{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
681 visninger | Oprettet:

Bravecto, hvad så når flåten bider? {{forumTopicSubject}}

Hej HG,

Jeg bor midt i skoven - fedt, og så alligevel ikke så fedt med flåter smiley
Otis får derfor Bravecto, men flåterne bider stadig i stor stil. På 2 dage har jeg nu fjernet 5 fastbidte styk, og det er så dem jeg har kunne finde i hans pelsdragt, men jeg ved reelt ikke om der gemmer sig flere. Flåterne er alle døde.

Jeg børster ham hver gang vi kommer ind udefra, og fanger gerne en 3-4 levende flåter på den måde.

Spørgsmålet er, om nogen af jer ved hvor stor skaden er i det flåten bider? Jeg kan jo læse mig til at giften også sprøjtes ind ved første bid.
Jeg har læst mange tråde herinde om Bravecto, og mange af jer skriver at flåterne slet ikke bider på jeres hund når den får Bravecto... det gør de altså Otis smiley Oplever i slet ikke det?

Sidste år forsøgte jeg med seresto halsbånd, men stoppede hurtigt da han fik en grim allergisk reaktion smiley


Kommentarer på:  Bravecto, hvad så når flåten bider?
  • #1   10. maj Bravecto dræber flåter inden for 24 timer, så risikoen for visse flåtoverførte sygdomme er der stadig. Det kan du ikke komme udenom med Bravecto.

    Sidste år kom der et nyt produkt, også en tyggetablet, som dræber inden for 12 timer. Det sænker risikoen for flåtoverførte sygdomme (de fleste smitter efter 12 timer).

    Jeg kan ikke huske hvad produktet hedder, men jeg kan huske at Isabelle brugte det, så prøv at høre hende ad smiley


  • #2   10. maj I indlægssedlen fra Bravecto hævdes der også at flåter dræbes indenfor 12 timer, men jeg har nu ikke kørt noget selvstudium på det, vil jeg sige smiley

    Tak, Anne, jeg prøver lige Isabelle smiley


  • #3   10. maj Midlet hedder Simparica og skal gives en gang om måneden i sæsonen. Iflg. indlægssedlen dør flåten straks, når den går i gang med at suge blod - dens nervesystem rammes. Jeg mener at huske, at dyrlægen sagde med sikkerhed død indenfor 12 timer.
    Jeg kan godt lide tanken om at nøjes med en tredjedel giftstof i hunden ad gangen - bl.a. derfor Simparica hellere end Bravecto.

    Jeg får recept af dyrlægen, så jeg har piller nok til et halvt år til to hunde - men køber dem ikke på én gang - pillerne, ikke hundene smiley


  • #4   10. maj Mine hunde får også mange flåter, vi går meget i skoven og her er mange rådyr, så de får også flåter i haven. Mine får også Bravecto og ja, flåterne bider dem alligevel.

    Det skal siges, det første år jeg brugte Bravecto, fandt jeg sjældent en levende flåt på dem, så der var mit indtryk, at flåterne til en vis grad holdt sig væk fra dem. Men den lykkelige tilstand holdt ikke ret længe.



  • #5   10. maj Det lyder interessant, Isabelle. Det skal prøves næste år. I år er der allerede behandlet med Bravecto.

  • Hama
    Hama Tilmeldt:
    apr 2015

    Følgere: 2 Svar: 231
    #6   10. maj Jeg har i mange år brugt BAYVANTIC netop fordi at lopperne ikke skal bide for det virker.

  • #7   10. maj Jeg har brugt Bayvantic i mange år, men sidste år oplevede jeg, at det sved pelsen af og lavede en lidt såragtig plet i nakken på en af mine hunde - og så følte jeg ikke for at bruge det mere.

  • #8   10. maj #7

    Det samme skete for min kat den eneste gang, jeg prøvede det på ham.

    Jeg bryder mig ikke om at have gift i pelsen på mine hunde. De bider i hinanden og jeg nulrer rundt i pelsen, så nej tak. Og så kan de for øvrigt ikke fordrage at få det på, så når det kan gøres med piller, og ingen har indtil nu reageret negativt på dem, så foretrækker jeg det. Men jeg ville da foretrække, at det slet ikke var nødvendigt.


  • #9   10. maj Isabelle, det er dette produkt, korrekt? smiley
    https://medicintildyr.dk/product/9fd69ac3-8847-4c49-a579-800f000561a7


  • #10   10. maj Lene, du har da forhåbentlig ikke brugt Bayvantic på kat smiley Det er meget, meget giftigt for katte!! Som i at katte dør af det smiley

  • #11   10. maj Anne, nej. Og jeg skulle selvfølgelig have skrevet et spot-on præparat beregnet til katte udleveret af min dyrlæge. Men jeg kan bare ikke huske hvilket mærke det var, og det var simpelthen spot-on præparater til at dryppe i nakken, jeg ikke vil bruge. Jeg indrømmer, at det fik jeg ikke forklaret ordentligt.

