{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.181 visninger | Oprettet:

Ødelægger man altid første hund? {{forumTopicSubject}}

Godmorgen HG,

Nu går der ikke længe inden der kommer hvalp i huset. Vi har lige aftalt de sidste detaljer med opdrætter og i den forbindelse kom sætningen "Den første aussie ødelægger man altid (lidt)"...

Jeg tænkte på daværende tidspunkt ikke så meget over det. Jeg er jo ny hundeejer og kommer til at lave fodfejl, så jeg antager det er det som menes. Alligevel er den kommentar blevet hængende i tankerne smiley

Ødelagde i jeres første hund?
Kommer det i høj grad ikke an på definitionen af "ødelægge"?
Til jer som opdrætter, hvordan tør i sælge til nye hundeejere, hvis dette er sandt?

Tak for jeres svar smiley


Kommentarer på:  Ødelægger man altid første hund?
  • #1   8. maj 2022 Ødelægger? Nej, men man laver lidt fejl, som man er bevidst om ikke at lave ved den næste
    Når den næste kommer laver man nogen andre som man forsøger ikke at gøre med den næste igen... og sådan bliver man ved til man når et punkt hvor man tænker:
    "Århh dkidt da, det kan jeg godt leve med"
    Ødelægge synes jeg er er voldsomt ord :-))



  • #2   8. maj 2022 Det er en god måde at forklare det på, Lise. Så er det jo netop tilbage til definitionen af ødelægge smiley
    Jeg kan leve med fejl men ikke at ødelægge...


  • #3   8. maj 2022 Jeg tænker som lise, at man selvfølgelig kommer til at lave nogle små fejl, det gør man også selvom man har haft hund før. Men synes godt nok også ødelægge er et meget stærkt ord af bruge.


  • #4   8. maj 2022 Ødelægge? Nej.
    Fejl? Ja.


  • #5   8. maj 2022 Som opdrætter er jeg meget opmærksom på, hvilken hund i kuldet jeg sender ud til uerfarne/nye købere.

    Personligt havde jeg selv de største udfordringer med hund nr 1 og 2. Det er klart - man mangler jo en masse erfaring og knowhow.
    Jeg vil dog sige, at man nemt kan lave små fejl med efterfølgende hunde også, fordi man så har fokus på de ting, der ikke virkede med hundene før, og derfor glemmer andre ting. Det kan være svært lige at finde balancen i alt. Og hunde er også forskellige.

    På træningspladsen ser jeg mange nye hundeejere i udfordringer, fordi de har valgt en blanding eller race, der bare slet ikke matcher deres livsstil eller ønsker.
    De kan ikke få samarbejdet etableret ordentligt, og hundene kører deres eget show. Mange aner intet om hundesprog og får ikke læst hunden korrekt.

    Det er så super vigtigt at få valgt rette race, og at komme ordentligt fra start. Tænk fremad - "hvad vil jeg bruge hunden til?" og arbejd ud fra det med små mål og oplevelser i hverdagen, helt fra leveuge 8. Prægningen starter lige med det samme, og den tid er så vanvittigt vigtig.

    Pøj pøj med det hele.


  • #6   8. maj 2022 Intet er ødelagt! Men der er klart fejl, både store og små.
    Men jeg har også lavet fejl med den anden hund jeg har!

    Jeg tror man laver fejl ligeså længe man har hund. Men graden af fejlene og hvad man egentlig ser som et problem, ændre sig.

    Min den ældste, ville jeg gerne have skulle være perfekt!
    Men hold nu op hvor har jeg lavet mange fejl. Han er en god og nem hund! Men der er klart nogle ting, som skal ændres ved min næste trænings makker.

    Men jeg syntes også det kommer an på hunden.
    Min den yngste har også fejl, men forskellen er, at hun "bare" er en hyggehund, så her betyder det ikke noget særligt.


  • #7   8. maj 2022 Tak for at dele jeres holdning til det smiley

    Hvalpen jeg skal ha er blevet mentaltestet og derigennem udvalgt til os, så jeg er rimelig sikker på at samarbejdet nok skal lykkedes for os smiley

    Jeg tror det vigtigste for os, hvalpen og os, er ikke at fokusere på kommende og potentielle fejl, men bare at gøre mit bedste i stedet smiley


  • #8   8. maj 2022 En af de største fejl, man kan lave, er at vælge den forkerte race/hund - og/eller ikke have sat sig ind i den race, man anskaffer sig.

