS. Jeg prøver ikke at sælge en (måske) kommende hvalp, for jeg vil ikke anbefale en frøken Fie til et autistisk barn - vil jeg bare lige sige • #8   19. maj En Broholmer ? http://www.broholmeren.dk/side.asp?ID=18350

 • #10   20. maj Skulle det være en Molosser, så er den mest venlige hund vi har haft været en New Foundlænder (også af hvad jeg har læst om dem, så skulle vores to have været ret race typiske). Den er fantastisk med med Børn. Altså som i selvom drengen skulle være udadvendt og have en dårlig dag, så er de svære at at hidse op.

  Endvidere hvis man tager en Hun hund, så er der minimalt med udfordringer omkring andre dyr, og ingen strejferi.

  Jeg har aldrig haft en Broholmer (endnu), og de er muligvis lige så rolige som en Newfi, så det kan godt være. Det ved jeg ikke, så jeg siger ikke det er en dårlig ide.

  Men minder Broholmere i natur mere om en Berner eller Grosser (hvilket jeg synes, jeg har læst og hørt mig frem til) , så er en Newfi mere rolig. Selvom ingen af hundene er hidsigpropper.

  Men med en Newfi, så ved man bare, at de aldrig vil bide ved et uheld.

  Korrigere mig dog endelig hvis jeg tager fejl, for jeg har ikke haft en Broholmer (endnu)


 • #11   20. maj en autist hund kræver den er trænet til det.. kontakt evt servicehundefonden

 • #12   20. maj Har man mødt en autist, har man mødt én! Der er utrolig stor variation indenfor autismespektret. Vi har jo terriers. Sealyham og Airedale. Vi har 3 drenge (som er født efter vores første hund). Den yngste har altid været en udfordring og "anderledes". Han er nu 6 år og skal udredes for autisme/aspergers. Se jeg synes jo absolut ikke vores hunde går mindre til Julius end til de 2 ældre. Terriers er ENORMT langtluntede. Min søn har været voldsomt udadreagerende men vi ser det geldigvis ikke så ofte mere, da vi nu har lært at forudse i hvilke situationer den kunne opstå. Sealyham terrieren er en lav hund på små 30 cm men vejer nemt 11-12 kg. Det er en dværgrace og er derfor en stor hund på korte ben. Det er en race som er enormt fokuseret på sin ejers mentale stemning. Fx havde min mand stress med en depression for nogle år tilbage. Hundene sad bare hos ham dagen lang. I USA bliver de brugt som terapihunde.
  Bliver de socialiseret fra start, så er omgangen med andre hunde intet problem. Det er ydermere ikke en gøende race og den er som udgangspunkt sund.
  Hvor gammel er drengen?


 • #13   20. maj De skal have fat i en uddannet terapihund eller servicehund.

 • #14   20. maj Jeg vil også mene at det skal være en uddannet hund.

 • #15   20. maj Jeg har to børn med autisme, og mine hunde er gode især til min søn med Infantil autisme og ADHD. Men de er ikke servicehunde, de er blot vokset op med ham.
  Hvis man vil have en voksen servicehund, så skal man søge om det og det igennem de rigtige kanaler. En voksen, rolig hund - som aldrig er trænet eller testet, den kan falde helt forkert ud sat sammen med det forkerte menneske.
  Så jeg ville aldrig turde at købe en voksen hund og så mene, at den ville kunne støtte min søn.


 • #16   20. maj jeg ville måske ikke kigge efter en bestemt race, men derimod, den hund der lige passer i jeres familie. Jeg har en blanding af lab og border, den roligeste hund jeg nogensinde har mødt. Når jeg siger til min dreng med autisme, at nu er det tid til at gøre klar til at komme i seng, render hun ind i sengen og venter på ham.
  Hun bliver inde ved ham til han sover, og først derefter kommer hun ud i stuen igen.


 • #17   20. maj Enig Louise, at man har mødt/kendt en autist gør ikke at man kan forså sig på andre autister da de er så forskellige.
  Jeg ville som de andre også anbefale, at få hjælp til at finde den rette service/terapihund, da man ikke på forhånd kan sige, at den eller den race ville være god med din søn. Men jeg ønsker dig/jer held og lykke med projektet. Alle børn fortjener at vokse op med en hund, især børn med specielle behov

  Hvor sødt Malene F. men igen så tror jeg ikke man bør udtale sig om racer, slet ikke hos blandingshunde, selvom din er mega rolig, så er den ½ border så den kunne lige så godt have være blevet lidt af en tornado med gang i den 24/7


 • Twigy J
  Twigy J Tilmeldt:
  maj 2017

  Følger: 2 Svar: 1
  #18   20. maj Har en søn med autisme og ADHD, hans største lykke er:

  - at lege med vores Rottweiler, den vil godt lege lidt mere voldsomt med ham, så han få brugt sine kræfter.... men

  - at putte om aftenen, med vores Basset Hound.

  som der blev sagt højere oppe, ikke 2 Autister er ens, og de har alle deres måde at være på.

  ville anbefale jer at prøve og gå på en DKK udstilling ( gerne en national) med alle slags hunde, og gå rundt og kikke.

  Se hvad der fanger ham.


 • #19   21. maj Jeg har også en autist, som er vokset op med forskellige hunde, cairn terrier, boxer og irsk ulvehund, ikke at forglemme hendes elskede katte..
  Hun har så ikke ADHD ind over, hvad der nok gør det noget nemmere.

  En af min mands drenge fra jobbet (arbejde med unge m/diagnoser) drengen er autist, har adhd og andet ind over - , men han fik en lidt tilfældig voksen kat, og det var da helt vildt som den fik ham helt salig når han sad der med katten på skødet - det var nok et heldigt match, men vildt at se den reaktion på drengen.

  I tilfældet her som du skriver om, tror jeg nu også at en egentlig service hund ville være at foretrække


 • #20   28. maj Lyder 100% som berner sennen
  min gamle fungerede som servicehund og min nye er i oplæring (til at hjælpe med ADHD og borderline)
  de er helt fantastiske af sind, temperament og str

  kig evt på dbsk hjemmeside.


Kommentér på:
Valg af hund til autistisk dreng