  • #12   10. maj Sam er en af de heldige, han får en bravecto pille i April, når vi ser første flåt. Den holder til næste April, vi ser ikke en eneste flåt før næste forår igen.
    Det har virket i alle 6 år, ind til videre, Sam er korthåret, jeg ved ikke om det har nogen betydning? smiley


  • #13   10. maj Hemmeligheden er at holde så høj en fart, at flåten ikke får en chance for at hapse sig fast. Vi har aldrig fundet en flåt på den røde, som i disse dage har haft adresse her i 5 år. Han får en Bravecto i april - nichts weiter smiley

    PS! Den røde er en irsk terrier


  • #14   10. maj Jeg brugte NexGard, som også er en pille om måneden. Det fås også i en udgave, som ssamtidig beskytter mod hjerte/lungeorm.

    Jeg tror, at det er fornuftig at skifte mellem de forskellige præperater fra år til år, for at mindske chancen for immunitet


  • #15   10. maj Jeg tror du er på sporet af noget, Anni smiley

    Det aktive stof i Bravecto er fluralaner, i Nexgard afoxolaner og i Simparica sarolaner.

    Tilfælles er at de alle først dræber flåten ved bid og indtagelse af føde(gift), men eftersom det er forskellige stoffer, kan en veksling mellem produkterne både øge chancen for effektivitet, men måske over sænke risikoen for allergiske reaktioner...


  • #16   10. maj Ja, det er dét produkt, Fru Christensen.

  • #17   10. maj Hvad med sådan noget? Lige denne er fra hundeverden, men mener også der kan købes noget linger andre steder

    profilbillede
  • #18   10. maj Vores får Bravecto, da vi har katte og ikke kan bruge Bayvantic på en korthåret hund. Til gengæld holder en Bravecto minimum 6 måneder her i huset. Så længe det virker, bliver der nok ikke lavet om på det. Det er så dejlig nemt at hente Bravecto direkte nede ved dyrlægen. smiley

  • #19   10. maj På en måde er det lidt skræmmende, at hundene går rundt med et aktivt giftstof i halve til hele år. Der må være MEGET i sådan en pille.

  • #20   11. maj @13: Jeg har tit funderet på om der er forskel på hvor tiltrækkende forskellige hundetyper er på flåter. MIne irere har aldrig haft fået ret mange flåter på sig og det samme har været/er gældende med begge mine to dobere (her kunne tilfældet godt være at de simpelthen drysser af igen når hunden bevæger sig smiley ). Der har været mange sommeraftener hvor mine træningskammerater og jeg har trænet i samme skovområde eller på samme mark. Efterfølgende kan de så pille massere af tæger ud af pelsen på deres hunde (labber, kelpie, schæfer o.l.). Jeg kan finde éen - hvis jeg er 'heldig' smiley Men oftest er der ingen.

  • #21   11. maj Jeg mener kun at have fundet et par stykker på Chili og Homer, og de(flåterne) var lige så tydelige som blæk i flødeskum grundet hundenes korte hvide pels. Altså, jeg har næppe overset noget.
    Racen har givetvis betydning, men hvorfor?


  • #22   11. maj Pst Mette: En tæge er en harmløs ikke blodsugende lille bille smiley

    Mht. det med racen tænker jeg på det fænomen, at nogle mennesker bliver bidt af lopper, mens andre, stort set, aldrig gør.
    Da mine børns far og jeg boede sammen med op til flere katte, skete det, at de fik lopper - der sad klar om morgenen for at hoppe på min mands ben, mens mit blod ikke smagte dem smiley


  • #23   11. maj Min mor og fars kat havde aldrig lopper. Det havde hunden til gengæld i massevis, hvis de ikke lige fik behandlet.

  • #25   11. maj @22: Jeg mente flåter smiley

  • #26   11. maj Jeg har haft 15 pyreneerhunde over de sidste 43 år, og alle får/har fået flåter, men der er/har været individuelle forskelle på hvor mange, de får, på trods af at det er indenfor samme race. Men ja, når jeg er ude og gå med min veninde med korthårshunde, så har mine klart flere flåter, så jeg tror også på, at pelstypen gør en forskel.

    At min nuværende Ouna er en snuser af guds nåde og gerne står stille meget længe for at snuse, gør formentlig også en forskel i forhold til en mere fremadgående hund. Og hun er da også en dem, der altid får flest flåter.

    Men ud over det så kender vi det jo også fra andre blodsugere, f.eks. lopper og myg, nogle mennesker er bare mere udsatte end andre.


Kommentér på:
Bravecto, hvad så når flåten bider?

Annonce