    Jeg havde forelsket mig i borderern, da jeg havde besluttet mig for at få hund. Heldigvis læste jeg rimelig grundigt op på den og kom frem til, at jeg afgjort ikke ville kunne honorere racens behov.
    Satte jeg mig så grundigt ind i eurasieren? Rimelig grundigt - med opdrætters hjælp, men jeg har da bestemt lavet fejl med især min første eurasier. Heldigvis var Lina både robust og tilgivende smiley


    profilbillede
  • #9   8. maj 2022 Man kan nok ikke undgå at lave fejl. Men ej heller ødelagt. Der var da flere ting jeg gerne ville lave om ift Oskar hvis jeg kunne. Men ødelagt blev han heldigvis ikke smiley

  • #10   8. maj 2022 Nu bliver jeg nysgerrig da flere af jer skriver at der ting i ville ønske i kunne gøre om - vil i dele hvad det er? smiley


  • #11   8. maj 2022 Jeg ville have fokuseret mere på at lære min første hund ikke at gå på vildt. At hun skulle lære at lege med legetøj, og jeg fortryder SÅ meget, at jeg lod vores første træningssted lære mig at pille al drift ud af hende, i stedet for at lære at arbejde med den. Jeg fortryder at jeg ikke greb hendes forskrækkelse over et kanonslag rigtigt an, og derfor lod hende blive lydangst.

    Til gengæld håber jeg, at jeg kan blive ved med at have samme afslappede holdning til alene hjemme, gå pænt i snor, køre bil og andre hunde.

    Jeg kan afsløre, at jeg har haft en hvalp efter hende, og hun er egentlig faldet ret heldigt ud. Der er ikke så meget jeg ville ændre på hende - og de ting hun er født med, kan jeg jo ikke pille ud af hende. Og dét forsøger jeg at huske mig selv på, når min 3. hvalp lander her om et par måneder smiley

    Du har jo valgt netop aussien, fordi det er dén race, du synes matcher dig bedst. Og jeg er sådan set ikke i tvivl om, at du kommer til at blive en fantastisk hundeejer smiley Men ja, du kommer til at begå fejl, også af den slags der ikke kan rettes op. Men det kommer sandsynligvis bare til at være sådan en lille irriterende nagen, som du kigger tilbage på - ikke noget du fortryder inderligt.

    Husk at nyde det, når du får din hvalp. Så skal resten nok komme smiley


  • #12   8. maj 2022 Ja, jeg ødelagde min første hund.. eller det var nu min fars men det var mig der stod for træning og socialisering, da jeg stadig boede hjemme. Hun er en sød og kærlig hund, og hun lystre egentlig ret godt, MEN socialiseringen vakte mange problemer. Hun er rimelig sensitiv af natur, og jeg tror desværre ikke helt jeg på daværende tidspunkt kunne helt takle det korrekt og støtte hende ordenligt. Så idag er hun utrolig reaktiv overfor hunde, og stresser på gå tur (mine forældre bor på landet med meget stor grund så det er heller ikke nødvendigt)

    så da jeg fik min egen hund var jeg meget opmærksom mht. socialisering specielt med hunde, og denne gang er det gået meget bedre - måske faktisk lidt for godt for nu øver vi på at IKKE hilse på hunde (og mennesker, men det blev hun hurtigere god til) når jeg en dag for min 3. hund vil jeg gøre mig lidt mere umage i at sige nej tak når folk spørger om hundene må hilse. både fordi det er noget værre rod med snor på og fordi hunden skal lære at man ikke skal hilse på alt og alle.


  • #13   9. maj 2022 Ziva fik alt for intens træning i børn, og er nu alt for vild med dem. Det bliver aldrig rigtig godt med små børn, de skal helst veje 30-40 kg, så de står lidt imod når hun gerne vil hilse.

    Jeg lærte hende at jage duer og det tog lidt tid at træne det af igen. Meget tid.

    Jeg lavede mange fejl i jagttræningen, så hun er eminent til at knald apportere. Det er hun stadig.

    Hendes indkald er upåklageligt fantastisk, der skal bare ikke være noget vildt i nærheden

    Er hun nogensinde blevet den jagthund vi købte hende til? Nej.
    Er hun ødelagt, nej.
    Hun er vidunderlig, fantastisk og kærlig smiley hun vil altid have en særlig plads, for hun var min første hvalp jeg valgte. smiley


    profilbillede
  • #14   9. maj 2022 Altså hvad mener man med 'ødelægge'? Fejl begår vi allesammen - det gør man også med sin 8 hvalp smiley Men man får selvfølgelig en del erfaring, der gør at man ved hvordan man undgår de største katastrofer smiley
    Jeg har ofte hvalpehold og jeg vil stemme i koret at den største fejl man kan begå er at vælge en forkert race/hundetype. Der er mange, der ganske enkelt ikke er realistiske, når de sætter deres hverdag op mod forskellige hunderacer/hundetyper. Især går det skævt, når folk falder for udseendet på en hund, der SKAL bruges for at trives. Og de så i virkeligheden ikke rigtigt har tid til at give hunden det den kræver i en travl hverdag med fuldtidsjob, hente bringe børn og børnenes fritidsinteresser.
    Så hvis du er forberedt på en aktiv hyrdehund med en hel del vogterinstinkt og klar på at søge hjælp fx hos opdrætter, når du render ind i noget du er i tvivl om, så går det nok ikke helt galt smiley


  • #15   9. maj 2022 Synes da helt klart nr 2 er mere uopdragen og stjæler med arm og ben og gider ofte ikke vente i bur smiley Dét kan man ikke sige om nr 1. Jeg fik nr 1 da jeg studerede så jeg havde væsentlig mere tid.

    Jeg tog tingene mere roligt med nr 2 fordi man ved at mange ting blot er en hvalpe eller teenage-fase som ikke hænger ved.


  • #16   9. maj 2022 Den største fejl en hundeejer / fører kan lave, er at være bange for at lave en ...

    Det er nok det klogeste, der nogensinde er sagt i den sammenhæng.

    Alle laver fejl - hvis man er smart lærer man af sine fejl, og lader være med at gentage dem - men så finder man bare nogle nye istedet for jo.

    Følg din mavefornemmelse - det er DIN hund og dig, der kender den bedst.
    De autodidakte og "jeg har engang fået en hund til at sidde da jeg sagde det til den, så nu er jeg jo en slags hundetræner", findes alle vegne, så lær at naviger i dem - hellere før end siden smiley


  • #17   9. maj 2022 Min første fejl var, at få min hanhund kastreret.
    Derudover ville jeg ønske jeg havde lært ham at lege. Det ville gøre vores træning meget skønnere!
    Han gør meget, så det ville jeg ønske jeg havde grebet lidt anderledes an.
    Jeg ville ønske vi var startet til lydighed da han var yngre - ikke fordi han som sådan gør noget forkert, der er bare ting der ville have været nemmere at lære ham som hvalp, end nu smiley

    Med min yngste hund, er min største fejl, at jeg ikke har socialiseret hende ret meget alene.
    Hun har altid haft en anden hund at læne sig op af - og det har givet lidt problemer efter hun er blevet voksen.


  • #18   12. maj 2022 Tusind tak for alle jeres gode svar smiley Jeg kommer med garanti til at lave nogle som i siger, men hvis jeg bare har hovedet med mig går det nok ikke helt galt smiley
    Nu har den lille ny boet ved os en lille uge, og jeg kan mærke at jeg allerede nu hviler lidt mere i rollen som hunde-forælder smiley

    Jeg synes heller ikke at i skal snydes for et lille billede af skønheden...


    profilbillede
  • #19   12. maj 2022 Årh en fin lille pelsklump - tillykke (jeg har altid haft en svaghed for de røde hunde - helt skævt at jeg ingen har pt :-))
    Og ja, man kommer altid til at lave fejl. De fejl man lavede med nr. 1 gentager man sjældent med nr, 2, men så laver man bare nogle andre istedet smiley




Kommentér på:
Ødelægger man altid første hund?

Annonce